X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    ah zazdroszczę Wam, że już kupujecie coś dla dzieci :) Ja chyba się wstrzymam z zakupami gdzieś do 7 miesiąca...
    Nie chcę się spieszyć, bo obawy znowu wróciły. Po ostatniej wizycie i w końcu dwóch tygodniach bez stresu, dzisiaj rano zobaczyłam odrobinę krwi na papierze ;/
    Mam nadżerkę i małego polipa i lekarz mówil, że może zakrwawić, zwłaszcza po stosunku (był 3 dni temu, nie wiem czy to ma coś wspólnego czy jak od tego to powinno byc od razu), ale tak naprawdę nigdy nie wiadomo ;/
    Wizyte mam w poniedziałek, jak już nic się nie będzie działo to poczekam, ale jak jutro/pojutrze znowu coś zobacze to pedze do lekarza. Najgorsze, że w poradni do której chodze w każdy dzien przyjmuje inny lekarz. Zawsze chodze w poniedzialki a i tak przyjmuje dwóch na zmiane i nie chciałabym teraz znowu iśc do innego- trzeciego...
    Kochana, zakupami nie zapeszysz ale oczywiście masz prawo mieć swoje zdanie.
    Aczkolwiek co do płomień jeżeli nie towarzyrzy przy tym ból to nie jest to nic takiego zagrażającego.
    Co do krwawień jest podobnie.
    Jeżeli masz nadżerkę, to już pewnie ze przy <3 ją naruszacie. Glowa do gory kochana.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to tylko ta nadżerka... Bedzie mi sie dłużyć do poniedziałku, do wizyty...
    eh chyba pozostanie mi wstrzemięźliwość do konca ciazy ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam wam się pochwalić własną głupotą, mianowicie dopiero teraz uświadomiłam sobie że przyzwyczajona do obcasów bezwiednie niezależnie od sytuacji wciągam brzuch! dopiero teraz dotarło do mnie że go mam ^^ i to taki że stóp nie widzę :D zupełnie nie wiem jak mogłam to przeoczyć...
    https://picasaweb.google.com/112434118228377050741/2Lutego2016?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLT0k_m3xLX6vwE&feat=directlink

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:10

Ejrene, aisa, eve90, jusella, mamuśka1, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Mam nadzieję, że to tylko ta nadżerka... Bedzie mi sie dłużyć do poniedziałku, do wizyty...
    eh chyba pozostanie mi wstrzemięźliwość do konca ciazy ;)
    Kochana, usmies. Z dzidzia na pewno jest dobrze. Jeśli Cię nie boli to jest Okej

ada89 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był najpierw kocyk, potem śpiworki a jak miał 14 miesięcy to przeszliśmy na kołderkę. Lubi się nią przykrywać (podpatrzył w książce "Obrazki dla maluchów - ciało". Tam jest dziewczynka przykryta kołdrą, ma zamknięte oczy, leży na poduszce i tuli misia ;) On teraz robi podobny rytuał przed snem :D

My mamy od początku kokos-gryka. Nic się złego z nim nie dzieje. Trzeba by chyba go całkiem zalać i nie wietrzyć żeby się tam robaki pojawiły.

Lepszego samopoczucia życzę tym źle czujących się :)

Maka, Ejrene lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, prawie pewne jest to że krwawisz właśnie z nadżerki, one lubią tak postraszyć w ciąży. Nic się nie martw :)

Telashe, brzuch ciążowy jak ta lala :D

ada89 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) oby:)

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - nie martw się.
    Ja mam dziś jakiś gorszy humor,martwię się, że moje tygodniowe przeziębienie mogło zaszkodzić.
    Brzuch mnie boli,pewnie się coś rozciąga. ..
    Usg mam 12.02,nie wiem czy się przemówić na jakoś szybciej. Takie moje zamulanie... :(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie bez wysokiej gorączki nie zaszkodzi, nie bój się!

Gagaga, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Z dzieciątkiem wszystko w porzadku, mierzymy 10 cm CRL do dupki :) wiek z usg jak zwykle starsze, +/- 16t4d. Serducho pika, pępowinia pompuje;)

No i będzie Aleksander na 85% :D możecie nas we wpisie uaktualnić;) na potwierdzenie tej tezy mamy zdjątko:

43f164395b868e18med.jpg

Dr powiedziała ze jest cień szansy ze jednak będzie z tego dziewczynka bo łechtaczka czasem lubi jeszcze tak wyglądać ale ona widzi juz siusiaka;)

Czyli po pierwsze - sprawdziły się moje gusła, bo nie mogliśmy wybrać imienia dla dziewczynki; poza tym chiński kalendarz tez przewidywał chłopca;)

Maz się śmieje ze teraz musi boisko wybudować dla syna:D

Zobaczymy czy się potwierdzi na połówkowych, musze zadzwonić i się umowic:)

Ada - zobaczysz czas zleci do wizyty,jeśli nie ma boli to nie ma bezpośredniej przyczyny do obaw.

Telashe- super ze odkryłaś brzuch :pp

Gagaga, aisa, MirelS, kot_bury, Telashe, mamuśka1, Zuzulka88, Ejrene, majeczka87 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam w ogóle temperatury - ok. 37,5 najwięcej, ale najbardziej mnie psychicznie ta niemoc rozwaliła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza ALE SUPER, Gratulacje! :)

_analiza lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga rozumiem co czujesz poniewaz rowniez staram sie uporac z przeziebieniem co chwile smarkam, kicham I czasami kaszle I martwie sie co z obywatelem mojego brzucha ale chyba jutro podjade do lekarza zeby mnie osluchal.

Gagaga lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _20160202_203939_JPG_300x300_q85.jpg

IMG_20160202_205645_JPG_300x300_q85.jpg

Dzisiejsze zdobycze :-) z 1 obrazka wszystko praktycznie z metką.
    No i kupilam okolo 5 par spodenek dla chłopca i z 5 par dla dziewczynki ale zdjęcie nie chce się dodać :-(

Tak więc teraz czekam jeszcze na to co mam dostać ^^

jusella, Gagaga, kot_bury, mamuśka1, Zuzulka88, nowatorka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka a jak twoje usg?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Co do łóżeczka, to nam właśnie przywożą dziś wieczorem. Nie planowaliśmy tak wczesnego zakupu, ale przysłowiowo "trafiło się" i żal byłoby nie wziąć.
    Kupiliśmy okrągłe, na kółkach, rozkładane po 6 miesiąca na większe. Mam nadzieje, że podzielę entuzjazm innych mam, które mają te łożeczka i tak pisały, że takie super :)

A możesz proszę napisać jakie to dokładnie łóżeczko? Marka albo podeślij linka. Bardzo mi się podobają takie okrągłe łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 21:38

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Gagaga rozumiem co czujesz poniewaz rowniez staram sie uporac z przeziebieniem co chwile smarkam, kicham I czasami kaszle I martwie sie co z obywatelem mojego brzucha ale chyba jutro podjade do lekarza zeby mnie osluchal.

Zdrowiej! I daj znać, jeśli pójdziesz sprawdzić co u Pasażera (jak mówi mój lekarz)-na pewno wszystko ok:)

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, gratuluję udanej wizyty :) Nam zupełnie nie idzie wybranie imienia dla chłopca i kalendarz chiński wskazuje na dziewczynkę to może dziewczynka będzie :)
    Boiska tak od razu mąż nie musi budować, na początek wystarczy jakiś fajny samochodzik ;D

Gagaga, nie przejmuj się przeziębieniem. Nie takie choróbska zdarzają się w ciąży a dzieciątkom nic nie robią. Ale taka niemoc potrafi rozwalić. Wydobrzejesz i wróci lepsze samopoczucie :)

Gagaga, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :*

aisa lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza super! Gratuluję synka!

_analiza lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ