X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja mam też takie uczucie niby jestem głodna ale jak już zacznę coś jeść to żołądek mi się chyba kurczy :-P za to słodycze za którymi normalnie nie przepadam mogę jeść na okrągło. No i jabłka... Jak nie byłam w ciąży mogły nie istnieć a teraz jak nie zjem jednego dziennie to jestem chora :-)

mamuśka1 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szefowa wszystkim wygadała.....
    Słodycze nie wchodzą. Soki tez nie.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma niedawno była na szkole rodzenia. Przez prawie całą ciąże nie jadła śledzi bo myślała właśnie że jak to surowa ryba to nie można. A na szkole rodzenia pielęgniarka mówi, że jak najbardziej dobre, że można śmiało jeść - podobno zdrowo :) Ja dziś zjadłam w śmietanie, taką miałam chęć :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    U mnie szefowa wszystkim wygadała.....
    Słodycze nie wchodzą. Soki tez nie.
    .
    U mnie szefowa też wszystkim powiedziała w tym samym dniu jak jej tylko powiedziałam. Także wiedzą wszyscy.. trochę mnie to zdenerwowało ale w sumie 4 dni później musiałam iść na zwolnienie więc i tak wszyscy by wiedzieli

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już niektórzy wiedzą o ciąży a w szczególności rodzice i rodzeństwo :) no i w pracy wszyscy, bo jestem od miesiąca na zwolnieniu :)

Siedzę zajadam się bigosem :D ostatnio mogłabym kilogramami jeść :D

Jutro odbieram wyniki i na 15 mam wizytę, strasznie się niecierpliwie. Trzymajcie kciuki!!! :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ciocie, ze mna jest Wszystko okej.... mam prawie 4 cm, serduszko dzięki Bogu bije.
    Mame boli brzuch z niewiadomych powodów... lekarz powiedzial, ze możliwe ze z powodów niezbyt szerokiej miednicy na dole, ze to Wszystko moze uciskać bardziej niż u kobiet z normalną budową miednicy... w kazdym badz razie moge brac do 8 tabletek nospy tej 40mg...

Doatalam zdjecie w zamian za bol brzucha, hah. Maly ma prawie 4 cm i nadrabia termin miesiaczki. Jeszcze ostatnio bylo to 8 dni, A teraz Juz 6dni.

Czy to tylko u mnie On zawsze tak dziwnie wyglada i odkreca sie tylkiem?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 04:31

Malwinaa, mamuśka1, _analiza, Wiola90, kamenkaa, nowatorka, majeczka87, niezapominajka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Który to u Ciebie już tydzień Patutka? Ja wizytę mam dopiero 22.12 i już się nie mogę doczekać:)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A wiec ciocie, ze mna jest Wszystko okej.... mam prawie 4 cm, serduszko dzięki Bogu bije.
    Mame boli brzuch z niewiadomych powodów... lekarz powiedzial, ze możliwe ze z powodów niezbyt szerokiej miednicy na dole, ze to Wszystko moze uciskać bardziej niż u kobiet z normalną budową miednicy... w kazdym badz razie moge brac do 8 tabletek nospy tej 40mg...

Doatalam zdjecie w zamian za bol brzucha, hah. Maly ma prawie 4 cm i nadrabia termin miesiaczki. Jeszcze ostatnio bylo to 8 dni, A teraz Juz 6dni.

B612-2015-12-13-20-59-47_jpg_300x300_q85.jpg

Czy to tylko u mnie On zawsze tak dziwnie wyglada i odkreca sie tylkiem?:(
    Czekałam na wiadomość :-) cieszę się ze wszystko ok u maluszka I u Ciebie :-) w sumie to już nie taki maluszek :-) ciekawe ile moja fasolka ma już cm..
    Wizyta dopiero w czwartek.. jakoś muszę wytrzymać :-)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg miesiaczki byloby teraz 11t4d A Wg malego z dzisiejszego usg jest 10t4d nie 2d wiec troszke przyspieszyl misio.

Ja tez mam wizyte 23.12 musze skontrolowac ta nadzerke.... swoja droga lekarz na ip patrzyl na mnie jak na kretynke, ze Jestem w tym tygodniu i nie mam karty ciazy....

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Czekałam na wiadomość :-) cieszę się ze wszystko ok u maluszka I u Ciebie :-) w sumie to już nie taki maluszek :-) ciekawe ile moja fasolka ma już cm..
    Wizyta dopiero w czwartek.. jakoś muszę wytrzymać :-)
    Dziekuje, bardzo mi milo.
    Mimo Wszystko jeszcze kruszynka No Ale nie taka, jak 5 tygodni temu, haha. Rosnie jak na drozdzach:)

A w ktorym tyg i dn jestes?

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg 9 tyd zaczął się dzisiaj a wg OM 10 tydzień.

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wg miesiaczki byloby teraz 11t4d A Wg malego z dzisiejszego usg jest 10t4d nie 2d wiec troszke przyspieszyl misio.

Ja tez mam wizyte 23.12 musze skontrolowac ta nadzerke.... swoja droga lekarz na ip patrzyl na mnie jak na kretynke, ze Jestem w tym tygodniu i nie mam karty ciazy....
    Mi kartę ciąży lekarz założył już z 7 tygodniu

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro na wizycie moja gin ma założyć kartę ciąży :)

Patutka mówisz,że masz dosyć wąską miednice. A mogę wiedzieć jaki masz wzrost i wagę? :)
    Ja jestem bardzo wąska i też miewałam bóle, ale już troszkę ustąpiły :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dalile ;-)

Patutka to super ze wszystko ok dzidzia sliczna duża juz :)

U mnie powolutku kochane jakos leci śpiący dziś miałam dzień .....

Coraz blizej środy i prenatalki strach coraz wiekszy,,,

Pozdrawiam

Ollaala lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta juto zaciskamy kciuki :)
    Patutka u Ciebie to już kawał dzieciaczka :) Cieszę się, że wszystko dobrze

kamenkaa, MartaT lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,bardzo się cieszę że wszystko jest ok ,oby tylko dobre wiadomości w przyszłym i kolejnym tygodniu trafiały na to forum :-)

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:51

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptutka dobrze ze wszystko ok no i sliczne zdjecie, zazdroszcze ci go :P

Co do plotek to ja jak powiedzialam w pracy wpiatek to nawet nie prosilam o dyskrecje bo i tak by wszystkim rozgadaly wiec jak juz mowie to mowie wszystkim. Dzisiaj powiedzielismy tesciom :) wolalabym poczekac jeszcze miesiac z mowieniem ale i tak by wyszlo bo ciagle bym musiala odmawiac alkoholu, niektorych potraw itd.
    A dzisiaj sobie zjadlam szynke parmenska. :) moge bo mam przeciwciala na toxo :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka no pewnie że chore... Jak nie ma ci co wpisać skoro mój lekarz wpisał .. no ale co lekarz to inny.. ja jak byłam w 7 tyg 4 dniu fasolka miała 1,3 cm :-)
    Już się doczekać nie mogę tego czwartku kiedy pójdę na kolejne usg :-) mam nadzieję że będzie wszystko ok
    mogłabym chodzić co tydzień i patrzeć jak maluszek rośnie :-D

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam karte zalozona teraz w czwartek i juz duzo wpisal. Np wyniki z krwi, rozmiar, co biore

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ