X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aleksja Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

czekamy na maleństwo <3

7b75975246.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:42

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja właśnie dzisiaj poczułam pierwsze delikatne ruchy swojego maleństwa. U mnie też wiosna:)Chętnie gdzieś wyszłabym, ale niestety muszę siedzieć w domu bo mój synek jest chory.:( Dlatego dzisiaj wzięłam się za małe sprzątanko. Wstawiam zdjęcie swojego brzuszka po śniadaniu:) bo wieczorem jest dużo większy ale to od jedzenia:) Powiem Wam że jeszcze da się go ukryć pod luźną bluzką, bo do tej pory kto mnie widział nie zauważył, że jestem w ciąży:P
    Zdj%C4%99cie0723_jpg_300x300_q85.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:43

nowatorka, _analiza, aisa, Zuzulka88, Gagaga, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzień dobry, to już 18 tydzień!

Dziękuję, wzięłam kąpiel, czopka i udało mi się zasnąć i trochę się uspokoiłam :-)
    Dziś gorączki nie ma ale jade do lekarza na 16, bo tak nie może być bez przyczyny...
    Mam nadzieję, że to nic takiego.. :-(

Jak się czujecie? ;-) jakie plany na dzis?
    Patutka ja niestety teraz w ciąży ciągle łapie jakieś infekcje. Najpierw męczyłam się 4 tygodnie z zapaleniem gardła. Teraz ponad tydzień walczę z katarem. Robię sobie inhalacje solą fizjologiczną. No i ciągle dokucza mi straszny ból głowy. Już kilka razy brałam paracetamol, bo nie dałam rady funkcjonować.

atdc3e5erjm386my.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:42

2016 🩷

2020 🩵

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super brzuszek :) Mi tez na wieczor bardzo wychodzi po jedzeniu. Ale juz normalnie tez widac ale tak jak u ciebie, pod luzna bluzka jak ktos nie wie to sie nue zorientuje ;)
    Bol glowy tez mi czesto dokucza :/

a moj dzisiaj do mnie mowi: wiesz myslalem ze ty spuchniesz a tu poza brzuchem to chyba schudlas ;) hihi poprawil mi humor. Schudnac to nie schudlam ale staram sie nie obzerac ;)

aisa, ona2012 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jezu.... to mnie nie pocieszasz kochana..

A inhalacje coś Ci pomagają?
    Powiem ci, że te inhalacje to dobra sprawa. Ciągle chodziłam z zatkanym nosem, a po tych inhalacjach trochę przeszło. Przynajmniej w nocy lepiej oddycham. Kupiliśmy inhalator dla naszego synka,ale on niestety jak tylko go zobaczy to ucieka:), więc korzystamy z niego razem z mężem. Kupiliśmy taki gdzie są maseczki dla dzieci i dorosłych.

A co do bólu głowy to w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest, a teraz jest na odwrót:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:36

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ona super brzuszek :) Mi tez na wieczor bardzo wychodzi po jedzeniu. Ale juz normalnie tez widac ale tak jak u ciebie, pod luzna bluzka jak ktos nie wie to sie nue zorientuje ;)
    Bol glowy tez mi czesto dokucza :/

a moj dzisiaj do mnie mowi: wiesz myslalem ze ty spuchniesz a tu poza brzuchem to chyba schudlas ;) hihi poprawil mi humor. Schudnac to nie schudlam ale staram sie nie obzerac ;)

Nowatorka mój mąż przeciwnie, jak tylko wróci z pracy,patrzy się na mnie i mówi, że widać jak przybieram na wadze. Może trochę chce mi dokuczyć, bo czasami widzę jak się śmieje, ale co tu mówić, do tej pory mam już 5,5 kg na plusie:P

atdc3e5erjm386my.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Powiem ci, że te inhalacje to dobra sprawa. Ciągle chodziłam z zatkanym nosem, a po tych inhalacjach trochę przeszło. Przynajmniej w nocy lepiej oddycham. Kupiliśmy inhalator dla naszego synka,ale on niestety jak tylko go zobaczy to ucieka:), więc korzystamy z niego razem z mężem. Kupiliśmy taki gdzie są maseczki dla dzieci i dorosłych.

A co do bólu głowy to w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to jest, a teraz jest na odwrót:P

Ja też robię inhalacje - o dziwo pomaga, a na katar sól morska

• Smile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na spacerze w parku, piękne słoneczko mi świeciło w twarz chociaż wiatr momentami był chłodny.Dotleniłam trochę siebie i malucha bo na tygodnu niezbyt często wychodzę na spacery.

Wspólczuję Wam tych różnych dolegliwości. Mi się nic nie dzieje, mieliśmy nieciekawe początki za to teraz jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie:)

Co do inhalacji to mogą zdziałać na prawdę wiele i ja je polecam:)

majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:

Też mam taki inhalator w domu.
    A powiedz mi jak długo się inhalujesz? I dajesz tylko sól fizjologiczną?

Mam nadzieję, że ból głowy sobie mnie odpuści :-P od dziecka nigdy mnie głowa nie bolała ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio głowa odpuściła - pilnuję żeby nie spać za dużo, dużo wietrzę i spaceruję. Jak ręką odjął :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka a ja planow na dzis nie mam u nas jest dzis huragan wszystko pozamykane nawet wizyte u lekarza mi odwolali i przelozyli na poniedzialek szkoly zamkniete przedszkola tez a od 12 jest zakaz wychodzenia z domu..... no i tak siedze i czekam czy bedzie dzis prad czy nie, ostatnim razem jak tak wialo to pradu przez prawie 60 h nie bylo ......

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Też mam taki inhalator w domu.
    A powiedz mi jak długo się inhalujesz? I dajesz tylko sól fizjologiczną?

Mam nadzieję, że ból głowy sobie mnie odpuści :-P od dziecka nigdy mnie głowa nie bolała ;-)
    Ją inhaluje się 3 razy dziennie. Za każdym razem 5ml soli fizjologicznej tj. jedna ampułka. Trwa ok. 15 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:29

atdc3e5erjm386my.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialyscie piekacy bol brzucha? ból taki piekacy w srodku po lewej stronie.. wczoraj mnie zlapal gwaltownie jak wstalam z lozka az na ziemi usiadlam, dzis delikatniej na spacerze

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mialyscie piekacy bol brzucha? ból taki piekacy w srodku po lewej stronie.. wczoraj mnie zlapal gwaltownie jak wstalam z lozka az na ziemi usiadlam, dzis delikatniej na spacerze

Ja miałam wczoraj przed snem, leżąc w łóżku tylko mi tak od pępka w dół promieniował.

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene i co to moze byc...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Ejrene i co to moze byc...

Nie mam pojęcia ;) ale raczej nic groźnego tak mi się wydaje. W czwartek mam wizytę to zapytam jak nie zapomnę.

majeczka87 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Już po lekarzu.
    Wirusowka, która panuje.... objawia sie tylko gorączka....
    Mamy z Warszawy, uwaga bo podobno coraz więcej tego tu...

Swoją drogą mamy spoza też uwaga.

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ