X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wy znosicie te tygodnie? No ja mam masakre w sumie teraz jest coraz lepiej

7c7877e138.png[/url]
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację! Ważne że będziecie z Groszkiem mieć siebie :-D

Mnie coś boli dzisiaj brzuch z lewej strony tak pod pępkiem...

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Masz rację! Ważne że będziecie z Groszkiem mieć siebie :-D

Mnie coś boli dzisiaj brzuch z lewej strony tak pod pępkiem...
    Zaden glupi palant nie jest nam potrzebny. :D
    Teraz Ty nie panikuj, mialam podobnie!:) i nic mi nie jest haha :D

Najszczesliwsza- tez u mnie bylo bardzo zle do 10 tygodnia Ale teraz jest coraz lepiej i oby tak zostalo A z groszkiem bylo Wszystko dobrze:)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w sumie jakoś tak dziwnie jajniki kują trochę się przestraszyłam bo moja ciąża jest zagrożona z dniem miesiączki w listopadzie dostałam plamień a wieczorem poprzedniego dnia robiłam 2 testy wyszły poz wiec mowie coś jest nie tak szybko do gin i dostałam tabletki na szczęście plamienia już przestały się pojawiać ale nadal obawy mam

7c7877e138.png[/url]
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok, biorę duphaston od kiedy się dowiedziałam o ciąży :) Dziewczyny, mi lekarz powiedział, że pobolewanie w dole brzucha, ciągnięcie w pachwinach to normalne i nie ma się czym przejmować. Dawać natomiast znać jak będzie krwawienie/plamienie. Jutro zaczynam 10 tydzień. W którym tygodniu/dniu dziewczyny miałyście prenatalne? Chciałam powiedzieć w pracy po penatalnych na spokojnie bardziej o ciąży i tak się zastanawiam kiedy najczęściej lekarze już robią :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy od lekarza tak naprawde. Ale najczesciej to Chyba w 13 tyg. Ja tez bede miec w 13t5d

2016 🩷

2020 🩵

• Smile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że przez to leżenie i odpoczywanie to jestem jakaś ZGNITA...

Badania prenatalne robi się w 12 tyg...poprawcie mnie o ile się mylę:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z koleżanka jak robiła badania i prenatalne można robić bodajże do 13 tygodnia tylko.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne robi sie od 11 do 13 tygodnia tj. 11t0d do 13t6d :) to jest kwestia trzech tygosni, nie dwóch

2016 🩷

2020 🩵

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Dziewczyny wy teraz na każdej wizycie dostajecie skierowanie na badania typu mocz i krew?

Nie. Ja dostałam cały ten pakiet startowy, wszystkie wyniki mam dobre, to teraz na 7.01 tylko mocz mam zrobić.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Badania prenatalne robi sie od 11 do 13 tygodnia tj. 11t0d do 13t6d :) to jest kwestia trzech tygosni, nie dwóch
    Dokładnie.

Ja będę mieć 12t3d

atdc15nmjt4tk663.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie Mdli cały dzień ;(. Juz nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ja mam prenatalne 12t3d. Juz się nie mogę doczekać... powoli zaczynam się stresować... jeszcze został cały dluuuugi tydzień ehhh

hchygox1kst10j9v.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie te badania prywatnie czy na fundusz ?

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do ginekologa na fundusz ale za tydzień idę prywatnie na to usg prenatalne

hchygox1kst10j9v.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się właśnie cały czas czy się wybrać na takie badanie. I tak ciągle czytam że Wy wszystkie idziecie.. sama nie wiem..

• nowa! Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny od wczoraj jestem jakas niespokojna. Czuje w podbrzuszu taki dyskomfort takie ukłucia.nie chce panikowac bo nie lubię robic kolo siebie zamieszania ale boje się. Mysle ze to może dalej pęcherz ale pewności nie mam. Wizytę mam 21.12 a to jeszcze tydzień i nie wiem co mam robić

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene- No u mnie akurat wypada tak Ale to nie ma roznicy, bo co tydzien to zmienia sie norma, logiczne, ze moj bedzie mial wieksze nt w 13tyg niz u Was w 12tyg

Malabella- usg prenatalne jest darmowe dla kazdego, to normalne usg tyle, ze dokladnie mierza Ci dzieciaczka.
    Gorzej z testem pappa.

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytam lekarza w czwartek jak to wygląda u mnie w przychodni. Tam większość lekarzy przyjmuje prywatnie.. tzn na fundusz też są wizyty ale nie wiem czy do końca ciąży dostałabym się do ginekologa. Ja mam kartę z pakietem usług z pracy i tam mam większość lekarzy za darmo całe szczęście bo byłabym już bankrutem :-D
    Mam w tym pakiecie niby całe prowadzenie ciąży ale jak się okazało np badania na toxo w tym nie ma. Więc nie wiem sama czego się spodziewać po tym pakiecie.. a koleżanka za badanie w innej przychodni płaciła 300 zł

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety płacę, długo się starałam i leczyłam prywatnie i ciąże też już będę u mojego dotychczasowego lekarza prowadzić, ma dobry sprzęt do usg:) Ale jeszcze nie wiem ile będzie kosztowało. Wszystkiego się pewnie dowiem przyszły wtorek na wizycie :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg prenatalne to koszt zwyklago usg, pappa +usg to zazwyczaj koszt 300-600 zl tak sie wacha

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ