X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja za swoim pierwszym przelewem czekałam prawie 2 miesiące. Jak dzwoniłam po 30 dniach po ZUSu, to się okazało, że 2 przelewy przecież już poszły, tylko że ja nic nie dostałam... Okazało się, że na druku był wpisany zły nr konta i przelewy leciały w kosmos. Czasem zwlekają z pierwszym przelewem, ale potem wyrównują wszystko.

Ja czekałam ponad 25 dni. I choć ZUS miał mój nr konta bankowego, to wysłał kasę pocztą na adres zamieszkania z ostatniego L4.

Ps. Strasznie mnie dziś mdli. Już kilka razy miałam wrażenie, że znów będę miała bliskie spotkania z muszlą klozetową. Chyba jestem tym przypadkiem, który będzie miał mdłości aż do lipca.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mnie też od 2-3 dni znowu mdli i kilka razy myślałam, że zwymiotuję. Może to niskie ciśnienie atmosferyczne tak źle na nas wpływa? już sama nie wiem;/

• Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Pewnie :) na kiedy masz termin ? Pierwsze dziecko ? :)
    Termin wg usg na 10.07. Pierwsze, bardzo wystarane bo przez in vitro. I małe problemy na początku- krwawienia. Dlatego moje obawy czy wszystko będzie dobrze znacznie większe.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Termin wg usg na 10.07. Pierwsze, bardzo wystarane bo przez in vitro. I małe problemy na początku- krwawienia. Dlatego moje obawy czy wszystko będzie dobrze znacznie większe.
    Dzień dobry, witamy w naszych skromnych progach ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was w sumie od dawna, ale bałam się dołączyć jakoś. Niestety niekiedy mam czarne myśli i chciałbym żebyście mnie ustawily do pionu... ;-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maka :-)

Kurcze, coś nie za dobrze się dziś czuję :'( jakość mi słabo, chyba chwilowy spadek formy.
    I jeszcze czekam na wyniki amniopunkcji- może w tym tygodniu będą- i im bliżej tym bar dz się boję że coś pójdzie nie tak.
    A do tego byliśmy w USC załatwić zaświadczenie o uznaniu ojcostwa i niestety trzeba czekać na migrację papierów z Sosnowca...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

My też po invitro! Witaj! jest z nami jeszcze Inska.

Maka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Podczytuje Was w sumie od dawna, ale bałam się dołączyć jakoś. Niestety niekiedy mam czarne myśli i chciałbym żebyście mnie ustawily do pionu... ;-)

O to masz termin wtedy co ja :) tylko mój z OM
    Płci jeszcze nie znasz? Zaraz Cię dopiszę do listy ;)

A co do głupich myśli to chyba każdej(prawie) raz na jakiś czas przychodzą do głowy, też miałam ostatnio w zeszłym tyg. taki dzień że zastanawiałam się czy to dziecko jeszcze we mnie tam żyje- ale szybko je przegoniłam, bo trzeba być dobrej myśli i wierzyć że wszystko będzie dobrze :)

jusella na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:00

Maka, aisa, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Inske kojarzę z wątku o Ivf :-) niestety tam też mało się udzielam. Będziemy mieli prawdopodobnie syneczka - Bartusia :-)

aisa lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Tak Inske kojarzę z wątku o Ivf :-) niestety tam też mało się udzielam. Będziemy mieli prawdopodobnie syneczka - Bartusia :-)

Dopisane :)

Swoją drogą jak patrzę na naszą ile dziewczyn jest tam wpisanych co się nie udzielały dawno....
    Jak nas podczytujecie to dajcie znać co u Was :)

Maka, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Witaj Maka :-)

Kurcze, coś nie za dobrze się dziś czuję :'( jakość mi słabo, chyba chwilowy spadek formy.
    I jeszcze czekam na wyniki amniopunkcji- może w tym tygodniu będą- i im bliżej tym bar dz się boję że coś pójdzie nie tak.
    A do tego byliśmy w USC załatwić zaświadczenie o uznaniu ojcostwa i niestety trzeba czekać na migrację papierów z Sosnowca...
    Czekaj czekaj no Ty!
    A czy ktos tu pozwolił Ci się stresować? ;-)
    Wszystko będzie dobrze bez dwóch zdań!

jusella lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka - rozumiem cię doskonale ze masz obawy bo kazda kobiet ciężarna je ma.
    U mnie też pierwszy maluszek długo wyczekiwany bo prawie 10 lat.
    Też dzięki ivf nosze pod seduszkiem nasze małe szczęście też na początku borykalam się z krwawieniami 2 krotnie szpital. Powoli wyszliśmy na prosta.
    Ale staram się być dobrej myśli tu na tym wątku jest super atmosfera jak jedna wielka rodzina mam i dobrze wybrałs witam cię serdecznie razem na pewno będzie łatwiej :)

Maka, aisa, Dalile lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Truskawka mnie też od 2-3 dni znowu mdli i kilka razy myślałam, że zwymiotuję. Może to niskie ciśnienie atmosferyczne tak źle na nas wpływa? już sama nie wiem;/
    Właśnie już sama nie wiem na co zgonić. Ale tracę już nadzieję na dobre samopoczucie :(

wff2tv73hpz3pa50.png

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kłucie w dole brzuch to też mam z lewej strony i tak gdzieś jak jest jajnik nie jest to częste ale pojawia się pytałam o to lekarza czy mam się tym niepokoić ale twierdził że nie z moich obserwacji wynika ze to jest bardzie kolka jelitowa bo dokucza mi jak się najem czegoś co powoduje wzdęcia a jednocześnie mało się ruszam np tak było wczoraj. Ulgę przynoszą bączki lub stolec :).

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pielęgnację brodawek, przygotowanie ich już w czasie ciąży do karmienia moja siostra poleciła mi maść maltan. Już ją zakupiłam i mam zamiar się smarować od polowy ciąży. :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie wiem co by było bez invitro... tylu parom pomogło gdy już nie było nadziei...

O nasza dzidzię staraliśmy się z Lubym prawie 5 lat... ileż przy tym było emocji, kłótni i tragedii.
    W skrócie - stymulowanie hormonami, codzienne zastrzyki, 3 razy nieudana inseminacja, 2 zabiegi in vitro 3 transfery i LEKARZE NAWET NIE WIEDZĄ CO JEST NIE TAK!

Maka, tana, Agaax lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Na pielęgnację brodawek, przygotowanie ich już w czasie ciąży do karmienia moja siostra poleciła mi maść maltan. Już ją zakupiłam i mam zamiar się smarować od polowy ciąży. :)

Sutków i brodawek nie powinno się "drażnić" do 36 tc, bo podczas dotyku nawet wytwarza się oksytocyna, która może powodować przedwczesny poród. Na szkole rodzenia każą dopiero po 36 tygodniu smarować i delikatnie podrażniać frotką sutki, żeby je przygotować do karmienia.

aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie planujecie kupić łózeczka z szufladą czy bez ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Naprawdę nie wiem co by było bez invitro... tylu parom pomogło gdy już nie było nadziei...

O nasza dzidzię staraliśmy się z Lubym prawie 5 lat... ileż przy tym było emocji, kłótni i tragedii.
    W skrócie - stymulowanie hormonami, codzienne zastrzyki, 3 razy nieudana inseminacja, 2 zabiegi in vitro 3 transfery i LEKARZE NAWET NIE WIEDZĄ CO JEST NIE TAK!
    U nas ponad 3 lata starań. Ale już po 8 msc wiedzieliśmy co jest grane. Mąż ma azoospermie - nie ma plemników w nasieniu, są na szczęście w jądrach. Miał 2 biopsje. A po roku doszła jeszcze moja endometrioza. Dla nas to jedyna szansa na posiadanie biologicznych dzieci. Udało się choć już nie wierzyłam w to. Mamy jeszcze 2 śliczne sniezynki na zimowisku :-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szufladą. Mam mało miejsca więc zmieszczę w sypialni tylko łóżeczko i jedną komodę.

Na mnie czeka jeszcze jedna śnieżynka. Wracamy po nią pod koniec roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:06

Ejrene lubi tę wiadomość

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ