X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ale Ty jesteś śliczna!

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e..... to nie ja :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie my mamy chyba jeszcze mniej bo u nas nawet komoda nie wejdzie i też skłaniają się do tego z szufladą, zawsze coś tam się włoży :)
    Za miesiąc gdzieś będziemy remont robić w sypialni min. I musimy szafę wymienić na większą.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Dopisane :)

Swoją drogą jak patrzę na naszą ile dziewczyn jest tam wpisanych co się nie udzielały dawno....
    Jak nas podczytujecie to dajcie znać co u Was :)

Ja jestem i czytam regularnie, ale nie za bardzo nadążam żeby coś pisać, jakby co :D poza tym troszkę się obco czuje, bo Wy się już dobrze znacie a ja jestem hmm z tych nowych ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero na wiosnę ale porządnie - ze składziku robię garderobę, wyrzucam szafę i w jej miejscu stanie łóżeczko.
    Niemniej najpierw trzeba opróżnić składzik...

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz w sobote wlasnie skonczyl remont sypialni I juz jest miejsce na lozeczko I przewijak. Lozeczko chce z szuflada I juz patrzylam na allegro na zestawy np. 15 elementow koszt okolo 550 zl.

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja jestem i czytam regularnie, ale nie za bardzo nadążam żeby coś pisać, jakby co :D poza tym troszkę się obco czuje, bo Wy się już dobrze znacie a ja jestem hmm z tych nowych ;)
    Ja bym powiedziała, że tu się jeszcze nikt za dobrze nie zna. Jest dość wolne tempo pisania i jak tak patrzę to mało kto nadrabia co się działo wcześniej. Chyba, że nadrabia ale nie widać tego po postach ani po lajkach.
    Miejmy nadzieję, że się bardziej zgramy. Patrząc np na inne wątki, które powstały nawet już po nas to mają więcej zapisanych stron.
    Wcześniej było więcej dziewczyn, które regularnie pisały a teraz zamilkły, no i na liście też jest nas dużo dużo więcej niż piszących.
    Do dzieła więc dziewczyny :)

A łóżeczko bez szuflady bo jest ona mocno niewygodna jak się dziecko odkłada.

Ejrene, _analiza, Inska, kama005 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Sutków i brodawek nie powinno się "drażnić" do 36 tc, bo podczas dotyku nawet wytwarza się oksytocyna, która może powodować przedwczesny poród. Na szkole rodzenia każą dopiero po 36 tygodniu smarować i delikatnie podrażniać frotką sutki, żeby je przygotować do karmienia.

Jak ja się cieszę ze tu o tej maści napisałam bo tak to mogłabym sobie biedy narobić , czasami dobre rady to można o dupę potłuc.

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Moj maz w sobote wlasnie skonczyl remont sypialni I juz jest miejsce na lozeczko I przewijak. Lozeczko chce z szuflada I juz patrzylam na allegro na zestawy np. 15 elementow koszt okolo 550 zl.

O to już macie z głowy remont zazdroszczę :)

Też oglądałam na allegro, ale mnie jakoś te zestawy nie przekonują, wolę kupić osobno łórzeczko, osobno pościel itd.

Aisa podzielam Twoje zdanie odnośnie forum:)

Wiadomo że niektóre zn nas pracują \ mają dzieci i nie każdy ma czas zawsze wszystko nadrobić ale miło jest dostać odpowiedź jak się o coś pyta, albo odpowiadając komuś miło jest zauważyć że osoba do której to się pisze przeczytała co napisalyśmy chyba zgodzicie się że mną? :)

A nie pomyślałam że przez szuflade może się źle odkładać dziecko ;)

stokrotka2013, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest jak człowiek raczkuje w temacie najstarsza jestem ze wszystkich rodzinnym mam i dopiero pierwsze dziecko dobrych rad miliony muszę porządny filtr założyć :)

aisa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Maka :)

my remont planujemy na przyszły tydzień, pokój jest już wygospodarowany :) łóżeczko z szufladą- zawsze można schować zapas pościeli ^^ Chyba coś dziwnego się ze mną dzieje, bo odpuściłam projekt i postanowiłam że klasyczna biel będzie idealna, jako że w perspektywie i tak szybko ściany zostaną zniszczone, tylko nad łóżeczkiem chcę stanąć i namalować balony na gorące powietrze, póki co mam je na kartkach i dobieram kolory...

Umówiłam się na połówkowe usg 3d na 29.02 a już się czuję jak z owsicą, nie mogę się doczekać ;) Niby mój lekarz robi dokładne i z pomiarami, ale zasugerował że sprzęt zostawia wiele do życzenia i że raz na jakiś czas przyjeżdża do innej kliniki specjalistka od usg genetycznego i warto się wybrać.

Oglądałyście już szpitale? ja mam dylemat- najlepiej wyposażony to moje ex miejsce pracy a nie chcę być przyjmowana przez kolegów/koleżanki, poza tym tam na położnictwie traktują ludzi jak bydło do zakolczykowania... ale z drugiej strony mają OIOM noworodkowy i jest blisko

aisa, Inska lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Cześć Maka :)

my remont planujemy na przyszły tydzień, pokój jest już wygospodarowany :) łóżeczko z szufladą- zawsze można schować zapas pościeli ^^ Chyba coś dziwnego się ze mną dzieje, bo odpuściłam projekt i postanowiłam że klasyczna biel będzie idealna, jako że w perspektywie i tak szybko ściany zostaną zniszczone, tylko nad łóżeczkiem chcę stanąć i namalować balony na gorące powietrze, póki co mam je na kartkach i dobieram kolory...

Umówiłam się na połówkowe usg 3d na 29.02 a już się czuję jak z owsicą, nie mogę się doczekać ;) Niby mój lekarz robi dokładne i z pomiarami, ale zasugerował że sprzęt zostawia wiele do życzenia i że raz na jakiś czas przyjeżdża do innej kliniki specjalistka od usg genetycznego i warto się wybrać.

Oglądałyście już szpitale? ja mam dylemat- najlepiej wyposażony to moje ex miejsce pracy a nie chcę być przyjmowana przez kolegów/koleżanki, poza tym tam na położnictwie traktują ludzi jak bydło do zakolczykowania... ale z drugiej strony mają OIOM noworodkowy i jest blisko

Ja teraz mam białe ściany w sypialni i wiem że na pewno już takich nie chcę :) Na połówkowe też chcę się umówić na tą datę co Ty- bo to jedną z nielicznych kiedy mój mąż będzie mógł że mną pójść, ale zadzwonie po czwartkowej wizycie.
    A co do szpitali to ja mam jeden 8km od siebie, drugi 33km, a trzeci ponad 40 i na razie sklaniam się ku temu co najbliżej ale przekonana jeszcze nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:02

atdc15nmjt4tk663.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-)
    Ja też myślałam o łożeczku z szufladą i już z całym wyposażaniem. Jeśli chodzi o odkładanie to też nie pomyślałam że może to przeszkadzać, ale zapytam znajomych którzy mają z szufladą o ich uwagi ;-)
    Nad szpitalem zastanawiałam się już, do wyboru mam 2- jeden oddalony o 30km a drugi o 50km. Daleko, ale niestety nic dobrego w pobliżu nie ma :-/ Czasu jeszcze trochę mam więc będę się zastanawiać który z nich wybrać ;-)

aisa lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze juz jestem po remoncie Bo juz mialam dosyc ale przeciagnelo sie Bo maz byl chory.
    Polowkowe badania mam w przyszla srode bede spokojna jak bede juz po i bedzie wszystko dobrze.
    Zdecydowalam ze jutro pojde do internisty z tym moim przeziebieniem jestem na zwolnieniu juz caly czas ale Nic nie zaszkodzi jak mnie oslucha dodatkowo bardzo dokucza mi bol tak na posladku I promieniuje na noge I kregoslup moze to rwa, maz mnie codziennie masuje ale coraz bardziej boli.

mamuśka1 lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa dobrze mówi - wszyscy znani mi rodzice odradzają łóżeczka z szufladami - nogi poobijane i ilość przekleństw puszczonych w stronę mebla niezliczona! :)

Odradzam! :)

Ja się zastanawiam nad tym łóżeczkiem dostawianym do łóżka - boję się spać z dzieckiem pomiędzy nami a takie rozwiązanie wydaje się całkiem sprytne;)

Ktoś ma jakieś opinie na ten temat?

PS. Ja właśnie w poczekalni. Czekam na wizytę -może dowiem się płci swojego bąbla...:)

aisa, mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, kciukamy żeby dziecię współpracowało i pokazało swą płeć :)
    Ja spałam czasem z Jaśkiem, ale na tym samym łóżku. Nie miałam dostawki, ale słyszałam dobre opinie od mam, które miały.

Nowa, z tymi bólami pleców itp to pewnie do dobrego fizjoterapeuty będzie dobrze pójść.

Na ścianę można kupić super przyklejanki albo właśnie coś namalować ;)

Ja mam szpital 15 km od siebie, Jaśka tam rodziłam i drugi poród też się w nim odbędzie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Ktoś ma jakieś opinie na ten temat?

PS. Ja właśnie w poczekalni. Czekam na wizytę -może dowiem się płci swojego bąbla...:)

Ja nic o tych dostawkach nie słyszałam, i trzymam kciuki by dzieć chciał się ujawnić :)

Zuzulka- to faktycznie kawałek masz do obu, ale mamy jeszcze czas na tą decyzję :)

Nowa! O kurczę rwa to nie ciekawie by było, ale może to chwilowe.... Oby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:40

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam łóżeczko z Ikei bez szuflad :)
    Dziewczyny zastanówcie się nad tymi kompletami pościeli, ostatnio czytałam, że dzieci poniżej roku nie powinny w niej spać a ochraniacze na łóżeczko spowodowały kilkanaście śmierci lozeczkowych :( przeraził mnie ten artykuł i troche żałuje, że łóżeczko bedzie takie " gołe" bez żadnych bajerow...

aisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ja wybrałam łóżeczko z Ikei bez szuflad :)
    Dziewczyny zastanówcie się nad tymi kompletami pościeli, ostatnio czytałam, że dzieci poniżej roku nie powinny w niej spać a ochraniacze na łóżeczko spowodowały kilkanaście śmierci lozeczkowych :( przeraził mnie ten artykuł i troche żałuje, że łóżeczko bedzie takie " gołe" bez żadnych bajerow...
    Prawdą jest, że dziecko do roku czasu praktycznie nie używa pościeli. Tak naprawdę kołdrę i poduszkę można kupić na pierwsze urodziny, ale marketing zrobił swoje, że kupuje się całe zestawy bo to pięknie wygląda.
    Ochraniacz jest ok jak jest dobrze przywiązany do szczebelków w łóżeczku.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ochraniaczem to chyba zależy też ile go jest, bo jak całe łórzeczko oblepione, to wentylacji zero. Poza tym tak naprawdę przydaje się jak dziecko już się przemieszcza po tym łórzeczku a wtedy śmierć łożeczkowa mu nie grozi.

Nasze dzieci rodzimy w lecie i będzie ciepło, poduszki wiadomo że małym się nie daje, ale tak w grugniu, listopadzie to czym według Was na noc przykryć jak nie kołderką? W śpiworek?

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ