X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś sprawdzaly ten kalendarz chiński na płeć dziecka?
    Ja sobie z ciekawości zobaczyłam i syn mi się zgadzał ;-) teraz wychodzi mi dziewczynka hehe

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a cos ci wychodzilo nie tak w wynikach moczu przy tym bolu nerki? U mnie to chyba jednak kregoslup bo pochodzilam troche i przestalo.

A piersi mnie bola caly czas, tak szczypia, zwlaszcza jak zdejmuje stanik wieczorem.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Hej dziewczynki mam prosbe prosze trzymajcie za mnie kciukaski rzucam palenie od dzis...nie zapalilam ani jednego papierocha,mysle ze dam rade!!!

Dziewczyny a bola was piersi?mnie jakos od 2 dni przestaly i troche mnie to martwi
    Kciuki zaciśnięte :)
    Mnie piersi przestały boleć chyba w 9 tygodniu - urosły i przestały boleć.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Hej dziewczynki mam prosbe prosze trzymajcie za mnie kciukaski rzucam palenie od dzis...nie zapalilam ani jednego papierocha,mysle ze dam rade!!!

Dziewczyny a bola was piersi?mnie jakos od 2 dni przestaly i troche mnie to martwi
    Trzymamy z kurczaczkiem!
    Za ciocię! ;-) ;-) ;-)

Mnie przestały piersi bolec w 7 tyg, sutki koło 8 tyg ;-)

ona2012 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny kochane jestescie z takiwm wsparciem na pewno dam rade!

No mnie dopiero od 2 dni nie bola juz myslalam ze cos z dzidzia nie tak

7c7877e138.png[/url]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny jak tam wasze brzuszki? Te co byly plaskie juz cos przybieraja? ;) mi jakos w tym tygodniu przyspieszyl

Mój zaczyna być coraz bardziej widoczny, ale ciągle do ukrycia. Jak ktoś nie wie o ciąży to pomyślałby że się objadłam :)
    basia7777 wrote:
    Ja sobie z ciekawości zobaczyłam i syn mi się zgadzał ;-) teraz wychodzi mi dziewczynka hehe
    Mi wychodzi z chińskiego syn, a na prenatalnych lekarz powiedział że raczej dziewczynka. Zobaczymy 9 lutego czy się potwierdzi, czy siusiak wyrośnie ;)

Sanna lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Dzięki dziewczyny kochane jestescie z takiwm wsparciem na pewno dam rade!

No mnie dopiero od 2 dni nie bola juz myslalam ze cos z dzidzia nie tak
    To nie ma znaczenia kochana. Jak ma być źle, to będzie. Piersi nie są tego wyznacznikiem.
    Na pewno u Ciebie jest okej, wiecznie nie mogą boleć kochana :-*
    Poza tym jedne objawy odchodzą, drugie przychodza ;-)
    Mnie tyle nie bolą, a siarę mam i małe rośnie ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:

Tak i z chińskiego wyszedł syn, po pierwszych prenatalnych miała być dziewczynka a tu jednak kalendarz się sprawdził i bedzie chłopak :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    A mi z chińskiego wychodzi dziewczynka, a będzie syn:)

atdc3e5erjm386my.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi z chińskiego wychodzi syn no i na 60% będzie synus...no ale 17.02 mam wizyte i wtedy bd juz wiedziala :-)

7c7877e138.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już od 9 tygodnia przestały boleć - też byłam przekonana, że to zły znak, bo tak znienacka, ale wszystko było OK :) teraz czasem tylko swędzą i tak jakby trochę szczypią. I w ciągu ostatniego tygodnia urosły, grr, mogę którejś z Was oddać, dla mnie już starczy :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z chinskiego wychodzi synek i wczoraj Pan doktor Tez potwierdzil synka.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to różnie wychodzi :-)

Mocz ogólnie ok, lekkie leukocyty mam, ale lekarz mówi że w ciązy tak może być. Kiedyś miałam taki ból jajnika że wylądowałam u gina na cito... Po kilku dniach przeszło mi na nerke, że byłam pewna o piasku lub zapaleniu, ale usg wykluczylo a tu się okazało że od kręgosłupa... Aż nie mogłam uwierzyć bo rwala mnie nerka

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od dwóch dni rano mam bolace piersi a po południu przechodzi .generalnie bąki znikam i nic ciekawego u mnie się nie dzieje i też się zastanawiam jak pokonam to badanie na krzywą cukrową bo nie przepadam za słodkim.
    Dziewczyny mam pytanie może nie typowe czy przeciagacie się rano po spaniu?

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie może nie typowe czy przeciagacie się rano po spaniu?

No ja się czasem a raczej próbuje bo tak dziwnie boli mnie w dole brzucha jak się przeciągam tzn. To nawet nie brzuch tylko z boku przy kościach biodrowych takie dziwne uczucie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:59

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja nawet nie wiem czy się przeciagam byc moze robie to bez wiedzy :-) a macie moze problemy z pamiecia?

Czytam i czytam ale ten internet to chyba zly jest,co do mojego rzucania palenia to pisza ze jak sie rzuca z dnia na dzien od razu to jest to za duzyyy szok dla mnie i dziecka dziewczyny co robic

7c7877e138.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszczesliwsza no moze nie rzucaj z dnia na dzien jak tyle palilas. Ile palilas dotychczas? Jak np paczke to pal teraz 2,3x po polowce i powoli zmniejszaj

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chodzi o to ze jak od razu nie rzuce to takie popalanie nic nie da

7c7877e138.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    a macie moze problemy z pamiecia?

Czytam i czytam ale ten internet to chyba zly jest,co do mojego rzucania palenia to pisza ze jak sie rzuca z dnia na dzien od razu to jest to za duzyyy szok dla mnie i dziecka dziewczyny co robic

Najszczęśliwsza - ze mnie moi panowie się śmieją, że mam pamięć rybki ;-)

A jeśli chodzi o palenie to przyznam się, że w pierwszej ciąży paliłam tak do około 4 miesiąca co prawda od początku próbowałam rzucić. I tak: przed ciążą paliła około paczki mocnych fajek i jak się dowiedziałam o ciąży to przeszłam na light, potem super light, potem R1 (były kiedyś takie z minimalną dawką nikotyny) oczywiście ograniczając ilość papierosów.

A w tej ciąży: przed paliłam ale w dniu testu rzuciłam definitywnie i tej samej nocy miałam sen- kupiłam gazetę do której dołączona była woda mineralna i jak się napiło tej wody to można było poczuć co czuje dziecko w łonie matki jak ta zapali. Zaczęłam się dusić, nie mogłam złapać tchu- sen był tak realny, że obudziłam się zapłakana z uczuciem jakby to było na prawdę. I od tego momentu zero fajek

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze sie tobie udalo no ja juz mam za soba 3,5 miesiaca ciazy z papierosem,pale juz 14 lat...a czy to na pewno jest zdrowe takie odstawienie caly dzien bez fajki :-)

7c7877e138.png[/url]
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ