Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. Nadrobię was rano bo właśnie dopiero wróciłam z pracy
Powiem tylko tyle że dzisiaj mój kierownik się zgodził i zmieniamy mi stanowisko od stycznianowatorka, kamenkaa, Sanna, aisa, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:Jezu hahahahah, nawet nie Wiesz jak mnie rozbawiłaś
Sanna- nieprawda. Nie ma potrzeby robić i tego i tego. to nie jest jeden test. To są dwa rozne testy, które połączone ze sobą mają większą czułość.
A jeśl byłoby to jedno badanie, to czemu spora część z nas idzie tylko na usg?
"Niewiele pacjentek zdaje sobie sprawę z tego, że "badanie pappa" nie jest tylko testem biochemicznym. Oprócz badania krwi obejmuje ono także:
•Szczegółowy wywiad lekarski (rozmowa z ginekologiem).
•Specjalne badanie USG przezierności karkowej dokonywane przez doświadczonego lekarza"
to tak dla doinformowania
-
nick nieaktualny
-
Małabella wrote:A macie te badania prywatnie czy na fundusz ?
Niestety prywatnie.
Patutka wrote:
Malabella- usg prenatalne jest darmowe dla kazdego, to normalne usg tyle, ze dokladnie mierza Ci dzieciaczka.
Gorzej z testem pappa.
Oj z tym się nie do końca zgodzę. USG prenatalne powinien wykonywać lekarz z certyfikatem FMF.
I mój prowadzący nie ma tego certyfikatu, dlatego idę do innego prywatnie.
Malwinaa wrote:A robicie to pappa ?
Ja robię tylko USG, chyba że coś wyjdzie nie tak, to wiadomo poszerzę diagnostykę.
kamenkaa wrote:HEjka
JA tak tu do Was pisze i piszę ale czy ktos mnie tu zauważa oprocz "nowatorki" która zawsze coś napisze do mnie
Bo jesli Wam przeszkadzam t sobie pójdeee
Pozdrawiam Wszystkich i gratuluje udanych wizyt
Zauważa :* Jak tam samopoczucie ?
kijanka_88 wrote:dziewczyny wyszły mi IGG <0125 a IGM- 0,225 czy ktoś się orientuje ci i jak >?
Nie masz norm na wyniku ?
Karolina_karolina wrote:Dziewczyny ale mnie Mdli cały dzień ;(. Juz nie wiem co mam ze sobą zrobić. Ja mam prenatalne 12t3d. Juz się nie mogę doczekać... powoli zaczynam się stresować... jeszcze został cały dluuuugi tydzień ehhh
Nie wiem czy widziałaś jak pisałam że ja chce linka do kubków ? Mamy prenatalne w tym samym dniu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:01
-
nick nieaktualnySanna wrote:"Niewiele pacjentek zdaje sobie sprawę z tego, że "badanie pappa" nie jest tylko testem biochemicznym. Oprócz badania krwi obejmuje ono także:
•Szczegółowy wywiad lekarski (rozmowa z ginekologiem).
•Specjalne badanie USG przezierności karkowej dokonywane przez doświadczonego lekarza"
to tak dla doinformowania
Sanna, badanie przezierności karkowej nie jest połączone wyłącznie z badaniem Pappa. Nawet bez tego badania można zrobić przezierność i ja właśnie zamierzam ją robić podczas prenatalnych -
nick nieaktualny