Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
angella908 wrote:A dziewczyny możecie mi powiedzieć, co w mojej sytuacji będzie ze mną kierownik mi dziś powiedział że za ok pół roku zlikwiduje firme w ktorej pracuje bo już otworzył sobie nową.
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
kot_bury wrote:Dokładnie jest tak: przysługuje nam 20 tygodni podstawowego urlopu macierzyńskiego - można zrezygnować po 14, ale wtedy pozostałe 6 musi wziąć tata; oprócz tego jest 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego (również można je przekazać lub dzielić). Kolejne 26 tygodni to już urlop rodzicielski i ten również wziąć zarówno mama, jak i tata, tylko części nie może być więcej niż 3, a każda z nich nie krótsza niż 8 tygodni. Uff. Skomplikowali
Czy Wasze chłopy się wybierają? Mój twierdzi, że chcekolega z pracy był na półrocznym i bardzo go zachęcał, ja też jestem na tak - szczególnie, że bez większego problemu mogę pracować zdalnie, więc tak naprawdę bylibyśmy w domu we trójkę.
Też bym była na tak ale niestety mój mąż bpracuje w DE puki co i nie będzie miał takiej możliwości.
Niemieckie przepisy są dziwne
A waszym mężom będzie jeszcze przysługiwał urlop okolicznościowy z okazji narodzin -
nick nieaktualnyJa też wiem płeć z tych pierwszych prenatalnych tylko i jest niepotwierdzona . Niestety wymiana tylko raz na pół roku wiec muszę zaszaleć i to chyba z tą płcią męską chyba ze będzie cos super dziewczęcego to wezmę . I tak będę potem dziewczęce ciuszki wystawiać to najwyżej tam dożyce
Oczywiście jeśli chcecie to potem sie pochwale moimi perełkami
-
Ejrene wrote:Nie martw się ZUS Ci będzie płacił. Tyle że po macierzynskim nie możesz już na wychowawczy iść.
Telashe dobrze mówię?
Sergiusz
-
Smile dziewczyny teoretycznie dobrze piszą ale z tego co się orientuje to sama podwyżka nie podwyższy Ci znacząco zasiłku. Bo i tak ZUS weźmie 12 miesięcy wstecz. Więc podwyżka od lutego wejdzie razem z poprzednimi pensjami do podstawy.
Inaczej ma się sytuacja w przypadku zmiany etatu - wtedy ZUS ma obowiązek przeliczać podstawę od nowa po nowej stawce- nizaleznie czy niższej czy wyższej. Ważne żeby zmiana etatu nastąpiła w miesiącu poprzedzającym zwolnienie lekarskie (w sensie może być nawet na 4 miesiące przed, byle nie w tym samym miesiącu co zwolnienie lekarskie).
Dopytaj pracodawcy czy poszedłby Ci z tym na rękę bo wtedy się naprawdę to opłaca. Nie wiem jak ZUS patrzy na takie krótkie machlojki, gdzie w jednym miesiącu jest obniżenie a w drugim podwyższenie etatu połączone z podwyżką, ale warto próbować. Wszystko zależy od pracodawcy. Nikt nie zakazuje mu np zmniejszyć Ci etat nawet tylko do 7/8 i dać podwyżkę!
Dziewczyny, ja dziś mam średnie samopoczucie, całe popołudnie kłuje mnie delikatnie brzuch trochę jakby w jajniku połączone z ćmiącym bólem okresowym. Żadnych podejrzanych objawów poza tym nie mam, ale dziś miałam iść do lekarki ale w domu było za dużo do ogarnięcia. Ide jutro.
Miałyście może takie bóle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:14
19.07.2016 r. Aleksander
-
Hejka, troszke mnie nie bylo ale dlatego ze i samopoczucie kiepskie i brak checi i troche pracy no ale postaram sie dzis wieczorkiem was nadrobic
ja dzis mialam dyskusje z moim fecetem na temat koloru bozka no bo z beige zmienilo mi sie na czerwony heheh gdzie on jest przeciwny ale w ostatecznosci udaje mi sie go namowic jest juz w 90% na tak no ale oczywiscie cos za cos wiec obiecalam mu ze jak sie zgodzi to kupie mu na zime na wozek czarny vitnter kit wiec mysle ze ta obcja bedzie dla mnieg ok :)ale postanowilismy do piatku poczekac jeszcze z ostateczna decyzja , pojedzie zobaczyc na zywo i dopiero bedziemy zamawiac
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
alexxx wrote:Witam was i się w nowym tygodniu
ja juz kupilam całą stertę ubranek, mam ich bardzo duzo
co do ruchów mojego synka to czuje je od 16+2 tcteraz mam pewnośc ze to bylo to. Wczoraj wieczorkiem jak leżalam na plecach to mały zaczął wariowac i mąz polozyl rekę na brzuszku
a tu puk i tak za około minute puk - odczuwalne pod ręką, musiałam pomoc męzowi pozbierać szczękę z podłogi
zauważyłam, że najczęściej odczuwam ruchy późnym wieczorem jak coś zjem i lęze na wznak, na płasko..rzadziej na siedząco lub leząc na lewym boku..
aaaaa i prosze po raz kolejny o wpisanie na listę mojego dzieciaczka - synek Marcel
chyba ze nas tu nie chceciealexxx lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
aisa wrote:Ja po połówkowych
Wszystko jest ok, wszystkie narządu na swoim miejscu, nic niepokojącego nie widać. Dzidzia starsza o 2 dni niż z OM. Łożysko na tylnej ścianie.
Płci nie dało się za bardzo określić przez pępowinę pomiędzy nóżkami. Kilka procent przewagi na dziewczynkę.
ja mam powiedziane ze chlopak z usg w 13t6d no i zobacze czy teraz sie potwierdzi zeby moc wkocu zaczac robic jakies zakupyaisa lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
_analiza wrote:
Dopytaj pracodawcy czy poszedłby Ci z tym na rękę bo wtedy się naprawdę to opłaca. Nie wiem jak ZUS patrzy na takie krótkie machlojki, gdzie w jednym miesiącu jest obniżenie a w drugim podwyższenie etatu połączone z podwyżką, ale warto próbować. Wszystko zależy od pracodawcy. Nikt nie zakazuje mu np zmniejszyć Ci etat nawet tylko do 7/8 i dać podwyżkę!
Sergiusz
-
Witamy w 5 misiacu !! Trzeba to uczcic! Stukam sie herbatka!
Ps. Coraz bardziej jestem przekonana ze czuje ruchy. Wczoraj nie bardzo ale teraz znowu cos czuje takie pykania co kilka sekund. Zjadlam tylko ciastko wiec to nie jelita.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 07:50
aisa, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:są na to wyczuleni- przeprowadzają kontrole w miejscu pracy
19.07.2016 r. Aleksander
-
Smile wrote:Dunda a co z tymi przepływami się w końcu okazało? u mnie wyszło w rezultacie wszystko ok, jak badał dziecko pierwszym razem to miał zły kąt czy cos w tym stylu.
Okazało się tyle, ze nie ma poprawy. Nadal jest widoczna fala zwrotna aczkolwiek momentami jej nie było. Czyli szansa, że się cofnie. Zapytałam dra jakie to może mieć konsekwencje a on, że jeżeli bad.genetyczne wyjdą ok to żadne. Taki urok mojgo Pajączka. Bo patrzył na serce, mózg, narządy wewnętrzne ogólnie przejrzał wzdłuż i wszerz i wszystko wzorcowe.
Wizyta dopiero 25.02. no chyba, że te genetyczne wyjdą do bani w co nie wierze i może w końcu od środy zacznę się cieszyć ciąża w 100%
Ja uwielbiam lumpeksy ale tak jak Patutka pisze ceny w Wawie za kg to przesada. Dobrze, że jadę do mamy na tydzień to tam pobuszuje
Macie tez juz zachwiania równowagi? U mnie masakra szczególnie jak z wanny wychodzę... i jak musze przez chwile stanąć na jednej nodze. Ale belly pisało, że tak może się dziać i ze się potykac nawet można. Z jednej strony to śmieszne a z drugiej przerażające.
A wiecie kiedy ten cudowny urząd jakim jest ZUS robi przelewy... bo ja niestety jestem z tych oczekującychMarcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle