X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Kijanka - oby przeszło jak najszybciej! :* leż i odpoczywaj, w razie czego nospa przecież może pomoc:*

Widze ze wiedzę dentystyczna masz spora, czemu rocienczonym DENTOSEPTEM a?

Pytam bo ja od jakiegoś czasu nawet przed ciążą mam delikatne wertepy z dziaslami, często są podrażnione i właśnie dentosept a to moje panaceum... ale nie rozcieńczam tylko prosto z buteleczki. Źle robie? A borasol jakby co można? :)

Taki zawód ;)

Nie rozcieńczony jest dużo lepszy ;) ja sama sie takim traktuje ale dla niektórych jest za mocny ;)

Generalnie w ciąży warto na nawet trzeba zapatrzeć się w irygator wodny... w którym rozcieńcza się różne płyny do płukaina, dwa razy dziennie problem z dziasłami powinien być mniejszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 13:00

_analiza lubi tę wiadomość

Kijanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ósemki, w aptece kup Eludril moze być 250 ml, rozcieńcz go następnie do strzykawki i i igła 8 ( możesz sobie ją zagiąć) i płucz kieszonkę koło 8 około 4-5 razy dziennie, bo tym posmaruj nie rozcieńczonym dentospetem A ( na patyczku do ucha), czasem trzeba wyciąć kaptur dziąsłowy czasem wystarczy tylko zachowawczo na to poradzić i będzie git.. jak by si pojawił obrzęk wtedy antybiotyk ;([/QUOTE]

Brzmi strasznie :( z tym wycinaniem

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Co do ósemki, w aptece kup Eludril moze być 250 ml, rozcieńcz go następnie do strzykawki i i igła 8 ( możesz sobie ją zagiąć) i płucz kieszonkę koło 8 około 4-5 razy dziennie, bo tym posmaruj nie rozcieńczonym dentospetem A ( na patyczku do ucha), czasem trzeba wyciąć kaptur dziąsłowy czasem wystarczy tylko zachowawczo na to poradzić i będzie git.. jak by si pojawił obrzęk wtedy antybiotyk ;(

Brzmi strasznie :( z tym wycinaniem[/QUOTE]

Nic nie boli, nie stasznie ::):)): Wszytsko ok, głowa do góry... !!

Kijanka
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D
    Ja dopiero się zwlokłam z łóżka, zaraz idę ogarnia coś na obiad,tylko czekam na męża ,bo na zakupy pojechał :)

Widzę,że już część z Was ma wybrane wózki. Moja siostra ma ten wózek Adamex Barletta Ecco Leather, bardzo podoba mi się w nim to,że ma wstawki z eko-skóry :) Moja siostrzenica ma 4 m-ce,jeżeli moja siostra do mojego porodu kupi sobie inną spacerówkę,bo ma chęć na quinny moodd to przejmę wózek po niej,a jeżeli jednak nie zdecyduje się na kupno tej spacerówki to my mamy już upatrzony z mężem "wózek tutek grander play eco" :) Moja znajoma go ma i bardzo sobie chwali :)

aisa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja zazdroszczę tym co już czują maluszka :) kurczę jakie to musi być niesamowite :)
    Ja jak na razie jeszcze nie poczułam nic takiego co mogłoby wskazywać na ruchy maluszka :D czekam z niecierpliwością.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dziewczyny a zastanawiał się ktoś na wóżkiem tako omega... ? Bo wczoraj mi pani klina wbiła z tym wózkiem.. dużo wieksza spacerówka w porównaniu do baby design, ale material taki sobie... ;/

Ja nie pomogę :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) powiem wam ze nie moge sie doczekac juz malucha. Chce ja juz miec przy sobie!!! Ps. Belly mi pokazuje ze 40% ciazy za mna jeeeeee :D fajnie jak bedzie juz po polowce z gorki

kijanka_88, kot_bury, MirelS, _analiza, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ten czas mógłby szybciej lecieć ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nad wózkiem nie myśleliśmy. Mamy czas ;) najpierw inne rzeczy kupujemy ;) musimy jeszcze przemeblowanie zrobić w mieszkaniu

1usapiqvhk164civ.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja dzisiaj juz po wizycie u mojej gin . :) będzie dziewczynka :) Nadia .

MirelS, Ejrene, kijanka_88, kot_bury, Zuzulka88, eve90, mamuśka1, Asit, kama005, aisa, nowatorka, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksja gratulacje
    sliczne imie :)

74di4z174lr410ce.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene leniuchuję od rana w łóżku więc mam nadzieję że wygrzeję te wszystkie zarazki i choroby nie będzie ;-) Za niedługo muszę wyjść, bo mam wizytę ;-)

Nowatorka, też już chciałabym mieć dzidzię przy sobie ;-) Ale jak sobie pomyślę że jeszcze nic nie jest przygotowane to ta myśl mnie przeraża :-P Więc jednak lepiej że maleństwo jest jeszcze w brzuchu ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksja wrote:
    Hej dziewczyny ;) ja dzisiaj juz po wizycie u mojej gin . :) będzie dziewczynka :) Nadia .
    Gratuluję! :)
    Cudowne imię, jak u nas będzie dziewczynka to też mamy w planach imię Nadia :) zaś jak chłopczyk to Aleks albo Antoś :)

aisa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Ana32 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello ja się dzisiaj zwolniłam z pracy bo mnie tak brzuch zaczął boleć, jeszcze mi się jakaś infekcja przyplątała...mam globulki, magnez brzuch twardnieje boli do kitu leżę w łóżku a od jutra delegacja męża na 5 dni, faaantastycznie ... ;\

Kijanka ja też dziś leżę w łóżku i pracuję na leżąco...bo mam twardy brzuch i plamienie znowu. Wzięłam nospę, dupka i mam nadzieję, że wszystko się unormuje.

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • Asit Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej mamusie :) powiem wam ze nie moge sie doczekac juz malucha. Chce ja juz miec przy sobie!!! Ps. Belly mi pokazuje ze 40% ciazy za mna jeeeeee :D fajnie jak bedzie juz po polowce z gorki
    u mnoe jeszcze 3 tyg i bedzie polowa szybko czas leci.... jak druga polowa tez tak szybko bedzie szla to beedzie super :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopeiro pol h temu wyszlam z luzka i zaraz wstawiam obiadek bo za pol godz reszta rodzinki sie zjawi wiec pewnie beda glodni przynajmniej ten duzy bo mlodsi jedza w szole i w przedszkolu

Aleksja gratuluje dziewczynki :D

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dziewczyny a zastanawiał się ktoś na wóżkiem tako omega... ? Bo wczoraj mi pani klina wbiła z tym wózkiem.. dużo wieksza spacerówka w porównaniu do baby design, ale material taki sobie... ;/

Ja zdecydowałam sie na TAKO OMEGA , materiał wcale nie taki zły w porównaniu do innych firm

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i muszę powiedzieć, że to była moja ostatnia wizyta na NFZ. Na pytanie ile ma małe, gin odpowiedział, że odpowiada 16/17 tygodniowi...., a na pytanie o płeć powiedział, że to trzeba by na innym sprzęcie zobaczyć. Jedynie co się dowiedziałam, to to że szyjka ma 5 cm i jest ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia i właśnie dlatego ja chodzę prywatnie... Ale żeś trafiła wziąć takich lekarzy i po prostu lać...

Aleksa gratuluję Dziewczynki ;) ładne imię ;)

My Czekamy i jak poznamy płeć wtedy pomyślimy nad imieniem ;)

Jadę dzisiaj kupić adapter do pasów w samochodzie. Jakoś nie mogę tego pasa ustawić tak by mi było wygodnie więc mam nadzieję że ten bajer mi pomoże ;) w ogóle ostatnio położyłam trochę siedzenie w aucie bo już mi się nie wygodnie siedziało. :D

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    No też mi się podoba :) Nowy 1300 . A ja używany kupiłam za 200 zł !!!!! Stan praktycznie idealny , tylko kilka rys na ramie i tyle :D Dziennie siedziałam na olx i na allegro i czekałam na taką okazje :)
    Trafiłaś extra okazję, super :)
    Te kolory nawet dla dziewczynki będą ok, tak jak mówi kot bury doczepisz najwyżej jakiś gadżet bardziej dziewczęcy i będzie super.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ