X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej dziewczyny:) Ja tam się tym badaniem nie przejmuję. Bardziej się stresuje czy wszystko będzie z dzidzia Dobrze do końca ciąży i porodu się panicznie boję- nie bólu, ale tego, że np. Dziecko będzie przyduszone jak było w przypadku mojego bratanka i teraz jest dzieckiem niepelnosprawnym:(
    Też wraz z drugim trymestrem pojawiła się z u mnie bezsenność:(
    M.in. dlatego ja wybieram cesarkę. To jest moje pierwsze dlugowyczekiwane dziecko, któremu chce od małego zaoszczędzić wszelkich problemów. Wiadomo że i tak poród to jedna wielka niewiadoma i niczego nie można w 100% zaplanować ale myślę że każdy podejmuje decyzję w swojej głowie. Dodatkowo w moim przypadku duża rolę w podjęciu takiej decyzji pełni kwestia pekania i szycia po porodzie, z dwojga złego wole mieć swoją ranę na wierzchu i na oku:P
    Ale rozumiem wszelkie argumenty za porodem SN i zazdroszczę ze podczas cesarki pewnych rzeczy nie ma. Coś za coś.

Oby nasze porody - naturalne czy nie, były łatwe i szybkie! :)

MirelS lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, dlatego nie wykluczam porodu naturalnego, ale zadbalam o to, żeby być w sprawdzonym miejscu jak przyjdzie ten termin:) nikogo nie starsze jak coś dziewczyny, tylko przestrzegam, bo to dla nas najważniejsze żeby maluszki były zdrowe:) choć nie na wszystko mamy wpływ niestety

_analiza lubi tę wiadomość

• agatkamyndzia :-) Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie duzo sie slyszy o takich przypadkach ze lekarze za dlugo zwlekaja z cesarka :-( mojej kuzynce zrobili grubo po terminie, po wielogodzinnym porodzie sn i jak juz tetno dziecka zaczelo zanikac :-( maly urodzil sie z zapaleniem pluc (na szczescie tylko) i dostawal antybiotyk przez glowke :-(

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, a czemu piszesz, że wybierasz cesarkę? Masz jakieś przeciwwskazania lecznicze do SN? Z tego co wiem, to w Polsce nie ma czegoś takiego, że wybiera się albo SN albo cesarkę. Muszą być przesłanki do cesarki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia oficjalnie nie ma, ale nie oficjalnie za pieniądze podejrzewam że da się załatwić.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkamyndzia :-) wrote:
    No wlasnie duzo sie slyszy o takich przypadkach ze lekarze za dlugo zwlekaja z cesarka :-( mojej kuzynce zrobili grubo po terminie, po wielogodzinnym porodzie sn i jak juz tetno dziecka zaczelo zanikac :-( maly urodzil sie z zapaleniem pluc (na szczescie tylko) i dostawal antybiotyk przez glowke :-(
    U mojej rodzonej siostry maly ma w karcie wpisane, coś w stylu ze miala zielone wody płodowe. Rodziła dwa dni, dzidzia nie byla odwrócona i vud go uratował, bo juz sie podduszal.....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mam nadzieje ze zadnych potem klopotow nie bylo ze zdrowkiem? To jest szok ze niektorzy lekarze czekaja nie wiadomo na co i totalna olewka... :-(

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie ekstremalne przypadki bywaja ale bez przesady. Teraz jak dlugo nie rodzi albo sa jakies komplikacjacto robia ceaarke od razu. I porod naturalny jest naturalny i niczym nie grozi, niektore takie porody sa b fajne i szybkie a cesarka to jednak ciecie calego brzucha. Na zyczenie mozna bo moja kuzynka robila

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że lekarze nie przemyślą swoich decyzji, reagują za późno, albo odsyłają kobiety po terminie do domów, a to wszystko i poród może mieć wpływ na całe życie dziecka i jego rodziców. Odbierają czasem szanse na normalne życie;/ Nie wiem czy tak wpadają w rutynę, że obojętny im jest człowiek, czy co;/
    Milcia oczywiście, że da się załatwić w Polsce cesarkę. Tylko to się odbywa nieoficjalnie i w kuluarach - jakiś lekarz podpisze za pieniądze, że jest wskazanie do cc, bo coś tam i załatwione;)Sama znam osobę, która tak zrobiła.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:40

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie znam nikogo kto by mial jakies komplikacje po porodzie naturalnym. A ze odsylaja do domu, wiele dzieci chce wyjsc po terminie. No zalezy jeszcze gdzie sie rodzi ale jak kiepski szpital to i cesarke moga rownie dobrze schrzanic.

Ejrene lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po pierwsze nie wiem jak gdzie indziej ale u nas jest taka lekarka, która zupełnie za darmo wcale nie za kasę jak się powie, że człowiek się panicznie boi. Ona sama miała podobno trudny poród i dlatego nie namawia jak widzi, że to nie fanaberia. Pomijając ze ja mam przepuklinę która sama z siebie jest juz lekkim wskazaniem do cesarki.

Po drugie z tego co wiem to kardiolog, okulista tez może wydać takie zaświadczenie ze stan zdrowia kwalifikuje do cesarki. Z różnych przyczyn. Wada wzroku jest jedną z nich.

A jeszcze co do wyboru -ja chciałabym zeby jednak w PL czy gdziekolwiek indziej na świecie kobiety miały prawo wyboru. Terror porodu SN panuje wszędzie a matki, które nawet niekoniecznie "z wyboru" rodziły cesarką są - zwłaszcza przez inne kobiety (właściwie tylko;p)- ganione i szykanowane. Ja z wieloma ludzkimi poglądami się nie zgadzam, ale szanuje fakt, że ktoś ma prawo myśleć tak a nie inaczej. I nie chodzi mi tu broń boże o Was tylko ogólnie gdzie ucha nie przylozyc tak jest:):) Ostatnio na imieninach się o to spięły 2 mamy.

Ja zalety porodu naturalnego tak jak pisalam zauwazam i doceniam, a nawet zazdroszczę, bo po cięciu tak szybko nie wstanę na równe nogi ani nie zerwę się z łóżka. Przejście przez kanał rodny dla dziecka również odgrywa ogromne znaczenie, mleko szybciej się pojawia, brzuch szybciej schodzi... Ale. Ja znam zbyt wiele przypadków porodów naturalnych z komplikacjami, o których nie będę Wam tu pisać bo przecież nie o to chodzi żeby straszyć. Wiadomo że ja Was ani Wy mnie raczej nie przekonacie do zmiany zdania;)

Zauważcie tylko ze jakoś córki i żony lekarzy dziwnie często rodzą cesarką... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:53

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka pewnie dlatego właśnie, że nie znasz takiego dziecka to masz inne podejście - życzę Ci żeby było tak nadal:) ale wcale nie jest tak dobrze jak piszesz- nie wszędzie reagują od razu, czego doświadczam we własnej rodzinie. Zwłaszcza w małych miastach krew mrozi w żyłach jak potrafią kobietę przy porodzie potraktować. Ale nie ma się co straszyć, każda zrobi jak uważa.Życzę nam wszystkim lekkich porodów i zdrowych maluszków:)

• jusella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów panicznie boję się cesarki.
    Pierworodnego rodziłam naturalnie choć lekarz zależał cc gdyż na USG 2 tygodnie przed porodem wyszło,że dzieć ma powyżej 4 kg a ja mam drobną budowę i była obawa, że za bardzo mnie porozrywa. No ale uparłam się i dało radę- Młody ważył "tylko" 4 kg :-)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarka na życzenie jest jak najbardziej możliwa w Polsce, wystarczy trafić na lekarza, który zrozumie nasz strach, lęk czy inne powody.
    Poza tym istnieje coś takiego jak prywatne kliniki, tam zrobią nam bez problemu za niewielką opłatą ;). Ja jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią Analizy.
    Sama od kilku lat mówię, że jak poród to cesarka, bo skoro jest taka możliwość, dlaczego wybrać ból i kilka/kilkanaście albo i więcej godzin porodu naturalnego?
    Sama znam też co najmniej kilka przypadków komplikacji przy naturalnym porodzie, nie mówiąc już o tym ile się nasłuchałam o przebiegu porodu... Zraziłabym się na dobrych kilka lat.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mimo wszystko podejście do kobiet w ciąży, i rodzących poprawia się w naszym kraju.

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja corke rodzilam naturalnie i dosc szybko mi poszlo. Zgadzam sie, ze jesli kobieta moze to oczywiscie ma prawo wyboru jak chce rodzic. W koncu to sprawa kazdej kobiety i jej cialo. Czasem te ktore mialy cc szybciej dochodza do siebie niz te ktore rodzily sn. Sprawa indywidualna kazdej kobiety :-)

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene masz racje po malutku sie poprawia i moim zdaniem to tez jest spowodowane tym, ze kobiety wiedza czego moga od lekarzy wymagac i nie zgadzaja sie na zle traktowanie :-)

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję naturalnego ale ze względu na ból i w razie czego czas porodu i tyle...

Wada wzroku musi być poważna by wtedy zalecać cesarkę wiem bo poczytałam o tym. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje bardziej niz w poprzedniej ciazy. Wtedy nie wiedzialam jak to jest i bylam tak jakby w szoku jak juz sie zaczelo. Mialam raczej lajtowy porod wiec nie powinnam sie bac ale wiadomo kazdy inny i mysle ze teraz moze nie byc kolorowo, no chyba ze jestem stworzona do rodzenia dzieci :-P

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ