X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja za swoim pierwszym przelewem czekałam prawie 2 miesiące. Jak dzwoniłam po 30 dniach po ZUSu, to się okazało, że 2 przelewy przecież już poszły, tylko że ja nic nie dostałam... Okazało się, że na druku był wpisany zły nr konta i przelewy leciały w kosmos. Czasem zwlekają z pierwszym przelewem, ale potem wyrównują wszystko.

Ja czekałam ponad 25 dni. I choć ZUS miał mój nr konta bankowego, to wysłał kasę pocztą na adres zamieszkania z ostatniego L4.

Ps. Strasznie mnie dziś mdli. Już kilka razy miałam wrażenie, że znów będę miała bliskie spotkania z muszlą klozetową. Chyba jestem tym przypadkiem, który będzie miał mdłości aż do lipca.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mnie też od 2-3 dni znowu mdli i kilka razy myślałam, że zwymiotuję. Może to niskie ciśnienie atmosferyczne tak źle na nas wpływa? już sama nie wiem;/

• Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Pewnie :) na kiedy masz termin ? Pierwsze dziecko ? :)
    Termin wg usg na 10.07. Pierwsze, bardzo wystarane bo przez in vitro. I małe problemy na początku- krwawienia. Dlatego moje obawy czy wszystko będzie dobrze znacznie większe.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Termin wg usg na 10.07. Pierwsze, bardzo wystarane bo przez in vitro. I małe problemy na początku- krwawienia. Dlatego moje obawy czy wszystko będzie dobrze znacznie większe.
    Dzień dobry, witamy w naszych skromnych progach ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was w sumie od dawna, ale bałam się dołączyć jakoś. Niestety niekiedy mam czarne myśli i chciałbym żebyście mnie ustawily do pionu... ;-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maka :-)

Kurcze, coś nie za dobrze się dziś czuję :'( jakość mi słabo, chyba chwilowy spadek formy.
    I jeszcze czekam na wyniki amniopunkcji- może w tym tygodniu będą- i im bliżej tym bar dz się boję że coś pójdzie nie tak.
    A do tego byliśmy w USC załatwić zaświadczenie o uznaniu ojcostwa i niestety trzeba czekać na migrację papierów z Sosnowca...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

My też po invitro! Witaj! jest z nami jeszcze Inska.

Maka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Podczytuje Was w sumie od dawna, ale bałam się dołączyć jakoś. Niestety niekiedy mam czarne myśli i chciałbym żebyście mnie ustawily do pionu... ;-)

O to masz termin wtedy co ja :) tylko mój z OM
    Płci jeszcze nie znasz? Zaraz Cię dopiszę do listy ;)

A co do głupich myśli to chyba każdej(prawie) raz na jakiś czas przychodzą do głowy, też miałam ostatnio w zeszłym tyg. taki dzień że zastanawiałam się czy to dziecko jeszcze we mnie tam żyje- ale szybko je przegoniłam, bo trzeba być dobrej myśli i wierzyć że wszystko będzie dobrze :)

jusella na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:00

Maka, aisa, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Inske kojarzę z wątku o Ivf :-) niestety tam też mało się udzielam. Będziemy mieli prawdopodobnie syneczka - Bartusia :-)

aisa lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Tak Inske kojarzę z wątku o Ivf :-) niestety tam też mało się udzielam. Będziemy mieli prawdopodobnie syneczka - Bartusia :-)

Dopisane :)

Swoją drogą jak patrzę na naszą ile dziewczyn jest tam wpisanych co się nie udzielały dawno....
    Jak nas podczytujecie to dajcie znać co u Was :)

Maka, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Witaj Maka :-)

Kurcze, coś nie za dobrze się dziś czuję :'( jakość mi słabo, chyba chwilowy spadek formy.
    I jeszcze czekam na wyniki amniopunkcji- może w tym tygodniu będą- i im bliżej tym bar dz się boję że coś pójdzie nie tak.
    A do tego byliśmy w USC załatwić zaświadczenie o uznaniu ojcostwa i niestety trzeba czekać na migrację papierów z Sosnowca...
    Czekaj czekaj no Ty!
    A czy ktos tu pozwolił Ci się stresować? ;-)
    Wszystko będzie dobrze bez dwóch zdań!

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka - rozumiem cię doskonale ze masz obawy bo kazda kobiet ciężarna je ma.
    U mnie też pierwszy maluszek długo wyczekiwany bo prawie 10 lat.
    Też dzięki ivf nosze pod seduszkiem nasze małe szczęście też na początku borykalam się z krwawieniami 2 krotnie szpital. Powoli wyszliśmy na prosta.
    Ale staram się być dobrej myśli tu na tym wątku jest super atmosfera jak jedna wielka rodzina mam i dobrze wybrałs witam cię serdecznie razem na pewno będzie łatwiej :)

Maka, aisa, Dalile lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Truskawka mnie też od 2-3 dni znowu mdli i kilka razy myślałam, że zwymiotuję. Może to niskie ciśnienie atmosferyczne tak źle na nas wpływa? już sama nie wiem;/
    Właśnie już sama nie wiem na co zgonić. Ale tracę już nadzieję na dobre samopoczucie :(

wff2tv73hpz3pa50.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kłucie w dole brzuch to też mam z lewej strony i tak gdzieś jak jest jajnik nie jest to częste ale pojawia się pytałam o to lekarza czy mam się tym niepokoić ale twierdził że nie z moich obserwacji wynika ze to jest bardzie kolka jelitowa bo dokucza mi jak się najem czegoś co powoduje wzdęcia a jednocześnie mało się ruszam np tak było wczoraj. Ulgę przynoszą bączki lub stolec :).

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pielęgnację brodawek, przygotowanie ich już w czasie ciąży do karmienia moja siostra poleciła mi maść maltan. Już ją zakupiłam i mam zamiar się smarować od polowy ciąży. :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie wiem co by było bez invitro... tylu parom pomogło gdy już nie było nadziei...

O nasza dzidzię staraliśmy się z Lubym prawie 5 lat... ileż przy tym było emocji, kłótni i tragedii.
    W skrócie - stymulowanie hormonami, codzienne zastrzyki, 3 razy nieudana inseminacja, 2 zabiegi in vitro 3 transfery i LEKARZE NAWET NIE WIEDZĄ CO JEST NIE TAK!

Maka, tana, Agaax lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Na pielęgnację brodawek, przygotowanie ich już w czasie ciąży do karmienia moja siostra poleciła mi maść maltan. Już ją zakupiłam i mam zamiar się smarować od polowy ciąży. :)

Sutków i brodawek nie powinno się "drażnić" do 36 tc, bo podczas dotyku nawet wytwarza się oksytocyna, która może powodować przedwczesny poród. Na szkole rodzenia każą dopiero po 36 tygodniu smarować i delikatnie podrażniać frotką sutki, żeby je przygotować do karmienia.

aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie planujecie kupić łózeczka z szufladą czy bez ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Naprawdę nie wiem co by było bez invitro... tylu parom pomogło gdy już nie było nadziei...

O nasza dzidzię staraliśmy się z Lubym prawie 5 lat... ileż przy tym było emocji, kłótni i tragedii.
    W skrócie - stymulowanie hormonami, codzienne zastrzyki, 3 razy nieudana inseminacja, 2 zabiegi in vitro 3 transfery i LEKARZE NAWET NIE WIEDZĄ CO JEST NIE TAK!
    U nas ponad 3 lata starań. Ale już po 8 msc wiedzieliśmy co jest grane. Mąż ma azoospermie - nie ma plemników w nasieniu, są na szczęście w jądrach. Miał 2 biopsje. A po roku doszła jeszcze moja endometrioza. Dla nas to jedyna szansa na posiadanie biologicznych dzieci. Udało się choć już nie wierzyłam w to. Mamy jeszcze 2 śliczne sniezynki na zimowisku :-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szufladą. Mam mało miejsca więc zmieszczę w sypialni tylko łóżeczko i jedną komodę.

Na mnie czeka jeszcze jedna śnieżynka. Wracamy po nią pod koniec roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:06

Ejrene lubi tę wiadomość

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ