Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatutka strasznie Ci współczuję. Dobrze, że masz choć mamę, która Ci pomaga. Ale pamiętaj, ta sytuacja nie będzie trwała wiecznie. I pamiętaj, że facet nie jest od razu tak związany z dzieckiem jak my. Niestety tutaj może pomóc tylko czas, żeby negatywne emocje opadły. To zawsze jest punkt zapalny moja/twoja matka i trzeba czasu, żeby zrozumiał że jest dorosły i odpowiedzialny za Ciebie i dziecko. Pytanie tylko jak długo mu zajmie to rozumienie... Bo widać,że to toksyczna więź między nim a matką. Że też tacy rodzice nie rozumieją ze robią dzieciom straszną krzywdę...
Achhh
Trzymaj się Kochana -
Patutka wspolczuje, naprawde. Teraz powinnas byc zrelaksowana a tylko sie stresujesz.staraj sie stresowac jak najmniej bo dzidzia to czuje wszystko.
Moge sie spytac ile twoj Oskar ma lat? To przykre ze nie chce byc z toba w tak waznym okresie. Chyba jedyne co mozesz zrobic to dac mu czas i miec nadzieje ze sam wreszcie zrozumie co sie dzieje i gdzie powinien byc i gdzie ma obowiazek byc jako mezczyzna i ojciec. Na sile niestety nic nie zrobisz a tylko sie bedziesz denerwowac. Przytulam -
Hejka mamusie !
Dzis zapisałam się na usg genetyczne na 22 grudnia. Pani się mnie pytała czy chce samo usg (nt itp, obliczanie wszystkiego) czy pakiet usg + test z krwi. Wybrałam samo usg i co o tym sądzicie??
Jesli cos wyjdzie na usg nie tak to zawsze chyba test z krwi zdąze jeszcze zrobic...
boje sie, ze ta statystyka wyjdzie negatywna, ponieważ od 4 tygodnia biorę duphaston, wczesniej palilam papierosy...a ostatnio widzę ze dość często się zdarza, że te czynniki mogą mieć wpływ na ten test z krwi...już sama nie wiem co myślec...2 lipca 2016r. Marcel -
Kamenka trzymgam kciuki. Na pewno bedzie dobrze
Marta powodzenia na wizycie. Daj znac jak poszlo
Alex ja robie te z krwia i mi juz pobral krew i mi powie wszystko razem po usg w styczniu.to jest wszystko nieinwazyjne wiec wole juz zrobic wszystko niz potem sie denerwowac bo cos tam na usg wyszlo.to razem daje ok 90% albo wiecej prawdopodobienstwa. Ja tez biore progesteron i nie sadze zeby to mialo jakis wplyw bo to sa wady genetyczne sprawdzaneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:33
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Patutka współczuje takiej chorej sytuacji...mam nadzieję, że wszystko się miedzy Wami poukłada. Może spróbujcie porozmawiać na spokojnie ale nie o teściowej a o Was, zapytaj jak on to sobie wyobraża itd. Myslę, że się poukłada i będzie dobrze:)
Do mnie dzisiaj teściowa zadzwoniła i powiedziała że się cieszą i że będzie dobrze.Mój mąż powiedział im w piątek.
A ja nie wiem co za badania będę miała czy pakiet czy nie pakiet.Zapisał mnie, zapytałam ile ta przyjemność kosztuje, więc powiedział, że 250zł ale czy w tym jest jakieś pobieranie krwi to pojęcia nie mam. Już jestem nastawiona anty do wszelkich badań,staram sie podejść do tego na chłodno... -
Nowatorka, dziwnie, że już Ci krew pobrali. Może we Włoszech jest jakoś inaczej, bo mi kilku lekarzy mówiło, że test z krwi robi się najpóźniej 3 dni od usg prenatalnego, bo jedno z drugim ma związek i wtedy można zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia wady bądź jej braku (usg + krew daje 85%).
-
Patutka Jejku jak ja Ci strasznie współczuję.. powinnaś się teraz relaksować i cieszyć z tego czasu.. a Ty biedna masz same problemy.. aż ciężko uwierzyć że są na święcie tacy ludzie jak twoja teściowa.. a co do "O" to też chyba ma nie po kolei w głowie skoro chciał dziecko a teraz się od Was odwraca.. nawet nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz.. ale wydaje mi się ze im dłużej on siedzi z mamusia tym bardziej ona miesza mu w głowie.. co za wredne babsko! Jak byś mieszkała bliżej to mogłybyśmy obmyśleć jakiś plan zemsty z chęcią bym Ci pomogła hihi.. jesteś mega pozytywną osoba i aż mi przykro że musisz przez takie piekło przechodzić przez jakąś zazdrosna wariatke i niedojrzałego faceta...
Patutka lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie, uffff
Maleństwo ma 3,28cm z USG wynika 10w 1d nie spodziewałam się,że będzie już tak wszystko widoczne na usg ogólnie wszystko jest ok, tylko brakuje mi trochę żelaza muszę więcej jeść kaszanki jeżeli chodzi o tarczycę to dostałam skierowanie na badanie FT3 i FT4 i skierowanie do endokrynologa. Dostałam dodatkowo witaminy Żelazo + Wit.CWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:14
Inska, Ejrene, Karolina_karolina, aisa, majeczka87, kamenkaa, kama005 lubią tę wiadomość