Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Na zaparcia polecam olej lniany do kupienia w aptece lub linocomplex też zawiera olej lniany i jest w kapsułkach w ciąży niektóre mogą mieć problem wypić choć łyżeczkę tego oleju bo nie jest smaczny a kapsułki bez problemu łykniesz,polecam pić dużo wody też pomaga
mamuśka1 lubi tę wiadomość
28.03.2015 aniołek
26.12.2015 aniołek
22.09.2017 aniołek
[/url] -
Patutka bardzo by mnie satysfakcjonowało takie spanie jak Twoje:)zwłaszcza teraz jak muszę jak najwięcej leżeć:)ze względu na zwolnienie z pracy i przymus odpoczywania i oszczędzania się musieliśmy rodzinie powiedzieć o ciąży wczoraj. Uprzedziłam ich też że niestety nie jest różowo...A skoro niektórzy znajomi się odezwali to im też powiedziałam.Także u mnie ze świątecznych niespodzianek wyszły nici...usg genetyczne mam mieć 29.12 u dr Zwolińskiego, podobno on jest z Wawy.
-
Mi na trawienie pomagaja jablka. Po kazdym posilku zmuszam sie do 1jablka (nie lubie owocow) i nie mam problemow. My mowimy bo u nas czesto sie je rybe surowa na swieta albo malze wiec nie chcialabym potem zeby przygotowali obiad ktorego nie moglabym zjesc
Smile juz nie plamisz ?
Patutka jak leki nie pomagaja na te bole to rzeczywiscie jedz. Ja mam teraz lekkie i tez cala noc mnie pobolewalo ale nie mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:50
-
Na szczęście nie...ta krew to była jednorazowa akcja.Wczoraj miałam takie plamki małe na wkładce ale to nie była krew.Wczoraj cały dzień przegniłam, śmieje się że zapyzieje w tym łóżku:)ale powiem Wam że nie da sie tak leżeć non stop.Dzisiaj np zeszłam sobie na śniadanie,zjadłam chwile posiedziałam i wróciłam do wyrka. Teraz pół biedy bo mam ludzi w domu ale jak jutro pójdą do pracy to trzeba sobie zrobić czy kanapke czy herbate...
-
nowa! wrote:Dziewczyny jak u was ze spaniem ? Mi juz większość objawów typu mdlosci itp. Przeszly ale za to w nocy zle śpię, budzę się i jest jakaś masakra.
ja się budzę w nocy, sny mam jakbym oglądała film i często śnią mi się koszmary
Co do bóli, też je mam ale lekarz powiedział że to normalne od rozrostu macicy i że mogą pojawić się rwania w okolicach intymnych.Sergiusz -
U mnie ze spaniem dziwnie Zasypiam szybko bo jestem padnięta, chociaż mnie to się śni prawie co noc teściowa z która mieszkam. Raz,ze posprzątałam łazienkę a ona nasyfila innym razem, że wywaliła mi ciuchy z szaf i poukładała tam sobie szklaneczki i jakies duperele hehe Mama mówi, ze to pewnie dlatego że coś przed nią ukrywam bo się jej nie przyznałam Potem budzę się na siku i nie mogę już zasnąć.
Patutka ja w poprzedniej ciąży miałam takie własnie bóle przy wstawaniu czy przy obracaniu sie na bok, takie szarpnięcie i ból aż swieczki w oczach stawały, ale po kilku min przechodziło, może że szarpneło mocno to trzymało dłużej. Teraz mam całkiem inne bóle i też mnie to niepokoi, jak postoje albo pochodzę za długo boli mnie cały dół podbrzusza i niemiłosiernie mnie bolą krzyże, ból promieniuje aż do nogi, przechodzi dopiero w nocy jak leże spokojnie, ale np dziś w kościele znów rozbolało bo za długo stałam ehhh -
To i ja się przy witam termin na 17. 07. 2016 - wkrecam sobie ze coś nie tak to cycki mnie przestały mocno boleć.. To chyba strach przed kolejną wizytĄ która będzie dopiero 21. 12. Jeny jak ja bym chciała żeby już kopalo - przynajmniej bym wiedziała że jest Oki..
nowatorka lubi tę wiadomość
http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f
-
Ja za to zasypiam w sekundę ale przez cała noc kursuje do toalety na siku. Średnio co 2-3 godziny muszę wstać. Obawiam się ze to przez zapalenie dróg moczowych bo wyniki z moczu nie za ciekawe.. liczne bakterie nabłonki wielokatne i ślad białka. A wizyta u gina dopiero 17.12.
Macie jakieś domowe bezpieczne sposoby na takie przypadłości ? -
MatkaWariatka wrote:Ja tam usg ginekologiczne robię, nie ma innej możliwości. Też jestem dużo młodsza wiec to ryzyko jest znikome, ale jednak warto wiedzieć, przecież w razie czego to całe życie się zmienia i to zupełnie pod innym kątem, oczywiście jeśli w razie czego chorego dziecka nie chciałabyś usuwać. A różni przecież się na to patrzy.
Ja to badanie mam 28.12 . W ogole w kolko jestem taaaaaka zmeczona, najchętniej tylko bym spala.
A teraz najważniejsze pytanie, czy któraś z Was jest może może Poznania? Możliwe ze będziemy się tam przeprowadzać na pół roku i mam kilka pytań
Ja jestem z okolic, ale bardzo bliskich