X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra88 wrote:
    witajcie!
    termin 26 lipca .
    za nami badania prenatalne - dziewczynka
    ale czekam na polowkowe czy nie pojawi sie siusiak.

kolejna wizyta 11.02 ;)

czy ktoras z Was boryka sie z migrena?
    Mnie glowa boli w ciazy przynajmniej 2x w tygodniu albo czesciej. Dzisiaj tez znowu. Ehhh denerwujace to

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak i was ale u mnie chyba znowu problemy źr snem. Jak się kładę m.wrażenie że mnie wszystko zaczyna boleć. W każdej pozycji mi nie wygodnie i szczerze mówiąc nie chce mi się spać... Trochę to denerwujące...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama hehe mam tak samo. Tez ciezko znalezc pozycje bo na pol brzuchu pol boku juz mi troche brzuch uwiera. Na plecach tez nie jest za wygodnie. Do tego mnie boli biodro jak na nim leze wiec juz wogole. Poza tym budze sie wczesnie nie wiadomo po co bo do pracy mam na popoludnie.
    Jedyne co to powiem wam odpukac ale narazie od jakiegos tygodnia przeszly mi te stany slabosci z czego sie b ciesze. Mam wiecej energii w pracy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potzrebuje rady chyba w domu jakis wirus panuje wymioty i biegunka jak woda na co uwazac i czym sie leczyc u meza trwalo 1 dzien w nocy dopadli mnie mam nadzieje ze przejdzie do jutra

74di4z174lr410ce.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowy dzień! :)
    Ja też mam czasami problemy ze spaniem, trudno mi znaleźć odpowiednią pozycje i w nogach czuje takie dziwne prądy, jakby zespół niespokojnych nóg, a tak naprawde to jest to uciazliwe poprostu musze wtedy poruszać nogami a jak pomysle jak mały urośnie i wtedy z brzuszkiem to podobno ciężko się ułożyć słyszałam :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypiłam kawę. Musze sobie zaplanować dzień dzisiejszy o tak chyba codziennie żeby organizm się męczył.!

Sanna pij dużo wody żeby się nie odwodnic. Może w miarę możliwości skonsultuj się z Lekarzem ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jesli byś przeczytała, to tak. Bylam na wizycie, ale tam gdzie podano mi obwód główki, brzuszka, wagę, to byla izba przyjęć.
    U dr grabosza nie mialam wizyty od 11 tc bodajże
    On wie, że mam innego lekarza prowadzącego i moze dlatego nie bada mi macicy ani szyjki. Weźmy pod uwagę fakt ze ja mam 17 tc a tu już dziecko jest mierzone pod innym kątem niz crl. Czy zmierzy małą na następnej wizycie w crl nie wiem.
    Dr Grabosz z mojej opinii nie jest zbyt wylewny. Ale nie do kazdego musi być ;-)
    Aczkolwiek po rozmowie z większością dziewczyn pod gabinetem dziewczyny mówią to samo, że nie bada ich szyjki ani nic, więc to może Ty masz szczęście ;-)

Ps. Dr Grabosz na pierwszej wizycie w 6t4d powiedział, że moje dziecko nie wytrzyma 1 trymestru ponieważ serduszko bije tylko 131.
    Dziewczynom tutaj pisałam i ryczałam jak bardzo się martwie. Tyle w temacie i moich odczuciach o tym lekarzu.
    Może dlatego jakoś nie bardzo nam idzie współpraca ;-)
    No i od tamtej wizyty wybrałam jednak wizyty prywatne :-) :-P

Btw. Jakbyś doczytala w poprzednim wątku, gdzie Ci odpisalam wizyte u dr Grabosza mam 19.02 i mialam pod koniec grudnia, wiec na zdrowy rozum można było sie domyślić, że to nie wizyta u niego ;-) :-P

Patutka, nie obruszaj się, bo ja po prostu próbuję zrozumieć Twoje posty. Pisałaś gdzieś, że byłaś 19 na NFZ, widocznie źle zrozumiałam, nie mogę tego teraz znaleźć.
    Co do lekarza - każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Chwalić go nie będę, aczkolwiek wybrałam go świadomie i u mnie wszystko jest w najlepszym porządku. Czemu go nie zmienisz? Zdaje się, że już się poznałyśmy na żywo :) Stałam za Tobą w kolejce do pobrania krwi - opowiadałaś mi właśnie o serduszku z 6 tyg. i że zmieniasz lekarza bo ten jest beznadziejny..

Więc się nie obruszaj, bo nie miałam nic złego na myśli, bo przecież nie o to na tym forum chodzi.

aisa lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Dziewczyny potzrebuje rady chyba w domu jakis wirus panuje wymioty i biegunka jak woda na co uwazac i czym sie leczyc u meza trwalo 1 dzien w nocy dopadli mnie mam nadzieje ze przejdzie do jutra

Sanna dużo pij i jak nie przejdzie w ciągu jednego dnia to do lekarza koniecznie.

A w ogóle to Cześć wszystkim :)

aisa, Sanna lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że to za wcześnie, ale.. Czuję dziwne kłucia w brzuchu.. Wczoraj jak leżałam to raz w jednym miejscu zakuło na moment, raz w drugim.. Dziwne, nie bolesne.. Czy to dziecko może dawać o sobie znać?

aisa lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się wtorkowo :)

Próbowałam dziś użyć detektora tętna i coś mi się udało złapać chyba. Na moje tętno w każdym razie za szybkie, jak myślicie? :)
    http://picosong.com/8ksL/

aisa, alexxx lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Dieta lekkostrawna, kleik, gotowana marchew, jabłko z ryżem itp.
    Nie wiem czy można elektrolity w ciąży ale raczej tak i dużo się nawadniać.

I ja się witam z rana :)

Sanna, Agaax, kijanka_88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury, wydaje mi się że to to, ale słabo to ogarniam. Może się jakaś mama detektorowa wypowie ;)

Nowatorka, fajnie że masz już więcej energii.

Olcia, cośtam się już dzieje, trudno stwierdzić czy już dzidzia. U mnie pierwsze ruchy to były delikatne puknięcia lekko ponad linią włosów łonowych.

Gagaga, Ejrene, jak dziś zdrowie?

Kijanka, Ana, jak brzuchy?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury, to jest odpowiednie dla serduszka tętno, tylko to też może być przepływ krwi w pępowinie. Dźwięk powinien być bardziej wyraźny i wtedy słychać jakby pukanie serca słyszane przez stetoskop. Ale to już blisko gdzieś u Ciebie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie problem polega na tym, że ja podobny dźwięk mogę złapać jeszcze w drugim miejscu, stąd zgłupiałam... a lekarze stanowczo twierdzą, że dziecko mam tylko jedno :) dzisiaj już go nie będę stresować, zajrzę jutro :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna jak najbardziej możesz pić elektrolity, które Cię trochę wzmocnią - w aptece dadzą Ci bezpieczne w ciąży. Ja piłam dla niemowląt:) też przechodziłam już grypę i mam wrażenie, że w ciąży uderza ze zdwojoną siłą..

Sanna lubi tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Hej, witam się wtorkowo :)

Próbowałam dziś użyć detektora tętna i coś mi się udało złapać chyba. Na moje tętno w każdym razie za szybkie, jak myślicie? :)
    http://picosong.com/8ksL/

ojej jakie piękne serduszko :D <3 Koteczku bury tak to własnie serce twojego dzidziusia :) słucham tego dzwięku praktycznie codziennie :)

a drugi dzwięk łapiesz dlatego ze dzidzia jest długa i mozesz trafic na samo serduszko albo na tętnice w nozce :) tak mi mowil moj gin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:50

2 lipca 2016r. Marcel
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Pochwal się :) Ja zaraz dodam moje :) Na prenatalnych okazał się chłopak ale po waszych wypowiedziach ze zmianami płci już nie wiem co myślec :)

przepraszam, że wczoraj nie wstawilam zdjęcia ale normalnie z tych emocji i wrażen usnelam, głowa mi pękała :)

oto siusiak mojego Marcela

siusiak_jpg_300x300_q85.jpg

chyba, nie ma wątpliwości? Co myślicie? :)

kot_bury, mamuśka1, Agaax, aisa, jusella, nowatorka, eve90, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie to, że dzidzia jest długa, tylko to właśnie pępowina i przepływ krwi przez nią tętni (mi to powiedziało dwóch lekarzy). Ja też czasem słyszę jakby tętno z jednej strony prawie przy pachwinie, a jak pojadę na drugą stronę to to samo słyszę, dlatego szukam dalej i znajduję charakterystyczne pukanie. Pamiętam, że poprzednio tez tak pisałyśmy z dziewczynami, że to serduszko, a kilka "doświadczonych" mamuś nas uświadomiło, że to jednak nie to. Trzeba dokładnie szukać milimetr po milimetrze aż w końcu uda się posłuchać małej maszynowni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:57

kot_bury, alexxx, aisa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Milcia, to mnie uspokoiłaś trochę, bo już miałam w głowie przeoczonego bliźniaka :) właśnie też mogłam znaleźć i bardzo nisko po lewej, i po prawej bliżej środka - tam było dużo wyraźniej i dlatego myślałam, że to to. Czyli byłam blisko :) ale i tak najważniejsze, że posłuchałam, że wszystko działa, jak w pępowinie tętni, to i serduszko tym bardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    chyba, nie ma wątpliwości? Co myślicie? :)

Noo, kawaler jak się patrzy! :)

Kasiulina, alexxx lubią tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ