X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Nowatorka współczuje przeżyć :( Nawet nie chcę sobie wyobrażać co czułaś. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze, odpoczywaj :)
    Ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, staram się je przeganiać, ale odetchnę chyba dopiero po porodzie. Czekam na te pierwsze ruchy, ale póki co cisza.

U mnie też cisza puki co. A kiedy masz teraz wizytę? Ten wózek na który się zdecydowałaś ma plastikową gondolę?

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola - wydaje mi się ze my juz nigdy nie odetchniemy! Teraz jest ciąża, potem będą zmartwienia z noworodkiem, potem znowu z wiekiem przedszkolnym i w ogóle na nasz biedne maleństwa na każdym rogu czyha tyle niebezpieczeństw, że trzeba się do tego uczucia juz przyzwyczaić - zawsze będzie się o co bać ;D

A tak mi sie przypomnialo bo któraś pytała się o zajady- mnie ostatnio pękały kąciki i teraz problem powraca - najpewniej to brak wit B- mój lekarz pozwolił spokojnie suplementować po 1 tabletce dziennie i po 3 dniach przeszło. Poza tym możesz maścią odkazajaca z apteki typu dezftan smarować żeby troszkę wyczyścić. No i natłuszcza wargi bo wiatr im szkodzi:)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza zgadzam się z Tobą. Po porodzie to się zacznie, czemu płacze, ulewa, kupa jakaś nie taka co to za wysypka itd. A im dziecko większe tym inne zmartwienia.

kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tyg:)belly pokazuje, że to już 5 m-c!:)

Nowatorka współczuję zdarzeń ale na pewno wszystko będzie dobrze.Wiem co to znaczy bo sama miałam akcje z krwia na papierze na początku ciąży.

aisa my mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki, z chłopcem poszło jakoś wyjątkowo szybko:)

analiza ja pisałam o pękających kącikach ust, smarowałam maścią witaminową cały czas i w sumie przeszło:)teraz cały czas smaruje zapobiegawczo,maść witaminowa fajnie natłuszcza:)

nowa, jesli wizyta u internisty Cie uspokoi choć trochę to idź, chociaz oni i tak sie skłaniają ku domowym sposobom a w ostateczności dają lekkie antybiotyki typu duomox czy coś w tym stylu

ejrene u mnie tez póki co cisz z ruchami i brzucha duzego w sumie też nie mam

Ciekawą rzecz napisałyście o tych ochraniaczach do łóżeczek...nie wiedziałam że mogą stwarzać jakieś zagrożenie.Ładnie to wygląda ale może rzeczywiście trzeba się zastanowić.

Idę robić śniadanko bo Mikołaj juz się domaga lekkim burczeniem w brzuchu:)

Miłego dnia:)ja mam dzisiaj w planie kino z dziewczynami:)

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka - ja na początku miałam okropną chcicę na wodę, potrafiłam wypić 2 butelki dziennie, a teraz znowu mogłaby dla mnie nie istnieć. Trochę się zmuszam, a do tego piję herbaty owocowe, cienkie zupy, jak mnie najdzie ochota to robię koktajl owocowo-mleczny. Staram się unikać tylko gotowych soków, a strasznie mnie do nich ciągnie... samego mleka nie piję, dla większego wapnia do każdej kanapki dorzucam cienki plaster sera, na kolację najchętniej wciągam twaróg z warzywami.

Dalile - nawet mi nie mów o włosach :/ moje kompletnie oszalały. Te na głowie i nogach są nędzne i łamliwe (na nogach mi akurat pasuje, że rzadkie i słabo rosną, ale na głowie mogłyby sobie darować...), a wszędzie indziej - kruczoczarny busz. Z natury jestem blondynką i wszędzie miałam raczej jasne włosy, więc to chyba sprawka hormonów... najgorzej wkurzają mnie włosy na brzuchu, których wcześniej w ogóle nie miałam, chyba że liczyć delikatny meszek. Grr!

Nowatorka - co za noc! Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku z Wami :) wiadomo, że strasznie trudno się nie martwić, ale naprawdę nie warto na zapas - jest i będzie dobrze :)

Wiola, Analiza - też mi się tak wydaje, że tych zmartwień zamiast coraz mniej, to jest coraz więcej. I faktycznie, jak się dziecko urodzi, to dopiero się zacznie...

Idę po południu na wizytę, mam nadzieję, że zrobią mi USG, bo jestem strasznie ciekawa, o ile maluch urósł - i może będzie już widać, czy to chłopak, czy dziewczynka :) trzymajcie kciuki:)

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile myślę że to jeszcze nie ten etap byśmy się musiały martwić że ruchów jeszcze nie czujemy. Ty pewnie i tak szybciej ode mnie poczujesz bo ja mam łożysko na przedniej ścianie.

kot_bury to trzymamy :)

Też liczę na to że dowiem się jutro czy oczekujemy Zuzi czy Mikołaja :)

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Nowatorka ale się musiałaś biedna nastresowac :-( Ale najważniejsze że wszystko w porządku. Będzie dobrze. Miała któraś badane CRP? Ja na początku wylądowałam w szpitalu z plamieniem i wyszedł jakiś stan zapalny. Powtarzałam 2 razy i znowu jest podwyższony wynosi 10 przy normie do 5...:-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury a nic włosy na głowie Ci się nie poprawiły?nadal wypadają?u mnie też słabo z tymi włosami ale to na pewno wina hormonów.

Ejrene ja się wcale tym nie przejmuję, na wszystko w życiu jest czas, na czucie ruchów także:)ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wiem gdzie mam ulokowane łożysko:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część maka, nie wiem czy się już z Tobą witałam:)ja crp miałam kiedyś robione ale nie w ciąży. Podwyższone crp świadczy o jakimś stanie zapalnym,pewnie masz jakaś infekcje.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    część maka, nie wiem czy się już z Tobą witałam:)ja crp miałam kiedyś robione ale nie w ciąży. Podwyższone crp świadczy o jakimś stanie zapalnym,pewnie masz jakaś infekcje.

Witam się i ja 0vishenka_33.gif No właśnie byłam tydzień temu z tym problemem u innego gina - mój twierdzi że w ciąży może być wyższe. Kazała powtórzyć i jeżeli będzie wyższe niż dotychczas to przepisała mi antybiotyk. Wyższe nie jest. Takie same. Zęby mam zdrowe, przebadane. Wymaz z pochwy czyściutki. Nie wiem czy olać sprawę i uznać że taka moja natura czy szukać dalej. Od początku ciąży też mam katar- może dlatego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:50

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o włosy na głowie to u mnie wypadają tak samo jak przed ciążą. Mąż twierdzi, że lenie się bardziej niż nasz kot... A ja Wam powiem, że u mnie to raczej geny... tacie też wypadały aż w końcu....został łysy 30icon_woot_gif.gif

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile - właśnie nieznacznie, jeszcze kilka tygodni temu włosy wypadały mi razem z cebulkami, a teraz na szczotce mam prawie same bez, więc tylko połamane, ale nadal okropne ilości. Na szczęście zaczynają się pojawiać nowe, nie wiem czy to po Jantarze (kiedyś też stosowałam i było ich dużo więcej), czy to znak, że w końcu coś się ruszyło. Tak się napaliłam, bo wszystkie dzieciate dziewczyny, z którymi rozmawiam, twierdzą że w ciąży miały piękne włosy, a ja to tu chyba niedługo łysa zostanę :)

CRP nie badałam, ale od samego początku mam podwyższone leukocyty, co też wskazywałoby na stan zapalny, i lekarz twierdzi, że to w ciąży normalne, więc może z tym tak samo? Też sprawdzałam gardło i zęby - czyste, wymaz ok, miałam tylko drobną infekcję pęcherza, ale przeszło samoistnie, a wyniki pozostały bez zmian.

Maka, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem :)

Nowatorka, współczuje przeżyć, oby już nigdy więcej takiego stresu. Najważniejsze, że z Małą jest wszystko ok. Piękne zdjęcie :)

Ejrene, zgadzam się z Tobą. Nie zawsze takie tragedię są wynikiem zaniedbania, niestety.
    Co do imion żeńskich to takie które w Pl i Se funkcjonuje np Anna lub Maria.

Kot_bury, trzymam kciuki za wizytę :) Na którą masz?

Smile, łatwo wybraliście imię dla chłopaka i będzie chłopak. Coś w tym chyba jest ;)

Mi mniej włosy wypadają, w poprzedniej ciąży też miałam mocniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:11

kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Ja mleko mogłabym pić litrami ale niestety musiałam przestać bo zauważyłam że biegunkę mam po mleku:/ ale staram się nadrabiać wapń inną formą nabiału - moja stara dentystka opowiadała mi ze w ciąży jadła codziennie pasek sera białego, żeby jej zęby nie poleciały- bo to podobno częsta sytuacja. Więc staram się maxa uwzględniać go w diecie, dziś na śniadanko kanapeczki z serem i miodem! :)

Większość dorosłych ludzi nie trwa mleka, stąd ta biegunka.. Ja nie pije od kilku lat, jedyna forma jaka mi nie Szkodzi to w kawie. Jak jedna z dziewczyn tutaj też jestem przeciwniczką picia mleka przez dorosłych ludzi. Więcej szkody niż pożytku., wystarczy trochę si zorientować w temacie tj książki i internet ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu!
    Dwa wymioty z rana- tak dla zasady :)
    Zanim zaszłam w ciążę chciałam mieć przynajmniej trójkę dzieci. Ale jeżeli każda moja ciąża miała by wyglądać tak jak ta, to myślę że przy trzeciej zeszłabym z tego świata :)

Pozytyw na dziś: oddałam krew i nie zemdlałam!

kot_bury, Maka, Smile, aisa, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a ja tam lubie mleko pod każdą postacią:)samego mleko raczej nie pije chyba, że z miodem i masłem ale kakao jak najbardziej:)

haha panna truskawka jak zobaczysz maleństwo to o wszystkich niedogodnościach zapomnisz:)jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)

aisa- no może coś w tym jest:)z chińskiego tez wyszedł chłopak bo sprawdziłam jak dziewczyny sie o tym rozpisywały:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:23

aisa, panna truskawka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka, lubię za pobranie krwi bez omdlenia ;)
    Czy Twoja mama podobnie przechodziła ciążę? Maleństwo wszystko wynagrodzi i znów zapragniesz być w ciąży mimo tych wszystkich niedogodności.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Oni powiedzieli ze moze to nadzerka ale nie byli tacy do konca przekonani. Raczej nie wiedzieli skad to... Pytalam sie czy w pracy za duzo siedzialam czy cos ale mowi ze nie, ze to nie od siedzenia. Jakbym cos dzwigala to tak. Na szczescie w piatek mam wizyte i zobacze co moj gin na to... A o nadzerce mi nikt nie mowil ze mam ale podobno mam.

A mala sie w tym szpitalu tak rozbrykala ze robila fikolki, ruszala nogami, odchylala glowe, jak zawsze to lezy i sie leni ;)
    A kopniaki tez juz czuje. Juz jestem w miare pewna ze to to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:39

aisa, kot_bury, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też wypadały garściami w pierwszym trymestrze, teraz się poprawiło.
    CO do mocniejszego owłosienia na całym ciele plus na brzuchu - gdzieś wyczytałam, że to oznaka, że w organizmie kobiety pojawił się testosteron, co oznacza, że będzie synek :) Czy u kogoś to się potwierdza?:)

Maka, aisa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Panna truskawka, lubię za pobranie krwi bez omdlenia ;)
    Czy Twoja mama podobnie przechodziła ciążę? Maleństwo wszystko wynagrodzi i znów zapragniesz być w ciąży mimo tych wszystkich niedogodności.

Moja mama w pierwszej ciąży czuła się tylko źle jak twierdzi przez miesiąc, a w drugiej to jej w ogóle nic nie było. Dziś rano jak rzygałam stwierdziła, że takich cudów to ona jeszcze nie widziała :D

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ