X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę dziś na forum a tu takie złe wieści :((

Ja mam wizytę jutro, nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć czy wszystko ok.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Telashe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Techniczne pytanie w jakiej pozycji spicie? Podobno na plecach powinno być już niewygodnie a ja sie z tym całkiem dobrze czuje...

na boku, od zawsze czasem budzę się na plecach ale nie zauważyłam zmiany
    Dunda wrote:
    Karty ciąży tez jeszcze nie mam przez ta zmianę lekarza.
    ja nie mam nawet założonej, ciągle brakowało druków w przychodni

Kurcze, mamy paskudny tydzień na forum, co?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek , atat zniknęła bez śladu, z różowej strony się dowiedziałam że tam wróciła...no poryczałam się jak to przeczytałam no...3mam bardzo mocno za Ciebie kciuki, jestem przekonana że tu szybko wrócisz, tego Ci życzę z całego serca!!!

Ale tak jak mówisz...widocznie tak miało być. Moje małe walczy, śmieją się że będzie charakterne i uparte po mamusi:)

Dunda lepiej się oddal od wszystkich czarnych myśli na bezpieczna odległość, ja tak zrobiłam i jest mi z tym bardzo dobrze...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja mam od początku jakieś złe myśli, ale jak będę po usg, to się uspokoję. Dużo teraz pracuję przed komputem, siedzę praktycznie całymi dniami. Małą muszę kilka razy dźwignąć w ciągu dnia, a to już 10 kg i wieczorami boli mnie brzuch. Dlatego chciałam przyspieszyć wizytę, żeby się upewnić, że wszystko ok, bo następną wizytę na NFZ mam dopiero na 28.12, a u tej mojej miałam na 2.01. Nie wytrzymałabym tak długo. 5.01. mam prenatalne jeszcze u innego lekarza, więc w ciągu tygodnia praktycznie trzy usg. Troche za dużo mi się wydawało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek, ja nie chcę rozbudzać nadziei, ale może idź do innego lekarza? Nie mówię, że ten jest zły, ale po drugą opinię po prostu. Jest na innym wątku dziewczyna, która od samego początku ciąży krwawi, i nie mówię tutaj o plamieniu, ale żywej krwi. Jej maluszek walczył mimo wszystko i nadal z nią jest. A krwawienie spowodowane jest odklejaniem się łożyska.

Jak Ty w ogóle daleko jesteś, w sensie który tydzień?

Kurcze, no nie mogę się pogodzić, jeśli faktycznie doszło do utraty :( Przytulam mocno!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek :( :( :( tak bbb mi przykro

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia na pewno wszystko jest ok. Mnie już z tego wszystkiego boli głowa. Nie mam humoru próbuje zjeść śniadanie a raczej się modlę nad płatkami ale wiem ze musze coś zjeść.

Milcia lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    daktylek , atat zniknęła bez śladu, z różowej strony się dowiedziałam że tam wróciła...no poryczałam się jak to przeczytałam no...3mam bardzo mocno za Ciebie kciuki, jestem przekonana że tu szybko wrócisz, tego Ci życzę z całego serca!!!
    brakło mi słów, mam nadzieję że szybko się tu z powrotem spotkamy, wiecie.. to takie nie fair i człowiek nagle zaczyna szukać winnych stres? zatruwające społeczeństwo i środowisko korporacje? tempo życia? i absolutnie nie znajduje odpowiedzi.

Nie potrafiłam się wśród was odnaleźć, nie dlatego że znacie się wcześniej.. tylko wy się staraliście o dzieci, chodzicie z radości po ścianach a nasze maleństwo jest niespodzianką i powoli zaczynam akceptować dzięki waszemu entuzjazmowi swój stan i oby świetlaną przyszłość. Prawda jest taka że stosunek radości jest inny niż u was bo mój mąż 90% ja 10% czytanie tutaj pomaga mi ten stosunek wyrównać i zagłuszyć strach, zmienić podejście do życia, ale w takich sytuacjach pojawia się poczucie winy że spotkało to kogoś z was a nie mnie. Daktylek na to nie zasłużyła, to nie w porządku

kama005, Inska lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe spokojnie. Ciesz się że szczęścia jakie Cie spotkało bo to dar.

Daktylek wierzę że szybko do nas wrócisz że szczęśliwa nowina ;) będzie dobrze.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe nawet jeśli nasze ciąże są planowane to uwierz mi że każda z nas ma obawy jak to będzie dalej i czy sobie poradzi. Nie bez powodu ciąża trwa tyle miesięcy, mamy czas by przygotować się na ta nasza małą rewolucję życiową. Dobrze że Twój mąż się cieszy, bo zdarzają się przypadki że kobieta zostaje sama wtedy gdy potrzebuje wsparcia, myślę ze i z czasem i Ty zaczniesz sie cieszyć równie mocno jak on a z czasem już nie będziesz sobie w stanie wyobrazić że tego rosnącego brzucha miało by nie być :)
    Mam nadzieje że Twój mąż szybko znajdzie nową pracę :*

atdc15nmjt4tk663.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka:)

Jastra Ja tam mdłości nie miałam wogole ale od 12tyg miałam mega przYpływ energii :)

oldżi a no leci ten czas szybko ......;-)

Ejrene u mnie samopoczucie ok lecz stres coraz wiekszy bo jutro prenatalka i same wiecie jak to jest ... Dzis mi się wyśnił chłopczyk na prenatalce :p

kama005 a no zleciało sama nie wiem kiedy ... dzis mi bella pokazuje 13tydz ,,, Ja ni umiem na lewym boku wogole ;/ spie na prawym mam nadzieje ze to nie zaszkodzi.

daktylek-przykro mi :( kochana trzymaj sie cieplo i wracaj do nas szybciutko -moim zdaniem łyzeczkowanie..

• Smile Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    brakło mi słów, mam nadzieję że szybko się tu z powrotem spotkamy, wiecie.. to takie nie fair i człowiek nagle zaczyna szukać winnych stres? zatruwające społeczeństwo i środowisko korporacje? tempo życia? i absolutnie nie znajduje odpowiedzi.

Nie potrafiłam się wśród was odnaleźć, nie dlatego że znacie się wcześniej.. tylko wy się staraliście o dzieci, chodzicie z radości po ścianach a nasze maleństwo jest niespodzianką i powoli zaczynam akceptować dzięki waszemu entuzjazmowi swój stan i oby świetlaną przyszłość. Prawda jest taka że stosunek radości jest inny niż u was bo mój mąż 90% ja 10% czytanie tutaj pomaga mi ten stosunek wyrównać i zagłuszyć strach, zmienić podejście do życia, ale w takich sytuacjach pojawia się poczucie winy że spotkało to kogoś z was a nie mnie. Daktylek na to nie zasłużyła, to nie w porządku

telashe dziewczyny na różowej stronie naprawę dużo już przeszły ale sa takie niesamowite, że trudno mi się z nimi rozstać. Dlatego jak widzę historię daktylka to jest mi tak cholernie przykro ale wierzę, że tu szybko wróci:)
    A Ty się zacznij cieszyć tym co masz i że nic Ci nie jest...ja chyba wszystkie pechy zgarniam:)i trochę dziwi mnie że macie takie obawy pomimo żadnych złych objawów...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie. Co do usg to ja sama zauważyłam różnice między tym co było w niedzielę a dziś. Poza tym na wydruku napisala 'aps minus' czyli akcja pracy serca.

Gdybym nie odczuwala skurczy to pewnie mialabym nadzieję, a tak to pozostaje czekac i mieć nadzieje że ominie mnie czyszczenie...

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa przynajmniej Ty jutro będziesz już miała z głowy :) Trzymam kciuki by wszystko było ok. O której wizyta?

kamenkaa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde napisałam esej i mi się skasował...

Wczoraj kontaktowałam się z superdobrą endokrynolożką i apropos tego TSH - norma dla kobiet w ciąży wynosi:

1 trymestr - max 2.5
    2 trymestr - max 3.0

I trzeba to sprawdzać, bo w ciąży TSH z natury rośnie a niepilnowane może prowadzić do poronienia...

Daktylek - tulę...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przechodzą wam pomalutku dolegliwości? U mnie już było lepiej jakieś półtora tygodnia, ale od wczoraj znowu mega mdłości, wymiotowałam wczoraj 4 razy... Do tego ból głowy i ogólnie jestem bardzo słaba. A robota przedświąteczna czeka. Trzymajcie kciuki, żeby ten mój Kropek sie trochę uspokoił.
    Ja też jestem z różowej strony po CLO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:40

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek bardzo mi przykro :( Który to tydzien? Ja pierwszą ciąże poroniłam samoistnie ale ty było wcześnie bo 6 tydz. Im wcześniejsza ciąża tym większa szansa, że wszystko samo się oczyści.
    To Twoja pierwsza ciąża?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Od niedzieli plamie. Wczoraj juz zaczęłam krwawic i doszly skurcze. Duphaston nie pomogl.

Dzisiaj po usg lekarka kazala czekac aż sie zacznie....
    Kochana, bardzo Ci współczuję. To czy czekać zależy od tego w któym jesteś tc...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    kamenkaa przynajmniej Ty jutro będziesz już miała z głowy :) Trzymam kciuki by wszystko było ok. O której wizyta?
    na 15:45 badz ze mna myslami .....Oby bylo wszystko dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 12:24

Ejrene lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dzieki za wsparcie. Co do usg to ja sama zauważyłam różnice między tym co było w niedzielę a dziś. Poza tym na wydruku napisala 'aps minus' czyli akcja pracy serca.

Gdybym nie odczuwala skurczy to pewnie mialabym nadzieję, a tak to pozostaje czekac i mieć nadzieje że ominie mnie czyszczenie...

Tak strasznie mi przykro :(

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ