Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Wczoraj byliśmy na wizycie Pani Doktor powiedziała że będziemy mieć synka na 99 % nieee na 100 %
Cieszymy się i czekamy na Pawełka
Paweł ma już 8,77 cm
Jutro musze podzwonić po położnych i spr która ma jeszcze wolny lipiec
My już po sniadaniu milej niedzielirenieczka, aisa, MartaT lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytana wrote:Dziecko w 18tygodniu ma max 15cm
Wydaje mi sie ze ty mówisz o długości ciemieniowo siedzeniowej a ona od główki po stopki . Lekarze mierzą zawsze ciemieniowo siedzeniawą do które trzeba doliczyć jeszcze nóżki .Z tego co czytałam dzieci w 20 tygodniu maja okolo 22-25 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 17:02
Agaax lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykijanka_88 Pamiętasz jak ostatnio pisałam o moim dziasle za 8 i tym co dentystka kazała brać ? Powiedz mi jeszcze prosze ile jeszcze mam to stosować bo kontrola za dwa tygodnie . Bol szczeki i dziasla w sumie przeszedł boli tylko lekko przy dotyku palcem lub patyczkiem z zelem
-
Dzień dobry!
Dziewczyny mam prośbę- może któraś z Was kupiła dla Maluszka bluzę albo sweterek z kapturem - potrzebuję wysokość kapturka- robię dzidzi sweterek i nie wiem jak wysoki kaptur zrobić
Jakby któraś mogła zmierzyć byłabym wdzięczna (chodzi o rozmiar 64) -
mamuśka1 wrote:Wydaje mi sie ze ty mówisz o długości ciemieniowo siedzeniowej a ona od główki po stopki . Lekarze mierzą zawsze ciemieniowo siedzeniawą do które trzeba doliczyć jeszcze nóżki , mimo wszystko na moje oko te 25 cm to i tak troche za dużo no ale każde dziecko rośnie w swoim tępię
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny -widzę, że jak zawsze dużo się dzieje. Ja po 9 dniach dochodzę do siebie,poszłam się przejść i jakoś lepiej. Tylko humor mega słaby, ale to chyba dlatego ze os tygodnia tylko leżę. Jutro zaczynam 17 tydzień.
Truskawka -ładny brzuszek,nie przejmuj się rodzina,moja teściowa powiedziała ze mam fanaberia jak nie chciałam jeść watrobki.
Miłej niedzieli! -
A jak u Was z wagą? Ile do przodu? Ja najpierw schudłam z 3 kilo, a teraz mniej więcej tak jak przed ciążą. Ściągnęłam tą ciążową aplikacje i mi pokazuje, że na ten etap mam lekką niedowagę.. położna nic nie mówiła, ale ona ogólnie sprawiała wrażenie jakbym jej przedzkadzala..byle odklepać swoje:/
-
MirelS wrote:A jak u Was z wagą? Ile do przodu? Ja najpierw schudłam z 3 kilo, a teraz mniej więcej tak jak przed ciążą. Ściągnęłam tą ciążową aplikacje i mi pokazuje, że na ten etap mam lekką niedowagę.. położna nic nie mówiła, ale ona ogólnie sprawiała wrażenie jakbym jej przedzkadzala..byle odklepać swoje:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 16:19
-
nick nieaktualnytana wrote:Mój ginekolog a chodzę do 2 mierzy od głowy do końca nozek i w 15.tygodniu ciąży mierzył 9cm. Dzieci z reguły mierza po urodzeniu przeważnie gdzieś w granicach 50cm więc 25 cm w 18tygodniu na 40 tygodni to taki gigant:)
To chyba jednak od głowy do pupy bo byl by strasznym maluszkiem . Dzieci które rodzą sie w 24 tygodniu maja po 30 cm a nie mniej niz 20 . Lekarze nigdy nie mierzą od głowy do stóp bo nie maja takiej miary . Ewentualnie może zmierzyć tak jak mi w 13 tygodniu na prenatalnych ze od głowy do pupy dodac kość udowa dodac jeszcze długość od kolana do stopy (czego tez nie mierzą) i wtedy tez wychodzi całkowita długość malucha .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 16:53
-
MirelS wrote:A jak u Was z wagą? Ile do przodu? Ja najpierw schudłam z 3 kilo, a teraz mniej więcej tak jak przed ciążą. Ściągnęłam tą ciążową aplikacje i mi pokazuje, że na ten etap mam lekką niedowagę.. położna nic nie mówiła, ale ona ogólnie sprawiała wrażenie jakbym jej przedzkadzala..byle odklepać swoje:/
U mnie przez ostatnie 2 tygodnie przybył 1 kg a od początku ciąży łącznie 5 kg.
-
Ile dokładnie przytyłam powiem Wam za 2 tyg bo zawsze na wizycie u gina wchodzę na wagę.Trzymam się juz tamtej wagi bo w domu mi inaczej pokazuje.
A tak z innej beczki, zapatrujecie się na jutrzejsze zakupy w lidlu?będą ciuszki dla dzieci.Kusicie się?ja chyba się przejadę -
Smile wrote:Ile dokładnie przytyłam powiem Wam za 2 tyg bo zawsze na wizycie u gina wchodzę na wagę.Trzymam się juz tamtej wagi bo w domu mi inaczej pokazuje.
A tak z innej beczki, zapatrujecie się na jutrzejsze zakupy w lidlu?będą ciuszki dla dzieci.Kusicie się?ja chyba się przejadę
Ja chyba też zobaczyć co mają