Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Najszczęśliwsza?-Ja rzuciłam z dnia na dzień tyle tylko, że czasem potrafiłam w ciągu dnia wypalić prawie 2 paczki a czasem i 5 dni bez papierosa wytrzymałam- paliłam z przerwami około 20 lat.
Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego ile dziennie się pali- bo jak np. 5 fajek to chyba od razu można rzucić, jak paczkę to lepiej ograniczyć i w ciągu np. tygodnia czy dwóch do zera zejść.
Mnie dużo pomogło też ograniczenie do minimum sytuacji w których sięgałam po fajki- zero kawy nawet spotkania ze znajomymi którzy palą no i ten sen zrobił swoje. Teraz jak czuję np. w sklepie od kogoś fajki to mi niedobrze.
W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie!
A i jeszcze staraj się czymś ręce zająć- słonecznik, robótki ręczne itp. i przekąski jakieś pod ręką miej np. marchewka, suszone owoce- ja przez pierwsze 3 tygodnie non stop coś przeżuwałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:59
-
najszczesliwsza wrote:Hej dziewczynki mam prosbe prosze trzymajcie za mnie kciukaski rzucam palenie od dzis...nie zapalilam ani jednego papierocha,mysle ze dam rade!!!
Dziewczyny a bola was piersi?mnie jakos od 2 dni przestaly i troche mnie to martwi
co do bolu piersi od jakiegos tygodnia mozze minimalnie mnie bola po bokachSynek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
basia7777 wrote:Dziewczyny czy któreś sprawdzaly ten kalendarz chiński na płeć dziecka?
Ja sobie z ciekawości zobaczyłam i syn mi się zgadzałteraz wychodzi mi dziewczynka hehe
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Patutka wrote:Hej, witamy phph
Dziewczyny c o na gorączkę jak apap nie działa?
Patutka- mój doktorek mówi, że jak temperatura do 38st to nic nie brać bo organizm walczy, dopiero powyżej 38 to zbijać- może spróbuj zimne okłady a na noc wypić miksturę z soku z całej cytryny z łyżką miodu wymieszać aż miód w cytrynie się rozpuści wypić, opatulić się kołdrą i wypocić. Mnie to zawsze pomaga szczególnie polecam jak zaczyna się grypa albo przeziębienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:44
-
jusella wrote:Patutka- mój doktorek mówi, że jak temperatura do 38st to nic nie brać bo organizm walczy, dopiero powyżej 38 to zbijać- może spróbuj zimne okłady a na noc wypić miksturę z soku z całej cytryny z łyżką miodu wymieszać aż miód w cytrynie się rozpuści wypić, opatulić się kołdrą i wypocić. Mnie to zawsze pomaga szczególnie polecam jak zaczyna się grypa albo przeziębienie.
nie działa apap max....
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
oldżi wrote:Patutka weź chłodną kąpiel, wywietrz dobrze mieszkanie a jak gorączka nie spadnie jedz do lekarza, kurczę cos dużo to 39,2
Nie wiem co mi jest ale cos mi jest.... czuje taki niepokój, nie moze zasnac, czuję jakby skóra na twarzy mi pękała....
Basia - dzieki zaraz wyśle kogoś.
Stokrotka - wtedy bylo poniżej 382016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:A to konieczne w wannie czy może być prysznic?
Nie wiem co mi jest ale cos mi jest.... czuje taki niepokój, nie moze zasnac, czuję jakby skóra na twarzy mi pękała....
Basia - dzieki zaraz wyśle kogoś.
Stokrotka - wtedy bylo poniżej 38
Moze być prysznic, moze uda Ci się obniżyć choć trochę temperaturę ciała ..spokojnej nocki!
-
Hej dziewczyny.
A ja dziś jakiś ciężki dzień mam, niby nic nie zrobiłam a padam na twarz!
U mnie z kalendarza chińskiego wychodzi chłopiec, na usg niby też był chłopczyk, ale gine mówiła żeby jeszcze się tym nie chwalić rodzinie, bo jest wcześnie i może z chłopczyka wyjść dziewczynka
Stokrotka, to ja już wiem dlaczego nie lubię bananów hehe
A jeśli chodzi o palenie to ja już od dawna męczę swojego M żeby z tym skończył, ale to ciężki temat
-
Co do palenia to ja rzuciłam zaraz jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Ciągnęło mnie przez pierwsze kilka tygodni, oj i to bardzo... Ale nie zrobiłabym tego swojemu dziecku, wyrzuty sumienia by mnie zjadły.
Najgorszy jest początek, te 2 tygodnie, potem już z górki.
Ja np teraz nie myślę nawet o fajkach, śmierdzi mi jak ktoś palący siada obok mnie. Paliłam jakieś 7 lat, ale myślę, że to ile palimy nie ma najmniejszego znaczenia...
Najszczesliwsza, kup sobie może e-papierosa z mniejszą zawartością nikotyny. Może pomoże Ci rzucić bez takiego stresu. No i chyba dziecku nie będzie tak szkodzić.
Pomyśl o tym maleństwu które w sobie nosisz, przecież mnóstwo problemów ze zdrowiem może mieć w przyszłości taki maluszek, a Ty nie dajesz mu żadnego wyboru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:53
17.07.2016
-
Naditta wrote:
Nowatorka, kup sobie może e-papierosa z mniejszą zawartością nikotyny. Może pomoże Ci rzucić bez takiego stresu. No i chyba dziecku nie będzie tak szkodzić.
Pomyśl o tym maleństwu które w sobie nosisz, przecież mnóstwo problemów ze zdrowiem może mieć w przyszłości taki maluszek, a Ty nie dajesz mu żadnego wyboru.