Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka no widze jak rosnie brzuch zwlaszcza w ostatnim tygodniu. No ja "wysilek" mam na mysli np jak duzo chodze albo w samochodzie jade po pracy. No moze to juz to
zobaczymy za kilka dni czy sie bedzie nasilac
a jak tam te twoje przeplywy? Unprmowaly sie?
-
Patutka no ty to masz przeboje. Jak nie jedno to co innego. Dobrze ze chociaz przeplywy sie poprawiaja. W takim razie odpoczywaj duzo i sie relaksuj. A u mnie jakos od ok tygodnia lepiej, narazie tfu tfu mi przeszla ta slabosc i uczucie ze zemdleje, mam wiecej energii z czego sie b ciesze.
Dziewczyny ktore skonczyly 17 tydzien: belly wam pokazuje ze jestescie jeszcze w 4 czy juz w 5 miesiacu?
Ps. Ja jak widac dzisiaj spac nie mogena 9 ide do pracy jeszcze, na szczescie tylko na 3 h. Ostatni raz pilam kawe przed snem (na capuccino w restauracji sobie pozwolilam )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 05:51
-
Milcia wrote:Nowatorka mi pokazuje jeszcze 4 miesiąc, ale z tego co pamiętam, to Belly ogólnie o tydzień przekłamuje.
Patutka ja ten lek brałam w ciąży, jak mi posiew z pochwy wyszedł źle i paciorkowiec mi się przyplątał. -
nowatorka wrote:Truskawka wrzuc foto brzucha to ocenimy czy maly czy nie
A tak serio to nie przejmuj sie, u kazdego troszke inaczej rosnie. U mnie jakos od 2 tyg dopiero zaczal wyraznie rosnac, wczesniej to troszeczke. A i tak jeszcze jak ktos nie wie to nie widzi.niektorym wychodzi dopierow 5 miesiacu i to od razu spory w bardzo szybkin tempie.na pewno z dzidzia wszystko ok
Co do ruchow ja sie coraz bardziej przekonuje ze je czuje. Kilka razy dziennie po jakies 10, 20 min czuje jakies dziwne rzeczy w dole brzucha, jakby ktos mnie dotykal od srodka. Czesto to jest jak leze wieczorem, po jedzeniu i po wysilku lub stresie.
Ja m wrażenie że mi wczoraj coś w dole brzucha tak ze dwa lub 3 razy popukalo tylko właśnie nie umiem się przekonać że to to... W moich brzuchu non stop coś się dzieje także może czuje ruchy tylko nie umiem tego wyłapać... Ale wczoraj to aż się zastanawiałam wieczorem jak leżałam czy to nie to
Po wczorajszym rzyganku zasnelam od razu. A dzisiaj nir mam apetytu i jedzenie mnie nie kręci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 08:42
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś nie mogę się rozstać z łóżkiem mmmmm
Co do ruchów to czasami mam wrażenie że któś się w nim wierci ale czy to już to to na sto nie wiem. Za oknem dziś fajnie bo słonko święci miłej sobotynowatorka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nowa! wrote:Witam sie w 18 tygodniu. Niestety po nieprzespanej nocy i z bolacym gardlem. Chyba maz mi sprzedal bakterie. Juz zrobilam sobie sok z cebuli i ciepla wode z miodem. Co wam jeszcze dziewczyny pomaga na bol gardla?
możesz spróbować mleko z miodem i masłem, płukać gardło wodą z solą, robić inhalacje np. z tymianku i wdychać buzią.Jest tez cała seria dla kobiet w ciąży bodajże Prenelen i tam są tabletki na gardło, ja akurat miałam z tego syrop. -
Część dziewczyny, dziękuję za słowa pocieszenia wczoraj
Na prawdę złapałam doła! Jednak z rodziną to najlepiej na zdjęciach
Mój brzuch aktualnie wygląda tak:
Zawsze miałam lekką niedowagę i myślę, że przecież teraz nie będę miała nie wiadomo jak dużego brzucha w 17 tygodniu. No ale dla "rodzinki" to tragedia posejdona bo taki małypfff.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 12:08
Patutka, mamuśka1, MirelS, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość