WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Mój mąż chce mi sprawić ten detektor tętna płodu,ale jeszcze za wcześnie i postanowiliśmy,że kupimy w styczniu :)

Ja już mam, ale też czekamy :) W styczniu powinien już działać :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj z ciekawości wzięłam detektor, ale nic nie słychać :) Za 2 tygodnie pewnie będzie słychać już delikatnie małą maszynownie :) Poprzednio śmialiśmy się, że te odgłosy to taka właśnie maszynownia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja też sobie sprawie ten detektor? Muszę to rozważyć...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszna- idź do innego lekarza dla spokoju sumienia. Najgorsze są takie domysły i strach, może lekarz jakiś nieogarnięty!

nowatorka lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor fajna sprawa zwłaszcza jak człowiek jest taki ciekawski jak ja;) my kupimy na pewno ale też myślę że dopiero w styczniu;)

Ja dziś mam załamkę małą bo już byłam prawie zdrowa i dziś znowu czuje takie opuchnięte gardło i węzły chłonne, ręce opadają. Wszystko przez męża bo chodzi kaszle i mnie zaraza dziad. Wczoraj wepchałam mu antybiotyk na siłę żeby się wziął w garść a nie zarażał non stop! :/

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Analiza dziękuję , założył mi kartę ciąży i kazał przyjść za dwa tygodnie może faktycznie ciaza troszkę młodsza i wolniej się rozwija ale chyba bee musiała iść do lekarza raz jeszcze dla potwierdzenia

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo:) pocieszna dla własnego komfortu możesz iść do innego lekarza, pełno jest niestety konowałów, którzy myślą, że kobieta w 1 ciąży wszystko wie i na wszystkim się zna.A oni czasami coś palną bez zastanowienia i tylko nas stresują.A jak przeczytałam że jednej dziewczynie chyba w 9tyg powiedział że jej dziecko ma ZD to mi ręce opadły....

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Smile :-) myślałam że jest dobry lekarzem , bo jak byłam dwa tygodnie temu to powiedział ze będzie widoczne serduszko , no a tu nic albo ma kiepski ten sprzęt albo ja za bardzo nerwowa , zwłaszcza ze inna Pani doktor widziała wcześniej serduszko . A u Ciebie kiedy zabiło to małe wielkie serduszko ?

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na drugiej wizycie czyli w 7 tyg to widziałam serducho:)moje serducho ma same nieciekawe przejścia póki co dlatego teraz leniuchujemy i odpoczywamy:)relaksujemy się:)

pocieszna, lookinblueeyes lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzis o 20.30 mam badania prenatalne i już mam stresa
    Mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze
    Trzymajcie kciuki;)

izulala, majeczka87 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszna wybierz się do innego lekarza dla własnego spokoju. Też przeżyłam taki stres. A jak poszłam do innego lekarza prawie ze łzami w oczach to okazało się ze wszystko jest ok. Ale dużo zależy od lekarza i od podejścia do pacjentki :-) umów się na wizytę i się nie denerwuj bo to tylko może zaszkodzić maluszkowi :-)

pocieszna lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela będzie dobrze. Mnie ostatnio ogarnia strach
    Na prawdę... Nie wiem czemu...

1usapiqvhk164civ.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja już mam, ale też czekamy :) W styczniu powinien już działać :)
    A jakiej firmy masz? bo na allegro jest tego pełno i ceny bardzo różne. Sama się zastanawiam nad zakupem tego :-) tylko nie mam pojęcia czym się sugerować :-D

• pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się umówiłlam na piątek , a to nie przeszkadza ze kartę ciąży wpisał mi inny lekarz ? Mogę jeszcze zmienić w razie czego lekarza prowadzącego ?

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile to odpoczywajcie i rosnijcie zdrowo :-) teraz będzie juz tylko lepiej :-)

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czesc dziewczyny ja dzis o 20.30 mam badania prenatalne i już mam stresa
    Mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze
    Trzymajcie kciuki;)

Trzymam Angela, powodzenia! I poprosimy o relację ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:
    Właśnie się umówiłlam na piątek , a to nie przeszkadza ze kartę ciąży wpisał mi inny lekarz ? Mogę jeszcze zmienić w razie czego lekarza prowadzącego ?

Nie przeszkadza, to Ty decydujesz do kogo chcesz chodzić. A jeśli ten nie wzbudza zaufania, tylko bez sensu straszy i jeszcze wygląda na to, że ma kiepskiej jakości sprzęt lub umiejętności, to nawet bym się nie zastanawiała nad zmianą.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile odpoczywajcie!

Patutka taki mały Alien ale ja to się z tego śmieje więc spokojnie. Ja już niedługo ujrze swojego malucha :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jak czytam o twojej tesciowej to az mi sie wierzyc nie chce. Trzymaj sie od niej jak najdalej a o twoim to tez nie najlepiej swiadczy ze siedzi z mamusia zamiast z toba w ciazy....

Pocieszna tak jak pisza dziewczyny ja bym poszla do immego bo ten jakis niekompetentny.

Angella powodzenia. Przynajmniej juz bedziesz to niedlugo miala z glowy ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:

lekarza prowadzącego możesz zmienić zawsze i w każdym momencie :) wypisana KC przez innego lekarza w niczym nie przeszkadza :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ