Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykot_bury wrote:Hej, witam się wtorkowo
Próbowałam dziś użyć detektora tętna i coś mi się udało złapać chyba. Na moje tętno w każdym razie za szybkie, jak myślicie?
http://picosong.com/8ksL/
Ja tak słyszałam jak bylam detektorem dalej od serca a gdy się troche pomęczy to ten dźwięk można usłyszeć jako wyraźne pukanie . I zalezy w jakiej odległości od siebie słyszysz ten dźwięk bo na jajniki wydaje sie za szybkie -
Ja też słyszę na detektorze serduszko maleństwa w kilku miejscach, ale niezbyt od siebie oddalonych. Ja sobie to wytłumaczyłam, że to po prostu echo? Bo dźwięk tzn brzmienie jest inne i tylko w jednym miejscu jest takie mega wyraźne, a po chwili znika. Chyba po prostu małe się chowa. I muszę od nowa szukać
kot_bury lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualnykijanka_88 wrote:Co do ósemki, w aptece kup Eludril moze być 250 ml, rozcieńcz go następnie do strzykawki i i igła 8 ( możesz sobie ją zagiąć) i płucz kieszonkę koło 8 około 4-5 razy dziennie, bo tym posmaruj nie rozcieńczonym dentospetem A ( na patyczku do ucha), czasem trzeba wyciąć kaptur dziąsłowy czasem wystarczy tylko zachowawczo na to poradzić i będzie git.. jak by si pojawił obrzęk wtedy antybiotyk ;(
Ja juz po dentyście dostałam dentosept w plynie i mam płukać po każdym posiłku , jest tak obrzydliwy smak ze nie wiem jak dam rade . I do smarowania 3razy dziennie masc eluzel . Wiec podobnie jak radzilas . Powiedziała ze jak to zadziała to po porodzie sie wytnie te dziaslo a jak dalej będzie bolalo to jeszcze w ciąży czeka to zrobić bo jest stan zapalny . Za 3 tygodnie do kontroli . Oj oby przeszlo . Powiedziała ze z drugiej strony będę miała to samo . -
mamuśka1 wrote:Ja juz po dentyście dostałam dentosept w plynie i mam płukać po każdym posiłku , jest tak obrzydliwy smak ze nie wiem jak dam rade . I do smarowania 3razy dziennie masc eluzel . Wiec podobnie jak radzilas . Powiedziała ze jak to zadziała to po porodzie sie wytnie te dziaslo a jak dalej będzie bolalo to jeszcze w ciąży czeka to zrobić bo jest stan zapalny . Za 3 tygodnie do kontroli . Oj oby przeszlo . Powiedziała ze z drugiej strony będę miała to samo .
No widziszJak będzie Cie dalej męczyć to idz do chir stom niech wytnie CI kawałek dziąsła to daje dużą ulgę. A po ciąży, ósemkę usunąć a nie hodować bo prędzej czy później dolegliwości nawrócą... W 2 trymestrze nie ma problemu ze znieczulaniem czy to do leczenia czy do drobnych zabiegów
głowa do góry...
Ja dzisiaj w domu... zaraz zabieram się ruszyć zwierzyny...
Brzuszek dzisiaj dużo lepiej ale tez leże non stop...
Miłego dnia Wam życze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:42
mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Sanna wrote:Dziewczyny potzrebuje rady chyba w domu jakis wirus panuje wymioty i biegunka jak woda na co uwazac i czym sie leczyc u meza trwalo 1 dzien w nocy dopadli mnie mam nadzieje ze przejdzie do jutra
Sanna tak jak mówiły dziewczyny- dużo pić. A naturalnym elektrolitem jest woda z miodem i z cytryną.
Trzymaj się.
Powiem Wam, że czasem marzę o bieguncebo zaparcia mnie wykańczają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kama005 super że wszystko ok po wizycie:)ja dupka biorę cały czas po 1 tabl dziennie i chyba brac będę bo mam recepte do wykupienia na następne 3 opakowania.
Ja dzisiaj wpadłam w wir porządków...o dziwo dużo miejsca się zrobiło w regale na rzeczy młodego:)żadna dodatkowa komoda nam nie będzie potrzebna.
Ja zdjęcia siusiaka nie mam ale mam nagrany na płycie moment jak dr zatrzymał i najechał myszką na siurtola:)aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż mam dzisiaj dzień porządków - mamy kolędę i wstyd trochę by było
ale ostatnio mam lenia, sprząta mąż, więc niestety, moja kolej.
Właśnie odkryłam pierwszy rozstęp... byłam pewna, że będę je miała, bo mam do nich mega skłonności, ale nie spodziewałam się, że tak szybkocodziennie smaruję się oliwką, ale najwidoczniej nie pomogło. Buuu!
-
Alex hahaha no tu juz nie moze byc pomylki.
Olcia te klucia to nie dzidziatakie klucia i roznego typu bole i rozne wrazenia sie zdarzaja, mi od samego poczatku ciazy wiec wiem ze to nie dzidzia. Wciaz czekam na pierwszego kopniaka ale zdaje sobie sprawe ze to moze byc ok 20 tyg
Kama odstawiaj dupencja. Ja tez sie balam go odstawic, nawet kiedys mnie naszlo i juz po odstawieniy znowu wzielam hihi ale niepotrzebnie sie balam bo wszystko jest ok i mniej puchne na twarzyaisa lubi tę wiadomość
-
alexxx nojak dla mnie nie ma watpliwosci taki sam obraz mialam w 13t no czekam teraz do polowkowego czy sie potwierdzi
a ja przeszlam dzis sama siebie.... wstalam rano wyszykowalam dzieciaki do przedszkola i do szkoly no i jak zwykle wrocilam do lozka zeby jeszcze polezec no i mi sie przysnelomoje starsze dziecko wrocilo ze szkoly narobilo takiego halasu jak wszedl do domu ze z podwujnym biciem serca zerwalam sie z lozka i pierwsze co pomyslalam ze sie urwal z lekcji ale jak spojzalam na zegarek to sie przerazilam ze tak pozno pol dnia przespane.... obiad nic nie zaczety....
ja tez mam czasem takie klucia , bole to jest rosnaca macica
ja swoj detektor bede juz sprzedawac moj maluszek daje juz wyrazne oznaki ze zyje i jest z nami wczoraj przez pol h lezelismy wieczorem i obserwowalam jak sie ruszaostatnie dni to bylo takie delikatne od czas do czasu ale wczoraj to musial sie swietnie bawic, moj akorat byl wsklepie to tylko liczylam na to ze zdazy wrocic i zobaczyc hehehe
Ana32 lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Ana32 wrote:Aisa, brzuch chyba lepiej ale prewencyjnie zamierzam dziś leżeć w łóżku. Spałam do 13tej;) a teraz zabieram się do pracy na leżąco.
no obiad uda mi sie moze na czas zrobic
Ana32 lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]