X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) dobrze wiedzieć o tej akcji w lidlu, też się wybiorę:)jeśli chodzi o ruchy to ja słyszę na razie tylko jakieś bąbelkowe koncerty i motylkowania:D
    miłego dnia wszystkim:)

aisa lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za tak sympatyczne powitanie!
    Właśnie próbuje zwlec się z łóżka i wybieram się na "polowanie" do ciuchlandu- może uda mi się upolować jakieś spodnie ciążowe bo u mnie w mieście jeden sklep z ciążowymi ciuchami a ceny z kosmosu.

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polskim lidlu rzeczy dla malucha od przyszłego poniedziałku. U nas zazwyczaj są tydzień wcześniej. Spojrzałam na gazetkę to w Pl nie będzie tunik i spodni dla ciężarnych.

Mamuśka, jak super okazja na wózek się trafiła to grzech nie skorzystać ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion Natal 2 Plus.

Dziś wizyta NFZtowa, więc zobaczymy, ile mały przybrał.

aisa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny a ja jeszcze w lozku i cos nie zapowiada sie abym do obiadu sie z niego wynuzyla, korzystam dzis z dnia wolengo i postanowilam na maxa poleniuchowac nawet sniadanie przynioslam sobie do lozka :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mamuśka, jak super okazja na wózek się trafiła to grzech nie skorzystać ;)[/QUOTE]

Też tak myśle , tylko kolor to czarno - niebieski i mam nadzieje ze na kolejnej wizycie się potwierdzi płeć :) Bo jak okaże się dziewczynka to nie bardzo by pasował .

Taki 2w1 , bez fotelika

http://static.pokazywarka.pl/i/6268330/398764/aaaaa.jpg

kot_bury, Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę Vita- miner i tam są dwa zestawy tabletek- prenatal z witaminami i dha;)
    no właśnie przeglądam gazetkę i szkoda, że na nas nic nie będzie

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Omega Med Optima Forte.
    Co do Lidla, fajne bodziaki, jednak ja kupuję tylko kopertowe, żeby nie przekładać maluchowi przez głowę, bo po co się męczyć :P

_analiza, aisa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Zaraz podjedziemy z Młodym do lidla, od dziś rzeczy dla maluchów i tuniki, spodnie ciążowe + biustonosze. Dla drugiej dzidzi na razie nic nie kupuje, ale liczę, że tuniki będą fajne :) Może spodnie też okażą się sympatyczne. Na biustonosz do karmienia stanowczo za wcześnie, ale zobacze co oferują ;)
    Te rzeczy w lidlu to chyba od kolejnego poniedziałku 1 lutego :)

Już doczytałam że u Ciebie tydzień wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:02

aisa lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze u nas w mieście nie am lidla... tez musze coś pomyśleć o zakupach dla siebie bo we wszystkim ciasno... ;D

Ja biorę dha samo, codziennie rutinoscorbin i do tego naprzemiennie femibion classic albo folik. Ale chyba kupie takie dedykowane witaminy na 2 trymestr.

Co do wózków - powiem Wam ze ja może za jakiś 2 tygodnie się przekonam co dostane bo Szwagierki mają dla mnie zestaw -wózek concord, kołyska, fotelik i inne gadżety. Zobaczymy czy mi podpasuje;) juz wczoraj z M. szaleliśmy po internetach oglądając łóżeczka dostawiane, fotele do karmienia i inne bajery:)

A jakby co to znajoma sprzedaje wózek xlandera czarny (a mieli dziewczynkę;) jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to mogę spytać o cene - mi nie pasuje bo ja jestem wysoka i niestety niewygodnie mi się prowadził;)

AA no u witamy się w 14/15 tc! ;)

aisa lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja znów o detektorach. Są do d*. Dopiero 2 dni temu udało mi znaleźć tętno, pierwszy raz. A na opakowaniu pisze, że działa już od 8 tygodnia!
    Ale fajne uczucie posłuchać serca swojej dzidzi :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Ejrene ja mam termin na 25lipca, jak mozesz to tez mnie wpisz na liste.
    Dziewczyny, do ktorego tygodnia brałyście kwas foliowy?

Dopisane :) Ja kwas foliowy brałam w 1 trymestrze, od drugiego Pregae Plu, ale jak mi sie skończy to kupię Omegamed Optime forte.
    Gagaga wrote:
    Ejrene - łącze się z Tobą w bólu przeziębienia :*

Mi się na gardło teraz przeniosło, katar też mam i znowu czuje że chyba gorączka mi rośnie. Raczej pójdę na zwolnienie jutro. A leczę się syropem z cebuli- dobry nie jest ale mam nadzieje że pomoże. A jak Twój brzuch? nie boli już tak ?
    mamuśka1 wrote:
    Witajcie :)
    A ja wczoraj miałam okazje i kupiłam wózek , wiem ze to szybko ale taka okazja póżniej może sie nie powtórzyć :) Oczywiście używany :)

Jaki wózek ? chwal sie szybko :)

aisa- a u ciebie w lidlu są tak samo oferty jak w PL ? Bo na przykład w niemieckim Lidlu jest wszystko tydzień wcześniej niż u nas. Daj znać co nakupiłaś :)

Zuzulka88- uważaj bo na kichaniu może się zacząć tak że bądź zapobiegawcza :*

Smile- dopisane :) a miód, cebula i cytryna to moi sprzymierzeńcy w tej walce :P

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Omega Med Optima Forte DHA i do tego jeszcze Vitamin Mama czy jakoś tak bo zawiera sporo witamin i dodatkowych składników i biorę te leki od początku ciąży.

Ja mam nadzieje jutro dostać skierowanie na USG ;)

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Jaki wózek ? chwal sie szybko :)

Troche wyżej dałam zdjęcie :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka, boski wózek! Uwielbiam ten odcień niebieskiego :) tak myślę, że nawet do dziewczynki będzie pasować, no i zawsze do budki można doczepić na przykład kokardki albo tiulowe pomponiki :)

Czekam na swój detektor, mam nadzieję, że dziś przyjdzie :)

Też się Wam tak nic nie chce? Ja dosłownie padam ze zmęczenia, a nic praktycznie dziś nie zrobiłam... na szczęście dziś w pracy luz, nadrobiłam przez ostatni tydzień i mam chwilę oddechu.

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Mamuśka, boski wózek! Uwielbiam ten odcień niebieskiego :) tak myślę, że nawet do dziewczynki będzie pasować, no i zawsze do budki można doczepić na przykład kokardki albo tiulowe pomponiki :)

No też mi się podoba :) Nowy 1300 . A ja używany kupiłam za 200 zł !!!!! Stan praktycznie idealny , tylko kilka rys na ramie i tyle :D Dziennie siedziałam na olx i na allegro i czekałam na taką okazje :)

_analiza, aisa lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene dziękuję:)

Ja dzisiaj się skusiłam na body w rom 62 i 68 na smyk online:)

Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Witajcie :)
    Miłego dnia dziewczyny :)
    A ja wczoraj miałam okazje i kupiłam wózek , wiem ze to szybko ale taka okazja póżniej może sie nie powtórzyć :) Oczywiście używany :)

A tak to od kilku dni strasznie boli mnie dziąsło za ósemką i jutro ide do dentysty na konsultacje co z tym zrobic , chyba jakies zapalenie :( byle nic inwazyjnego nie było potrzebne :(

Hello ja się dzisiaj zwolniłam z pracy bo mnie tak brzuch zaczął boleć, jeszcze mi się jakaś infekcja przyplątała...mam globulki, magnez brzuch twardnieje boli do kitu leżę w łóżku a od jutra delegacja męża na 5 dni, faaantastycznie ... ;\

Co do ósemki, w aptece kup Eludril moze być 250 ml, rozcieńcz go następnie do strzykawki i i igła 8 ( możesz sobie ją zagiąć) i płucz kieszonkę koło 8 około 4-5 razy dziennie, bo tym posmaruj nie rozcieńczonym dentospetem A ( na patyczku do ucha), czasem trzeba wyciąć kaptur dziąsłowy czasem wystarczy tylko zachowawczo na to poradzić i będzie git.. jak by si pojawił obrzęk wtedy antybiotyk ;(

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zastanawiał się ktoś na wóżkiem tako omega... ? Bo wczoraj mi pani klina wbiła z tym wózkiem.. dużo wieksza spacerówka w porównaniu do baby design, ale material taki sobie... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 12:50

Kijanka
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - oby przeszło jak najszybciej! :* leż i odpoczywaj, w razie czego nospa przecież może pomoc:*

Widze ze wiedzę dentystyczna masz spora, czemu rocienczonym DENTOSEPTEM a?

Pytam bo ja od jakiegoś czasu nawet przed ciążą mam delikatne wertepy z dziaslami, często są podrażnione i właśnie dentosept a to moje panaceum... ale nie rozcieńczam tylko prosto z buteleczki. Źle robie? A borasol jakby co można? :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ