X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej dziewczyny:) Ja tam się tym badaniem nie przejmuję. Bardziej się stresuje czy wszystko będzie z dzidzia Dobrze do końca ciąży i porodu się panicznie boję- nie bólu, ale tego, że np. Dziecko będzie przyduszone jak było w przypadku mojego bratanka i teraz jest dzieckiem niepelnosprawnym:(
    Też wraz z drugim trymestrem pojawiła się z u mnie bezsenność:(
    M.in. dlatego ja wybieram cesarkę. To jest moje pierwsze dlugowyczekiwane dziecko, któremu chce od małego zaoszczędzić wszelkich problemów. Wiadomo że i tak poród to jedna wielka niewiadoma i niczego nie można w 100% zaplanować ale myślę że każdy podejmuje decyzję w swojej głowie. Dodatkowo w moim przypadku duża rolę w podjęciu takiej decyzji pełni kwestia pekania i szycia po porodzie, z dwojga złego wole mieć swoją ranę na wierzchu i na oku:P
    Ale rozumiem wszelkie argumenty za porodem SN i zazdroszczę ze podczas cesarki pewnych rzeczy nie ma. Coś za coś.

Oby nasze porody - naturalne czy nie, były łatwe i szybkie! :)

MirelS lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, dlatego nie wykluczam porodu naturalnego, ale zadbalam o to, żeby być w sprawdzonym miejscu jak przyjdzie ten termin:) nikogo nie starsze jak coś dziewczyny, tylko przestrzegam, bo to dla nas najważniejsze żeby maluszki były zdrowe:) choć nie na wszystko mamy wpływ niestety

_analiza lubi tę wiadomość

• agatkamyndzia :-) Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie duzo sie slyszy o takich przypadkach ze lekarze za dlugo zwlekaja z cesarka :-( mojej kuzynce zrobili grubo po terminie, po wielogodzinnym porodzie sn i jak juz tetno dziecka zaczelo zanikac :-( maly urodzil sie z zapaleniem pluc (na szczescie tylko) i dostawal antybiotyk przez glowke :-(

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, a czemu piszesz, że wybierasz cesarkę? Masz jakieś przeciwwskazania lecznicze do SN? Z tego co wiem, to w Polsce nie ma czegoś takiego, że wybiera się albo SN albo cesarkę. Muszą być przesłanki do cesarki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia oficjalnie nie ma, ale nie oficjalnie za pieniądze podejrzewam że da się załatwić.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkamyndzia :-) wrote:
    No wlasnie duzo sie slyszy o takich przypadkach ze lekarze za dlugo zwlekaja z cesarka :-( mojej kuzynce zrobili grubo po terminie, po wielogodzinnym porodzie sn i jak juz tetno dziecka zaczelo zanikac :-( maly urodzil sie z zapaleniem pluc (na szczescie tylko) i dostawal antybiotyk przez glowke :-(
    U mojej rodzonej siostry maly ma w karcie wpisane, coś w stylu ze miala zielone wody płodowe. Rodziła dwa dni, dzidzia nie byla odwrócona i vud go uratował, bo juz sie podduszal.....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mam nadzieje ze zadnych potem klopotow nie bylo ze zdrowkiem? To jest szok ze niektorzy lekarze czekaja nie wiadomo na co i totalna olewka... :-(

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie ekstremalne przypadki bywaja ale bez przesady. Teraz jak dlugo nie rodzi albo sa jakies komplikacjacto robia ceaarke od razu. I porod naturalny jest naturalny i niczym nie grozi, niektore takie porody sa b fajne i szybkie a cesarka to jednak ciecie calego brzucha. Na zyczenie mozna bo moja kuzynka robila

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że lekarze nie przemyślą swoich decyzji, reagują za późno, albo odsyłają kobiety po terminie do domów, a to wszystko i poród może mieć wpływ na całe życie dziecka i jego rodziców. Odbierają czasem szanse na normalne życie;/ Nie wiem czy tak wpadają w rutynę, że obojętny im jest człowiek, czy co;/
    Milcia oczywiście, że da się załatwić w Polsce cesarkę. Tylko to się odbywa nieoficjalnie i w kuluarach - jakiś lekarz podpisze za pieniądze, że jest wskazanie do cc, bo coś tam i załatwione;)Sama znam osobę, która tak zrobiła.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:40

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie znam nikogo kto by mial jakies komplikacje po porodzie naturalnym. A ze odsylaja do domu, wiele dzieci chce wyjsc po terminie. No zalezy jeszcze gdzie sie rodzi ale jak kiepski szpital to i cesarke moga rownie dobrze schrzanic.

Ejrene lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po pierwsze nie wiem jak gdzie indziej ale u nas jest taka lekarka, która zupełnie za darmo wcale nie za kasę jak się powie, że człowiek się panicznie boi. Ona sama miała podobno trudny poród i dlatego nie namawia jak widzi, że to nie fanaberia. Pomijając ze ja mam przepuklinę która sama z siebie jest juz lekkim wskazaniem do cesarki.

Po drugie z tego co wiem to kardiolog, okulista tez może wydać takie zaświadczenie ze stan zdrowia kwalifikuje do cesarki. Z różnych przyczyn. Wada wzroku jest jedną z nich.

A jeszcze co do wyboru -ja chciałabym zeby jednak w PL czy gdziekolwiek indziej na świecie kobiety miały prawo wyboru. Terror porodu SN panuje wszędzie a matki, które nawet niekoniecznie "z wyboru" rodziły cesarką są - zwłaszcza przez inne kobiety (właściwie tylko;p)- ganione i szykanowane. Ja z wieloma ludzkimi poglądami się nie zgadzam, ale szanuje fakt, że ktoś ma prawo myśleć tak a nie inaczej. I nie chodzi mi tu broń boże o Was tylko ogólnie gdzie ucha nie przylozyc tak jest:):) Ostatnio na imieninach się o to spięły 2 mamy.

Ja zalety porodu naturalnego tak jak pisalam zauwazam i doceniam, a nawet zazdroszczę, bo po cięciu tak szybko nie wstanę na równe nogi ani nie zerwę się z łóżka. Przejście przez kanał rodny dla dziecka również odgrywa ogromne znaczenie, mleko szybciej się pojawia, brzuch szybciej schodzi... Ale. Ja znam zbyt wiele przypadków porodów naturalnych z komplikacjami, o których nie będę Wam tu pisać bo przecież nie o to chodzi żeby straszyć. Wiadomo że ja Was ani Wy mnie raczej nie przekonacie do zmiany zdania;)

Zauważcie tylko ze jakoś córki i żony lekarzy dziwnie często rodzą cesarką... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:53

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka pewnie dlatego właśnie, że nie znasz takiego dziecka to masz inne podejście - życzę Ci żeby było tak nadal:) ale wcale nie jest tak dobrze jak piszesz- nie wszędzie reagują od razu, czego doświadczam we własnej rodzinie. Zwłaszcza w małych miastach krew mrozi w żyłach jak potrafią kobietę przy porodzie potraktować. Ale nie ma się co straszyć, każda zrobi jak uważa.Życzę nam wszystkim lekkich porodów i zdrowych maluszków:)

• jusella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów panicznie boję się cesarki.
    Pierworodnego rodziłam naturalnie choć lekarz zależał cc gdyż na USG 2 tygodnie przed porodem wyszło,że dzieć ma powyżej 4 kg a ja mam drobną budowę i była obawa, że za bardzo mnie porozrywa. No ale uparłam się i dało radę- Młody ważył "tylko" 4 kg :-)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarka na życzenie jest jak najbardziej możliwa w Polsce, wystarczy trafić na lekarza, który zrozumie nasz strach, lęk czy inne powody.
    Poza tym istnieje coś takiego jak prywatne kliniki, tam zrobią nam bez problemu za niewielką opłatą ;). Ja jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią Analizy.
    Sama od kilku lat mówię, że jak poród to cesarka, bo skoro jest taka możliwość, dlaczego wybrać ból i kilka/kilkanaście albo i więcej godzin porodu naturalnego?
    Sama znam też co najmniej kilka przypadków komplikacji przy naturalnym porodzie, nie mówiąc już o tym ile się nasłuchałam o przebiegu porodu... Zraziłabym się na dobrych kilka lat.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mimo wszystko podejście do kobiet w ciąży, i rodzących poprawia się w naszym kraju.

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja corke rodzilam naturalnie i dosc szybko mi poszlo. Zgadzam sie, ze jesli kobieta moze to oczywiscie ma prawo wyboru jak chce rodzic. W koncu to sprawa kazdej kobiety i jej cialo. Czasem te ktore mialy cc szybciej dochodza do siebie niz te ktore rodzily sn. Sprawa indywidualna kazdej kobiety :-)

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene masz racje po malutku sie poprawia i moim zdaniem to tez jest spowodowane tym, ze kobiety wiedza czego moga od lekarzy wymagac i nie zgadzaja sie na zle traktowanie :-)

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję naturalnego ale ze względu na ból i w razie czego czas porodu i tyle...

Wada wzroku musi być poważna by wtedy zalecać cesarkę wiem bo poczytałam o tym. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje bardziej niz w poprzedniej ciazy. Wtedy nie wiedzialam jak to jest i bylam tak jakby w szoku jak juz sie zaczelo. Mialam raczej lajtowy porod wiec nie powinnam sie bac ale wiadomo kazdy inny i mysle ze teraz moze nie byc kolorowo, no chyba ze jestem stworzona do rodzenia dzieci :-P

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ