Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kasandra88 wrote:witajcie!
termin 26 lipca .
za nami badania prenatalne - dziewczynka
ale czekam na polowkowe czy nie pojawi sie siusiak.
kolejna wizyta 11.02
czy ktoras z Was boryka sie z migrena? -
Nie wiem jak i was ale u mnie chyba znowu problemy źr snem. Jak się kładę m.wrażenie że mnie wszystko zaczyna boleć. W każdej pozycji mi nie wygodnie i szczerze mówiąc nie chce mi się spać... Trochę to denerwujące...
-
Kama hehe mam tak samo. Tez ciezko znalezc pozycje bo na pol brzuchu pol boku juz mi troche brzuch uwiera. Na plecach tez nie jest za wygodnie. Do tego mnie boli biodro jak na nim leze wiec juz wogole. Poza tym budze sie wczesnie nie wiadomo po co bo do pracy mam na popoludnie.
Jedyne co to powiem wam odpukac ale narazie od jakiegos tygodnia przeszly mi te stany slabosci z czego sie b ciesze. Mam wiecej energii w pracy -
Witam w nowy dzień!
Ja też mam czasami problemy ze spaniem, trudno mi znaleźć odpowiednią pozycje i w nogach czuje takie dziwne prądy, jakby zespół niespokojnych nóg, a tak naprawde to jest to uciazliwe poprostu musze wtedy poruszać nogami a jak pomysle jak mały urośnie i wtedy z brzuszkiem to podobno ciężko się ułożyć słyszałam -
Patutka wrote:Jesli byś przeczytała, to tak. Bylam na wizycie, ale tam gdzie podano mi obwód główki, brzuszka, wagę, to byla izba przyjęć.
U dr grabosza nie mialam wizyty od 11 tc bodajże
On wie, że mam innego lekarza prowadzącego i moze dlatego nie bada mi macicy ani szyjki. Weźmy pod uwagę fakt ze ja mam 17 tc a tu już dziecko jest mierzone pod innym kątem niz crl. Czy zmierzy małą na następnej wizycie w crl nie wiem.
Dr Grabosz z mojej opinii nie jest zbyt wylewny. Ale nie do kazdego musi być
Aczkolwiek po rozmowie z większością dziewczyn pod gabinetem dziewczyny mówią to samo, że nie bada ich szyjki ani nic, więc to może Ty masz szczęście
Ps. Dr Grabosz na pierwszej wizycie w 6t4d powiedział, że moje dziecko nie wytrzyma 1 trymestru ponieważ serduszko bije tylko 131.
Dziewczynom tutaj pisałam i ryczałam jak bardzo się martwie. Tyle w temacie i moich odczuciach o tym lekarzu.
Może dlatego jakoś nie bardzo nam idzie współpraca
No i od tamtej wizyty wybrałam jednak wizyty prywatne
Btw. Jakbyś doczytala w poprzednim wątku, gdzie Ci odpisalam wizyte u dr Grabosza mam 19.02 i mialam pod koniec grudnia, wiec na zdrowy rozum można było sie domyślić, że to nie wizyta u niego
Patutka, nie obruszaj się, bo ja po prostu próbuję zrozumieć Twoje posty. Pisałaś gdzieś, że byłaś 19 na NFZ, widocznie źle zrozumiałam, nie mogę tego teraz znaleźć.
Co do lekarza - każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Chwalić go nie będę, aczkolwiek wybrałam go świadomie i u mnie wszystko jest w najlepszym porządku. Czemu go nie zmienisz? Zdaje się, że już się poznałyśmy na żywoStałam za Tobą w kolejce do pobrania krwi - opowiadałaś mi właśnie o serduszku z 6 tyg. i że zmieniasz lekarza bo ten jest beznadziejny..
Więc się nie obruszaj, bo nie miałam nic złego na myśli, bo przecież nie o to na tym forum chodzi.aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySanna wrote:Dziewczyny potzrebuje rady chyba w domu jakis wirus panuje wymioty i biegunka jak woda na co uwazac i czym sie leczyc u meza trwalo 1 dzien w nocy dopadli mnie mam nadzieje ze przejdzie do jutra
Sanna dużo pij i jak nie przejdzie w ciągu jednego dnia to do lekarza koniecznie.
A w ogóle to Cześć wszystkimaisa, Sanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sanna wrote:Dziewczyny potzrebuje rady chyba w domu jakis wirus panuje wymioty i biegunka jak woda na co uwazac i czym sie leczyc u meza trwalo 1 dzien w nocy dopadli mnie mam nadzieje ze przejdzie do jutra
Nie wiem czy można elektrolity w ciąży ale raczej tak i dużo się nawadniać.
I ja się witam z ranaSanna, Agaax, kijanka_88 lubią tę wiadomość
-
Kot_bury, wydaje mi się że to to, ale słabo to ogarniam. Może się jakaś mama detektorowa wypowie
Nowatorka, fajnie że masz już więcej energii.
Olcia, cośtam się już dzieje, trudno stwierdzić czy już dzidzia. U mnie pierwsze ruchy to były delikatne puknięcia lekko ponad linią włosów łonowych.
Gagaga, Ejrene, jak dziś zdrowie?
Kijanka, Ana, jak brzuchy? -
nick nieaktualny
-
kot_bury wrote:Hej, witam się wtorkowo
Próbowałam dziś użyć detektora tętna i coś mi się udało złapać chyba. Na moje tętno w każdym razie za szybkie, jak myślicie?
http://picosong.com/8ksL/
ojej jakie piękne serduszkoKoteczku bury tak to własnie serce twojego dzidziusia
słucham tego dzwięku praktycznie codziennie
a drugi dzwięk łapiesz dlatego ze dzidzia jest długa i mozesz trafic na samo serduszko albo na tętnice w nozcetak mi mowil moj gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:50
2 lipca 2016r. Marcel -
mamuśka1 wrote:Pochwal się
Ja zaraz dodam moje
Na prenatalnych okazał się chłopak ale po waszych wypowiedziach ze zmianami płci już nie wiem co myślec
przepraszam, że wczoraj nie wstawilam zdjęcia ale normalnie z tych emocji i wrażen usnelam, głowa mi pękała
oto siusiak mojego Marcela
chyba, nie ma wątpliwości? Co myślicie?kot_bury, mamuśka1, Agaax, aisa, jusella, nowatorka, eve90, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
To nie to, że dzidzia jest długa, tylko to właśnie pępowina i przepływ krwi przez nią tętni (mi to powiedziało dwóch lekarzy). Ja też czasem słyszę jakby tętno z jednej strony prawie przy pachwinie, a jak pojadę na drugą stronę to to samo słyszę, dlatego szukam dalej i znajduję charakterystyczne pukanie. Pamiętam, że poprzednio tez tak pisałyśmy z dziewczynami, że to serduszko, a kilka "doświadczonych" mamuś nas uświadomiło, że to jednak nie to. Trzeba dokładnie szukać milimetr po milimetrze aż w końcu uda się posłuchać małej maszynowni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:57
kot_bury, alexxx, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUff, Milcia, to mnie uspokoiłaś trochę, bo już miałam w głowie przeoczonego bliźniaka
właśnie też mogłam znaleźć i bardzo nisko po lewej, i po prawej bliżej środka - tam było dużo wyraźniej i dlatego myślałam, że to to. Czyli byłam blisko
ale i tak najważniejsze, że posłuchałam, że wszystko działa, jak w pępowinie tętni, to i serduszko tym bardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:04
-
nick nieaktualny