Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane bo tak czytałam że w ciąży powinno się pić min 1,5l wody niegazowanej... U mnie nie ma szans żeby tyle w siebie wlać - może jak się doda herbatę, kawę i zupę... Pijecie więcej? Ja zawsze malutko piłam- 4 szklanki dziennie w tym kawa. Teraz się zmuszam do wody ale ciężko..
kama005, aisa, Agaax lubią tę wiadomość
-
Ka nie pije stricte wody... Powinno się spożywać 3litry płynów. Oczywiście najbardziej z iej zalecana jest woda... Ja w siebie nie wieje wody bo prędzej Rzygne ale pije soki i inne napoje
Patutka widzę że ty też długo Czekasz na wizytę. Ja chyba zobacz z e małe po półtora miesiąca jak nie więcej jak mi wskaże datę USG...
Ja nóg nie Golilam bo moja skóra się do tego nie nadawała. Teraz po tej regeneracji się skuszę wreszcie na pozbycie się włosków... -
Dalile wrote:Dziewczyny... kłopotliwa sprawa... też macie problem z owłosieniem? Przez te hormony nusze golić nogi prawie codziennie....
Maka, nie wiem czy jest sens się męczyć z wodą. Ja np zawsze dolewam sok, wrzucam cytrynę lub cokolwiek. Po samej wodzie chce mi się jeszcze bardziej pić. Natomiast zauważyłam że mimo że kiedyś piłam mało tak teraz potrafię wypić 3 czasem 4 1,5l dzbanki herbaty/mięty/soku.
Cały myk polega na uzupełnianiu płynów, a te są w wielu formachSergiusz
-
Maka wrote:Kochane bo tak czytałam że w ciąży powinno się pić min 1,5l wody niegazowanej... U mnie nie ma szans żeby tyle w siebie wlać - może jak się doda herbatę, kawę i zupę... Pijecie więcej? Ja zawsze malutko piłam- 4 szklanki dziennie w tym kawa. Teraz się zmuszam do wody ale ciężko..
Ja też nie dam rady w siebie wlać 1,5 l samej wody choć staram się dużo pić.
Pije herbatę bo lubię czasami gotuje kompot z mrożonek bo też lubię - gotowych soków nie za bardzo bo są za słodkie dla mnie no i woda.
A jak u was jest z piciem mleka bo u mnie tak sobie.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Ja nie umiem pić żadnych soków ew kartonach czy kubusiow, boli mnie strasznie żołądek. Ewentualnie świeżo wyciskane a podchodzi mi tylko ananas z mango, żadnych cytrusów.. Ale pijesz te 3 litry dziennie? Moje dziecko przeze mnie będzie wysuszone...
-
stokrotka2013 wrote:A jak u was jest z piciem mleka bo u mnie tak sobie.
Soki gotowe- niet, ale domowe już chętnie. Dopiero teraz doceniłam sokowirówkęaisa lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Ja np lubię mleczne zupy kaszę ryż itp na mleku ale nie jem często i żeby pić szklankami mleko to nie - zdecydowanie wolę jogurt naturalny sam lub zmikzowany z owocami.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
-
Popatrzylam teraz na kalendarz chiński i wychodzi mi dziewczynka na lrenatalnych był chłopiec - nie mogę się doczekać kiedy poznamy płeć fasolki
Maka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
-
Ja wymienilam wszystkiego rodzaju płyny które mi wchodzą. Osobiście uważam że za mało ale nie jestem w stanie więcej wypić obojętnie czego bo zawsze piłam malutko. I tym się trochę martwię, no i właśnie ciekawilo mnie czy tylko ja jestem takim przypadkiem dziwnym.
-
Maka wrote:Ja wymienilam wszystkiego rodzaju płyny które mi wchodzą. Osobiście uważam że za mało ale nie jestem w stanie więcej wypić obojętnie czego bo zawsze piłam malutko. I tym się trochę martwię, no i właśnie ciekawilo mnie czy tylko ja jestem takim przypadkiem dziwnym.
Dziecko na nie-piciu nie ucierpi bo wszystko weźmie od Ciebie. Najwyżej ucierpi Twoja skóra, będzie bardziej wysuszona. Mogą pojawić się bóle głow, ale dziecku nic nie będzie.
Staraj się pić w miarę regularnie i to co Ci najlepiej wchodzi a będzie ok.
Mleko pije chyba tylko do kawy, no i dodaje do różnych rzeczy typu naleśniki.
Zwiększonego owłosienia nie zauważyłam u siebie.Maka, kama005 lubią tę wiadomość