Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene wrote:U mnie też cisza puki co. A kiedy masz teraz wizytę? Ten wózek na który się zdecydowałaś ma plastikową gondolę?Ejrene wrote:_analiza zgadzam się z Tobą. Po porodzie to się zacznie, czemu płacze, ulewa, kupa jakaś nie taka co to za wysypka itd. A im dziecko większe tym inne zmartwienia.
ale pewnie macie rację. Szczególnie przy pierwszym dziecku panika z byle powodu. Trochę mnie to przeraża, ja jestem kompletnie zielona w temacie. Nigdy nie trzymałam na rękach dziecka młodszego niż 4 miesiące. Mam nadzieję, że może szkoła rodzenia rozwieje trochę wątpliwości. Czytam poradniki, ale nic nas nie wyszkoli tak jak życie
Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Dziewczyny to jest właśnie straszne
Ciąża piękny wyjątkowy stan a tak na krawędzi tyle zmartwień non stop.
Ja też zaczynam wg USG 5 miesiąc
Moja wizyta u Gin była ok. Wyniki cytologij za 3 tygodnie a bolało jak cholera przy pobieraniu.
Serduszko bije 148/min
usg mogę zrobić najwcześniej 23 lutego. Ja chyba zejdę do tego czasu!
Ja z włosami nie mam wielkiego problemu chociaż coś tam wypadają... Ale nie dużofryzjer mówi że sporo włosów mam nowych i nie Muszę się martwić....
U nas w domu kłótnia a teraz grobowa cisza...Maka, eve90, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
olcia_2209 wrote:Moje włosy też wypadały garściami w pierwszym trymestrze, teraz się poprawiło.
CO do mocniejszego owłosienia na całym ciele plus na brzuchu - gdzieś wyczytałam, że to oznaka, że w organizmie kobiety pojawił się testosteron, co oznacza, że będzie synekCzy u kogoś to się potwierdza?
To mi się sprawdza... Na brzuchu mi łonowce wyskakują... Na razie tępie pensetą.. Ale co jak będzie tego więcej, nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:58
-
Wiola90 wrote:Nie pocieszyłyście mnie
ale pewnie macie rację. Szczególnie przy pierwszym dziecku panika z byle powodu. Trochę mnie to przeraża, ja jestem kompletnie zielona w temacie. Nigdy nie trzymałam na rękach dziecka młodszego niż 4 miesiące. Mam nadzieję, że może szkoła rodzenia rozwieje trochę wątpliwości. Czytam poradniki, ale nic nas nie wyszkoli tak jak życie
Damy radę
Z tego co wiem to możesz również poprosić swoją położną z przychodni, i będzie do Ciebie przyjeżdżać jeszcze przed porodem na wizyty. do mojej koleżanki tak przyjeżdża, bo ona nie miała jak do szkoły rodzenia się zapisać i jest bardzo zadowolona, zawsze jej serduszko małej sprawdzi, i opowiada o pielęgnacji, karmieniu itp.
Jak będziesz ten wózek oglądać to zobacz jaka ma wentylację
Bo spotkałam się ostatnio z kilkoma opiniami że lepsze tradycyjne gondole niż plastikowe, bo w plastikowych dziecku gorąco w lecie.aisa lubi tę wiadomość
-
Dobry! trochę wstyd się przyznać ale dopiero wstałam.. znów wróciło mi śnienie koszmarami w HD
Maka wrote:To mi się sprawdza... Na brzuchu mi łonowce wyskakują... Na razie tępie pensetą.. Ale co jak będzie tego więcej, nie wiem.jedyne co dobre- przez pół życia walczyłam z bardzo cienkimi paznokciami a teraz jak ręką odjął, są ładne, długie i nawet przestały się rozdwajać. Co ciekawe chemia gospodarcza nawet ta lvl hard nie robi na nich wrażenia.
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Ejrene wrote:Damy radę
Z tego co wiem to możesz również poprosić swoją położną z przychodni, i będzie do Ciebie przyjeżdżać jeszcze przed porodem na wizyty. do mojej koleżanki tak przyjeżdża, bo ona nie miała jak do szkoły rodzenia się zapisać i jest bardzo zadowolona, zawsze jej serduszko małej sprawdzi, i opowiada o pielęgnacji, karmieniu itp.
Jak będziesz ten wózek oglądać to zobacz jaka ma wentylację
Bo spotkałam się ostatnio z kilkoma opiniami że lepsze tradycyjne gondole niż plastikowe, bo w plastikowych dziecku gorąco w lecie.zupełnie nie wiem o co ją zapytać, bo chyba potrzebuję wykładu dot. wszystkiego....
co do gondoli, widziałam też śliczne wózki (nie wiem czy praktyczne, bo jedynie w internecie) z gondolą wiklinową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:16
Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Proszę mnie nie straszyć plastikowymi gondolami bo ja w spadku mam dostać concord neo i właśnie w nich jest plastik. Haha będę się musiała przyjrzeć dobrze!
Co do włosów i męskiego lokatora - trochę mogę potwierdzić chociaż jakiegoś bardzo zauważalnego przyrostu włosów tuitam nie zaobserwowałam. Na linii pośrodku brzucha może coś urosło. Ale nie czarne na szczescie;)
Ale mam pytanie - od kilku dni mam taki lekki delikatny ból jakby węzłów chłonnych - takie uczucie jakby lekkiego zawiania tego miejsca. Nie boli przy dotyku ale czuje przy przelykaniu ze to miejsce jest zmienione. Wczoraj w nocy zauważyłam że nie mogę spać na jednym uchu bo jak się źle ułożę to mi dokucza - nie jest to ból ale taki znaczący dyskomfort. I teraz nie wiem czy to uszy czy te węzły, czy iść do lekarza czy może jakieś naturalne metody włączyć? Macie coś? Kiedyś coś słyszałam o przykładami cebuli na noc do ucha... muszę zerknąć w internet... ale będę wdzięczna za wszelkie rady;)19.07.2016 r. Aleksander
-
Ejrene wrote:Jak będziesz ten wózek oglądać to zobacz jaka ma wentylację
Bo spotkałam się ostatnio z kilkoma opiniami że lepsze tradycyjne gondole niż plastikowe, bo w plastikowych dziecku gorąco w lecie.
O tym nie pomyślałam, ale jakoś nie podobają mi się te tradycyjne. Słyszałam tylko, że lepiej sprawdzają się w zimę bo dziecku jest cieplej.
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
kot_bury wrote:Dalile - nawet mi nie mów o włosach
moje kompletnie oszalały. Te na głowie i nogach są nędzne i łamliwe (na nogach mi akurat pasuje, że rzadkie i słabo rosną, ale na głowie mogłyby sobie darować...), a wszędzie indziej - kruczoczarny busz. Z natury jestem blondynką i wszędzie miałam raczej jasne włosy, więc to chyba sprawka hormonów... najgorzej wkurzają mnie włosy na brzuchu, których wcześniej w ogóle nie miałam, chyba że liczyć delikatny meszek. Grr!
Mąż się ze mnie nabija za te włosy na brzuchu...
Ale ale! Wczoraj dowiedziałam się, że moja przyjaciółka jest w ciąży!! Cudownie, będzie tylko 3 msc różnicy między naszymi dziećmi. Cieszę się jakby ja drugi raz zaszłaMaka, jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowatorka - dobrze, że wszystko w porządku.
A Wy dziewczyny, fajnie, że czujecie ruchy, ja po jednym "przepłynięciu ryby" nie czuję nic więcej, poza tym, że w nocy mi niedobrze, rano mi niedobrze, przed jedzeniem mi niedobrze, po jedzeniu też.
Co do wody z cytryną - nie wolno dodawać cytryny do wrzątku, do bardzo gorącej wody ani tym bardziej herbaty - bo się wytrąca cytrynian glinu, który jak się osadza, może mieć związek z występowaniem choroby Alzheimera. Więc cytryna spoko, ale nie do gorącego.aisa, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Ja mam łóżeczko 32-letnie po mnie
Szuflady w tamtych czasach nie było, więc daliśmy teraz radę bez i da się
Musieliśmy tylko kupić materac na zamówienie, bo łóżeczko nie jest w standardowym rozmiarze. Materac mamy gryka, pianka, kokos.
Jeśli chodzi o kołderki, to my też zaczęliśmy używać, pod koniec grudnia jak mała miała ponad rok. A wcześniej tylko kocyk. Położna nam powiedziała, że dla niemowląt kołdry się nie nadają, bo są sztywne i tak nie opatulą dziecka, jak kocyk. Moja córka urodziła się w grudniu i całą zimę spała pod kocykiem. Nie marzła. Wiosną i jesienią spała pod grubszym kocykiem, a latem miała cienki albo w ogóle bez spała jak było gorąco. Ochraniacze na łóżeczko mieliśmy od początku i u nas się sprawdzają, bo nieraz jak buszowała po łóżeczku, to głowa lądowała na szczebelkach i gdyby nie ochraniacz to byłyby guzy na głowieaisa lubi tę wiadomość
-
Witam!
Nowatorka, parę tygodniu wcześniej miałam to samo, czułam okropny ból jakby na biegunke i klucie w środku przy pupie jakby, potem dostałam takiego krwawienia ze miałam mokre spodnie a wysiadajac z samochodu nie dałam rady odchylic nogi zeby wysiasc, na ostrym dyżurze myśleli ze to poronienie ale jak zobaczyli bijące serduszko dzidzi to powiedzieli ze to moze jednak nadzerka ale nie są pewni, byłam w szoku bo dotychczas nikt mi nie stwierdził nadzerki, miałam jedynie krwiaka w macicy ale powiedzieli ze to też nie od niego, dostałam wówczas taki bolacy zastrzyk w pupe, który tak dlugooo trwał, bo bardzo powoli go wpuszczali, od tamtej pory zaczelam inaczej troszke na to wszystko patrzeć i teraz każdy ból czy kłucie często porównuje do tamtej sytuacji
A dziś idę na szmatki, pobuszuje i ja, a potem lece do smyka bo wczoraj na małych zakupkach wypatrzylismy spiworek taki ze rączki są na zewnątrz i był w promocji, tak się zastanowilismy i za 30zl kupimy go bo to naprawde dobra cenaZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
_analiza wrote:Ale mam pytanie - od kilku dni mam taki lekki delikatny ból jakby węzłów chłonnych - takie uczucie jakby lekkiego zawiania tego miejsca. Nie boli przy dotyku ale czuje przy przelykaniu ze to miejsce jest zmienione. Wczoraj w nocy zauważyłam że nie mogę spać na jednym uchu bo jak się źle ułożę to mi dokucza - nie jest to ból ale taki znaczący dyskomfort. I teraz nie wiem czy to uszy czy te węzły, czy iść do lekarza czy może jakieś naturalne metody włączyć? Macie coś? Kiedyś coś słyszałam o przykładami cebuli na noc do ucha... muszę zerknąć w internet... ale będę wdzięczna za wszelkie rady;)
Sergiusz
-
Maka wrote:Mi się strasznie podoba maxi cosi quinny mood czarny i biały stelaż... Ale 3,5 tys za wózek... No nie wiem. Ło taki: http://allegro.pl/quinny-moodd-3w1-maxi-cosi-pebble-model-2016-i5104535983.html
u mnie takim szperaczem jest M. ja jestem tym głosem rozsądku
Wózek musi być wygodny dla wszystkich użytkowników, ale chyba cena byłaby dla mnie nie do przeskoczenia uwzględniając poglądy
Sergiusz
-
Ja również się witam w 18 tygodniu, jednak jeszcze to nie 5 miesiąc. Belly przekłamuje niestety.
Tutaj jest rozpiska jak się liczy tygodnie, miesiące i trymestry
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.Ejrene, aisa, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:To mi się sprawdza... Na brzuchu mi łonowce wyskakują... Na razie tępie pensetą.. Ale co jak będzie tego więcej, nie wiem.
U mnie podobnie z owłosieniem i na 99,9% chłopak (3x na USG wyszlo)a na 100% będę wiedziała po wynikach amnio.
Dziewczynki, ponawiam prośbę odnośnie wymiarów kaptura - robię sweterek dla Obywatela tak "na oko" i nie wiem jak wysoki kaptur mam zrobić - jeśli któraś ma już zakupioną bluzę albo coś z kapturem byłabym wdzięczna za podanie wymiaru (wysokości) kaptura bo robótka w miejscu stanęła. -
Telashe wrote:jest ładny
u mnie takim szperaczem jest M. ja jestem tym głosem rozsądku
Wózek musi być wygodny dla wszystkich użytkowników, ale chyba cena byłaby dla mnie nie do przeskoczenia uwzględniając poglądy
U nas odwrotnie...Że też ja na takiego nie natrafiłam ;p U mnie jest też tego rodzaju problem że jak się upreeeee.... ;p A jak widzę jakiś inny to stwierdzam " noo faajny, ale....".