Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry poniedziałkowo
Jak do tej pory prawie bezobjawowo u mnie było, tak od wczoraj się zaczęło... Okropnie swędzą mnie sutki. Zaczęło się po zmianie temperatury, jak wyszłam na zewnątrz. A teraz to już jest cały czas. Oszaleć można!
Ma może któraś z Was jakiś patent na to? -
Mambella wrote:Dziewczyny przepraszam ze sie wtracam ot tak, ale mam pytanko do dziewczyn pracujacych. W ktorym tygodniu powiedzialyscie o ciazy pracodawcy? Czy uwazacie z powiedzenie w 17 tyg to za pozno?
Ja powiedziałam w 15 tygodniu i szef miał trochę jakby pretensje do mnie o to, że tak późno mówię. Ale chodziło.tylko o moje i dziecka dobro, bo powiedział że powinn wcześniej powiedzieć, żeby mogli mnie ochronić przed ewentualnymi zagrożeniami. Teraz myślę, że warto powiedzieć wcześniej, bo dużo przychylniej na Ciebie patrzą17.07.2016
-
Ja powiedziałam w 8 tc bo mnie mości i wymioty zmusiły a ze w pracy dużo niekorzystnych zapachów to tym bardziej mnie to zmobizowało.
U mnie bardzo miło przyjęli wiadomość o ciąży i od razu zaczi organizować zastępstwo abym mogła przeszkolic pracownik zanim pujde na l4.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualnyJa też swojemu głównemu "szefowi" jeszcze nie mówiłam, bo rzecz jest dość skomplikowana - nie pracuję na umowę o pracę, tylko mamy podpisany kontrakt między firmami. Uprzedzałam go jakiś czas temu, że będę potrzebować kilkumiesięcznego wolnego i chciałabym po tym czasie wrócić. Nie miał nic przeciwko, teraz chciałabym uzgodnić szczegóły, ale do 10 lutego ma straszny kocioł na głowie i wolę mu jeszcze nie dokładać, więc poczekam.
Mnie też swędzą piersi (głównie brodawki, ale reszta też), ale nie mam pomysłu, co z tym zrobić. Myślałam, że to od proszku, ale przeprałam już wszystkie biustonosze ręcznie w szarym mydle i nie pomogło, więc chyba taki etap. Za to jedna mnie trochę martwi, bo na sutku mam coś jakby trójwymiarowy pieprzyk, jeszcze w grudniu tego nie było i nie wiem, czy to naturalna zmiana, czy coś niedobrego. Na szczęście w środę idę do lekarza, to spytam, pewnie mnie odeśle do dermatologa. -
Ejrene wrote:Hej
nowa! - życzę żeby szybko ci minęło
Mnie ostatnio prawie codziennie łapie tak jak by kolka z prawej strony pod żebrami- jak siedzę to coś mnie tam gniecie. Przechodzi dopiero jak się położę i wyprostuje całkowicie nogi. Ma któraś też tak ?
Też tak mam.
A w piątek to mnie bolało prawie cały dzień, chciałam nawet iść do lekarza i dzwoniłam do przychodni żeby się umówić, no ale po 15 min od telefonu poszłam do ubikacji, wypróżniłam się i przeszło jak ręką odjąłwięc u mnie to coś z niestrawnością chyba - jak tylko załatwię swoje "sprawy" w ubikacji to przechodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:47
-
Ja powiedziałam o ciąży jak zaczęliśmy 2 trymestr, tj. w 14 tygdodni. Cały 3 trymestr mam zamiar być na zwolnieniu, więc uznałam, że 3 miesiące to będzie optymalny czas, żeby obmyślić strategię na moją nieobecność w firmie.
Wszyscy przyjęli wiadomość z uśmiechemoczywiście wiąże się dla nich z pewnymi komplikacjami, jesteśmy małą firmą, ale szczerze gratulowali i już obiecali, że miejsce będzie na mnie czekać
-
eve90 wrote:Witam poniedziałkowo!
Ja właśnie wróciłam z lidla, i kupiłam dla synka troche ciuszkow i skarpetki, brałam praktycznie po dwa rozmiary, od 0-2 mscy i od 2-6 mscy bo nie mogłam sie zdecydowac które brać
Szkoda no szkoda, ale jeszcze będzie czas na zakupy. Ja nie planuje nic kupować przed 25 tygodniem, no chyba ze naprawdę jakaś super promocja się trafi. I tak narazie nie ma tego gdzie trzymać...
Ja wczoraj walczyłam znowu z migreną, ale zauważyłam że ból głowy pojawia się jak chodzę późno spać. Więc od teraz 21-max 22ga i lulu;)19.07.2016 r. Aleksander
-
Dzień dobry!
Mam wizytę już w czwartek, nie mogę się doczekać!
JAk tam dziś u was? U mnie świeci słonko, ja się wyspałam i ogólnie mdłości już mnie nie męczą cały dzień, tylko wieczorami wymiotuję.
Wczoraj moja mama i tata słuchali pulsu dzidzi przez detektor. Ale się wzruszyli -
kot_bury wrote:Ja też swojemu głównemu "szefowi" jeszcze nie mówiłam, bo rzecz jest dość skomplikowana - nie pracuję na umowę o pracę, tylko mamy podpisany kontrakt między firmami. Uprzedzałam go jakiś czas temu, że będę potrzebować kilkumiesięcznego wolnego i chciałabym po tym czasie wrócić. Nie miał nic przeciwko, teraz chciałabym uzgodnić szczegóły, ale do 10 lutego ma straszny kocioł na głowie i wolę mu jeszcze nie dokładać, więc poczekam.
Mnie też swędzą piersi (głównie brodawki, ale reszta też), ale nie mam pomysłu, co z tym zrobić. Myślałam, że to od proszku, ale przeprałam już wszystkie biustonosze ręcznie w szarym mydle i nie pomogło, więc chyba taki etap. Za to jedna mnie trochę martwi, bo na sutku mam coś jakby trójwymiarowy pieprzyk, jeszcze w grudniu tego nie było i nie wiem, czy to naturalna zmiana, czy coś niedobrego. Na szczęście w środę idę do lekarza, to spytam, pewnie mnie odeśle do dermatologa.
Witam. Dopiero wstalysmymusze dojsc do siebie bo czuje sie kiepsko. Zmeczona, glowa boliznowu..
Ps co do poznego mowienia o ciazy to mozna zawsze sciemnoc ze samemu sie jakis miesiac temu dowiedzialo i czekalo na wizyte zeby potwierdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:25
kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Też nie możesz się doczekać?
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak zaciskam kciuki, żeby lekarz dopatrzył się siusiaka
Ja liczę właśnie że dowiem się kto tam siedziObstawiam chłopca a mąż liczy na córę
nowatorka- właśnie myślałam o Tobie bo ostatnio tez razem wizytowałyśmynowatorka lubi tę wiadomość