Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też strasznie panicznie się boję porodu... Dlatego chciałam znieczulenie w kręgosłup, ale źle opinie słyszałam i teraz sama nie wiem....syn miał 4 kg rodzilam 7 godzin ale w takich bólach, że były na skraju wytrzymałości... Już mi było wdzystko jedno czy umrę i co z dzieckiem. Syn jeszcze zablokował się w ramionach... Był szerszy więc pchali mi na brzuch, nogi latały w górze bo go obracali i w końcu wyskoczył podduszony z 7 punktami i z dużym krwiakiem na głowie. Poród się zapomina,ale ja po 6 latach nie zapomniałam... Boję się bardzo bólu.
    Dlatego nie biorę witamin aby w razie w go nie tuczyc.

Dziewczyny macie czasem bóle takie trochę jak na miesiączkę od czasu do czasu tak mnie trochę pobolewa

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • agatkamyndzia :-) Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czasem pobolewa brzuch i jak kicham to nieraz poczuje takie straszne ciagniecie, klocie czy cus az musze sie polozyc... A bola Was jeszcze piersi? bo gdzies czytalam ze bol piersi przechodzi do ktoregos tyg a ja jak rano wstaje to czuje jakbym miala kamienie a nie cycki :-P

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj mega klulo Podbrzusze ale w końcu przeszło

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, u mnie też zielone wody zaczęły odchodzić, bo mała zrobiła już w brzuchu smółkę , przez to też prawdopodobnie miała potem podwyższone CRP i dlatego dzień dłużej byłyśmy w szpitalu.
    U mnie mała miła 4120g i gin mi mówiła, że poród nie będzie łatwy, bo zazwyczaj głowa jest większa niż brzuch i dlatego jak już przejdzie przez kanał rodny, to potem jest już łatwo, a u mnie tak nie będzie, bo brzuch jest większy niż głowa i będzie trzeba "pchać" do końca. Ale jak już głowa przeszła, to raz dwa i było po sprawie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami krotko trwale bole w podbrzuszu a jesli chodzi o piersi to bola mnie sutki caly czas.
    Jestem po wizycie u nowego pans ginekologa I nie mam sie do czego przyczepic ,bardzo rzeczowy, pobral wymaz z szyjki, kazal juz zrobic krzywa cukrowa Bo mam za wysoki cukier. Dlugo sprawdzal plec rowniez potwierdzil synka wiec bedzie Wiktor. Kolejna wizyta za 2 tyg. - badania polowkowe.

nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet o porodzie nie chcę teraz myśleć :) Zbyt stresujący temat :) Jak mi krew pobierają to czasem mdleje, a dopiero co poród :D Matkooo. Mało wiem o naturalnym i o cesarce więc co ma być to będzie :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Ja to nawet o porodzie nie chcę teraz myśleć :) Zbyt stresujący temat :) Jak mi krew pobierają to czasem mdleje, a dopiero co poród :D Matkooo. Mało wiem o naturalnym i o cesarce więc co ma być to będzie :)
    Dokladnie. Potem sie dopytam mojego lekarza o wszystko. Zalezy tez od ulozenia dziecka itd. Nie ma co sobie tym teraz zawracac glowy ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze się do lipca namartwimy. Mnie piersi bolały na początku, a teraz znowu stały się bardzo wrażliwe:/ a o podbrzusze to już się martwię, aż się jutro na wizycie zapytam czy to normalne, bo od wczoraj dość mocno pobolewa.

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden z gorszych dni ever! Dobrze, że tu chociaż jakieś przyziemne tematy np. o porodach. I trochę można odsapnac. Ja uważam, że kobieta powinna mieć wybór SN czy cc i juz.

Nie wiem czy kojarzyć ale 2tyg czekam na wyniki Harmony a dziś się dowiedziałam, że muszę je powtórzyć... dla dociekliwych na wątku "Amniopunkcja, Nifty..." opisuje szerzej bo przepraszam ale powtarzanie tego doprowadza mnie do szewskiej pasji. Mam nadzieje, ze zrozumiecie i wybaczycie, że nie będę na radosny wątek m.in. wprowadzać moich frustracji ;)

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyżej, któraś z dziewczyn pisze, ze na marfologie zabiera kanapki...

DO ZAPAMIETANIA: Ja juz tu kiedyś pisałam, że my kobiety w ciąży na wszystkie badania oprócz obiazenia glukoza nie musimy być na czczo. Lepiej to wiedzieć niż się męczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:53

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda przeczytałam o co chodzi... bardzo trzymam za Ciebie kciuki. To się w głowie nie mieści, że dopiero teraz Ci dały znać i znowu musisz czekać. Trzymaj się mocno! I dobrze wiedzieć, że nie trzeba na czczo, bo ja też coś do przegryzienia wrzucam do torebki ;)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda kurcze ja tez bym sie wk***ila na maxa. Noale nie pozostaje ci nic innego jak jeszcze ten tydzien poczekac. Dobrze ze nie 2 znowu. Ja pamietam jak kiedys babka mi pobierala krew chyba z pol godz bo nie mogla zyly znalezc a potem do mnie zadzwonili zkliniki ( ja juz panika) ze krew im zakrzepla i musze na nowo pobierac. Taka anegdotka... ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam okazje miec cc i rodzic sn i osobiscie nigdy bym cc nie wybrala na zyczenie najgorsze co moze byc bynajmniej dla mnie moze dlatego ze porod mialam szybki i bol ktory czolam byl mniejszy i duzo krotszy niz ten po cesarce.... mam nadzieje ze kolejne bede mogla rodzic naturalnie i rownie dobrze bede wspominac....

nowatorka lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Wyżej, któraś z dziewczyn pisze, ze na marfologie zabiera kanapki...

DO ZAPAMIETANIA: Ja juz tu kiedyś pisałam, że my kobiety w ciąży na wszystkie badania oprócz obiazenia glukoza nie musimy być na czczo. Lepiej to wiedzieć niż się męczyć.

Dziś się pytałam w przychodni i na morfologi na czczo trzeba być pomimo ciąży.
    Czyli co, to zależy od przychodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 00:27

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Patutka, u mnie też zielone wody zaczęły odchodzić, bo mała zrobiła już w brzuchu smółkę , przez to też prawdopodobnie miała potem podwyższone CRP i dlatego dzień dłużej byłyśmy w szpitalu.
    U mnie mała miła 4120g i gin mi mówiła, że poród nie będzie łatwy, bo zazwyczaj głowa jest większa niż brzuch i dlatego jak już przejdzie przez kanał rodny, to potem jest już łatwo, a u mnie tak nie będzie, bo brzuch jest większy niż głowa i będzie trzeba "pchać" do końca. Ale jak już głowa przeszła, to raz dwa i było po sprawie.
    Ale z malutką jest wszystko okej?
    U niej niestety tak kolorowo nie bylo. :-\ i dalej nie ma. Maly ma dziwne akcje. Bardzo dziwne.. zachowuje sie jakby miał rozdwojenie jaźni ale u psychiatry wszystko bylo okej. Lekarze mówią, ze to przez tego cholernego guza.
    Dzieciak generalnie niekiedy nie pamięta co odwa lal.... a najgorsze jest to, że guz jest w takim miejscu ze nie można go ruszyc. I od 1.5 roku nie urósł....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda...tak właśnie działa nasza cholerna służba zdrowia...u mnie byla sytuacja że wyniki z labo w Radomiu wyszły źle a te z Wawy już dobrze.I będziesz mądra?skoro wiedzą że prywatne labo nie maja takiej dokładności to powinni odrazu wysyłac do innych placówek a nie wyjmować 2 tyg z życia przyszłej matki.

Współczuje tego czekania ale wierzę że wszystko będzie w jak najlepszym porządku:)bardzo mocno 3mam kciuki:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to u mnie ta kwestią zajmuje się mąż:)wybrał adamex pajero alu oraz mikrus stars 2 czy coś w tym stylu.Pajero widzieliśmy wczoraj w sklepie i nam się podoba:)Swoją drogą to dla mnie wszystkie te wózki wyglądają prawie identycznie...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, tak wszystko jest dobrze. Nie choruje, rozwija się prawidłowo. Taki nasz mały dzikus :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana ;)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,też się melduję ! Miłego dnia

jusella lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ