X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka strasznie Ci współczuję. Dobrze, że masz choć mamę, która Ci pomaga. Ale pamiętaj, ta sytuacja nie będzie trwała wiecznie. I pamiętaj, że facet nie jest od razu tak związany z dzieckiem jak my. Niestety tutaj może pomóc tylko czas, żeby negatywne emocje opadły. To zawsze jest punkt zapalny moja/twoja matka i trzeba czasu, żeby zrozumiał że jest dorosły i odpowiedzialny za Ciebie i dziecko. Pytanie tylko jak długo mu zajmie to rozumienie... Bo widać,że to toksyczna więź między nim a matką. Że też tacy rodzice nie rozumieją ze robią dzieciom straszną krzywdę...
    Achhh
    Trzymaj się Kochana <3

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, syndrom nie odciętej pempowinki....

Boje sie strasznue, nie ukrywam Ale co Ja moge zrobic.... mam przeczucie, ze to koniec naszego zwiazku...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wspolczuje, naprawde. Teraz powinnas byc zrelaksowana a tylko sie stresujesz.staraj sie stresowac jak najmniej bo dzidzia to czuje wszystko.
    Moge sie spytac ile twoj Oskar ma lat? To przykre ze nie chce byc z toba w tak waznym okresie. Chyba jedyne co mozesz zrobic to dac mu czas i miec nadzieje ze sam wreszcie zrozumie co sie dzieje i gdzie powinien byc i gdzie ma obowiazek byc jako mezczyzna i ojciec. Na sile niestety nic nie zrobisz a tylko sie bedziesz denerwowac. Przytulam

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wspolczuje raz jeszcze już Ci pisałam .......

Głowa do gory dasz rade !!
    Trzymajcie KCiuki z amnie w środe na Prenatalceee

nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie ! :)
    Dzis zapisałam się na usg genetyczne na 22 grudnia. Pani się mnie pytała czy chce samo usg (nt itp, obliczanie wszystkiego) czy pakiet usg + test z krwi. Wybrałam samo usg i co o tym sądzicie??
    Jesli cos wyjdzie na usg nie tak to zawsze chyba test z krwi zdąze jeszcze zrobic...
    boje sie, ze ta statystyka wyjdzie negatywna, ponieważ od 4 tygodnia biorę duphaston, wczesniej palilam papierosy...a ostatnio widzę ze dość często się zdarza, że te czynniki mogą mieć wpływ na ten test z krwi...już sama nie wiem co myślec... :(

2 lipca 2016r. Marcel
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka to masz nie kolorowo :( współczuję ci bardzo,ale trzymaj się i nie zamartwiaj, a będzie dobrze! Masz fasolkę i tym się ciesz! :)

A ja siedzę w poczekalni do gina! Ajj stresior na maxa!

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx - ja chyba wezmę pełen pakiet, tak dla mojego spokoju.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT trzymam kciuki :) na pewno wszystko jest dobrze :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka trzymgam kciuki. Na pewno bedzie dobrze

Marta powodzenia na wizycie. Daj znac jak poszlo

Alex ja robie te z krwia i mi juz pobral krew i mi powie wszystko razem po usg w styczniu.to jest wszystko nieinwazyjne wiec wole juz zrobic wszystko niz potem sie denerwowac bo cos tam na usg wyszlo.to razem daje ok 90% albo wiecej prawdopodobienstwa. Ja tez biore progesteron i nie sadze zeby to mialo jakis wplyw bo to sa wady genetyczne sprawdzane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:33

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka współczuje takiej chorej sytuacji...mam nadzieję, że wszystko się miedzy Wami poukłada. Może spróbujcie porozmawiać na spokojnie ale nie o teściowej a o Was, zapytaj jak on to sobie wyobraża itd. Myslę, że się poukłada i będzie dobrze:)

Do mnie dzisiaj teściowa zadzwoniła i powiedziała że się cieszą i że będzie dobrze.Mój mąż powiedział im w piątek.

A ja nie wiem co za badania będę miała czy pakiet czy nie pakiet.Zapisał mnie, zapytałam ile ta przyjemność kosztuje, więc powiedział, że 250zł ale czy w tym jest jakieś pobieranie krwi to pojęcia nie mam. Już jestem nastawiona anty do wszelkich badań,staram sie podejść do tego na chłodno...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxs a jaką Ty masz statystyke?:)daj popatrze sobie:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, dziwnie, że już Ci krew pobrali. Może we Włoszech jest jakoś inaczej, bo mi kilku lekarzy mówiło, że test z krwi robi się najpóźniej 3 dni od usg prenatalnego, bo jedno z drugim ma związek i wtedy można zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia wady bądź jej braku (usg + krew daje 85%).

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka Jejku jak ja Ci strasznie współczuję.. powinnaś się teraz relaksować i cieszyć z tego czasu.. a Ty biedna masz same problemy.. aż ciężko uwierzyć że są na święcie tacy ludzie jak twoja teściowa.. a co do "O" to też chyba ma nie po kolei w głowie skoro chciał dziecko a teraz się od Was odwraca.. nawet nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz.. ale wydaje mi się ze im dłużej on siedzi z mamusia tym bardziej ona miesza mu w głowie.. co za wredne babsko! Jak byś mieszkała bliżej to mogłybyśmy obmyśleć jakiś plan zemsty :-P z chęcią bym Ci pomogła hihi.. jesteś mega pozytywną osoba i aż mi przykro że musisz przez takie piekło przechodzić przez jakąś zazdrosna wariatke i niedojrzałego faceta...

Patutka lubi tę wiadomość

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się sama zdenerwowałam.

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, uffff :D
    Maleństwo ma 3,28cm z USG wynika 10w 1d :) nie spodziewałam się,że będzie już tak wszystko widoczne na usg :D ogólnie wszystko jest ok, tylko brakuje mi trochę żelaza muszę więcej jeść kaszanki :D jeżeli chodzi o tarczycę to dostałam skierowanie na badanie FT3 i FT4 i skierowanie do endokrynologa. Dostałam dodatkowo witaminy Żelazo + Wit.C :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:14

Inska, Ejrene, Karolina_karolina, aisa, majeczka87, kamenkaa, kama005 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa. Termin mam na 27.06...To moja pierwsza ciaza dlugo wyczekiwana...

kot_bury, Ejrene, Inska, aisa, kama005 lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy teraz na każdej wizycie dostajecie skierowanie na badania typu mocz i krew?

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny wy teraz na każdej wizycie dostajecie skierowanie na badania typu mocz i krew?
    Ja do tej pory miałam tylko raz ale z tego co wiem to co miesiąc trzeba robić takie badania

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:52

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Witajcie dziewczyny, jestem tu nowa. Termin mam na 27.06...To moja pierwsza ciaza dlugo wyczekiwana...
    Witamy, witamy:)

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ