Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór, dziewczynki jak stan waszego uzębienia bo u mnie kiepsko dziąsła mnie swędzą i mam ochotę je wydrapac a ogólnie mam ładne ząbki. Tylko ciąża bardzo źle wpływa na moje zeby czytałam że muszę częściej myć zęby ale gdy je myje wtedy one bardziej swędzą jestem umówiona już u dentysty
-
wiecie co nie wiem ale wydaje mi sie ze jakies ruchy czuje w moim brzusiu. czasem mnie cos tak kopnie i to jest inne niz ruchy jelit. trwa kilka minut, potem sie uspokaja i za jakis czas znowu. ciekawe czy to juz mala czy cos innego tam czuje
tana mi krwawia strasznie dziasla. zawsze mialam wrazliwe ale teraz to normalnie przy myciu zebow tragediaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 23:58
-
hej
mnie dziś męczy bezsenność...
a ruchy małej czuję już codziennie i są to już dosyć mocne kopniaczki, mój T jak przyłoży rękę to już czuje normalnie
Pierwsze ruchy czułam juz 22,01 ale były delikatniejsze , a teraz maleńka się rozpycha coraz bardzejmamuśka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie dziewczyny. Bedac ostatnio na wizycie zapytalam Gina co jesli mnie zlapie jakies przeziebienie Bo akurat moj max jest chory. Powiedzial mi ze paracetamol, rutinoskorbin, syropy, tartum verde I jesli do 5 dni nie przechodzi to isc do internisty I nie bac sie antybiotyku szczegolnie w drugim trymestrze.
Jesli chodzi o zeby to pytal sie czy jestem pod opieka dentysty Bo powiedzial ze bardzo wazne jest by w ciazy nie miec ubytkow I kontrolowac Stan uzebienia. -
Hej, ja jestem na początku 17 tyg i nic nie czuję.Jak mnie Mikołaj porządnie kopnie to na pewno poczuję:)myślę, że mamy jeszcze na to czas:)
Miłego dnia dla wszystkich i nie dawajcie się zarazkom, pogoda teraz taka paskudna...nie trudno o przeziebienie.Mój mąż zaglucony, chodzi i kicha...aisa, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;) współczuję chorób, też na początku stycznia przeszłam grypę, a w ciąży te wirusy trzymają dłużej mam wrażenie:/ mi lekarka też powiedziała żeby teraz już nie bać się leków jeśli coś dolega.
Ja też się muszę wybrać do dentysty, bo czuję, że moje uzębienie ucierpiało przez te wymioty:/
Co do ruchów to ja też byłam przekonana, że już czuję, ale mi wczoraj na wizycie powiedziała gin., że to moje jelita, bo jest za wcześnie jeszcze. A ja i tak dalej swoje myślę, że coś tam już czuję hehe:D -
Moja koleżanka jest w 20tyg ciąży i nadal nie czuję więc spokojnie
Ja wróciłam od okulisty. Zrobiła mi ogólne badanie wzroku ale powiedziała że jal skończę karmić to żebym przyszła na kompleksowe badanie wzroku że względu ma to źr jestem kierowca zawodowym i za rok mam full pakiet badań plus psychotechnike.
Ogólnie wzrok mi się pogorszył ale powiedziała mi że po ciąży powinno się to cofnąć.
Musze na razie wyrobić okulary bo soczewek nie wolno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:32
aisa lubi tę wiadomość
-
A ja jak kiedys spytalam mojego dr co mam robic jak mnie zlapie wirus to odpowiedzial ze lezec pod koldra
Ale ja wam powiem ze moim zdaniem wazna jest prewencja i ja np jak mnie bierze katar to biore sobie wit c i oscillococcinum na wlasna reke. I pije codziennie sok wyciskany z pomaranczy i cytryny. No i unikam zarazkow na km.aisa lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Aleksja a w ktorym jestes tyg? To twoja 1 ciaza?
Ps. Czemu nie masz suwaczka?
jestem w 18 tygodniu i jest to moja pierwsza ciążaa ruchy już konkretne
i moja gin powiedziała że jak najbardziej to jest to , mała akurat teraz nie ma za dużo miejsca i się rozpycha .
jelita raczej nie kopiąheheh
a suwaczka nie mam, bo nie wiem do końca gdzie ten link wstawićjak możesz to powiedz jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:34