X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Nowatorka współczuje przeżyć :( Nawet nie chcę sobie wyobrażać co czułaś. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze, odpoczywaj :)
    Ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, staram się je przeganiać, ale odetchnę chyba dopiero po porodzie. Czekam na te pierwsze ruchy, ale póki co cisza.

U mnie też cisza puki co. A kiedy masz teraz wizytę? Ten wózek na który się zdecydowałaś ma plastikową gondolę?

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola - wydaje mi się ze my juz nigdy nie odetchniemy! Teraz jest ciąża, potem będą zmartwienia z noworodkiem, potem znowu z wiekiem przedszkolnym i w ogóle na nasz biedne maleństwa na każdym rogu czyha tyle niebezpieczeństw, że trzeba się do tego uczucia juz przyzwyczaić - zawsze będzie się o co bać ;D

A tak mi sie przypomnialo bo któraś pytała się o zajady- mnie ostatnio pękały kąciki i teraz problem powraca - najpewniej to brak wit B- mój lekarz pozwolił spokojnie suplementować po 1 tabletce dziennie i po 3 dniach przeszło. Poza tym możesz maścią odkazajaca z apteki typu dezftan smarować żeby troszkę wyczyścić. No i natłuszcza wargi bo wiatr im szkodzi:)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza zgadzam się z Tobą. Po porodzie to się zacznie, czemu płacze, ulewa, kupa jakaś nie taka co to za wysypka itd. A im dziecko większe tym inne zmartwienia.

kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tyg:)belly pokazuje, że to już 5 m-c!:)

Nowatorka współczuję zdarzeń ale na pewno wszystko będzie dobrze.Wiem co to znaczy bo sama miałam akcje z krwia na papierze na początku ciąży.

aisa my mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki, z chłopcem poszło jakoś wyjątkowo szybko:)

analiza ja pisałam o pękających kącikach ust, smarowałam maścią witaminową cały czas i w sumie przeszło:)teraz cały czas smaruje zapobiegawczo,maść witaminowa fajnie natłuszcza:)

nowa, jesli wizyta u internisty Cie uspokoi choć trochę to idź, chociaz oni i tak sie skłaniają ku domowym sposobom a w ostateczności dają lekkie antybiotyki typu duomox czy coś w tym stylu

ejrene u mnie tez póki co cisz z ruchami i brzucha duzego w sumie też nie mam

Ciekawą rzecz napisałyście o tych ochraniaczach do łóżeczek...nie wiedziałam że mogą stwarzać jakieś zagrożenie.Ładnie to wygląda ale może rzeczywiście trzeba się zastanowić.

Idę robić śniadanko bo Mikołaj juz się domaga lekkim burczeniem w brzuchu:)

Miłego dnia:)ja mam dzisiaj w planie kino z dziewczynami:)

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka - ja na początku miałam okropną chcicę na wodę, potrafiłam wypić 2 butelki dziennie, a teraz znowu mogłaby dla mnie nie istnieć. Trochę się zmuszam, a do tego piję herbaty owocowe, cienkie zupy, jak mnie najdzie ochota to robię koktajl owocowo-mleczny. Staram się unikać tylko gotowych soków, a strasznie mnie do nich ciągnie... samego mleka nie piję, dla większego wapnia do każdej kanapki dorzucam cienki plaster sera, na kolację najchętniej wciągam twaróg z warzywami.

Dalile - nawet mi nie mów o włosach :/ moje kompletnie oszalały. Te na głowie i nogach są nędzne i łamliwe (na nogach mi akurat pasuje, że rzadkie i słabo rosną, ale na głowie mogłyby sobie darować...), a wszędzie indziej - kruczoczarny busz. Z natury jestem blondynką i wszędzie miałam raczej jasne włosy, więc to chyba sprawka hormonów... najgorzej wkurzają mnie włosy na brzuchu, których wcześniej w ogóle nie miałam, chyba że liczyć delikatny meszek. Grr!

Nowatorka - co za noc! Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku z Wami :) wiadomo, że strasznie trudno się nie martwić, ale naprawdę nie warto na zapas - jest i będzie dobrze :)

Wiola, Analiza - też mi się tak wydaje, że tych zmartwień zamiast coraz mniej, to jest coraz więcej. I faktycznie, jak się dziecko urodzi, to dopiero się zacznie...

Idę po południu na wizytę, mam nadzieję, że zrobią mi USG, bo jestem strasznie ciekawa, o ile maluch urósł - i może będzie już widać, czy to chłopak, czy dziewczynka :) trzymajcie kciuki:)

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile myślę że to jeszcze nie ten etap byśmy się musiały martwić że ruchów jeszcze nie czujemy. Ty pewnie i tak szybciej ode mnie poczujesz bo ja mam łożysko na przedniej ścianie.

kot_bury to trzymamy :)

Też liczę na to że dowiem się jutro czy oczekujemy Zuzi czy Mikołaja :)

aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Nowatorka ale się musiałaś biedna nastresowac :-( Ale najważniejsze że wszystko w porządku. Będzie dobrze. Miała któraś badane CRP? Ja na początku wylądowałam w szpitalu z plamieniem i wyszedł jakiś stan zapalny. Powtarzałam 2 razy i znowu jest podwyższony wynosi 10 przy normie do 5...:-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury a nic włosy na głowie Ci się nie poprawiły?nadal wypadają?u mnie też słabo z tymi włosami ale to na pewno wina hormonów.

Ejrene ja się wcale tym nie przejmuję, na wszystko w życiu jest czas, na czucie ruchów także:)ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wiem gdzie mam ulokowane łożysko:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część maka, nie wiem czy się już z Tobą witałam:)ja crp miałam kiedyś robione ale nie w ciąży. Podwyższone crp świadczy o jakimś stanie zapalnym,pewnie masz jakaś infekcje.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    część maka, nie wiem czy się już z Tobą witałam:)ja crp miałam kiedyś robione ale nie w ciąży. Podwyższone crp świadczy o jakimś stanie zapalnym,pewnie masz jakaś infekcje.

Witam się i ja 0vishenka_33.gif No właśnie byłam tydzień temu z tym problemem u innego gina - mój twierdzi że w ciąży może być wyższe. Kazała powtórzyć i jeżeli będzie wyższe niż dotychczas to przepisała mi antybiotyk. Wyższe nie jest. Takie same. Zęby mam zdrowe, przebadane. Wymaz z pochwy czyściutki. Nie wiem czy olać sprawę i uznać że taka moja natura czy szukać dalej. Od początku ciąży też mam katar- może dlatego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:50

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o włosy na głowie to u mnie wypadają tak samo jak przed ciążą. Mąż twierdzi, że lenie się bardziej niż nasz kot... A ja Wam powiem, że u mnie to raczej geny... tacie też wypadały aż w końcu....został łysy 30icon_woot_gif.gif

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile - właśnie nieznacznie, jeszcze kilka tygodni temu włosy wypadały mi razem z cebulkami, a teraz na szczotce mam prawie same bez, więc tylko połamane, ale nadal okropne ilości. Na szczęście zaczynają się pojawiać nowe, nie wiem czy to po Jantarze (kiedyś też stosowałam i było ich dużo więcej), czy to znak, że w końcu coś się ruszyło. Tak się napaliłam, bo wszystkie dzieciate dziewczyny, z którymi rozmawiam, twierdzą że w ciąży miały piękne włosy, a ja to tu chyba niedługo łysa zostanę :)

CRP nie badałam, ale od samego początku mam podwyższone leukocyty, co też wskazywałoby na stan zapalny, i lekarz twierdzi, że to w ciąży normalne, więc może z tym tak samo? Też sprawdzałam gardło i zęby - czyste, wymaz ok, miałam tylko drobną infekcję pęcherza, ale przeszło samoistnie, a wyniki pozostały bez zmian.

Maka, aisa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem :)

Nowatorka, współczuje przeżyć, oby już nigdy więcej takiego stresu. Najważniejsze, że z Małą jest wszystko ok. Piękne zdjęcie :)

Ejrene, zgadzam się z Tobą. Nie zawsze takie tragedię są wynikiem zaniedbania, niestety.
    Co do imion żeńskich to takie które w Pl i Se funkcjonuje np Anna lub Maria.

Kot_bury, trzymam kciuki za wizytę :) Na którą masz?

Smile, łatwo wybraliście imię dla chłopaka i będzie chłopak. Coś w tym chyba jest ;)

Mi mniej włosy wypadają, w poprzedniej ciąży też miałam mocniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:11

kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Ja mleko mogłabym pić litrami ale niestety musiałam przestać bo zauważyłam że biegunkę mam po mleku:/ ale staram się nadrabiać wapń inną formą nabiału - moja stara dentystka opowiadała mi ze w ciąży jadła codziennie pasek sera białego, żeby jej zęby nie poleciały- bo to podobno częsta sytuacja. Więc staram się maxa uwzględniać go w diecie, dziś na śniadanko kanapeczki z serem i miodem! :)

Większość dorosłych ludzi nie trwa mleka, stąd ta biegunka.. Ja nie pije od kilku lat, jedyna forma jaka mi nie Szkodzi to w kawie. Jak jedna z dziewczyn tutaj też jestem przeciwniczką picia mleka przez dorosłych ludzi. Więcej szkody niż pożytku., wystarczy trochę si zorientować w temacie tj książki i internet ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu!
    Dwa wymioty z rana- tak dla zasady :)
    Zanim zaszłam w ciążę chciałam mieć przynajmniej trójkę dzieci. Ale jeżeli każda moja ciąża miała by wyglądać tak jak ta, to myślę że przy trzeciej zeszłabym z tego świata :)

Pozytyw na dziś: oddałam krew i nie zemdlałam!

kot_bury, Maka, Smile, aisa, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a ja tam lubie mleko pod każdą postacią:)samego mleko raczej nie pije chyba, że z miodem i masłem ale kakao jak najbardziej:)

haha panna truskawka jak zobaczysz maleństwo to o wszystkich niedogodnościach zapomnisz:)jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)

aisa- no może coś w tym jest:)z chińskiego tez wyszedł chłopak bo sprawdziłam jak dziewczyny sie o tym rozpisywały:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:23

aisa, panna truskawka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka, lubię za pobranie krwi bez omdlenia ;)
    Czy Twoja mama podobnie przechodziła ciążę? Maleństwo wszystko wynagrodzi i znów zapragniesz być w ciąży mimo tych wszystkich niedogodności.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Oni powiedzieli ze moze to nadzerka ale nie byli tacy do konca przekonani. Raczej nie wiedzieli skad to... Pytalam sie czy w pracy za duzo siedzialam czy cos ale mowi ze nie, ze to nie od siedzenia. Jakbym cos dzwigala to tak. Na szczescie w piatek mam wizyte i zobacze co moj gin na to... A o nadzerce mi nikt nie mowil ze mam ale podobno mam.

A mala sie w tym szpitalu tak rozbrykala ze robila fikolki, ruszala nogami, odchylala glowe, jak zawsze to lezy i sie leni ;)
    A kopniaki tez juz czuje. Juz jestem w miare pewna ze to to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:39

aisa, kot_bury, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też wypadały garściami w pierwszym trymestrze, teraz się poprawiło.
    CO do mocniejszego owłosienia na całym ciele plus na brzuchu - gdzieś wyczytałam, że to oznaka, że w organizmie kobiety pojawił się testosteron, co oznacza, że będzie synek :) Czy u kogoś to się potwierdza?:)

Maka, aisa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Panna truskawka, lubię za pobranie krwi bez omdlenia ;)
    Czy Twoja mama podobnie przechodziła ciążę? Maleństwo wszystko wynagrodzi i znów zapragniesz być w ciąży mimo tych wszystkich niedogodności.

Moja mama w pierwszej ciąży czuła się tylko źle jak twierdzi przez miesiąc, a w drugiej to jej w ogóle nic nie było. Dziś rano jak rzygałam stwierdziła, że takich cudów to ona jeszcze nie widziała :D

aisa lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ