Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
EVE kochana to tez sie strachu najadlas. Ja az tak mocno nie krwawilam ale ze byla to zywa czerwona krew to naprawde juz myslalam o najgorszym. Potem ci sie to juz nie pojawilo? Oszczsdzalas sie potym, lezalas? Bo mi nie kazali lezec a sie pytalam. Z ta nadzerka to nie wiem. Czy ona moze tak az krwawic i co ma z nia wspolnego bol brzucha. Ja po tym bolu brzucha mialam tez biegunke. Teraz nie wiem jak to bedzie. Bede sie bala kazdego bolu i sprawdzala papier
przytulam
-
Pochwalę się Wam, bo ryczę ze szczęścia. Nabyłam detektor tętna płodu... i słyszę serdusio
Jestem taka szczęśliwa.
Wiola90, jusella, Ejrene, Milcia, Agaax, kot_bury, alexxx, aisa, mamuśka1, eve90, stokrotka2013, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Yay^^ uwielbiam dobre wiadomości.
Strasznie się martwię jak któraś z nas ma plamienia, bóle czy skurcze. Jakby te nasze ciąże nie mogły być lekkie, łatwe i przyjemne. ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:46
Agaax, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Yay^^ wielbiam dobre wiadomości.
Strasznie się martwię jak któraś z nas ma plamienia, bóle czy skurcze. Jakby te nasze ciąże nie mogły być lekkie, łatwe i przyjemne. ;(2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka napij się melisy
Telashe myślę że ona na początku będzie wiedzieć o czym z nami rozmawiaćoby kumata, przyjemna babka się trafiła
eve90 udanego polowania
Maka- quinny mood tez mi się podoba, ale cena dla mnie też za wysoka.
jusella ja jeszcze nic nie kupowałam więc z kapturkiem nie pomogę.
Wiola90 no właśnie widzisz, ile wózków tyle opinii na około się słyszy:) a w sumie my w lato rodzimy to jednak jak by faktycznie była to prawda to chyba lepiej unikać plastikowych. W każdym bądź razie musimy to zweryfikować ile w tym prawdy
jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Moja mama w pierwszej ciąży czuła się tylko źle jak twierdzi przez miesiąc, a w drugiej to jej w ogóle nic nie było. Dziś rano jak rzygałam stwierdziła, że takich cudów to ona jeszcze nie widziała
Trochę szkoda bo Twoja mama miała fajnie
-
Witam sie dziewczyny popijajac wode z kiszonej kapusty pycha I zdrowa. Niestety nie poszlam do lekarza Bo pani doktor dzis nie ma wiec odpuszczam a I czuje sie lepiej o moim bolu posladka powiem ginekologowi za tydzien a moj maz codziennie robi mi masaze. Gdzies czytalam ze to macica uciska na nerw kulszowy moze I u mnie tak jest.
Moja siostra dala mi dzis caly worek ubranek jakie slodkie juz prawie Nic nie bede kupowac.
Nowatorka ciesze sie ze dobrze sie wszystko skonczylo wiem z autopsji jako to strach I jakie mysli.nowatorka, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny
o kaptur zapytam na innym wątku, gdzie są bardziej zaawansowane "Ciężaróweczki".
dziś mam strasznego lenia
wstałam tylko na śniadanie a teraz leżę a raczej siedzę w łóżku i trochę tv oglądam, przeglądam neta w poszukiwaniu wzoru na skarpetki dla Maluszka...
-
Hejka
ale Wy dziewczynki piszecie ohoho znów mam tyle do nadrabiania
wczoraj moja przyjaciółka urodziła śliczną córeczkę
jak byłam w szpitalu to się popłakałam
ale takie małe te cudo, ja nie wiem jak sobie poradzę z niemowlęciem, jak przebiorę, wykąpię..nigdy nie miałam styczności z takim maluszkiem.
Analiza, gratuluję synusia !
Cos wysyp synciów w lipcu no nie dziewczyny?
Nowatorka..aż mi się serce ścisnęło, wyobrażam sobie co czułaś. Najważniejsze, ze wszystko jest dobrze, no ale inaczej być nie może przecież! Trzymaj się cieplutko ! ja od tej pory idąc do łazienki mam lęk..Tuuule :*
Co do wózka to ja BYŁAM ZDECYDOWANA NA QUINNY...u nas cena za 3w1 2700 więc nie ma tragedii i chciałam kupić. Koleżanka, która urodziła w październiku, już quinny sprzedała. Na szczęście. Mówiła ze gondola jest naprawdę mała (pomimo świetnego wyglądu oczywiście) bardzo płytka, urodziła większego synka i w styczniu już był problem. Wozek się świetnie prowadzi dopóki nie najedzie się na płytkę chodnikową i krawężnik. A co do spacerówki to większe dzieci się niestety do niej nie mieszczą i buda w słoneczny dzień nie daje żadnego zabezpieczenia. Oczywiście alternatywą jest parasolka - niestety nie w zestawie, dodatkowo płatna jak i torba do wózka - również trzeba dopłacić. Pani w sklepie Mieszko również powiedziała, ze pomimo ładnego wyglądu, ona jako użytkownik Quinny by nie kupiła dla swojego dziecka, ponieważ wózek jest nie praktyczny, mają zwroty i jak dzieciaczek jest większy to pojawia się problem. Mowila także, aby nie kupować wózka z plastikiem, tzw. łódka. Bo niby sie coś psuje przy częstym ściąganiu gondoli i na lato ogólnie nie poleca.
Także ja wybrałam inny model jak na razie. A szkoda bo Quinny naprawdę mi sie podoba.
Dziewczyny, zauważyłam w raz w tygodniu jest jakas mała spina między wami. Więcej luzu, przeczytałam i naprawdę nie ma o co.....nie trzeba sobie dokładnie wszystkiego interpretować..
a ja dalej siedze nad magisterką...helpnowatorka, aisa, Ejrene, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
Milcia wrote:Ja również się witam w 18 tygodniu, jednak jeszcze to nie 5 miesiąc. Belly przekłamuje niestety.
Tutaj jest rozpiska jak się liczy tygodnie, miesiące i trymestry
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
No nie wiem bo ja mam tez taki wskaznik okragly papierowy, taki jak maja lekarze kiedy licza termin i tu mi tez pokazuje 5 miesiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:30
majeczka87 lubi tę wiadomość