X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Mój mąż chce mi sprawić ten detektor tętna płodu,ale jeszcze za wcześnie i postanowiliśmy,że kupimy w styczniu :)

Ja już mam, ale też czekamy :) W styczniu powinien już działać :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj z ciekawości wzięłam detektor, ale nic nie słychać :) Za 2 tygodnie pewnie będzie słychać już delikatnie małą maszynownie :) Poprzednio śmialiśmy się, że te odgłosy to taka właśnie maszynownia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja też sobie sprawie ten detektor? Muszę to rozważyć...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszna- idź do innego lekarza dla spokoju sumienia. Najgorsze są takie domysły i strach, może lekarz jakiś nieogarnięty!

nowatorka lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor fajna sprawa zwłaszcza jak człowiek jest taki ciekawski jak ja;) my kupimy na pewno ale też myślę że dopiero w styczniu;)

Ja dziś mam załamkę małą bo już byłam prawie zdrowa i dziś znowu czuje takie opuchnięte gardło i węzły chłonne, ręce opadają. Wszystko przez męża bo chodzi kaszle i mnie zaraza dziad. Wczoraj wepchałam mu antybiotyk na siłę żeby się wziął w garść a nie zarażał non stop! :/

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Analiza dziękuję , założył mi kartę ciąży i kazał przyjść za dwa tygodnie może faktycznie ciaza troszkę młodsza i wolniej się rozwija ale chyba bee musiała iść do lekarza raz jeszcze dla potwierdzenia

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo:) pocieszna dla własnego komfortu możesz iść do innego lekarza, pełno jest niestety konowałów, którzy myślą, że kobieta w 1 ciąży wszystko wie i na wszystkim się zna.A oni czasami coś palną bez zastanowienia i tylko nas stresują.A jak przeczytałam że jednej dziewczynie chyba w 9tyg powiedział że jej dziecko ma ZD to mi ręce opadły....

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Smile :-) myślałam że jest dobry lekarzem , bo jak byłam dwa tygodnie temu to powiedział ze będzie widoczne serduszko , no a tu nic albo ma kiepski ten sprzęt albo ja za bardzo nerwowa , zwłaszcza ze inna Pani doktor widziała wcześniej serduszko . A u Ciebie kiedy zabiło to małe wielkie serduszko ?

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na drugiej wizycie czyli w 7 tyg to widziałam serducho:)moje serducho ma same nieciekawe przejścia póki co dlatego teraz leniuchujemy i odpoczywamy:)relaksujemy się:)

pocieszna, lookinblueeyes lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzis o 20.30 mam badania prenatalne i już mam stresa
    Mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze
    Trzymajcie kciuki;)

izulala, majeczka87 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszna wybierz się do innego lekarza dla własnego spokoju. Też przeżyłam taki stres. A jak poszłam do innego lekarza prawie ze łzami w oczach to okazało się ze wszystko jest ok. Ale dużo zależy od lekarza i od podejścia do pacjentki :-) umów się na wizytę i się nie denerwuj bo to tylko może zaszkodzić maluszkowi :-)

pocieszna lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela będzie dobrze. Mnie ostatnio ogarnia strach
    Na prawdę... Nie wiem czemu...

1usapiqvhk164civ.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja już mam, ale też czekamy :) W styczniu powinien już działać :)
    A jakiej firmy masz? bo na allegro jest tego pełno i ceny bardzo różne. Sama się zastanawiam nad zakupem tego :-) tylko nie mam pojęcia czym się sugerować :-D

• pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się umówiłlam na piątek , a to nie przeszkadza ze kartę ciąży wpisał mi inny lekarz ? Mogę jeszcze zmienić w razie czego lekarza prowadzącego ?

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • pocieszna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile to odpoczywajcie i rosnijcie zdrowo :-) teraz będzie juz tylko lepiej :-)

f2w33e3k1ysv08zw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czesc dziewczyny ja dzis o 20.30 mam badania prenatalne i już mam stresa
    Mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze
    Trzymajcie kciuki;)

Trzymam Angela, powodzenia! I poprosimy o relację ;)

nowatorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:
    Właśnie się umówiłlam na piątek , a to nie przeszkadza ze kartę ciąży wpisał mi inny lekarz ? Mogę jeszcze zmienić w razie czego lekarza prowadzącego ?

Nie przeszkadza, to Ty decydujesz do kogo chcesz chodzić. A jeśli ten nie wzbudza zaufania, tylko bez sensu straszy i jeszcze wygląda na to, że ma kiepskiej jakości sprzęt lub umiejętności, to nawet bym się nie zastanawiała nad zmianą.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile odpoczywajcie!

Patutka taki mały Alien ale ja to się z tego śmieje więc spokojnie. Ja już niedługo ujrze swojego malucha :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jak czytam o twojej tesciowej to az mi sie wierzyc nie chce. Trzymaj sie od niej jak najdalej a o twoim to tez nie najlepiej swiadczy ze siedzi z mamusia zamiast z toba w ciazy....

Pocieszna tak jak pisza dziewczyny ja bym poszla do immego bo ten jakis niekompetentny.

Angella powodzenia. Przynajmniej juz bedziesz to niedlugo miala z glowy ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszna wrote:

lekarza prowadzącego możesz zmienić zawsze i w każdym momencie :) wypisana KC przez innego lekarza w niczym nie przeszkadza :)

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ