X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Moim zdaniem to smakuje jak cukier puder rozpuszczony w wodzie. Baaardzo dużo cukru pudru. Zawsze myślałam, że "słodkie do porzygu" to tylko takie powiedzenie, ale do tej glukozy pasuje idealnie. U mnie nic nie mówili o cytrynie, ale pomogłaby na pewno, tym razem o nią spytam.
    Jezu brzmi to strasznie i juz wiem, ze jak nie jadam batona bo z tej słodyczy mnie mdli, to tego nie wypije, bo łyk i zwrócę..... szok cholera....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:37

2016 🩷

2020 🩵

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    I co trzy saszetki?
    Ile to tak kosztuje?
    ok 4 zł za opakowanie i z tego co wiem to pije się tylko jedną saszetkę po pierwszym pobraniu krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:01

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    ok 4 zł za opakowanie i z tego co wiem to pije się tylko jedną saszetkę po pierwszym pobraniu krwi.
    Aha. A ja myślałam, że to okropieństwo trzeba pić aż trzy razy, uffff.... o tyle dobrze...

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    I co trzy saszetki?
    Ile to tak kosztuje?

Ja mam na skierowaniu napisane 75 g glukozy

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w laboratorium można cytrynę. Martwi mnie tylko jedna rzecz: że nie ma tam w pobliżu na korytarzu toalety i zawsze jest mnóstwo ludzi i głupio tak rzygać do woreczka przy publice :D

Patutka lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tej glukozy 2 25 tyg sie nie bada?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka u mnie tez daleko do toalety ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    U mnie w laboratorium można cytrynę. Martwi mnie tylko jedna rzecz: że nie ma tam w pobliżu na korytarzu toalety i zawsze jest mnóstwo ludzi i głupio tak rzygać do woreczka przy publice :D
    O super! A dopytywalas się czy sami informują?
    Ja się modle żeby pozwolili na tą cytrynę...

Jusella- a to już masz skierowanie? Kiedy będziesz szla?

Majeczko- no wlasnie krzywą bada się między 24-28 tygodniem.
    Ale z tego co ja właśnie tez rozmawiałam z dziewczynami na czerwcu to niektóre mają skierowanie i w 21 tygodniu... nie wiem od czego to zależy....
    To ja mam prawie rzut beretem do toalety haha :-D

majeczka87 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no ja duzo siedzialam ze swoim detektorem czasem tak sie zchowal ze juz mi sie odechciewalo lezec i szukac najlatwiej jest jak malusek spi bo wtedy jest w jednym miejscu u mniewieczorem np nie ma szan bym zlapala a jak nawet to tylko na chwile bo zraz znika ale z rana np za kazdym razem byla ak idealna cisza w brzuszku ze szybko mozna bylo odnalesc, nie wiem czy na waszych tez tak jest ale na moim slychac jak maluszeksie rusza, wczoraj jak tak ladnie probowal pokazac ze jest w srodku jak przylozylam detektor to musialam sluchawki zdjac bo taki halas robil ze nie dalo sie sluchac

U mnie jest tak (sprawdzone kilkukrotnie), że detektor działa i słychać serduszko tylko rano, jak się budzę i jestem bez jedzenia. Bo jak próbowałam wielokrotnie wieczorem/popołudniu to nic z tego...słyszę tylko bulgotanie i przelewanie w moim brzuchu. A rano cisza jak makiem zasiał i tylko serduszko :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    O super! A dopytywalas się czy sami informują?
    Ja się modle żeby pozwolili na tą cytrynę...
    Sama ostatnio się zapytałam "przemiłej" pani, która krew pobierała :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dzisiaj znalazłam sobie nowego lekarza jutro juz mam pierwsza wizytę ale stresuje się jakbym szła pierwszy raz do ginekologa. Ciezko jest mi zaufać lekarzom wiec mam nadzieje ze jutro się nie zawiodę.
    Co do ruchów to nic jeszcze nie czuje wiec jak czytam ze wy juz to sie martwię
    Ogólnie mam jakis ciężki tydzień jest taki ponury o smutny oby jutro bylo lepiej.
    Jak bylam w szpitalu to były dziewczyny okolo 28 tc na krzywej i mogly wcisnąć sobie cytrynę.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Sama ostatnio się zapytałam "przemiłej" pani, która krew pobierała :)
    Czyli u Ciebie też Pani trafiła się bez humorku? :-D

2016 🩷

2020 🩵

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czyli u Ciebie też Pani trafiła się bez humorku? :-D

Taaak oczywiście :) Strach było się cokolwiek odezwać :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    U mnie jest tak (sprawdzone kilkukrotnie), że detektor działa i słychać serduszko tylko rano, jak się budzę i jestem bez jedzenia. Bo jak próbowałam wielokrotnie wieczorem/popołudniu to nic z tego...słyszę tylko bulgotanie i przelewanie w moim brzuchu. A rano cisza jak makiem zasiał i tylko serduszko :)
    no bo on rano spi a to bulgotanie i przelewanie to wlasnie jego aktywnosc dlatego ciezko zlapac serduszko

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej znajomej cytryna zafauszowała wynik i powtarzała drugi raz bez i wyszło ok.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatkamyndzia :-) Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-) wreszcie Was nadrobilam. Nie odzywalam sie bo bylam na weekend u szwagierki;-) takie ferie:-) jesli chodzi o wozek to ja mam po corci ale on jest 2w1 a wolalabym 3w1 bo mieszkam na 3 pietrze i wizja wnoszenia na gore gondoli mnie przeraza :-( a tak to tylko fotelik, stelaz na dole i fruu... Zostawiac wozka na dole nie chce bo strach... :-(

Co do glukozy to jak bylam w ciazy z Maja to tez myslalam ze zwroce ten przeslodki trunek, w koncu na czczo taka slodycz... Ale nie bylo zle ;-) mozna przezyc :-)

Fajnie ze piszecie o tych promocjach w lidlu bo po niedzieli wlasnie wybieram sie na zakupy wiec napewno zajrze:-)

Milego wieczoru wszystkim :-)

aisa lubi tę wiadomość

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się przed chwilą przestraszyłam... Jadłam sobie kolację kiedy nagle poczułam przeszywajacy ból w podbrzuszu, coś jak na okres. Aż mi się ciemno przed oczami zrobiło, ale położyłam się i po chwili przeszło. Wie ktoś co to może być? Trochę się martwię:(

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa masz jeszcze czas, ja tez nic nie czuje ;) czekajmy do 20 tyg ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do glukozy. Tak jak piszą dziewczyny, jak ktoś lubi słodycze wystarczy zatkac nos bo to faktycznie rozpuszczone cukier puder ;) jak ktoś ma awersje do słodyczy to może być ciężko. Mnie bardziej przeraza to, że trzy razy trzeba się wkluc. Ja dziś po badaniach całą podziurawiona znowu. Ale stwierdzam, że te baby w szpitalu nieumiejętne... Z tego co zauważyłam każde laboratorium inaczej:jedni dają glukozę, inni nie. Najbezpieczniej zadzwonić i zapytać.

Chcecie się pośmiać. Zapomniałam dziś zabrać z domu pojemniczek z moczem. W szpitalu zapytałam czy to na czczo musi być i niby nie. Wiec pędem do apteki ale wiecie jak to jest na zawołanie... a jak w końcu mi się siusiu zachciało to mi pojemniczek do kibla wpadł ! Tak się wk..., że sjapitulowalam i jutro raz jeszcze musze jechać :/

Mi jakąś dziwna morfologia wyszła ale w czwartek wizyta wiec się okaże czy tak może być czy faktycznie jakiś babol znów.

Mnie od wczoraj kluje w lewym boku tak pod zebrami, głównie jak leżę na boku.

MirelS, Dominique88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ