Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam napisać dzień dobry, ale jak czytam dzisiejsze possty, to czy napewno dobry?
Witajcie dziewczyny, trzymam za ciebie kciuki Daktylek, cuda się zdarzają.
kamenkaa - na pewno wszystko wyjdzie książkowo!
Ja dzis się dobrze czuję, ale mdłości się wczoraj o 12 w nocy obudziły...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:54
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Dalile wrote:Chciałam napisać dzień dobry, ale jak czytam dzisiejsze possty, to czy napewno dobry?
Witajcie dziewczyny, trzymam za ciebie kciuki Daktylek, cuda się zdarzają.
kamenkaa - na pewno wszystko wyjdzie książkowo!
Ja dzis się dobrze czuję, ale mdłości się wczoraj o 12 w nocy obudziły...
mam nadzieje kochana ze tez tak bedzie ! -
Daktylek - tak mi strasznie przykro.... przytulam!!
kamenkaa wrote:na 15:45 badz ze mna myslami .....Oby bylo wszystko dobrze...
trzymajcie kciukasy zeby wszystko było OK
ja jutro gin 16.05 a
w piątek prenatralne 09.15
ahhhh ten strach nikomu niepotrzebny,a nie mogę się go pozbyć...
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
To żeby Was trochę podnieść na duchu, to ja wczoraj byłam na USG prenatalnym (w czwartek Pappa jeszcze robie.
Wszystko dobrze, spało sobie grzecznie więc lekarz musiał je trochę pomiziać, żeby się ruszyło machało nogami i rękami, ma 4,5cm serducho bije 163/min chyba tyle ile mi podczas badania kość nosowa jest, NT 1,3 przepływy w porządku i w ogóle wszystko super!
Też się bałam, jak każda z Nas, ale jest dobrze i u Was też będzie!
Daktylek przykro miizulala, Ejrene, kot_bury, Wiola90, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Susana - a powiedz już widać taki wiesz obrys człowieczka? ja to ciemna w takich sprawach USG miałam przez brzuch?? dlugo trwało??
a i jeszcze widzę,. że jesteś też w 11tyg i 4 dniu
no to git - to w pt już też myślę, że zobaczy wszystko
a płci jeszcze nie powiedzieli??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 12:57
Susana lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
izulala wrote:Susana - a powiedz już widać taki wiesz obrys człowieczka? ja to ciemna w takich sprawach USG miałam przez brzuch?? dlugo trwało??
Tak izulala miałam przez brzuch ale nie mam pojęcia kompletnie straciłam rachubę, na pewno 10 minut. było widać nawet palce u rąk za tydzień prawdopodobnie poznałabym już płeć, ale nie mam na to tzw. parcia.
Więc Kamenk, oldżi, izulala ( i wszystkie inne, które w najbliższym czasie wizytują) będzie dobrze!izulala, kot_bury, Sanna, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj czuje od wczoraj taki nacisk w dole brzucha, jakby czuje ze cos tam jest tak mialam tez na poczatku samym ciazy. Mam ciezki tydzien w pracy, mam nadzieje zexwytrzymam jakos i potem od srody wolneeeee do 7.01
Dzisiaj robilam pazurki
Kamenka jejku myslalam ze w 13 tc nie ma juz tych plamien okropnych moze to nic, jakas nadzerka albo infekcja ale jedz sprawdz i daj znac ! Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.
Kurcze dziewczyny duzo tu na naszym watku nieszczesc. Jak gadam z dziewczynami z innych watkow to tak nie ma u nich. Za kazdym razem jak to czytam to boje sie o moje malenstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:07
-
tana wrote:Mam pytanie wracam właśnie od lekarza zapytałam go odnośnie badań genetycznych kiedy mogłabym je wykonać i odmówił mi tych badań.
Widocznie nie ma do tego uprawnień, sprzętu. Ale powinien cie poinformować gdzie możesz takie wykonać. w każdym bądź razie wykonuje je się od 11 tygodnia do 13+6
A co ci powiedział ? że w Twoim wypadku nie trzeba czy co?
Susana no i super masz jakieś zdjęcie? -
kamenkaa wrote:Dziewczyny mam plaienie bylam siku teraz sie wycieram patrze i brązowe mam Strasznie sie boje zaczelam dzis 13tydz i ...... czekam na mojego by mnie zawiozl do szpitala jak myslicie to moze byc cos strasznego"?
Spokojnie :* to nie koniecznie musi być coś złego. Mnie lekarz uprzedził że mogę "brudzić" bo mam nadżerkę. -
tana wrote:Powiedział że w moim przypadku nie trzeba i takie badania wykonuje się u starszych kobiet no trudno pójdę jeszcze do innego doktora to się dowiem a jeśli chodzi o badania na Downa? Czy są one refundowane czy jedynie na własną rękę
Ale to badanie jest refundowane normalnie i robione u wszystkich ciężarnych bo wtedy też patrzą na przepływy, na serce na organy wewnętrzne, no i to jest tak naprawdę pierwsze refundowane w ciąży w której nic się nie dzieje -
Kamenka a bierzesz jakieś leki dopochwowo? Brazowa krew to stara krew wiec spokojnie. To nie musi być nic groźnego.
Daktylek tak bardzo mi przykro .... to takie nie sprawiedliwie...
Ejrene najmocniej Cię przepraszam. Musialo mi to gdzieś umknąć. Dziś wyślę te linki po południu bo teraz nie mam laptopa bo mąż zabrał do pracy a teraz pisze z tel. Napewno dziś wstawięEjrene lubi tę wiadomość
-
tana wrote:Powiedział że w moim przypadku nie trzeba i takie badania wykonuje się u starszych kobiet no trudno pójdę jeszcze do innego doktora to się dowiem a jeśli chodzi o badania na Downa? Czy są one refundowane czy jedynie na własną rękę
Po 35 roku życia są refundowane lub w innych przypadkach gdy są wskazanie. Dlatego my w większości idziemy prywatnie je robić. I właśnie to badanie genetyczne pozwala ocenić wysokość ryzyka wad genetycznych, takich jak: zespół Downa, Pateau, czy Edwardsa. Pozwala też wykryć wady wrodzone serca, wady rozwojowe cewy nerwowej oraz m.in. rozszczep podniebienia.
aisa lubi tę wiadomość