X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam olej lniany do kupienia w aptece lub linocomplex też zawiera olej lniany i jest w kapsułkach w ciąży niektóre mogą mieć problem wypić choć łyżeczkę tego oleju bo nie jest smaczny a kapsułki bez problemu łykniesz,polecam pić dużo wody też pomaga

mamuśka1 lubi tę wiadomość

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka bardzo by mnie satysfakcjonowało takie spanie jak Twoje:)zwłaszcza teraz jak muszę jak najwięcej leżeć:)ze względu na zwolnienie z pracy i przymus odpoczywania i oszczędzania się musieliśmy rodzinie powiedzieć o ciąży wczoraj. Uprzedziłam ich też że niestety nie jest różowo...A skoro niektórzy znajomi się odezwali to im też powiedziałam.Także u mnie ze świątecznych niespodzianek wyszły nici...usg genetyczne mam mieć 29.12 u dr Zwolińskiego, podobno on jest z Wawy.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych bóli to wydaję mi się, że dopóki nie ma plamień ani krwanienia to wszystko powinno być dobrze.Mnie własnie w południe złapały takie silne bóle podbrzusza a dopiero wieczorem miałam krew...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na trawienie pomagaja jablka. Po kazdym posilku zmuszam sie do 1jablka (nie lubie owocow) i nie mam problemow. My mowimy bo u nas czesto sie je rybe surowa na swieta albo malze wiec nie chcialabym potem zeby przygotowali obiad ktorego nie moglabym zjesc
    Smile juz nie plamisz ?

Patutka jak leki nie pomagaja na te bole to rzeczywiscie jedz. Ja mam teraz lekkie i tez cala noc mnie pobolewalo ale nie mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:50

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie...ta krew to była jednorazowa akcja.Wczoraj miałam takie plamki małe na wkładce ale to nie była krew.Wczoraj cały dzień przegniłam, śmieje się że zapyzieje w tym łóżku:)ale powiem Wam że nie da sie tak leżeć non stop.Dzisiaj np zeszłam sobie na śniadanie,zjadłam chwile posiedziałam i wróciłam do wyrka. Teraz pół biedy bo mam ludzi w domu ale jak jutro pójdą do pracy to trzeba sobie zrobić czy kanapke czy herbate...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Można sie dopisac? Termin mam na 23.07 i szaleje po watkach 1 trymestru :-)

nowatorka, aisa, Małabella, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dalile :)

Smile no herbate mozesz zrobic, juz nie przesadzajmy z tym lezeniem. Odpoczywaj, nie wysilaj sie ale wstanie kilka razy zrobienie kanapki to chyba nie zaszkodzi ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zaszalec czyli kanapki przygotowane hurtowo, herbata w termosie ale co z siku? :-)

• Telashe Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Dziewczyny jak u was ze spaniem ? Mi juz większość objawów typu mdlosci itp. Przeszly ale za to w nocy zle śpię, budzę się i jest jakaś masakra.

ja się budzę w nocy, sny mam jakbym oglądała film i często śnią mi się koszmary

Co do bóli, też je mam ale lekarz powiedział że to normalne od rozrostu macicy i że mogą pojawić się rwania w okolicach intymnych.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • szaruga82 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem dziwnie :) Zasypiam szybko bo jestem padnięta, chociaż mnie to się śni prawie co noc teściowa z która mieszkam. Raz,ze posprzątałam łazienkę a ona nasyfila innym razem, że wywaliła mi ciuchy z szaf i poukładała tam sobie szklaneczki i jakies duperele hehe Mama mówi, ze to pewnie dlatego że coś przed nią ukrywam bo się jej nie przyznałam :D Potem budzę się na siku i nie mogę już zasnąć.

Patutka ja w poprzedniej ciąży miałam takie własnie bóle przy wstawaniu czy przy obracaniu sie na bok, takie szarpnięcie i ból aż swieczki w oczach stawały, ale po kilku min przechodziło, może że szarpneło mocno to trzymało dłużej. Teraz mam całkiem inne bóle i też mnie to niepokoi, jak postoje albo pochodzę za długo boli mnie cały dół podbrzusza i niemiłosiernie mnie bolą krzyże, ból promieniuje aż do nogi, przechodzi dopiero w nocy jak leże spokojnie, ale np dziś w kościele znów rozbolało bo za długo stałam ehhh

f2w3lhb82umyoybw.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez czasem ten bolna okres promieniuje do nog (ud)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

ja dzisiaj bóle głowy ale ledwo żyje.. lewdo na oczy widze... :(:(

Kijanka
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przy witam :) termin na 17. 07. 2016 - wkrecam sobie ze coś nie tak to cycki mnie przestały mocno boleć.. To chyba strach przed kolejną wizytĄ która będzie dopiero 21. 12. Jeny jak ja bym chciała żeby już kopalo - przynajmniej bym wiedziała że jest Oki.. ;-)

nowatorka lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam detektor tętna od męża żeby nie panikować... Ale jeszcze za wcześnie żeby działał.
    Za to zauważyłam że mnie piersi rano prawie nie bolą. Dają znać po południu ale też teraz tylko przy dotknięciu. Skutki same z siebie bolą.

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to zasypiam w sekundę ale przez cała noc kursuje do toalety na siku. Średnio co 2-3 godziny muszę wstać. Obawiam się ze to przez zapalenie dróg moczowych bo wyniki z moczu nie za ciekawe.. liczne bakterie nabłonki wielokatne i ślad białka. A wizyta u gina dopiero 17.12.

Macie jakieś domowe bezpieczne sposoby na takie przypadłości ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pić żeby wypłukać bakterie z przewodu moczowego. Żurawiny i ŻURAWIT. No i dużo witaminy C. Generalnie musisz zakwasić organizm żeby bakterie padły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 17:11

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatkaWariatka wrote:
    Ja tam usg ginekologiczne robię, nie ma innej możliwości. Też jestem dużo młodsza wiec to ryzyko jest znikome, ale jednak warto wiedzieć, przecież w razie czego to całe życie się zmienia i to zupełnie pod innym kątem, oczywiście jeśli w razie czego chorego dziecka nie chciałabyś usuwać. A różni przecież się na to patrzy.
    Ja to badanie mam 28.12 :). W ogole w kolko jestem taaaaaka zmeczona, najchętniej tylko bym spala.

A teraz najważniejsze pytanie, czy któraś z Was jest może może Poznania? Możliwe ze będziemy się tam przeprowadzać na pół roku i mam kilka pytań ;)

Ja jestem z okolic, ale bardzo bliskich :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapiele w rumianku. Zagotuj wode z rumiankiem i do miski ciepla i siadaj tam tyleczkiem ;)

A ja znowu zle samopoczucie. Chyba mdlosci wrocily :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od początku ciąży ciągle chce mi się pić. Pije mega dużo i w dodatku wodę z cytryna pochłaniam litrami tak mi smakuje..

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niestety jeszcze mam cały czas mdłości, troszeczkę w nocy mniejsze, a w dzień męczarnia. Już czwarty tydzień trwają i nie wiadomo kiedy się skończą.

atdc3e5erjm386my.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ