Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene wrote:Dopisane
Swoją drogą jak patrzę na naszą ile dziewczyn jest tam wpisanych co się nie udzielały dawno....
Jak nas podczytujecie to dajcie znać co u Was
Ja jestem i czytam regularnie, ale nie za bardzo nadążam żeby coś pisać, jakby copoza tym troszkę się obco czuje, bo Wy się już dobrze znacie a ja jestem hmm z tych nowych
Ejrene lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Ja jestem i czytam regularnie, ale nie za bardzo nadążam żeby coś pisać, jakby co
poza tym troszkę się obco czuje, bo Wy się już dobrze znacie a ja jestem hmm z tych nowych
Miejmy nadzieję, że się bardziej zgramy. Patrząc np na inne wątki, które powstały nawet już po nas to mają więcej zapisanych stron.
Wcześniej było więcej dziewczyn, które regularnie pisały a teraz zamilkły, no i na liście też jest nas dużo dużo więcej niż piszących.
Do dzieła więc dziewczyny
A łóżeczko bez szuflady bo jest ona mocno niewygodna jak się dziecko odkłada.Ejrene, _analiza, Inska, kama005 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Sutków i brodawek nie powinno się "drażnić" do 36 tc, bo podczas dotyku nawet wytwarza się oksytocyna, która może powodować przedwczesny poród. Na szkole rodzenia każą dopiero po 36 tygodniu smarować i delikatnie podrażniać frotką sutki, żeby je przygotować do karmienia.
Jak ja się cieszę ze tu o tej maści napisałam bo tak to mogłabym sobie biedy narobić , czasami dobre rady to można o dupę potłuc.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nowa! wrote:Moj maz w sobote wlasnie skonczyl remont sypialni I juz jest miejsce na lozeczko I przewijak. Lozeczko chce z szuflada I juz patrzylam na allegro na zestawy np. 15 elementow koszt okolo 550 zl.
O to już macie z głowy remont zazdroszczę
Też oglądałam na allegro, ale mnie jakoś te zestawy nie przekonują, wolę kupić osobno łórzeczko, osobno pościel itd.
Aisa podzielam Twoje zdanie odnośnie forum:)
Wiadomo że niektóre zn nas pracują \ mają dzieci i nie każdy ma czas zawsze wszystko nadrobić ale miło jest dostać odpowiedź jak się o coś pyta, albo odpowiadając komuś miło jest zauważyć że osoba do której to się pisze przeczytała co napisalyśmy chyba zgodzicie się że mną?
A nie pomyślałam że przez szuflade może się źle odkładać dzieckostokrotka2013, aisa, Agaax lubią tę wiadomość
-
Tak to już jest jak człowiek raczkuje w temacie najstarsza jestem ze wszystkich rodzinnym mam i dopiero pierwsze dziecko dobrych rad miliony muszę porządny filtr założyć
aisa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Cześć Maka
my remont planujemy na przyszły tydzień, pokój jest już wygospodarowanyłóżeczko z szufladą- zawsze można schować zapas pościeli ^^ Chyba coś dziwnego się ze mną dzieje, bo odpuściłam projekt i postanowiłam że klasyczna biel będzie idealna, jako że w perspektywie i tak szybko ściany zostaną zniszczone, tylko nad łóżeczkiem chcę stanąć i namalować balony na gorące powietrze, póki co mam je na kartkach i dobieram kolory...
Umówiłam się na połówkowe usg 3d na 29.02 a już się czuję jak z owsicą, nie mogę się doczekaćNiby mój lekarz robi dokładne i z pomiarami, ale zasugerował że sprzęt zostawia wiele do życzenia i że raz na jakiś czas przyjeżdża do innej kliniki specjalistka od usg genetycznego i warto się wybrać.
Oglądałyście już szpitale? ja mam dylemat- najlepiej wyposażony to moje ex miejsce pracy a nie chcę być przyjmowana przez kolegów/koleżanki, poza tym tam na położnictwie traktują ludzi jak bydło do zakolczykowania... ale z drugiej strony mają OIOM noworodkowy i jest bliskoaisa, Inska lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe wrote:Cześć Maka
my remont planujemy na przyszły tydzień, pokój jest już wygospodarowanyłóżeczko z szufladą- zawsze można schować zapas pościeli ^^ Chyba coś dziwnego się ze mną dzieje, bo odpuściłam projekt i postanowiłam że klasyczna biel będzie idealna, jako że w perspektywie i tak szybko ściany zostaną zniszczone, tylko nad łóżeczkiem chcę stanąć i namalować balony na gorące powietrze, póki co mam je na kartkach i dobieram kolory...
Umówiłam się na połówkowe usg 3d na 29.02 a już się czuję jak z owsicą, nie mogę się doczekaćNiby mój lekarz robi dokładne i z pomiarami, ale zasugerował że sprzęt zostawia wiele do życzenia i że raz na jakiś czas przyjeżdża do innej kliniki specjalistka od usg genetycznego i warto się wybrać.
Oglądałyście już szpitale? ja mam dylemat- najlepiej wyposażony to moje ex miejsce pracy a nie chcę być przyjmowana przez kolegów/koleżanki, poza tym tam na położnictwie traktują ludzi jak bydło do zakolczykowania... ale z drugiej strony mają OIOM noworodkowy i jest blisko
Ja teraz mam białe ściany w sypialni i wiem że na pewno już takich nie chcęNa połówkowe też chcę się umówić na tą datę co Ty- bo to jedną z nielicznych kiedy mój mąż będzie mógł że mną pójść, ale zadzwonie po czwartkowej wizycie.
A co do szpitali to ja mam jeden 8km od siebie, drugi 33km, a trzeci ponad 40 i na razie sklaniam się ku temu co najbliżej ale przekonana jeszcze nie jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:02
-
Hej dziewczyny
Ja też myślałam o łożeczku z szufladą i już z całym wyposażaniem. Jeśli chodzi o odkładanie to też nie pomyślałam że może to przeszkadzać, ale zapytam znajomych którzy mają z szufladą o ich uwagi
Nad szpitalem zastanawiałam się już, do wyboru mam 2- jeden oddalony o 30km a drugi o 50km. Daleko, ale niestety nic dobrego w pobliżu nie maCzasu jeszcze trochę mam więc będę się zastanawiać który z nich wybrać
aisa lubi tę wiadomość
-
Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze juz jestem po remoncie Bo juz mialam dosyc ale przeciagnelo sie Bo maz byl chory.
Polowkowe badania mam w przyszla srode bede spokojna jak bede juz po i bedzie wszystko dobrze.
Zdecydowalam ze jutro pojde do internisty z tym moim przeziebieniem jestem na zwolnieniu juz caly czas ale Nic nie zaszkodzi jak mnie oslucha dodatkowo bardzo dokucza mi bol tak na posladku I promieniuje na noge I kregoslup moze to rwa, maz mnie codziennie masuje ale coraz bardziej boli.mamuśka1 lubi tę wiadomość
-
Aisa dobrze mówi - wszyscy znani mi rodzice odradzają łóżeczka z szufladami - nogi poobijane i ilość przekleństw puszczonych w stronę mebla niezliczona!
Odradzam!
Ja się zastanawiam nad tym łóżeczkiem dostawianym do łóżka - boję się spać z dzieckiem pomiędzy nami a takie rozwiązanie wydaje się całkiem sprytne;)
Ktoś ma jakieś opinie na ten temat?
PS. Ja właśnie w poczekalni. Czekam na wizytę -może dowiem się płci swojego bąbla...aisa, mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza, kciukamy żeby dziecię współpracowało i pokazało swą płeć
Ja spałam czasem z Jaśkiem, ale na tym samym łóżku. Nie miałam dostawki, ale słyszałam dobre opinie od mam, które miały.
Nowa, z tymi bólami pleców itp to pewnie do dobrego fizjoterapeuty będzie dobrze pójść.
Na ścianę można kupić super przyklejanki albo właśnie coś namalować
Ja mam szpital 15 km od siebie, Jaśka tam rodziłam i drugi poród też się w nim odbędzie. -
_analiza wrote:
Ktoś ma jakieś opinie na ten temat?
PS. Ja właśnie w poczekalni. Czekam na wizytę -może dowiem się płci swojego bąbla...
Ja nic o tych dostawkach nie słyszałam, i trzymam kciuki by dzieć chciał się ujawnić
Zuzulka- to faktycznie kawałek masz do obu, ale mamy jeszcze czas na tą decyzję
Nowa! O kurczę rwa to nie ciekawie by było, ale może to chwilowe.... Oby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:40
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Ja wybrałam łóżeczko z Ikei bez szuflad
Dziewczyny zastanówcie się nad tymi kompletami pościeli, ostatnio czytałam, że dzieci poniżej roku nie powinny w niej spać a ochraniacze na łóżeczko spowodowały kilkanaście śmierci lozeczkowychprzeraził mnie ten artykuł i troche żałuje, że łóżeczko bedzie takie " gołe" bez żadnych bajerow...
aisa lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Ja wybrałam łóżeczko z Ikei bez szuflad
Dziewczyny zastanówcie się nad tymi kompletami pościeli, ostatnio czytałam, że dzieci poniżej roku nie powinny w niej spać a ochraniacze na łóżeczko spowodowały kilkanaście śmierci lozeczkowychprzeraził mnie ten artykuł i troche żałuje, że łóżeczko bedzie takie " gołe" bez żadnych bajerow...
Ochraniacz jest ok jak jest dobrze przywiązany do szczebelków w łóżeczku. -
Z tym ochraniaczem to chyba zależy też ile go jest, bo jak całe łórzeczko oblepione, to wentylacji zero. Poza tym tak naprawdę przydaje się jak dziecko już się przemieszcza po tym łórzeczku a wtedy śmierć łożeczkowa mu nie grozi.
Nasze dzieci rodzimy w lecie i będzie ciepło, poduszki wiadomo że małym się nie daje, ale tak w grugniu, listopadzie to czym według Was na noc przykryć jak nie kołderką? W śpiworek?