X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać dzień dobry, ale jak czytam dzisiejsze possty, to czy napewno dobry?
    Witajcie dziewczyny, trzymam za ciebie kciuki Daktylek, cuda się zdarzają.

kamenkaa - na pewno wszystko wyjdzie książkowo! :)

Ja dzis się dobrze czuję, ale mdłości się wczoraj o 12 w nocy obudziły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:54

kamenkaa lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek trzymaj się!

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Chciałam napisać dzień dobry, ale jak czytam dzisiejsze possty, to czy napewno dobry?
    Witajcie dziewczyny, trzymam za ciebie kciuki Daktylek, cuda się zdarzają.

kamenkaa - na pewno wszystko wyjdzie książkowo! :)

Ja dzis się dobrze czuję, ale mdłości się wczoraj o 12 w nocy obudziły...

mam nadzieje kochana ze tez tak bedzie !

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie dobrze!! Musi być.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa to ja bede sie za Ciebie stresować i trzymać kciuki o 15.30, Ty idź wyluzowana i pozytywna a o 20.00 ja mam wizytę to sie zamienimy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 12:40

izulala, Patutka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek - tak mi strasznie przykro.... przytulam!!

kamenkaa wrote:
    na 15:45 badz ze mna myslami .....Oby bylo wszystko dobrze...
    Ja też jutro wizyta u gina na 16.05... tez mam jakieś straszne obawy pomimo braku jakiś złych objawów - tak na prawdę jak na samym początku mogłam non stop spać, wkurzało mnie praktycznie wszystko, miałam bardzo wyostrzony węch no i straszny ból cycków - tak teraz też czasami spię wczesniej ale nie az tak jak wczesniej, cycki juz nie sa takie tkliwe, generalnie czuję się jakbym nie była w ciąży - oprócz jak wstaje gwałtownie to czasami mnie zakłuje....
    trzymajcie kciukasy zeby wszystko było OK
    ja jutro gin 16.05 a
    w piątek prenatralne 09.15

ahhhh ten strach nikomu niepotrzebny,a nie mogę się go pozbyć...

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żeby Was trochę podnieść na duchu, to ja wczoraj byłam na USG prenatalnym (w czwartek Pappa jeszcze robie.
    Wszystko dobrze, spało sobie grzecznie więc lekarz musiał je trochę pomiziać, żeby się ruszyło :) machało nogami i rękami, ma 4,5cm serducho bije 163/min chyba tyle ile mi podczas badania :) kość nosowa jest, NT 1,3 przepływy w porządku i w ogóle wszystko super!
    Też się bałam, jak każda z Nas, ale jest dobrze i u Was też będzie!

Daktylek przykro mi :(

izulala, Ejrene, kot_bury, Wiola90, majeczka87 lubią tę wiadomość

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana - a powiedz już widać taki wiesz obrys człowieczka? :) ja to ciemna w takich sprawach :) USG miałam przez brzuch?? dlugo trwało?? :)

a i jeszcze widzę,. że jesteś też w 11tyg i 4 dniu :)
    no to git - to w pt już też myślę, że zobaczy wszystko
    a płci jeszcze nie powiedzieli?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 12:57

Susana lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana piękne wiadomości! Niech rośnie zdrowo :)

Susana lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie wracam właśnie od lekarza zapytałam go odnośnie badań genetycznych kiedy mogłabym je wykonać i odmówił mi tych badań.

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Susana - a powiedz już widać taki wiesz obrys człowieczka? :) ja to ciemna w takich sprawach :) USG miałam przez brzuch?? dlugo trwało?? :)
    Widać wszystko :) i to jest NIE-SA-MO-WI-TE, bo patrze na swój brzuch, który jest jeszcze płaski, właściwie objawów brak (oprócz piersi gigantów i naprawdę rzadkiego dyskomfortu w dole brzucha) i nagle lekarz przykłada głowice do brzucha i nagle bum! jest człowiek :D
    Tak izulala miałam przez brzuch :) ale nie mam pojęcia kompletnie straciłam rachubę, na pewno 10 minut. było widać nawet palce u rąk :) za tydzień prawdopodobnie poznałabym już płeć, ale nie mam na to tzw. parcia.

Więc Kamenk, oldżi, izulala ( i wszystkie inne, które w najbliższym czasie wizytują) będzie dobrze!

izulala, kot_bury, Sanna, majeczka87 lubią tę wiadomość

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam plaienie :( bylam siku teraz sie wycieram patrze i brązowe mam :( Strasznie sie boje :( zaczelam dzis 13tydz i ...... czekam na mojego by mnie zawiozl do szpitala jak myslicie to moze byc cos strasznego"?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuje od wczoraj taki nacisk w dole brzucha, jakby czuje ze cos tam jest ;) tak mialam tez na poczatku samym ciazy. Mam ciezki tydzien w pracy, mam nadzieje zexwytrzymam jakos i potem od srody wolneeeee do 7.01 :D
    Dzisiaj robilam pazurki :)

Kamenka jejku myslalam ze w 13 tc nie ma juz tych plamien okropnych :/ moze to nic, jakas nadzerka albo infekcja ale jedz sprawdz i daj znac ! Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Kurcze dziewczyny duzo tu na naszym watku nieszczesc. Jak gadam z dziewczynami z innych watkow to tak nie ma u nich. Za kazdym razem jak to czytam to boje sie o moje malenstwo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:07

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Mam pytanie wracam właśnie od lekarza zapytałam go odnośnie badań genetycznych kiedy mogłabym je wykonać i odmówił mi tych badań.

Widocznie nie ma do tego uprawnień, sprzętu. Ale powinien cie poinformować gdzie możesz takie wykonać. w każdym bądź razie wykonuje je się od 11 tygodnia do 13+6

A co ci powiedział ? że w Twoim wypadku nie trzeba czy co?

Susana no i super :) masz jakieś zdjęcie?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Dziewczyny mam plaienie :( bylam siku teraz sie wycieram patrze i brązowe mam :( Strasznie sie boje :( zaczelam dzis 13tydz i ...... czekam na mojego by mnie zawiozl do szpitala jak myslicie to moze byc cos strasznego"?

Spokojnie :* to nie koniecznie musi być coś złego. Mnie lekarz uprzedził że mogę "brudzić" bo mam nadżerkę.

atdc15nmjt4tk663.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że w moim przypadku nie trzeba i takie badania wykonuje się u starszych kobiet no trudno pójdę jeszcze do innego doktora to się dowiem a jeśli chodzi o badania na Downa? Czy są one refundowane czy jedynie na własną rękę

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Powiedział że w moim przypadku nie trzeba i takie badania wykonuje się u starszych kobiet no trudno pójdę jeszcze do innego doktora to się dowiem a jeśli chodzi o badania na Downa? Czy są one refundowane czy jedynie na własną rękę
    to nie są badania na Downa, tylko USG, na którym się mierzy m.in. wartość NT czyli przeziernosć karkowa i sprawdza się kość nosową, których to wartośći oraz obecność lub brak mogą wskazywać na większe ryzyko, że dziecko jest chore na zespół Downa Patu i Edwardsa.
    Ale to badanie jest refundowane normalnie i robione u wszystkich ciężarnych bo wtedy też patrzą na przepływy, na serce na organy wewnętrzne, no i to jest tak naprawdę pierwsze refundowane w ciąży w której nic się nie dzieje

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka a bierzesz jakieś leki dopochwowo? Brazowa krew to stara krew wiec spokojnie. To nie musi być nic groźnego.

Daktylek tak bardzo mi przykro :(.... to takie nie sprawiedliwie...

Ejrene najmocniej Cię przepraszam. Musialo mi to gdzieś umknąć. Dziś wyślę te linki po południu bo teraz nie mam laptopa bo mąż zabrał do pracy a teraz pisze z tel. Napewno dziś wstawię :)

Ejrene lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:

Po 35 roku życia są refundowane lub w innych przypadkach gdy są wskazanie. Dlatego my w większości idziemy prywatnie je robić. I właśnie to badanie genetyczne pozwala ocenić wysokość ryzyka wad genetycznych, takich jak: zespół Downa, Pateau, czy Edwardsa. Pozwala też wykryć wady wrodzone serca, wady rozwojowe cewy nerwowej oraz m.in. rozszczep podniebienia.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Susana no i super :) masz jakieś zdjęcie?

Mam ale właśnie wydruk był słaby, w czwartek na lepszym sprzęcie więc wtedy może wstawie :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ