WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry poniedziałkowo ;-)
    Jak do tej pory prawie bezobjawowo u mnie było, tak od wczoraj się zaczęło... Okropnie swędzą mnie sutki. Zaczęło się po zmianie temperatury, jak wyszłam na zewnątrz. A teraz to już jest cały czas. Oszaleć można!
    Ma może któraś z Was jakiś patent na to?

860ij44jnlwgi45u.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 mnie tylko na mrozie szczypią :P

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Dziewczyny przepraszam ze sie wtracam ot tak, ale mam pytanko do dziewczyn pracujacych. W ktorym tygodniu powiedzialyscie o ciazy pracodawcy? Czy uwazacie z powiedzenie w 17 tyg to za pozno?

Ja powiedziałam w 15 tygodniu i szef miał trochę jakby pretensje do mnie o to, że tak późno mówię. Ale chodziło.tylko o moje i dziecka dobro, bo powiedział że powinn wcześniej powiedzieć, żeby mogli mnie ochronić przed ewentualnymi zagrożeniami. Teraz myślę, że warto powiedzieć wcześniej, bo dużo przychylniej na Ciebie patrzą ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene to ja Ci zazdroszczę :-P Moje od wczoraj szaleją cały czas :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam w 8 tc bo mnie mości i wymioty zmusiły a ze w pracy dużo niekorzystnych zapachów to tym bardziej mnie to zmobizowało.
    U mnie bardzo miło przyjęli wiadomość o ciąży i od razu zaczi organizować zastępstwo abym mogła przeszkolic pracownik zanim pujde na l4.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też swojemu głównemu "szefowi" jeszcze nie mówiłam, bo rzecz jest dość skomplikowana - nie pracuję na umowę o pracę, tylko mamy podpisany kontrakt między firmami. Uprzedzałam go jakiś czas temu, że będę potrzebować kilkumiesięcznego wolnego i chciałabym po tym czasie wrócić. Nie miał nic przeciwko, teraz chciałabym uzgodnić szczegóły, ale do 10 lutego ma straszny kocioł na głowie i wolę mu jeszcze nie dokładać, więc poczekam.

Mnie też swędzą piersi (głównie brodawki, ale reszta też), ale nie mam pomysłu, co z tym zrobić. Myślałam, że to od proszku, ale przeprałam już wszystkie biustonosze ręcznie w szarym mydle i nie pomogło, więc chyba taki etap. Za to jedna mnie trochę martwi, bo na sutku mam coś jakby trójwymiarowy pieprzyk, jeszcze w grudniu tego nie było i nie wiem, czy to naturalna zmiana, czy coś niedobrego. Na szczęście w środę idę do lekarza, to spytam, pewnie mnie odeśle do dermatologa.

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Hej

nowa! - życzę żeby szybko ci minęło :)

Mnie ostatnio prawie codziennie łapie tak jak by kolka z prawej strony pod żebrami- jak siedzę to coś mnie tam gniecie. Przechodzi dopiero jak się położę i wyprostuje całkowicie nogi. Ma któraś też tak ?

Też tak mam.
    A w piątek to mnie bolało prawie cały dzień, chciałam nawet iść do lekarza i dzwoniłam do przychodni żeby się umówić, no ale po 15 min od telefonu poszłam do ubikacji, wypróżniłam się i przeszło jak ręką odjął :-) więc u mnie to coś z niestrawnością chyba - jak tylko załatwię swoje "sprawy" w ubikacji to przechodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:47

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od kilku dni tak swędzą sutki ;) mi pomaga nawilżanie. Są też podobno jakieś preparaty specjalne na sutki dla matek karmiących i można tym smarować;)

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam o ciąży jak zaczęliśmy 2 trymestr, tj. w 14 tygdodni. Cały 3 trymestr mam zamiar być na zwolnieniu, więc uznałam, że 3 miesiące to będzie optymalny czas, żeby obmyślić strategię na moją nieobecność w firmie.
    Wszyscy przyjęli wiadomość z uśmiechem :) oczywiście wiąże się dla nich z pewnymi komplikacjami, jesteśmy małą firmą, ale szczerze gratulowali i już obiecali, że miejsce będzie na mnie czekać :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo!
    Ja właśnie wróciłam z lidla, i kupiłam dla synka troche ciuszkow i skarpetki, brałam praktycznie po dwa rozmiary, od 0-2 mscy i od 2-6 mscy bo nie mogłam sie zdecydowac które brać ;)

_analiza lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Witam poniedziałkowo!
    Ja właśnie wróciłam z lidla, i kupiłam dla synka troche ciuszkow i skarpetki, brałam praktycznie po dwa rozmiary, od 0-2 mscy i od 2-6 mscy bo nie mogłam sie zdecydowac które brać ;)
    Strasznie żałuję że u nas nie ma lidla, nawet moja szwagierka z Niemiec mi mówiła ze u nich też te Lidlowe ciuchy cieszą się super popularnością bo jakościowo są świetne. Tak zresztą jak i Tchibo;)
    Szkoda no szkoda, ale jeszcze będzie czas na zakupy. Ja nie planuje nic kupować przed 25 tygodniem, no chyba ze naprawdę jakaś super promocja się trafi. I tak narazie nie ma tego gdzie trzymać... ;D

Ja wczoraj walczyłam znowu z migreną, ale zauważyłam że ból głowy pojawia się jak chodzę późno spać. Więc od teraz 21-max 22ga i lulu;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mam wizytę już w czwartek, nie mogę się doczekać!

JAk tam dziś u was? U mnie świeci słonko, ja się wyspałam i ogólnie mdłości już mnie nie męczą cały dzień, tylko wieczorami wymiotuję.

Wczoraj moja mama i tata słuchali pulsu dzidzi przez detektor. Ale się wzruszyli :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Ja też swojemu głównemu "szefowi" jeszcze nie mówiłam, bo rzecz jest dość skomplikowana - nie pracuję na umowę o pracę, tylko mamy podpisany kontrakt między firmami. Uprzedzałam go jakiś czas temu, że będę potrzebować kilkumiesięcznego wolnego i chciałabym po tym czasie wrócić. Nie miał nic przeciwko, teraz chciałabym uzgodnić szczegóły, ale do 10 lutego ma straszny kocioł na głowie i wolę mu jeszcze nie dokładać, więc poczekam.

Mnie też swędzą piersi (głównie brodawki, ale reszta też), ale nie mam pomysłu, co z tym zrobić. Myślałam, że to od proszku, ale przeprałam już wszystkie biustonosze ręcznie w szarym mydle i nie pomogło, więc chyba taki etap. Za to jedna mnie trochę martwi, bo na sutku mam coś jakby trójwymiarowy pieprzyk, jeszcze w grudniu tego nie było i nie wiem, czy to naturalna zmiana, czy coś niedobrego. Na szczęście w środę idę do lekarza, to spytam, pewnie mnie odeśle do dermatologa.
    Kot ten "pieprzyk" to masz na sutku, pojawil sie w ciazy? Bo na sutkach w ciazy sie pojawiaja takie jakby wypustki (w sumie juz je mamy na sutkach ale w ciazy moga sie pojawic nowe albo tamte powiekszyc), sa koloru sutka. Mysle ze jezeli to sie pojawilo w ciazy juz to jest to z nia zwiazane. No ale dla spokoju pokaz komus.

Witam. Dopiero wstalysmy :P musze dojsc do siebie bo czuje sie kiepsko. Zmeczona, glowa boliznowu..

Ps co do poznego mowienia o ciazy to mozna zawsze sciemnoc ze samemu sie jakis miesiac temu dowiedzialo i czekalo na wizyte zeby potwierdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:25

kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja też mam w czwartek :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie możesz się doczekać?
    Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak zaciskam kciuki, żeby lekarz dopatrzył się siusiaka :D

kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytuje w piatek. Tez mialam w czwartek ale mi dr przelozyl na pt.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dziś albo jutro - i mam wielką nadzieję na brak siusiaka! :P

nowatorka, jusella, Agaax lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Też nie możesz się doczekać?
    Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak zaciskam kciuki, żeby lekarz dopatrzył się siusiaka :D

Ja liczę właśnie że dowiem się kto tam siedzi :P Obstawiam chłopca a mąż liczy na córę ;)

nowatorka- właśnie myślałam o Tobie bo ostatnio tez razem wizytowałyśmy :)

nowatorka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów posypią się foty z usg? :)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeesc ;)
    Ja też wybieram się do ginekologa w środę, chce żeby mi wypisał l4 bo już nie mam sił pracować.
    A za tydzień w piątek mam połówkowe i mam nadzieje że też nie będzie siusiaka :P

Czujecie ruchy jak przyłożycie rękę do brzucha?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ