Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene , możesz mnie dopisać na 06,02 :)

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka bądz dzielna!

My narazie auta nie zmieniamy, niani póki co nie szukam, ale mam nadzieję, że będę jak uda nam się dostać kredyt na mieszkanie :) Złożyliśmy wniosek i czekamy :) Jeżeli zostaniemy w naszej kawalerce to niania potrzebna nie będzie ;)

majeczka87 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez raczej niania nie bd potrzebna puki co malenstwo bd z nami w pokoju :-) dziewczyny wiecie co ja juz sie doczekac nie moge,wiem ze moje zycie przekreci sie o 180 stopni ale juz bym chciala lipoec

7c7877e138.png[/url]
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans za Wami dziś nadgonić, szalejecie dziewczyny! :)

Słyszałam, że butelki Mimijumi są bardzo dobre.

Kurcze, ja się nadal nie mogę zebrać, żeby nawet tylko pojechać do sklepu i pooglądać. Spędzam dużo czasu na Pintereście, pinując to i tamto, ale ciągle to tylko faza marzeń i planów niż realizowanie czegokolwiek. Dajcie znać co tam pokupowałyście jak powracacie, jestem bardzo ciekawa :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie planujemy zakupu niani, ponieważ maleństwo bd z nami w pokoju :) czekamy na upragnioną budowę, ale na początek dobre i 30 metrów :D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że trochę się zdiwilam, że jecie wędzone ryby i z puszki. Mi lekarz m.in. pierwsze co powiedział, to żeby ryby w takiej postaci omijać. Ryby są zdrowe w ciąży ale grillowane, pieczone lub gotowane i to też nie wszystkie.

Nie powiem, żebym sobie takiej makreli nie wciągnęła... A Wy co w tym temacie wiecie?

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Powiem Wam, że trochę się zdiwilam, że jecie wędzone ryby i z puszki. Mi lekarz m.in. pierwsze co powiedział, to żeby ryby w takiej postaci omijać. Ryby są zdrowe w ciąży ale grillowane, pieczone lub gotowane i to też nie wszystkie.

Nie powiem, żebym sobie takiej makreli nie wciągnęła... A Wy co w tym temacie wiecie?
    Tylko z tego co czytałam, to właśnie żeby wędzone ryby omijać, surowych też nie jeść. :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Ja cos tam slyszalam ale sie nie zaglebialam w temacie kiedys sie wszystko jadlo i dzieci zdrowe sie rodzily a ja nie jestem wstanie np obojetnie przejsc kolo wedzoego lososia :D

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam schize teraz mi przyszło do głowy że moze moja dzidzia za wolno rosnie bo wedlug usg jestem tydz do tylu

7c7877e138.png[/url]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Tylko z tego co czytałam, to właśnie żeby wędzone ryby omijać, surowych też nie jeść. :)
    Dokładnie tak, wędzone i surowe odpadają, w tych z puszki raczej też nic wartościowego nie znajdziemy.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o jajkach na miękko? Ja znalazłam sprzeczne informacje i już dwa razy sobie pozwoliłam zjeść. Niby surowych jajek nie można, ale jednak jest trochę gotowane. Salmonella i tak jest chyba w skorupce i ginie nawet przy tak krótkim gotowaniu, co myślicie?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Ejrene , możesz mnie dopisać na 06,02 :)

Przypomniesz mi w poniedziałek jak bym zapomniała? Bo w domu nie mam teraz jak.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    A co sądzicie o jajkach na miękko? Ja znalazłam sprzeczne informacje i już dwa razy sobie pozwoliłam zjeść. Niby surowych jajek nie można, ale jednak jest trochę gotowane. Salmonella i tak jest chyba w skorupce i ginie nawet przy tak krótkim gotowaniu, co myślicie?

Wiesz co mi się wydaje że można, nie h mnie ktoś poprawi jak się mylę?

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlsanie co do jajek to ja czytalam ze nie mozna a juz od dluzszego czasu mam ochote na sadzone takie lejace ale jak się naczytalam to nie jem

7c7877e138.png[/url]

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie ktos co z Patutka?

7c7877e138.png[/url]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, nie odzywasz się cały dzień, dziewczyny pytają o Ciebie, a piszesz w innym wątku i to całkiem inne rzeczy niż u nas.
    Chciałam zajrzeć na inny wątek na którym pisze a tu wątek nad Twój wpis więc weszłam i się dość mocno zdziwiłam o.O Na "Zafasolkowane" w środe pisałaś, że wybierasz się na ip bo masz kłócia. Potem piszesz, że nic nie załatwiłaś i wróciłaś do domu i usnęłaś mamie na ramieniu. Dziś o 17 piszesz, że wczoraj nic nie pisałaś bo cały dzień przepłakałaś a u nas pisałaś cały dzień. I dziś u nas nic nie piszesz a tam się odezwałaś.
    Pisałaś nam, że jesteś w szpitalu, masz jakiś lek, sprawdzają przepływy po nim i może w sobotę wypuszczą. A tam piszesz normalnie jakbyś w domu była....
    To jak jest??????
    Tu się dziewczyny serio martwią i pytają co u Ciebie a Ty w domu jesteś a nie w szpitalu? Czy na tamtym wątku co innego piszesz a u nas prawdę?

kamenkaa lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:21

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jestem. Nie mam sily dzis pisac.
    Tak to prawda, nie napisalam dziewczynom, ze jestem w szpitalu. Nie czulam takiej potrzeby. Po co mam pisać, jezeli byłam parę dni na tamtym wątku? Nie chcę każdemu o tym mówić. Jest mi zbyt ciężko z tym wszystkim..
    I to również prawda, że jestem w szpitalu mam przesłać zdjęcia?
    A na usg jeśli coś dolega w tym szpitalu, to muszę iść na ip.

U mnie nic, poprawy nie ma. Ja sobie z tym nie radzę, przepływ zwiększył się o 15% przy maksymalnej dawce.

Zobacz, że pisze tu non stop i nie mam po co kłamać.

A co mam Wam napisać? Że pewnie bliżej 20 tygodnia będę się żegnać?
    Nie mam po co Was stresować...
    Tyle.

To jeśli jesteś z tym wątkiem bardziej zrzyta to wystarczyło napisać dwa słowa "odezwę się za parę dni" czy co kolwiek innego bo tu naprawdę dużo dziewczyn dziś o Ciebie dopytywało zmartwionych.

Wiola90 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka co Ty wypisujesz za głupotki. My się na serio tu o Ciebie martwimy. Ja cały czas o Tobie myślę bo też mam problem z nieprawidłowymi przepływami zylnymi ale z tego co rozumiem to zupełnie co innego jest u Ciebie, chyba że się mylę. Bo mi dr nic nie wspomniał o szpitalu i leczeniu farmakologicznym.

Rozumiem, że masz gorszy okres ale pamiętaj, że jesteśmy z Tobą i cały czas myślimy o Tobie. Mi też jest ciężko czytać, że dziewczyny wybierają wózki, ciuszki itp jak ja do końca nie wiem co dalej z nami będzie. Ale pozytywne nastawienie to podstawa. Pamiętaj!

aisa lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:24

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ