Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
_analiza wrote:Kijanka - oby przeszło jak najszybciej! :* leż i odpoczywaj, w razie czego nospa przecież może pomoc:*
Widze ze wiedzę dentystyczna masz spora, czemu rocienczonym DENTOSEPTEM a?
Pytam bo ja od jakiegoś czasu nawet przed ciążą mam delikatne wertepy z dziaslami, często są podrażnione i właśnie dentosept a to moje panaceum... ale nie rozcieńczam tylko prosto z buteleczki. Źle robie? A borasol jakby co można?
Taki zawód
Nie rozcieńczony jest dużo lepszyja sama sie takim traktuje ale dla niektórych jest za mocny
Generalnie w ciąży warto na nawet trzeba zapatrzeć się w irygator wodny... w którym rozcieńcza się różne płyny do płukaina, dwa razy dziennie problem z dziasłami powinien być mniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:00
_analiza lubi tę wiadomość
Kijanka
-
nick nieaktualnyCo do ósemki, w aptece kup Eludril moze być 250 ml, rozcieńcz go następnie do strzykawki i i igła 8 ( możesz sobie ją zagiąć) i płucz kieszonkę koło 8 około 4-5 razy dziennie, bo tym posmaruj nie rozcieńczonym dentospetem A ( na patyczku do ucha), czasem trzeba wyciąć kaptur dziąsłowy czasem wystarczy tylko zachowawczo na to poradzić i będzie git.. jak by si pojawił obrzęk wtedy antybiotyk ;([/QUOTE]
Brzmi straszniez tym wycinaniem
-
mamuśka1 wrote:Co do ósemki, w aptece kup Eludril moze być 250 ml, rozcieńcz go następnie do strzykawki i i igła 8 ( możesz sobie ją zagiąć) i płucz kieszonkę koło 8 około 4-5 razy dziennie, bo tym posmaruj nie rozcieńczonym dentospetem A ( na patyczku do ucha), czasem trzeba wyciąć kaptur dziąsłowy czasem wystarczy tylko zachowawczo na to poradzić i będzie git.. jak by si pojawił obrzęk wtedy antybiotyk ;(
Brzmi straszniez tym wycinaniem[/QUOTE]
Nic nie boli, nie stasznie :): Wszytsko ok, głowa do góry... !!
Kijanka
-
Hej
Ja dopiero się zwlokłam z łóżka, zaraz idę ogarnia coś na obiad,tylko czekam na męża ,bo na zakupy pojechał
Widzę,że już część z Was ma wybrane wózki. Moja siostra ma ten wózek Adamex Barletta Ecco Leather, bardzo podoba mi się w nim to,że ma wstawki z eko-skóryMoja siostrzenica ma 4 m-ce,jeżeli moja siostra do mojego porodu kupi sobie inną spacerówkę,bo ma chęć na quinny moodd to przejmę wózek po niej,a jeżeli jednak nie zdecyduje się na kupno tej spacerówki to my mamy już upatrzony z mężem "wózek tutek grander play eco"
Moja znajoma go ma i bardzo sobie chwali
aisa lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie
powiem wam ze nie moge sie doczekac juz malucha. Chce ja juz miec przy sobie!!! Ps. Belly mi pokazuje ze 40% ciazy za mna jeeeeee
fajnie jak bedzie juz po polowce z gorki
kijanka_88, kot_bury, MirelS, _analiza, aisa lubią tę wiadomość
-
Ejrene leniuchuję od rana w łóżku więc mam nadzieję że wygrzeję te wszystkie zarazki i choroby nie będzie
Za niedługo muszę wyjść, bo mam wizytę
Nowatorka, też już chciałabym mieć dzidzię przy sobieAle jak sobie pomyślę że jeszcze nic nie jest przygotowane to ta myśl mnie przeraża
Więc jednak lepiej że maleństwo jest jeszcze w brzuchu
-
kijanka_88 wrote:Hello ja się dzisiaj zwolniłam z pracy bo mnie tak brzuch zaczął boleć, jeszcze mi się jakaś infekcja przyplątała...mam globulki, magnez brzuch twardnieje boli do kitu leżę w łóżku a od jutra delegacja męża na 5 dni, faaantastycznie ... ;\
Kijanka ja też dziś leżę w łóżku i pracuję na leżąco...bo mam twardy brzuch i plamienie znowu. Wzięłam nospę, dupka i mam nadzieję, że wszystko się unormuje.
-
nowatorka wrote:Hej mamusie
powiem wam ze nie moge sie doczekac juz malucha. Chce ja juz miec przy sobie!!! Ps. Belly mi pokazuje ze 40% ciazy za mna jeeeeee
fajnie jak bedzie juz po polowce z gorki
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
ja dopeiro pol h temu wyszlam z luzka i zaraz wstawiam obiadek bo za pol godz reszta rodzinki sie zjawi wiec pewnie beda glodni przynajmniej ten duzy bo mlodsi jedza w szole i w przedszkolu
Aleksja gratuluje dziewczynkiSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
kijanka_88 wrote:Dziewczyny a zastanawiał się ktoś na wóżkiem tako omega... ? Bo wczoraj mi pani klina wbiła z tym wózkiem.. dużo wieksza spacerówka w porównaniu do baby design, ale material taki sobie... ;/
Ja zdecydowałam sie na TAKO OMEGA , materiał wcale nie taki zły w porównaniu do innych firm -
Ja po wizycie i muszę powiedzieć, że to była moja ostatnia wizyta na NFZ. Na pytanie ile ma małe, gin odpowiedział, że odpowiada 16/17 tygodniowi...., a na pytanie o płeć powiedział, że to trzeba by na innym sprzęcie zobaczyć. Jedynie co się dowiedziałam, to to że szyjka ma 5 cm i jest ok.
-
Milcia i właśnie dlatego ja chodzę prywatnie... Ale żeś trafiła wziąć takich lekarzy i po prostu lać...
Aleksa gratuluję Dziewczynkiładne imię
My Czekamy i jak poznamy płeć wtedy pomyślimy nad imieniem
Jadę dzisiaj kupić adapter do pasów w samochodzie. Jakoś nie mogę tego pasa ustawić tak by mi było wygodnie więc mam nadzieję że ten bajer mi pomożew ogóle ostatnio położyłam trochę siedzenie w aucie bo już mi się nie wygodnie siedziało.
aisa lubi tę wiadomość
-
mamuśka1 wrote:No też mi się podoba
Nowy 1300 . A ja używany kupiłam za 200 zł !!!!! Stan praktycznie idealny , tylko kilka rys na ramie i tyle
Dziennie siedziałam na olx i na allegro i czekałam na taką okazje
Te kolory nawet dla dziewczynki będą ok, tak jak mówi kot bury doczepisz najwyżej jakiś gadżet bardziej dziewczęcy i będzie super.