Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:Mi z kalendarza chińskiego wychodzi chłopak
Patutka ja swoje małe widziałam 12.01 a teraz pewnie za jakieś dobre 2,5 tygodnia jeszcze....
To szybciej niż jaale odstęp mamy podobny
Dobranoc Maka2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka co ty kupujesz i dla dziolchy i dla chlopaka? I co potem zrobisz z polowa ciuchow?
Co do picia wody to bez przesady. Trzeba duzo pic ale nie koniecznie wode. Ja pije b duzo slabiutkiej herbaty z cytryna, sokow, rzadko sama wode a siuski mam ladne jasne tzn ze dobrze sie nawilzam
Patutka lubi tę wiadomość
-
Hahaha, nowatorka kochana typowo chłopięce to są te spodenki których nie ma
Staram się kupować takie unisex, bo nie chce córki calej na różowo ubierać, wiec wiesz.
A te pajacyki w gwiazdke, to zamierzam nawet wykorzystać Dla córyjako piżamki czy coś. Bo mie zamierzam robić małej landrynki
Co do cytryny to lepiej z nią nie przesadzajcienowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
cytryna jest zdrowa, ale nie w nadmiarze- jak wszystko.Gdzieś czytałam że zalana gorącą wodą może uwalniać peptydy odpowiedzialne za rozwój nowotworów.
Woda niegazowana w nadmiarze czyt. powyżej 7l może być szalenie niebezpieczna! wypłukuje elektrolity z organizmu, co może prowadzić nawet do śmierci. Lepiej więc różnicować płynySergiusz
-
Patutka wrote:No bo nadmiar witaminy c dla dziecka nie jest zdrowy. Nie pamiętam co taki nadmiar powoduje.
Ja od dziecka potrafie zjeść cytrynę gryząc jak jabłko i ubolewam nad tym, bo jest na drugim miejscu, zaraz po arbuzie ^^
A mnie obudzil bol brzuchataki piekacy jak ten na biegunke ale juz sie boje. Jejku w ciazy to ciagly strach o cos. Zwlaszcza ze ostatnio czytalam o dziewczynie ktora nagle zaczela miec skurcze i poronila. Boje sie.
(((( ale nie chce panikowac bo wydaje mi sie ze to od jelit.zwlaszcza ze mam tez gazy.. Poleze troche z nadzieja ze mi przejdzie
Uaktualnienie. Wracam z ostrego dyzuru. Po tym bolu poszlam do toalety i ... Krew na papierze. Juz myslalam ze to koniec. Zbadali mnie, mala ma sie dobrze, wszystko jest ok, nie wiadomo skad krwawienie. Byc moze z nadzerki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 05:36
-
Patutka leze i narazie nic sie nie dzieje. Ale juz moja ciaza nie bedzie taka spokojnajak byla tzn ja psychicznie juz taka spokojna nie bede po tym. Az strach mnie bierze jak sobie przypomne ten moment, juz myslalam ze to koniec. U mnie szyjka jest ok, lozysko zeszlo na tyl (bylo z boku), mala wywijala koziolki. W piatek na szczescie ide do mojego gina i skontrolujej eszcze raz.
Ps. Zostawila mi fotke, zaraz wrzuce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 07:13
Patutka, aisa, mamuśka1, _analiza, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nowatorka, jezeli chodzi o cytryne to troche czytałam i spokojnie możesz ją pić z herbata ale najpierw trzeba wyjac napar czy liscie. Bo w tym połaczeniu rzeczywiscie coś tam szkodliwego się wytwarza, ale jak wrzucisz do herbaty bez naparu to nic się nie dzieje
nowatorka lubi tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Nowatorka współczuję...ah powiem wam że czasami zazdroszczę tym prostym dziewczyna... Które ogólnie nie czytają w necie, wierzą swoim lekarza i o nic nie pytają hehe mają spokojna ciążę bo nie wiedzą że są jakieś zagrożenia
Herbata z cytryna nie szkodzi jeśli się wyciągnie napar jak Ada 98 pisałahttps://www.maluchy.pl/li-72635.png -
_analiza- gratuluje synka
dopisałam do listy
aisa- a dla dziewczynki w takim razie jakie macie typy?
nowatorka- dobrze że skończyło się tylko na strachu :*
Patutka wrote:Ps. Nowatorka, prosze Cię, nie czytaj takich rzeczy.... to nic dobrego w Twoim stanie. Takie rzeczy się zdarzają, musiała mieć problemy z szyjką i ze stawianiem się macicy jak ja i po prostu nic z tym nie zrobiła...
Patutka wybacz ale zraziło mnie to co napisałaś, bo nie znasz sytuacji tej kobiety o której napisała nowatorka- więc nie osądzaj że miała problemy i nic z tym nie zrobiła. Rożne sytuacje się zdarzają, sama znam taką że dziewczyna w ciąży w 17 tyg. była na wizycie na której wszystko było ok, a w nocy poroniła i nie wiadomo dlaczego.
Mi z chińskiego kalendarza wychodzi chłopak czyli jest zgodny z moją intuicjąa mleka samego nie pije bo nigdy nie lubiłam, ale jem płatki albo pije kakao
aisa lubi tę wiadomość
-
Czesc wam kochane
Teraz to juz nie wiem jakie lozeczko i jaki materac,ja stawialam na turystyczne ale ost podobaly mi sie drewniane teraz znowu nie wiem ochhh
Zrobil mi sie zajad maskara jakas znacie jakies domowe sposoby na pozbycie sie tego dziadostwa?
[/url]
-
nick nieaktualnyWitajcie
Nowatorka - dobrze ze pojechalas i wszystko jest ok . Maluch śliczny .
No i w końcu mogę sie pochwalić , poczułam pierwsze delikatne kopniaki trzymając rękę na brzuchu . Kilka razy w ciagu kilkunastu minut . Dokladnie tydzień wcześnie niz z córką.Ejrene, _analiza, Wiola90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jak fajnie ze juz czujecie takie stricte ruchy! Ja też bym tak chciała. Jakoś czas temu czułam jakby mnie coś kopalń mietolilo dotykalo w dole brzucha gdzieś b nisko po srodku. Wczoraj nie czułam tego albo nie wyłapalam. Ale to pewnie nie to...
Dzisiaj idę do mojej gin po zwolnienie -
Nowatorka, po pierwsze piekna dzidzia. dobrze że pojechałaś do szpitala, nawet sobie nie wyobrażam ile strachu musiałaś się najeść, ale dzięki temu miałaś dodatkowy podgląd potomstwa;) zdjęcie jest więc proszę mi tu bez takich stresów! :* tym bardziej jak wiesz ze to może być z nadżerki, musisz sobie tłumaczyć zawsze, że to ona tam się odzywa! I broń boże strachu na zapas! Do książki, do telewizora, w serial się jakiś wkręcić proszę!
Ja mleko mogłabym pić litrami ale niestety musiałam przestać bo zauważyłam że biegunkę mam po mleku:/ ale staram się nadrabiać wapń inną formą nabiału - moja stara dentystka opowiadała mi ze w ciąży jadła codziennie pasek sera białego, żeby jej zęby nie poleciały- bo to podobno częsta sytuacja. Więc staram się maxa uwzględniać go w diecie, dziś na śniadanko kanapeczki z serem i miodem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:38
aisa lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Nowatorka współczuje przeżyć
Nawet nie chcę sobie wyobrażać co czułaś. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze, odpoczywaj
Ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, staram się je przeganiać, ale odetchnę chyba dopiero po porodzie. Czekam na te pierwsze ruchy, ale póki co cisza.
6.06.2015 Aniołek (8tc)