Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurujcie się chorowitki, oby szybko przeszło!!
Te z bolącymi brzuchami, dużo odpoczywajcie!!
Ja zaczynam brać vitaminer z dha, tak jak w poprzedniej ciąży.
W lidlu zaczęłam kupować dla Jaśka od rozmiaru 74 bo nie mają kopertowych body i nie ma półśpiochów. Na większe rozmiary polecam jak najbardziej.
Smykowe ciuszki są fajne, trzeba tylko pamiętać że numeracja zaniżona.
Nie planowaliśmy zakupu wózka bo mamy po Jaśku, ale jak tam Was czytam to nachodzi mnie ochota -
gagura wrote:Ja zdecydowałam sie na TAKO OMEGA , materiał wcale nie taki zły w porównaniu do innych firm
Ooo
To prawda, jest trochę połyskujący ale ja też może się zasugerowałam ponieważ w sklepie był tylko srebrno jasno niebieski...
Troche klamry chodziły ciężko, ale pani mówiła że jest tam nowiutki i to dlatego...
Ja byłam praktycznie zdecydowana na baby design i właśnie teraz skłaniam się do tako
Podobała mi się właśnie spacerówka, duuża.. i to że można łatwo w gondoli podnieść materacyk na pozycje pół siedzącą..
Gagura a jaką opcje kolorystyczną wybrałaś>?
Ana 32 ja wziełam magnez i leki na infekcje... leżę szału nie ma.. ale chyba do końca tyg wezme L4, a reszte pracy ogarne przed komp.Kijanka
-
kijanka_88 wrote:Ooo
To prawda, jest trochę połyskujący ale ja też może się zasugerowałam ponieważ w sklepie był tylko srebrno jasno niebieski...
Troche klamry chodziły ciężko, ale pani mówiła że jest tam nowiutki i to dlatego...
Ja byłam praktycznie zdecydowana na baby design i właśnie teraz skłaniam się do tako
Podobała mi się właśnie spacerówka, duuża.. i to że można łatwo w gondoli podnieść materacyk na pozycje pół siedzącą..
Gagura a jaką opcje kolorystyczną wybrałaś>?
Ana 32 ja wziełam magnez i leki na infekcje... leżę szału nie ma.. ale chyba do końca tyg wezme L4, a reszt pracy ogarne przed komp.
na czarnej ramie ten jasny brąz ,na żywo wygląda supermyśle że bedzie uniwersalny dla chłopca i dziewczynki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:58
-
nick nieaktualny
-
Ja chodzę też prywatnie, bo tak czułam, że na NFZ może być. Serca tylko posłuchał i coś tam zmierzył i powiedział, że ok. Do tej pory wizyty mi się rozjeżdżały, a od nastepnej praktycznie by się nakładały i NFZ i prywatne, dlatego rezygnuję z NFZ.
Mamuśka1, ja pamiętam, jak w pierwszej ciąży też mi sie tak brzuch wypinał i myślałam, że mała tyłek wypina i gin mnie sprowadziła na ziemię, że to macica się napina, a nie dziecko. Ale może u Ciebie to dzidzia akurat -
Aisa a jaki wózek dla Jasia miałaś? Coś u nas nie widziałam w ulotce tych bluzek i spodni, tylko stsniki do karmienia.
Co do lekarza na NFZ to ja narzekać nie mogę, zawsze mi szyjkę zbada, serce bąbla, zmierzy go itd. USG mam na każdej wizycie. Co do wymiarów to teraz już raczej będą nam podawali ile waży, ewentualnie obwód główki itp.
Też już zapowiedziała w pracy że jutro mnie nie będzie bo idę do lekarza.aisa lubi tę wiadomość
-
Patutka, z tego co pisałaś na innym wątku, chodzimy do tego samego lekarza na NFZ. I bardzo mnie dziwi co piszesz bo ja przy każdym USG dostaję zawsze zdjęcie gdzie jest wymiar malucha, a podczas każdej wizyty lekarz bada macicę i szyjkę. Więc nie wiem, czy masz pecha czy jak? Pisałaś też, ze podał Ci ostatnio masę wymiarów (długość kości udowej, obwód główki),a o dziwo CRL nie? Na prawdę dziwne.
I żeby nie było, na też chodzę jeszcze do ginekologa do Lux Medu, ale tak na prawdę na tego na kasę nie mogę powiedzieć złego słowa. Nie jest może wylewny, ale zleca na czas wszystkie badania i odpowiada na wszystkie pytania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:19
Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilcia wrote:Mamuśka1, ja pamiętam, jak w pierwszej ciąży też mi sie tak brzuch wypinał i myślałam, że mała tyłek wypina i gin mnie sprowadziła na ziemię, że to macica się napina, a nie dziecko. Ale może u Ciebie to dzidzia akurat
Wiem , wiem to też moja druga ciążaAle w macicy jest maluszek wiec tak sobie napisałam
Milcia lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:No właśnie też mi się tak wydaje. Ostatnie crl znam z 13 tyg z tych prenatalnych.
A teraz to nie wiem ale ciekawość mnie zżera ile ten brzdąc ma.
A Ty już wiesz co będziecie mieli?
Nie, nie wiemy co będziemy mieć. Wizytę mam teraz dopiero 4.02. Ostatnio też mi jeszcze CRL podawał ale teraz już podejrzewam że nie będzie. A jak długą mam szyjkę to wpisuje mi w kartę ciąży. A Tobie już kiedyś pisałam, jeśli od początku jesteś niezadowolona z tego lekarza, to poszukaj innego na NFZ tym bardziej że Warszawa to duże miasto, więc i wybór lepszy. -
Jak byłam w sobotę na wizycie to mi dr powiedział, że już teraz mi nikt nie powie ile mierzy bobas, dopiero po porodzie go dokładnie mierzą i ważą.Więc nie dziwcie się, że już Wam nie podają wymiaru CRL.
Ejrene, kijanka_88, aisa lubią tę wiadomość
-
Adapter kupiony. Jutro zamontuje w aucie bo dzisiaj jestem nie swoim samochodem
Do tego kupiłam jeszcze jakieś pierdoly.
A powiedzcie jakie ćwiczycie? Jeśli tak to jakie ćwiczenia wykonujecie?
Ja chcę zacząć ale jakoś nie wiem co...aisa lubi tę wiadomość