X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś sprawdzaly ten kalendarz chiński na płeć dziecka?
    Ja sobie z ciekawości zobaczyłam i syn mi się zgadzał ;-) teraz wychodzi mi dziewczynka hehe

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a cos ci wychodzilo nie tak w wynikach moczu przy tym bolu nerki? U mnie to chyba jednak kregoslup bo pochodzilam troche i przestalo.

A piersi mnie bola caly czas, tak szczypia, zwlaszcza jak zdejmuje stanik wieczorem.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Hej dziewczynki mam prosbe prosze trzymajcie za mnie kciukaski rzucam palenie od dzis...nie zapalilam ani jednego papierocha,mysle ze dam rade!!!

Dziewczyny a bola was piersi?mnie jakos od 2 dni przestaly i troche mnie to martwi
    Kciuki zaciśnięte :)
    Mnie piersi przestały boleć chyba w 9 tygodniu - urosły i przestały boleć.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Hej dziewczynki mam prosbe prosze trzymajcie za mnie kciukaski rzucam palenie od dzis...nie zapalilam ani jednego papierocha,mysle ze dam rade!!!

Dziewczyny a bola was piersi?mnie jakos od 2 dni przestaly i troche mnie to martwi
    Trzymamy z kurczaczkiem!
    Za ciocię! ;-) ;-) ;-)

Mnie przestały piersi bolec w 7 tyg, sutki koło 8 tyg ;-)

ona2012 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny kochane jestescie z takiwm wsparciem na pewno dam rade!

No mnie dopiero od 2 dni nie bola juz myslalam ze cos z dzidzia nie tak

7c7877e138.png[/url]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny jak tam wasze brzuszki? Te co byly plaskie juz cos przybieraja? ;) mi jakos w tym tygodniu przyspieszyl

Mój zaczyna być coraz bardziej widoczny, ale ciągle do ukrycia. Jak ktoś nie wie o ciąży to pomyślałby że się objadłam :)
    basia7777 wrote:
    Ja sobie z ciekawości zobaczyłam i syn mi się zgadzał ;-) teraz wychodzi mi dziewczynka hehe
    Mi wychodzi z chińskiego syn, a na prenatalnych lekarz powiedział że raczej dziewczynka. Zobaczymy 9 lutego czy się potwierdzi, czy siusiak wyrośnie ;)

Sanna lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Dzięki dziewczyny kochane jestescie z takiwm wsparciem na pewno dam rade!

No mnie dopiero od 2 dni nie bola juz myslalam ze cos z dzidzia nie tak
    To nie ma znaczenia kochana. Jak ma być źle, to będzie. Piersi nie są tego wyznacznikiem.
    Na pewno u Ciebie jest okej, wiecznie nie mogą boleć kochana :-*
    Poza tym jedne objawy odchodzą, drugie przychodza ;-)
    Mnie tyle nie bolą, a siarę mam i małe rośnie ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:

Tak i z chińskiego wyszedł syn, po pierwszych prenatalnych miała być dziewczynka a tu jednak kalendarz się sprawdził i bedzie chłopak :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    A mi z chińskiego wychodzi dziewczynka, a będzie syn:)

atdc3e5erjm386my.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi z chińskiego wychodzi syn no i na 60% będzie synus...no ale 17.02 mam wizyte i wtedy bd juz wiedziala :-)

7c7877e138.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już od 9 tygodnia przestały boleć - też byłam przekonana, że to zły znak, bo tak znienacka, ale wszystko było OK :) teraz czasem tylko swędzą i tak jakby trochę szczypią. I w ciągu ostatniego tygodnia urosły, grr, mogę którejś z Was oddać, dla mnie już starczy :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z chinskiego wychodzi synek i wczoraj Pan doktor Tez potwierdzil synka.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to różnie wychodzi :-)

Mocz ogólnie ok, lekkie leukocyty mam, ale lekarz mówi że w ciązy tak może być. Kiedyś miałam taki ból jajnika że wylądowałam u gina na cito... Po kilku dniach przeszło mi na nerke, że byłam pewna o piasku lub zapaleniu, ale usg wykluczylo a tu się okazało że od kręgosłupa... Aż nie mogłam uwierzyć bo rwala mnie nerka

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od dwóch dni rano mam bolace piersi a po południu przechodzi .generalnie bąki znikam i nic ciekawego u mnie się nie dzieje i też się zastanawiam jak pokonam to badanie na krzywą cukrową bo nie przepadam za słodkim.
    Dziewczyny mam pytanie może nie typowe czy przeciagacie się rano po spaniu?

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie może nie typowe czy przeciagacie się rano po spaniu?

No ja się czasem a raczej próbuje bo tak dziwnie boli mnie w dole brzucha jak się przeciągam tzn. To nawet nie brzuch tylko z boku przy kościach biodrowych takie dziwne uczucie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:59

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja nawet nie wiem czy się przeciagam byc moze robie to bez wiedzy :-) a macie moze problemy z pamiecia?

Czytam i czytam ale ten internet to chyba zly jest,co do mojego rzucania palenia to pisza ze jak sie rzuca z dnia na dzien od razu to jest to za duzyyy szok dla mnie i dziecka dziewczyny co robic

7c7877e138.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczesliwsza no moze nie rzucaj z dnia na dzien jak tyle palilas. Ile palilas dotychczas? Jak np paczke to pal teraz 2,3x po polowce i powoli zmniejszaj

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chodzi o to ze jak od razu nie rzuce to takie popalanie nic nie da

7c7877e138.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    a macie moze problemy z pamiecia?

Czytam i czytam ale ten internet to chyba zly jest,co do mojego rzucania palenia to pisza ze jak sie rzuca z dnia na dzien od razu to jest to za duzyyy szok dla mnie i dziecka dziewczyny co robic

Najszczęśliwsza - ze mnie moi panowie się śmieją, że mam pamięć rybki ;-)

A jeśli chodzi o palenie to przyznam się, że w pierwszej ciąży paliłam tak do około 4 miesiąca co prawda od początku próbowałam rzucić. I tak: przed ciążą paliła około paczki mocnych fajek i jak się dowiedziałam o ciąży to przeszłam na light, potem super light, potem R1 (były kiedyś takie z minimalną dawką nikotyny) oczywiście ograniczając ilość papierosów.

A w tej ciąży: przed paliłam ale w dniu testu rzuciłam definitywnie i tej samej nocy miałam sen- kupiłam gazetę do której dołączona była woda mineralna i jak się napiło tej wody to można było poczuć co czuje dziecko w łonie matki jak ta zapali. Zaczęłam się dusić, nie mogłam złapać tchu- sen był tak realny, że obudziłam się zapłakana z uczuciem jakby to było na prawdę. I od tego momentu zero fajek

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze sie tobie udalo no ja juz mam za soba 3,5 miesiaca ciazy z papierosem,pale juz 14 lat...a czy to na pewno jest zdrowe takie odstawienie caly dzien bez fajki :-)

7c7877e138.png[/url]
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ