X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka strasznie Ci współczuję. Dobrze, że masz choć mamę, która Ci pomaga. Ale pamiętaj, ta sytuacja nie będzie trwała wiecznie. I pamiętaj, że facet nie jest od razu tak związany z dzieckiem jak my. Niestety tutaj może pomóc tylko czas, żeby negatywne emocje opadły. To zawsze jest punkt zapalny moja/twoja matka i trzeba czasu, żeby zrozumiał że jest dorosły i odpowiedzialny za Ciebie i dziecko. Pytanie tylko jak długo mu zajmie to rozumienie... Bo widać,że to toksyczna więź między nim a matką. Że też tacy rodzice nie rozumieją ze robią dzieciom straszną krzywdę...
    Achhh
    Trzymaj się Kochana <3

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, syndrom nie odciętej pempowinki....

Boje sie strasznue, nie ukrywam Ale co Ja moge zrobic.... mam przeczucie, ze to koniec naszego zwiazku...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wspolczuje, naprawde. Teraz powinnas byc zrelaksowana a tylko sie stresujesz.staraj sie stresowac jak najmniej bo dzidzia to czuje wszystko.
    Moge sie spytac ile twoj Oskar ma lat? To przykre ze nie chce byc z toba w tak waznym okresie. Chyba jedyne co mozesz zrobic to dac mu czas i miec nadzieje ze sam wreszcie zrozumie co sie dzieje i gdzie powinien byc i gdzie ma obowiazek byc jako mezczyzna i ojciec. Na sile niestety nic nie zrobisz a tylko sie bedziesz denerwowac. Przytulam

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wspolczuje raz jeszcze już Ci pisałam .......

Głowa do gory dasz rade !!
    Trzymajcie KCiuki z amnie w środe na Prenatalceee

nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie ! :)
    Dzis zapisałam się na usg genetyczne na 22 grudnia. Pani się mnie pytała czy chce samo usg (nt itp, obliczanie wszystkiego) czy pakiet usg + test z krwi. Wybrałam samo usg i co o tym sądzicie??
    Jesli cos wyjdzie na usg nie tak to zawsze chyba test z krwi zdąze jeszcze zrobic...
    boje sie, ze ta statystyka wyjdzie negatywna, ponieważ od 4 tygodnia biorę duphaston, wczesniej palilam papierosy...a ostatnio widzę ze dość często się zdarza, że te czynniki mogą mieć wpływ na ten test z krwi...już sama nie wiem co myślec... :(

2 lipca 2016r. Marcel
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka to masz nie kolorowo :( współczuję ci bardzo,ale trzymaj się i nie zamartwiaj, a będzie dobrze! Masz fasolkę i tym się ciesz! :)

A ja siedzę w poczekalni do gina! Ajj stresior na maxa!

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx - ja chyba wezmę pełen pakiet, tak dla mojego spokoju.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT trzymam kciuki :) na pewno wszystko jest dobrze :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka trzymgam kciuki. Na pewno bedzie dobrze

Marta powodzenia na wizycie. Daj znac jak poszlo

Alex ja robie te z krwia i mi juz pobral krew i mi powie wszystko razem po usg w styczniu.to jest wszystko nieinwazyjne wiec wole juz zrobic wszystko niz potem sie denerwowac bo cos tam na usg wyszlo.to razem daje ok 90% albo wiecej prawdopodobienstwa. Ja tez biore progesteron i nie sadze zeby to mialo jakis wplyw bo to sa wady genetyczne sprawdzane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:33

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka współczuje takiej chorej sytuacji...mam nadzieję, że wszystko się miedzy Wami poukłada. Może spróbujcie porozmawiać na spokojnie ale nie o teściowej a o Was, zapytaj jak on to sobie wyobraża itd. Myslę, że się poukłada i będzie dobrze:)

Do mnie dzisiaj teściowa zadzwoniła i powiedziała że się cieszą i że będzie dobrze.Mój mąż powiedział im w piątek.

A ja nie wiem co za badania będę miała czy pakiet czy nie pakiet.Zapisał mnie, zapytałam ile ta przyjemność kosztuje, więc powiedział, że 250zł ale czy w tym jest jakieś pobieranie krwi to pojęcia nie mam. Już jestem nastawiona anty do wszelkich badań,staram sie podejść do tego na chłodno...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxs a jaką Ty masz statystyke?:)daj popatrze sobie:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, dziwnie, że już Ci krew pobrali. Może we Włoszech jest jakoś inaczej, bo mi kilku lekarzy mówiło, że test z krwi robi się najpóźniej 3 dni od usg prenatalnego, bo jedno z drugim ma związek i wtedy można zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia wady bądź jej braku (usg + krew daje 85%).

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka Jejku jak ja Ci strasznie współczuję.. powinnaś się teraz relaksować i cieszyć z tego czasu.. a Ty biedna masz same problemy.. aż ciężko uwierzyć że są na święcie tacy ludzie jak twoja teściowa.. a co do "O" to też chyba ma nie po kolei w głowie skoro chciał dziecko a teraz się od Was odwraca.. nawet nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz.. ale wydaje mi się ze im dłużej on siedzi z mamusia tym bardziej ona miesza mu w głowie.. co za wredne babsko! Jak byś mieszkała bliżej to mogłybyśmy obmyśleć jakiś plan zemsty :-P z chęcią bym Ci pomogła hihi.. jesteś mega pozytywną osoba i aż mi przykro że musisz przez takie piekło przechodzić przez jakąś zazdrosna wariatke i niedojrzałego faceta...

Patutka lubi tę wiadomość

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się sama zdenerwowałam.

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, uffff :D
    Maleństwo ma 3,28cm z USG wynika 10w 1d :) nie spodziewałam się,że będzie już tak wszystko widoczne na usg :D ogólnie wszystko jest ok, tylko brakuje mi trochę żelaza muszę więcej jeść kaszanki :D jeżeli chodzi o tarczycę to dostałam skierowanie na badanie FT3 i FT4 i skierowanie do endokrynologa. Dostałam dodatkowo witaminy Żelazo + Wit.C :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:14

Inska, Ejrene, Karolina_karolina, aisa, majeczka87, kamenkaa, kama005 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa. Termin mam na 27.06...To moja pierwsza ciaza dlugo wyczekiwana...

kot_bury, Ejrene, Inska, aisa, kama005 lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy teraz na każdej wizycie dostajecie skierowanie na badania typu mocz i krew?

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny wy teraz na każdej wizycie dostajecie skierowanie na badania typu mocz i krew?
    Ja do tej pory miałam tylko raz ale z tego co wiem to co miesiąc trzeba robić takie badania

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:52

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa. Termin mam na 27.06...To moja pierwsza ciaza dlugo wyczekiwana...
    Witamy, witamy:)

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ