WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, przepraszam pomyliłam się! To miało być do Najszczesliwsza. Juz zmieniam :)

nowatorka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, dziewczynki jak stan waszego uzębienia bo u mnie kiepsko dziąsła mnie swędzą i mam ochotę je wydrapac a ogólnie mam ładne ząbki. Tylko ciąża bardzo źle wpływa na moje zeby czytałam że muszę częściej myć zęby ale gdy je myje wtedy one bardziej swędzą jestem umówiona już u dentysty

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co nie wiem ale wydaje mi sie ze jakies ruchy czuje w moim brzusiu. czasem mnie cos tak kopnie i to jest inne niz ruchy jelit. trwa kilka minut, potem sie uspokaja i za jakis czas znowu. ciekawe czy to juz mala czy cos innego tam czuje

tana mi krwawia strasznie dziasla. zawsze mialam wrazliwe ale teraz to normalnie przy myciu zebow tragedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 23:58

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) mnie dziś męczy bezsenność...

a ruchy małej czuję już codziennie i są to już dosyć mocne kopniaczki, mój T jak przyłoży rękę to już czuje normalnie :)
    Pierwsze ruchy czułam juz 22,01 ale były delikatniejsze , a teraz maleńka się rozpycha coraz bardzej :)

mamuśka1 lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksja a w ktorym jestes tyg? To twoja 1 ciaza?
    Ps. Czemu nie masz suwaczka? ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    Fajnie że już czujecie ruchy :-D Ja dalej czekam ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka czuje rozpychanie szczególnie po prawej stronie, myślę że to już to :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jak minęła noc?

Czy są dzisiaj jakieś mamusie wizytujące ?

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje..u internisty. 7 dzień przeziebienia,zero poprawy, razem z mężem leżymy jak dwa zdechlaki.po prostu tydzień wyjety.
    Uważajcie na siebie,jakieś grypy,rotawirusy i inne paskudztwa szaleją -a szkoda życia tak na leżenie w łożku :(

• nowa! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny. Bedac ostatnio na wizycie zapytalam Gina co jesli mnie zlapie jakies przeziebienie Bo akurat moj max jest chory. Powiedzial mi ze paracetamol, rutinoskorbin, syropy, tartum verde I jesli do 5 dni nie przechodzi to isc do internisty I nie bac sie antybiotyku szczegolnie w drugim trymestrze.
    Jesli chodzi o zeby to pytal sie czy jestem pod opieka dentysty Bo powiedzial ze bardzo wazne jest by w ciazy nie miec ubytkow I kontrolowac Stan uzebienia.

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję 2, 3 razy na dzień delikatne muśnięcie w brzuszku ale naprawdę mega mega delikatne:) jestem w 15 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 10:17

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem na początku 17 tyg i nic nie czuję.Jak mnie Mikołaj porządnie kopnie to na pewno poczuję:)myślę, że mamy jeszcze na to czas:)

Miłego dnia dla wszystkich i nie dawajcie się zarazkom, pogoda teraz taka paskudna...nie trudno o przeziebienie.Mój mąż zaglucony, chodzi i kicha...

aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) współczuję chorób, też na początku stycznia przeszłam grypę, a w ciąży te wirusy trzymają dłużej mam wrażenie:/ mi lekarka też powiedziała żeby teraz już nie bać się leków jeśli coś dolega.
    Ja też się muszę wybrać do dentysty, bo czuję, że moje uzębienie ucierpiało przez te wymioty:/
    Co do ruchów to ja też byłam przekonana, że już czuję, ale mi wczoraj na wizycie powiedziała gin., że to moje jelita, bo jest za wcześnie jeszcze. A ja i tak dalej swoje myślę, że coś tam już czuję hehe:D

• kama005 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jest w 20tyg ciąży i nadal nie czuję więc spokojnie ;)

Ja wróciłam od okulisty. Zrobiła mi ogólne badanie wzroku ale powiedziała że jal skończę karmić to żebym przyszła na kompleksowe badanie wzroku że względu ma to źr jestem kierowca zawodowym i za rok mam full pakiet badań plus psychotechnike.

Ogólnie wzrok mi się pogorszył ale powiedziała mi że po ciąży powinno się to cofnąć.

Musze na razie wyrobić okulary bo soczewek nie wolno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:32

aisa lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama005 a czemu nie wolno soczewek? pierwsze słyszę. Ja noszę 24h/dobę soczewki.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale u mnie wiosna za oknem i postanowiłam skorzystać i jadę do lasu :-) na długi spacer

aisa lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie boli od rana, nieprzyjemnie, skurczowo... nie chcę panikować, ale chyba wezmę nospę.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak kiedys spytalam mojego dr co mam robic jak mnie zlapie wirus to odpowiedzial ze lezec pod koldra :/
    Ale ja wam powiem ze moim zdaniem wazna jest prewencja i ja np jak mnie bierze katar to biore sobie wit c i oscillococcinum na wlasna reke. I pije codziennie sok wyciskany z pomaranczy i cytryny. No i unikam zarazkow na km.

aisa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Aleksja a w ktorym jestes tyg? To twoja 1 ciaza?
    Ps. Czemu nie masz suwaczka? ;)

jestem w 18 tygodniu i jest to moja pierwsza ciąża :) a ruchy już konkretne :) i moja gin powiedziała że jak najbardziej to jest to , mała akurat teraz nie ma za dużo miejsca i się rozpycha . :)

jelita raczej nie kopią :P heheh

a suwaczka nie mam, bo nie wiem do końca gdzie ten link wstawić :/ jak możesz to powiedz jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:34

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak klikniesz w USTAWIENIA na górze, to wklej zakładce Społeczność w "Twój podpis na forum"

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ