X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też słyszę na detektorze serduszko maleństwa w kilku miejscach, ale niezbyt od siebie oddalonych. Ja sobie to wytłumaczyłam, że to po prostu echo? Bo dźwięk tzn brzmienie jest inne i tylko w jednym miejscu jest takie mega wyraźne, a po chwili znika. Chyba po prostu małe się chowa. I muszę od nowa szukać :)
    no ja duzo siedzialam ze swoim detektorem czasem tak sie zchowal ze juz mi sie odechciewalo lezec i szukac najlatwiej jest jak malusek spi bo wtedy jest w jednym miejscu u mniewieczorem np nie ma szan bym zlapala a jak nawet to tylko na chwile bo zraz znika ale z rana np za kazdym razem byla ak idealna cisza w brzuszku ze szybko mozna bylo odnalesc, nie wiem czy na waszych tez tak jest ale na moim slychac jak maluszeksie rusza, wczoraj jak tak ladnie probowal pokazac ze jest w srodku jak przylozylam detektor to musialam sluchawki zdjac bo taki halas robil ze nie dalo sie sluchac

julietta139 lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:36

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny troszke sie nie odzywalam,znalazlam lekka prace pilnuje salonu z grami...ludzi wcale nie ma same nudyy jak w domu!zmienilam doktora na nfz poprzedni byl do bani teraz bd chodzic do kobiety no i prywatnie tez nadal jakis mam,sentyment do pani doktor pomogla mi bardzo i trudno mi sie z nia rozstac ale wiem ze nie bd mnie stac na badania robione prywatnie :-(w to miejsce wole kupic cos dzidzi dziewczyny wy normalnie na wizycie prosicie o nagranie plyty z badania doplacacie cos?tez bym chciala

7c7877e138.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja u siebie prywatnie poszlam koszta duze i nic nie trzeba prosic ani jak zrezygnujesz z czegos to ci ich nie zmniejszaja wiec odrazu w pakiecie fotki i filmiki na pendrajwie dostalam swietna pamiatka jak dla mnie

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Hej dziewczyny troszke sie nie odzywalam,znalazlam lekka prace pilnuje salonu z grami...ludzi wcale nie ma same nudyy jak w domu!zmienilam doktora na nfz poprzedni byl do bani teraz bd chodzic do kobiety no i prywatnie tez nadal jakis mam,sentyment do pani doktor pomogla mi bardzo i trudno mi sie z nia rozstac ale wiem ze nie bd mnie stac na badania robione prywatnie :-(w to miejsce wole kupic cos dzidzi dziewczyny wy normalnie na wizycie prosicie o nagranie plyty z badania doplacacie cos?tez bym chciala
    U mnie przed badaniem trzeba powiedzieć. I za płytkę płacę 20 zl ;-) prywatnie. Na nfz nie pytalam czy jest taka możliwość.

2016 🩷

2020 🩵

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie prywatnie płytka była w cenie, trzeba było tylko powiedzieć, że się chce na początku badania :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit a jaki masz detektor bo ja bym może odkupila od ciebie? :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych co były już mamami. Czy przy badaniu krzywej cukrowej dodawalyscie sobie może soku z cytryny do tego?
    Ciekawki mnie to co na to lekarz...

2016 🩷

2020 🩵

• Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Asit a jaki masz detektor bo ja bym może odkupila od ciebie? :-)
    Ja mam AngeSsounds jestem z niego zadwolo na ale taniej cie wyjdzie kupic sobie go w na miejscu, ja nie mieszkam w polsce wiec i cena jedo na polskie realia jest duza no i wysylka tez by nie byla tania :/

basia7777 lubi tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Mam pytanie do tych co były już mamami. Czy przy badaniu krzywej cukrowej dodawalyscie sobie może soku z cytryny do tego?
    Ciekawki mnie to co na to lekarz...
    ja nie nawet nie wiem czy mozna no i po co??? jak ja mialam to musialam byc nadczo i wypic pol kubeczka i po tez nie moglam nic zjesc dopuki jeszcze raz mi nie sprawdzili

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zależy od laboratorium. Niektóre zakazują cytryny. Ja dałam radę bez i nawet mi smakowało :)

aisa, Patutka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to niby się robi 3 razy po godzinie.
    No wyczytałam u innych dziewczyn, że niby można ale chciałabym się zapytać lekarza. No żeby zmienić smak.

To jest naprawdę takie mega słodkie?

2016 🩷

2020 🩵

• Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Bo to niby się robi 3 razy po godzinie.
    No wyczytałam u innych dziewczyn, że niby można ale chciałabym się zapytać lekarza. No żeby zmienić smak.

To jest naprawdę takie mega słodkie?
    ja osobiscie nie lubie mnie w trakcie picia cofa mimo ze lubie slodkie to to to dla mnie przesada

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Podobno zależy od laboratorium. Niektóre zakazują cytryny. Ja dałam radę bez i nawet mi smakowało :)
    Czyli najlepiej się upewnic u lekarza..

A to jest takie naprawdę bardzo slodkie?
    Pytam bo ja nie trawię słodyczy no i jakoś się boję że mnie od tego odrzuci...

A jak to jest u nas w pl?
    Wszystko dostajesz w labolatorium? Wode i te saszetki? Czy coś trzeba samemu sobie przynieść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:26

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    ja osobiscie nie lubie mnie w trakcie picia cofa mimo ze lubie slodkie to to to dla mnie przesada
    No właśnie dlatego wyczytałam o tej cytrynie, bo mnie od batona, czy slodzonej herbaty odrzuca :-P

2016 🩷

2020 🩵

• Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No właśnie dlatego wyczytałam o tej cytrynie, bo mnie od batona, czy slodzonej herbaty odrzuca :-P
    no to jak od zwyklych cie odrzuca to moze byc ci ciezko przelknac tampto

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam kupić glukozę w aptece. No jest to słodkie. Dużo bardziej niż sama woda z cukrem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to smakuje jak cukier puder rozpuszczony w wodzie. Baaardzo dużo cukru pudru. Zawsze myślałam, że "słodkie do porzygu" to tylko takie powiedzenie, ale do tej glukozy pasuje idealnie. U mnie nic nie mówili o cytrynie, ale pomogłaby na pewno, tym razem o nią spytam.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przeraża to badanie glukozy. Od początku ciąży nie tknęłam niczego słodkiego, nie mogę znieść nawet zapachu czekolady.
    Patutka ja też słyszałam o tym sposobie z cytryna, myślę że nic nie zaburza, ale oczywiście lepiej w laboratorium jeszcze dopytać.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:36

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ