WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - dzięki! Właśnie to coś nowego, bo wcześniej nie miałam. Kolorem się nie odróżnia, identyczne "górki" mam na otoczce, więc może faktycznie tak ma być :) ale wiadomo, co sobie zdążyłam pomyśleć, to moje:)

nowatorka lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję ruchów. Moja Bąbelina to w ogóle jest nieśmiała - jak używam detektora tętna to posłucham góra 20s, bo ucieka. Nie lubi inwigilacji.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze ze mam detektor to właśnie sobie sprawdzam zazwyczaj wieczorami i też mi ucieka więc ruchliwe to dziecię. Co Do ruchow to takie coś pod pepkoem co czuje co jakoś czas to nie wiem czy to dziecko czy co to...

Zazdroszczę wam tych wizyt. Ja w środę muszę dostać l4 bo mi się akurat 3ego Kończy to dostarczę następne...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczęłam czuć, ale bardzo rzadko takie delikatne kopnięcia niewyczuwalne jeszcze ręką. Powiem wam, że przez te kilka ostatnich dni wyszedł mi całkiem spory brzuszek:) I wygląda już jak ciążowy :P

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam u mnie b szybkie usg przy tej wizycie tak jak to bylo 2 wizyty temu. Ledwo co zobaczylam dzidzie a on juz skonczyl. :/ ale poprosze o zdjecie.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja powiedziałam w 15 tygodniu i szef miał trochę jakby pretensje do mnie o to, że tak późno mówię. Ale chodziło.tylko o moje i dziecka dobro, bo powiedział że powinn wcześniej powiedzieć, żeby mogli mnie ochronić przed ewentualnymi zagrożeniami. Teraz myślę, że warto powiedzieć wcześniej, bo dużo przychylniej na Ciebie patrzą ;)

Ja powiedziałam w 6 tygodniu bo już wtedy bardzo wymiotowałam. Gdy prawie zemdlałam z osłabienia przy moich dzieciach na dywanie w przedszkolu i płakałam przy koleżankach, że nie mam siły zająć się dziećmi, moja pracodawczyni zareagowała na to wszystko bardzo nerwowo i kazała mi się jej więcej nie pokazywać na oczy. Dodała jeszcze, że nie mamy o czym rozmawiać i że zmyślam sobie wszystko. Za kilka dni wylądowałam w szpitalu pod kroplówką z powodu odwodnienia po wymiotach.
    Od tamtej pory jestem na L4 i wiem, że nie mam już tam po co wracać po macierzyńskim. Tak właśnie zostałam potraktowana po czterech latach pracy, gdzie byłam na każde zawołanie, wyrabiając nieodpłatne nadgodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:43

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytowalam w czwartek. Gdyby nie te pieprz... przepływy żylne (nadal nieprawidlowe) to nasz Pajączek jest wzorcowym dzieciatkiem :D to mnie tylko trzyma przy zdrowych zmysłach. Podobno będzie Marcel ale to się potwierdzi jak w końcu dostane wyniki Harmony.

Ejrene ja też mialam takie klucie pod zebrami ale jak powiedziałam o tym dr to nawet nie skomentował wiec sadze, ze to nic niepokojącego.

Dziewczyny mające problemy z zaparciami. Mi dr zalecił picie lactulosum 3xdziennie po 1 łyżce. Jest 100 razy lepiej. Warto spróbować.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w pierwszej ciąży to bardzo długo zwlekałam z powiedzeniem, że jestem w ciąży bo jakoś w 10 tygodniu kończyła mi się umowa, a nie miałabym wtedy 12 tygodni ciąży, więc znając moją byłą szefową na pewno zwolniłaby mnie. Ona strasznie była uczulona na kobiety w ciąży. A tak przedłużyła mi umowę, a o mojej ciąży dowiedziała się dopiero w 17 tygodniu, oczywiście ode mnie :) I tak nie miałabym już tam powrotu, więc nie zależało mi na tym co powie:P

atdc3e5erjm386my.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Ejrene ja też mialam takie klucie pod zebrami ale jak powiedziałam o tym dr to nawet nie skomentował wiec sadze, ze to nic niepokojącego.

Pewnie nie, ale ja w pracy ciągle siedzę i powiem Ci że dziś odczuwam mocny dyskomfort z tego powodu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu- już poprzebierane wszystko.
    Ale zapisałam już dzidziusia do pediatry i zapisałam się do szkoły rodzenia.

• Smile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Ja wizytowalam w czwartek. Gdyby nie te pieprz... przepływy żylne (nadal nieprawidlowe) to nasz Pajączek jest wzorcowym dzieciatkiem :D to mnie tylko trzyma przy zdrowych zmysłach. Podobno będzie Marcel ale to się potwierdzi jak w końcu dostane wyniki Harmony.

Dziewczyny mające problemy z zaparciami. Mi dr zalecił picie lactulosum 3xdziennie po 1 łyżce. Jest 100 razy lepiej. Warto spróbować.

Dunda a co z tymi przepływami się w końcu okazało? u mnie wyszło w rezultacie wszystko ok, jak badał dziecko pierwszym razem to miał zły kąt czy cos w tym stylu.

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Ja powiedziałam w 6 tygodniu bo już wtedy bardzo wymiotowałam. Gdy prawie zemdlałam z osłabienia przy moich dzieciach na dywanie w przedszkolu i płakałam przy koleżankach, że nie mam siły zająć się dziećmi, moja pracodawczyni zareagowała na to wszystko bardzo nerwowo i kazała mi się jej więcej nie pokazywać na oczy. Dodała jeszcze, że nie mamy o czym rozmawiać i że zmyślam sobie wszystko.

Ja też od 6 tyg. na zwolnieniu,bo wymioty i chcąc nie chcąc wszyscy się szybko dowiedzieli o moim stanie. Myślałam, że tylko moja szefowa jest za przeproszeniem s*ką, ale nawet ona nie odważyłaby się mi wprost powiedzieć, że zmyślam - tylko obramia mi tyłek do ludzi;). Żeby kobieta kobiety w takiej chwili nie wsparła albo chociaż próbowała zrozumieć.....wrrr

Na zaparcia też mam pić syrop duphalac- podobny składem do lactulosum;)
    Ja nadal czuję tylko bąbelki i przelewania, czasem mam wrażenie lekkiego kopnięcia, ale nie wiem czy to to:)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Byłam w Lidlu- już poprzebierane wszystko.
    Ale zapisałam już dzidziusia do pediatry i zapisałam się do szkoły rodzenia.

Też miałam ochotę zaglądnąć do Lidla, ale stwierdziłam, że szkoda zdrowia... Ostatnio jak były dresy za 30 zł to nie dało się do boksów podejść, tak były obstawione kobietami po 50 i ich córkami....Żeby tak się pchać za ubraniami,których jest wszędzie pełno to nie rozumiem?

Agaax lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Czeesc ;)
    Ja też wybieram się do ginekologa w środę, chce żeby mi wypisał l4 bo już nie mam sił pracować.
    A za tydzień w piątek mam połówkowe i mam nadzieje że też nie będzie siusiaka :P

Czujecie ruchy jak przyłożycie rękę do brzucha?
    Zdecydowanie tak ale nie są one jeszcze u mnie tak mocne by poczuł ktoś inny, tak mi się wydaje ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Dosyć dawno mnie tu nie było, ale to dlatego,ż e kompletnie ostatnio nie mam czas,a jak chwilkę znajdę to wciągnęłam się w serial "Plotkara / Gossip Girl" i lecę po kilka odc. dziennie :D taaak mnie wciągnął, że nie mogę się od niego w ogóle oderwać :D eeeh.

Wizytę mam dopiero 08.02 :( czekamy z niecierpliwością,bo mamy poznać płeć :D już odliczam dni ...

MirelS ja przytyłam +5 kg :D przed ciążą ważyłam 42kg, zaś obecnie 47kg :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znajoma mi poleciła stronkę na fb z wózkami, fotelikami i tego typu rzeczami :) , sklep znajduję się na Marywilskiej w Warszawie :) podaję link: https://www.facebook.com/hexpol/?fref=ts może akurat komuś coś wpadnie w oko :D ja wybieram się pod koniec kwietnia, początek maja do Wa-wy na sesję z brzuszkiem to podlecę tam i popatrzę może akurat się w coś zaopatrzę :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka to okropne jak cie potraktowali !!! Praca w przedszkolu wogole jest wysokiegoryzyka i od razu sie idzie na l4 tak czy siak. Wykorzystaj ich do konca, siedz najdluzej jak mozesz na maciezynskim.pamietaj ze jestes chroniona przez prawo jeszcze dlugo po urodzeniu

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to Ty masz widzę ogólnie wagę 'piórkową':D Gossip girl to był MÓJ serial na studiach <3 Ja mam następną wizytę dopiero 25.02 :(

Agaax, MartaT lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Też miałam ochotę zaglądnąć do Lidla, ale stwierdziłam, że szkoda zdrowia... Ostatnio jak były dresy za 30 zł to nie dało się do boksów podejść, tak były obstawione kobietami po 50 i ich córkami....Żeby tak się pchać za ubraniami,których jest wszędzie pełno to nie rozumiem?

a u mnie w lidlu było dzisiaj całkiem spokojnie:)chociaż widziałam, że jedna babka miała pół wózka w tych dziecięcych rzeczach.Ja kupiłam body i dresik welurowy na 62/68.

Tak w ogóle to już coś kupujecie dla dzieciaczków czy jeszcze się wstrzymujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:09

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was może pracuje w kadrach?mam pytanie odnośnie macierzyńskiego.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ