X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE kochana to tez sie strachu najadlas. Ja az tak mocno nie krwawilam ale ze byla to zywa czerwona krew to naprawde juz myslalam o najgorszym. Potem ci sie to juz nie pojawilo? Oszczsdzalas sie potym, lezalas? Bo mi nie kazali lezec a sie pytalam. Z ta nadzerka to nie wiem. Czy ona moze tak az krwawic i co ma z nia wspolnego bol brzucha. Ja po tym bolu brzucha mialam tez biegunke. Teraz nie wiem jak to bedzie. Bede sie bala kazdego bolu i sprawdzala papier :( przytulam

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam, bo ryczę ze szczęścia. Nabyłam detektor tętna płodu... i słyszę serdusio <3 Jestem taka szczęśliwa.

Wiola90, jusella, Ejrene, Milcia, Agaax, kot_bury, alexxx, aisa, mamuśka1, eve90, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yay^^ uwielbiam dobre wiadomości.

Strasznie się martwię jak któraś z nas ma plamienia, bóle czy skurcze. Jakby te nasze ciąże nie mogły być lekkie, łatwe i przyjemne. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:46

Agaax, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Yay^^ wielbiam dobre wiadomości.

Strasznie się martwię jak któraś z nas ma plamienia, bóle czy skurcze. Jakby te nasze ciąże nie mogły być lekkie, łatwe i przyjemne. ;(
    Chyba za dobrze by było... :-(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka napij się melisy :)

Telashe myślę że ona na początku będzie wiedzieć o czym z nami rozmawiać :) oby kumata, przyjemna babka się trafiła :)

eve90 udanego polowania :)

Maka- quinny mood tez mi się podoba, ale cena dla mnie też za wysoka.

jusella ja jeszcze nic nie kupowałam więc z kapturkiem nie pomogę.

Wiola90 no właśnie widzisz, ile wózków tyle opinii na około się słyszy:) a w sumie my w lato rodzimy to jednak jak by faktycznie była to prawda to chyba lepiej unikać plastikowych. W każdym bądź razie musimy to zweryfikować ile w tym prawdy :)

jusella, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Moja mama w pierwszej ciąży czuła się tylko źle jak twierdzi przez miesiąc, a w drugiej to jej w ogóle nic nie było. Dziś rano jak rzygałam stwierdziła, że takich cudów to ona jeszcze nie widziała :D
    Czyli ni jak ma się w Twoim przypadku teoria o podobnym przechodzeniu ciąży u matki i u córki :P Trochę szkoda bo Twoja mama miała fajnie ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, a jak tam twoja zmora... tfu teściowa?

Patutka lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny popijajac wode z kiszonej kapusty pycha I zdrowa. Niestety nie poszlam do lekarza Bo pani doktor dzis nie ma wiec odpuszczam a I czuje sie lepiej o moim bolu posladka powiem ginekologowi za tydzien a moj maz codziennie robi mi masaze. Gdzies czytalam ze to macica uciska na nerw kulszowy moze I u mnie tak jest.
    Moja siostra dala mi dzis caly worek ubranek jakie slodkie juz prawie Nic nie bede kupowac.
    Nowatorka ciesze sie ze dobrze sie wszystko skonczylo wiem z autopsji jako to strach I jakie mysli.

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! dobrze że czujesz się lepiej i fajnie że ciuszki dostałaś :) też myślę że coś tam dostane, ale zobaczymy. Na razie od siostry mam obiecany kosz Mojżesza, leżaczek i karuzele do łóżeczko ;)

agatkamyndzia :-), aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wypralam pierwsza partie ciuszkow, juz zrobilam miejsce w garderobie a jak wyschnie to poprasuje ale to fajne uczucie ze to wszystko dla dziecka ktore jest juz w brzuszku.

jusella, Ejrene, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyne co to mam czapeczki jeśli Cię to ratuje, to mają wysokość 12cm położone na płasko, bluzy z kapturem jeszcze nie upolowałam

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja rowniez w swoim zbiorze nie mam bluzy z kapturem wiec nie pomoge.

jusella lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:57

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-)
    o kaptur zapytam na innym wątku, gdzie są bardziej zaawansowane "Ciężaróweczki".

dziś mam strasznego lenia
    wstałam tylko na śniadanie a teraz leżę a raczej siedzę w łóżku i trochę tv oglądam, przeglądam neta w poszukiwaniu wzoru na skarpetki dla Maluszka...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje male szaleje w brzuchu :) daje mi kopniaki

alexxx, jusella, aisa, Ejrene, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zdecydowaliśmy na wózek, w piątek po niego jedziemy :) Roan Marita. Chorowałam na niego a trafiła się okazja :) Kolor też fajny bo beżowo-kremowy. Już nie mogę się doczekać :D

aisa lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) ale Wy dziewczynki piszecie ohoho znów mam tyle do nadrabiania :) wczoraj moja przyjaciółka urodziła śliczną córeczkę :) jak byłam w szpitalu to się popłakałam :) ale takie małe te cudo, ja nie wiem jak sobie poradzę z niemowlęciem, jak przebiorę, wykąpię..nigdy nie miałam styczności z takim maluszkiem.

Analiza, gratuluję synusia ! :)
    Cos wysyp synciów w lipcu no nie dziewczyny? :D

Nowatorka..aż mi się serce ścisnęło, wyobrażam sobie co czułaś. Najważniejsze, ze wszystko jest dobrze, no ale inaczej być nie może przecież! Trzymaj się cieplutko ! ja od tej pory idąc do łazienki mam lęk..Tuuule :*

Co do wózka to ja BYŁAM ZDECYDOWANA NA QUINNY...u nas cena za 3w1 2700 więc nie ma tragedii i chciałam kupić. Koleżanka, która urodziła w październiku, już quinny sprzedała. Na szczęście. Mówiła ze gondola jest naprawdę mała (pomimo świetnego wyglądu oczywiście) bardzo płytka, urodziła większego synka i w styczniu już był problem. Wozek się świetnie prowadzi dopóki nie najedzie się na płytkę chodnikową i krawężnik. A co do spacerówki to większe dzieci się niestety do niej nie mieszczą i buda w słoneczny dzień nie daje żadnego zabezpieczenia. Oczywiście alternatywą jest parasolka - niestety nie w zestawie, dodatkowo płatna jak i torba do wózka - również trzeba dopłacić. Pani w sklepie Mieszko również powiedziała, ze pomimo ładnego wyglądu, ona jako użytkownik Quinny by nie kupiła dla swojego dziecka, ponieważ wózek jest nie praktyczny, mają zwroty i jak dzieciaczek jest większy to pojawia się problem. Mowila także, aby nie kupować wózka z plastikiem, tzw. łódka. Bo niby sie coś psuje przy częstym ściąganiu gondoli i na lato ogólnie nie poleca.
    Także ja wybrałam inny model jak na razie. A szkoda bo Quinny naprawdę mi sie podoba.

Dziewczyny, zauważyłam w raz w tygodniu jest jakas mała spina między wami. Więcej luzu, przeczytałam i naprawdę nie ma o co.....nie trzeba sobie dokładnie wszystkiego interpretować..

a ja dalej siedze nad magisterką...help :D

nowatorka, aisa, Ejrene, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexx a jaki temat pracy? :D

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • gagura Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie rozmiar ubranek kupujecie dla noworodka 56 czy 62??

aisa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm27gc46dm.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja również się witam w 18 tygodniu, jednak jeszcze to nie 5 miesiąc. Belly przekłamuje niestety.

Tutaj jest rozpiska jak się liczy tygodnie, miesiące i trymestry

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
    - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
    - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
    - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
    - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
    - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
    - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
    - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
    - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
    - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
    - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
    - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

No nie wiem bo ja mam tez taki wskaznik okragly papierowy, taki jak maja lekarze kiedy licza termin i tu mi tez pokazuje 5 miesiac
    2ahwqix.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:30

majeczka87 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ