WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:42

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja właśnie dzisiaj poczułam pierwsze delikatne ruchy swojego maleństwa. U mnie też wiosna:)Chętnie gdzieś wyszłabym, ale niestety muszę siedzieć w domu bo mój synek jest chory.:( Dlatego dzisiaj wzięłam się za małe sprzątanko. Wstawiam zdjęcie swojego brzuszka po śniadaniu:) bo wieczorem jest dużo większy ale to od jedzenia:) Powiem Wam że jeszcze da się go ukryć pod luźną bluzką, bo do tej pory kto mnie widział nie zauważył, że jestem w ciąży:P
    Zdj%C4%99cie0723_jpg_300x300_q85.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:43

nowatorka, _analiza, aisa, Zuzulka88, Gagaga, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzień dobry, to już 18 tydzień!

Dziękuję, wzięłam kąpiel, czopka i udało mi się zasnąć i trochę się uspokoiłam :-)
    Dziś gorączki nie ma ale jade do lekarza na 16, bo tak nie może być bez przyczyny...
    Mam nadzieję, że to nic takiego.. :-(

Jak się czujecie? ;-) jakie plany na dzis?
    Patutka ja niestety teraz w ciąży ciągle łapie jakieś infekcje. Najpierw męczyłam się 4 tygodnie z zapaleniem gardła. Teraz ponad tydzień walczę z katarem. Robię sobie inhalacje solą fizjologiczną. No i ciągle dokucza mi straszny ból głowy. Już kilka razy brałam paracetamol, bo nie dałam rady funkcjonować.

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:42

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super brzuszek :) Mi tez na wieczor bardzo wychodzi po jedzeniu. Ale juz normalnie tez widac ale tak jak u ciebie, pod luzna bluzka jak ktos nie wie to sie nue zorientuje ;)
    Bol glowy tez mi czesto dokucza :/

a moj dzisiaj do mnie mowi: wiesz myslalem ze ty spuchniesz a tu poza brzuchem to chyba schudlas ;) hihi poprawil mi humor. Schudnac to nie schudlam ale staram sie nie obzerac ;)

aisa, ona2012 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jezu.... to mnie nie pocieszasz kochana..

A inhalacje coś Ci pomagają?
    Powiem ci, że te inhalacje to dobra sprawa. Ciągle chodziłam z zatkanym nosem, a po tych inhalacjach trochę przeszło. Przynajmniej w nocy lepiej oddycham. Kupiliśmy inhalator dla naszego synka,ale on niestety jak tylko go zobaczy to ucieka:), więc korzystamy z niego razem z mężem. Kupiliśmy taki gdzie są maseczki dla dzieci i dorosłych.

A co do bólu głowy to w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest, a teraz jest na odwrót:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:36

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ona super brzuszek :) Mi tez na wieczor bardzo wychodzi po jedzeniu. Ale juz normalnie tez widac ale tak jak u ciebie, pod luzna bluzka jak ktos nie wie to sie nue zorientuje ;)
    Bol glowy tez mi czesto dokucza :/

a moj dzisiaj do mnie mowi: wiesz myslalem ze ty spuchniesz a tu poza brzuchem to chyba schudlas ;) hihi poprawil mi humor. Schudnac to nie schudlam ale staram sie nie obzerac ;)

Nowatorka mój mąż przeciwnie, jak tylko wróci z pracy,patrzy się na mnie i mówi, że widać jak przybieram na wadze. Może trochę chce mi dokuczyć, bo czasami widzę jak się śmieje, ale co tu mówić, do tej pory mam już 5,5 kg na plusie:P

atdc3e5erjm386my.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Powiem ci, że te inhalacje to dobra sprawa. Ciągle chodziłam z zatkanym nosem, a po tych inhalacjach trochę przeszło. Przynajmniej w nocy lepiej oddycham. Kupiliśmy inhalator dla naszego synka,ale on niestety jak tylko go zobaczy to ucieka:), więc korzystamy z niego razem z mężem. Kupiliśmy taki gdzie są maseczki dla dzieci i dorosłych.

A co do bólu głowy to w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest, a teraz jest na odwrót:P

Ja też robię inhalacje - o dziwo pomaga, a na katar sól morska

• Smile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na spacerze w parku, piękne słoneczko mi świeciło w twarz chociaż wiatr momentami był chłodny.Dotleniłam trochę siebie i malucha bo na tygodnu niezbyt często wychodzę na spacery.

Wspólczuję Wam tych różnych dolegliwości. Mi się nic nie dzieje, mieliśmy nieciekawe początki za to teraz jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie:)

Co do inhalacji to mogą zdziałać na prawdę wiele i ja je polecam:)

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:

Też mam taki inhalator w domu.
    A powiedz mi jak długo się inhalujesz? I dajesz tylko sól fizjologiczną?

Mam nadzieję, że ból głowy sobie mnie odpuści :-P od dziecka nigdy mnie głowa nie bolała ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio głowa odpuściła - pilnuję żeby nie spać za dużo, dużo wietrzę i spaceruję. Jak ręką odjął :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka a ja planow na dzis nie mam u nas jest dzis huragan wszystko pozamykane nawet wizyte u lekarza mi odwolali i przelozyli na poniedzialek szkoly zamkniete przedszkola tez a od 12 jest zakaz wychodzenia z domu..... no i tak siedze i czekam czy bedzie dzis prad czy nie, ostatnim razem jak tak wialo to pradu przez prawie 60 h nie bylo ......

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Też mam taki inhalator w domu.
    A powiedz mi jak długo się inhalujesz? I dajesz tylko sól fizjologiczną?

Mam nadzieję, że ból głowy sobie mnie odpuści :-P od dziecka nigdy mnie głowa nie bolała ;-)
    Ją inhaluje się 3 razy dziennie. Za każdym razem 5ml soli fizjologicznej tj. jedna ampułka. Trwa ok. 15 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:29

atdc3e5erjm386my.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialyscie piekacy bol brzucha? ból taki piekacy w srodku po lewej stronie.. wczoraj mnie zlapal gwaltownie jak wstalam z lozka az na ziemi usiadlam, dzis delikatniej na spacerze

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mialyscie piekacy bol brzucha? ból taki piekacy w srodku po lewej stronie.. wczoraj mnie zlapal gwaltownie jak wstalam z lozka az na ziemi usiadlam, dzis delikatniej na spacerze

Ja miałam wczoraj przed snem, leżąc w łóżku tylko mi tak od pępka w dół promieniował.

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene i co to moze byc...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Ejrene i co to moze byc...

Nie mam pojęcia ;) ale raczej nic groźnego tak mi się wydaje. W czwartek mam wizytę to zapytam jak nie zapomnę.

majeczka87 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Już po lekarzu.
    Wirusowka, która panuje.... objawia sie tylko gorączka....
    Mamy z Warszawy, uwaga bo podobno coraz więcej tego tu...

Swoją drogą mamy spoza też uwaga.

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ