X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie wiem. Wypiłam ciepłe mleko wypiłam kakao. Melisy nie wypije bp mnie pd tego odrzuca od razu... Chyba muszę się pogodzić z nocami spędzonym ma kanapie przed tv...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dlugo masz taką bezsenność?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:39

2016 🩷

2020 🩵

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-)
    Ja też dziś w nocy spać nie mogłam, a do tego znowu miałam jakieś beznadziejne sny :-/
    A teraz obudziłam się nie wiadomo po co i już nie mogę zasnąć :-( Eh...

860ij44jnlwgi45u.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnelam w moment.... Jestem wieczorem tak zmęczona, se padam.

Problemy jedynie mam z opróżnianiem...chodzę raz na 5 dni a wcześniej codziennie. Mecze się okropnie

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja dzisiaj dobrze spalam. Krotko ale dobrze. :) i mam jakos dobry humor. Nie chce zapeszac ale jak narazie nie mam juz tych slabosci ktore mialam wczesniej i sie czuje calkiem normalnie, prawie jakbym w ciazy nie byla poza brzuszkiem ktory juz zaczyna byc widoczny. I powiem wam ze jakos podoba mi sie duzo rzeczy na ktore wczesniej bym nie zwracala uwagi i stalam sie tez bardziej wrazliwa ale pozytywnie. A jak tam u was poczatek 2 trymestru wyglada pod tym wzgledem?

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie- czy Wam też chce się jeść w nocy?
    Mnie co noc budzi głód i nie zasnę póki czegoś nie przekąszę- dziś np. zjadłam a właściwie pochłonęłam 2 gruszki

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) u mnie samopoczucie nie poprawiło się za bardzo. Przez ostatnie 3 dni po jedzeniu boli mnie żołądek. W dzień chodzę ciągle jakaś nerwowa i ospała. Na szczęście troszkę lepiej śpię w nocy.
    Jusella mi w nocy nie chce się jeść,ale jak wstaje rano to mnie strasznie mdli, przechodzi dopiero jak zjem śniadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:22

atdc3e5erjm386my.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    jak wstaje rano to mnie strasznie mdli, przechodzi dopiero jak zjem śniadanie.

Mam to samo. Własciwie w nocy też czuje głód i jednocześnie mdłości.

A co do spania: ciągle się budzę, źle śpię, jest mi nie wygodnie, a jak zasnę to wtedy koniecznie czuje, że muszę siku. A po siku znów nie mogę zasnąć i tak już od kilku tygodni.
    Ostatnio nie mogłam zasnąć do 5 rano. Po takich nocach w dzień czuje się fatalnie.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, mam ten raz problem :-/ może nie co 5 dni, ale co 3-4. Okropnie to męczące :-/ Pewnie przez to widać brzuszek hehe ;-)

Nowatorka, do mnie jeszcze nie dociera że to już drugi trymestr :-P Wrażliwa i owszem, ale to już trochę wcześniej się zrobiłam ;-)

Jusella, a już myślałam że tylko ze mnie taki głodomor :-P Wczoraj po 20zjadłam kolację i to tak do syta, jeszcze się śmiałam do M że pewnie obudzę się o 1ej głodna. Pomyliłam się o godzinę, obudziłam się o 2ej mega głodna :-P Miałam pod ręką dużego Kubusia, wypiłam prawie pół, bo nie chciało mi się iść do kuchni żeby coś sobie zrobić :-P

aisa lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Ja zasnelam w moment.... Jestem wieczorem tak zmęczona, se padam.

Problemy jedynie mam z opróżnianiem...chodzę raz na 5 dni a wcześniej codziennie. Mecze się okropnie

Basia pomaga syrop laktuloza, bez recepty w aptece

aisa, basia7777 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysle nad tymi metodami przed snem
    Chociaż w moim wykonaniu może być to ciężkie. A to po męża Trzeba ruszyć tyle a to coś tam. Powiem Wam że jeszcze jak kładę się spać i nie mogę zasnąć to chrapanie moje M wyprowadza mnie z równowagi...

Przed ciąża piłam melisy brałam coś na sen. Potem w I trymestrze nir miałam wielkich problemów a teraz? Jak organizm nie jest zmęczony to po.co spać ;)?

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, wracając jeszcze do krzywej, to ja tez miałam glukozę 75g. Najpierw pobierają krew na czczo, a potem pijesz ten specyfik rozpuszczony w kubeczku. I potem to zależy, co zlecił lekarz, bo jedni zlecają następne pobieranie po 2h, a inni po 1h i potem po 2h. Ja miałam tylko po 2h i to wystarczyło. No i po wypiciu glukozy nie można za dużo chodzić, tylko trzeba siedzieć te 2h. NO i też słyszałam, że właśnie niektóre laboratoria nie tolerują cytryny z powodu fałszowania wyniku.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczuwam Dzisiaj jakieś poddenerwowanie i podbrzusza mnie boli masakra normalnie...

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - widzę, że większość z nas "kwitnie" w tym drugim trymestrze :/
    Ja nadal z przeziębieniem, dostałam antybiotyk, który mam wziąć, jak do jutra mi nie przejdzie. W każdym razie mam do końća tygodnia nie chodzić do pracy (to jest akurat ok, robię najważniejsze rzeczy zdalnie), ale nakgorsze, ze zaraziłam męża - i ma dziś 39 stopni. A jeszcze wiecie, jak faceci chorują - on walczy o życie, co z tego, że ja nie mam siły się podnieść z łóżka.

Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie, minie Wam bezsenność, problemy żołądkowe - eh, jeszcze pewnie trochę przygód nas czeka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam też suszone śliwki - nie trzeba dużo, ja jem dwie dziennie i problem znikł, jakby ręką odjął.

Eksperymentowałam z detektorem i faktycznie serduszko daje taki bardziej pukający odgłos :) muszę na kolejnej wizycie spytać, gdzie się przyczepiło łożysko, ale chyba stawiałabym, że z przodu, bo musiałam się trochę naszukać i mocniej przycisnąć, a i tak słychać było dość cicho, za to ten szumiący znajduję bez problemu i w rozmaitych miejscach. Czyli na ruchy jeszcze sobie trochę poczekam. Chyba, że to tylko młode lubi przytulać się mamie do kręgosłupa :)

O laboratoriach szkoda gadać, dziś mi kompletnie zepsuły humor. Poszłam na badania od prywatnego lekarza, mam takie fajne laboratorium niedaleko, zawsze byłam zadowolona. Wszystko ok, ale na HIV oni bez skierowania nie robią. Lipa, ale trudno. Poszłam do innego, chciałam najpierw spytać, czy to robią, ale żadnej informacji ani recepcji nie ma, trzeba pytać pań w gabinecie, a przed gabinetem pięć starszych babć. "Wszyscy mówią, że oni tylko o coś spytać, a tak naprawdę się wpychają!". No ok, pięć osób, dwie pielęgniarki, szybko pójdzie, poczekam. I czekałam tak 1,5h. Na szczęście badanie mi zrobili, ale za to tak fachowo, że dziesięć minut siedziałam i tylko zmieniałam waciki, brudząc przy okazji sobie dżinsy i sweter, a paniom podłogę.

• oldżi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się ani raz porządnie nie wyspalam od początku ciąży! I trymestr totalna bezsenność, myśle ok minie jakos te pare tygodni, zaczął się II trymestr a ja się męczę z potwornie swędząca wysypka, która nie daje spać ;) pewnie w III przyjdą inne dolegliwości ... Śmigam teraz na małe zakupy i do paczkomatu po moją pierwszą spódnicę ciążową :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też bardzo źle sypiałam, nie mogłam się wiecznie ułożyć, kręciłam się całą noc.. Kręgosłup bolał, masakra. Mi na prawdę pomógł kojec do spania. Teraz śpię bardzo dobrze (nie licząc wycieczek do toalety, ale na to nie ma rady). Plecy nie bolą, na prawdę sukces. Polecam spróbować, może którejś z Was też pomoże..

kot_bury lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Uff, ja po wizycie, Ania pozostała dalej Anią ( ginekolog - "tu jest ta strategiczna kreska" :D ).
    Pierwszy raz wszedł ze mną mąż, ale on widział tylko głowe na USG, miał całkiem inne wyobrażenie tego co zobaczy na monitorze :D
    Dostałam skierowanie na połówkowe, muszę zadzwonić się umówić, a kolejna wizyta u mojego gina w 24 tygodniu :)

kot_bury, aisa, Zuzulka88, mamuśka1 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:39

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ