X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem z innej beczki:
    Dziewczyny, może pomożecie- co robicie dziś na obiad? Może któraś mnie zainspiruje...

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki, makaron z serem białym, makaron z sosem i filetem, pomidorowa,kalafiorowa, kapusniak to są moje smaki na dziś ale najbardziej mi pasuje filet e kostkę mocno przyprawić gyrosem usmażyć dość duża ilością oleju aby był sosik złoty do tego frytki i tzatzyki. Uwielbiam maczac w tym sosiku frytki mmm

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gotuje mąż, więc spodziewam się zamówionej pizzy ;)

Wczoraj jedliśmy kurczaka z warzywami gotowanego na parze (raz na jakiś czas trzeba zjeść coś zdrowego), jutro będzie ryba z surówką z kiszonej kapusty. Dużo kapusty, mało ryby ;)

W weekend jedziemy do teściowej i już mi ślinka leci na samą myśl o jej kuchni, ona potrafi ze zwykłego kawałka mięsa zrobić poezję. Jak próbuję ugotować według jej przepisu, to aż takie dobre mi nie wychodzi, więc to musi być kwestia talentu :)

Oo, i jeszcze gołąbków bym zjadła, takich w pomidorowym sosie. Aż chyba pójdę zajrzeć, czy bar mleczny naprzeciwko nie ma dziś w menu :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziś się pytałam w przychodni i na morfologi na czczo trzeba być pomimo ciąży.
    Czyli co, to zależy od przychodni?

U mnie też na czczo a próbkę moczu zawsze muszę mieć poranną.

A ja na obiad jeszcze nie wiem, ale chyba usmarzę placki ziemniaczane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:31

atdc15nmjt4tk663.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Całkiem z innej beczki:
    Dziewczyny, może pomożecie- co robicie dziś na obiad? Może któraś mnie zainspiruje...
    ja mam guulasz z kasza gruczana i braczki :D a na deser szarlodka na cieplo z lodami :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakiś fajny sprawdzony przepis na rogaliki drożdżowe ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadła rybkę smażona, kotleta schabowego, gołąbki... Ale mam na któreś z tych smaka ;)

Ja na morfologie Zawsze mam być na Czczo.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A macie jakiś fajny sprawdzony przepis na rogaliki drożdżowe ?
    500g mąki
    40g świeżych drożdży
    250ml słodkiej śmietanki, płynnej
    2 jajka
    2 żółtka
    100g cukru
    80g masła
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    starta skórka z jednej cytryny
    szczypta soli
    konfitura lub dżem
    5–6 łyżek cukru pudru

Drożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy śmietanę, żółtka i 1 jajko, mąkę, wanilię i startą skórkę z cytryny. Wyrabiamy przez chwilę ciasto, dodajemy rozpuszczone masło i szczyptę soli. Wyrabiamy dalej, aż uzyskamy jednolitą gładką masę. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na ok. 1 godzinę. Gdy ciasto wyrośnie wyrabiamy je i dzielimy na pół. Każdą połowę wałkujemy na kształt koła o grubości 0,5 cm i średnicy ok. 32 cm. Koło dzielimy tak jak pizzę na 8 części. U podstawy trójkąta, tej zaokrąglonej układamy po łyżeczce konfitury lub dżemu i zwijamy od podstawy w stronę wierzchołka (końcówkę wierzchołka smarujemy białkiem) i nadajemy mu zaokrąglony kształt rogalika.
    Rogaliki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej pergaminem, odstawiamy do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika należy posmarować rogaliki roztrzepanym jajkiem z łyżka mleka. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut, aż się zarumienią. Po upieczeniu jeszcze ciepłe smarujemy lukrem lub sypiemy cukrem pudrem.
    Lukier. Cukier puder rozrobić z łyżką ciepłej wody i 1 łyżeczką soku z cytryny, gdyby było zbyt rzadkie, dodajemy jeszcze odrobinę cukru pudru. Smacznego!

kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzis wyjatkowo mam ochote siedziec w kuchni i pichcic hehe moze dlatego ze przyjechaly do mnie dziszakupy z pl a troszke juz mi brakowalo polskich smakow :)

no a do tego dzis po poludniu mam gosci wiec bedzie milo spedzone popoludnie :)

niestety moj mezczyzna zostal dzis w domu i lezy na sofie i umiera, ponoc chory jest :P no ale oprucz stekania nie wykazuje zadnych objawow choroby ......

• oldżi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis żurek a na deser chlebek bananowy :)

A i witam się w 5 miesiącu !!!

kot_bury lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • agatkamyndzia :-) Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)
    Dunda wspolczuje tego czekania... Czekanie najgorsze :-( ale napewno wszystko bedzie ok. Trzymam kciuki :-)
    Ja na obiad dzis robie kurczaka z piekarnika... Nie mam za wiele czasu wiec wrzuce miesko do woreczka i niech sie piecze :-) na deser kupie sobie lody bo chodza za mna od tygodnia... :-)
    Milego dnia dziewuszki ;-)

3jgxrjjgrq8xk1x8.png
    km5sgu1r9ishk0de.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzialam ze jak tylko powiem ze ostatnio sie lepiej czuje to to sie zmieni. Spalam do teraz, mam znowu bol glowy, jakies mdlosci znowu wrocily zza grobow i ogolnie nie wiem jak sie podniose z lozka. Do tegp mam takie wrazenie ciezkosci w brzuchu, niby nie boli ale jednak troche jakby bol. I zmeczeeeenieee

Ps co do jedzenia to ja dzisiaj jem wczorajsza rybe pstraga ktora kupilam przez pomylke (nie lubie pstragow) ale ktos ja musi zjesc .......;)

Pps. Pobolewaja wam czasem troszeczke nerki albo to chyba sa nerki, tak z tylu po bokach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:21

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam mdłości, ale to chyba z nerwów przed wizytą. Mnie boli czasem kość ogonowa i kręgosłup ledzwiowy, ale nerki chyba nie. Byłam dziś na wizycie i jestem strasznie zawiedziona. Usg zrobiła bardzo szybko, ledwo spojrzałam na malutkie, akurat sobie spało. I nie dostałam zdjęcia, nie dowiedziałam się ile urosło, czy ile waży teraz...o płci to mogłabym pomarzyć. A wizyta była prywatnie i do tej pory byłam zadowolona, a dziś prawie z płaczem wyszłam:( Tyle się czeka na te wizyty, dni odliczalam, a wiem tylko, że wszystko dobrze i w sumie tyle...

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel no moja kolejna wizyta bedzie pewnie taka sama znajac mojego dr. Szybko mi mignue mala przed oczami i tyle ;)
    Co do tych nerek to czytam w necie ze zazwyczaj nerka boli 1 a ja mam taki cmiacy bol po obu stronach. Dzisiaj mam wyniki moczu. Jakby bylo cos z nerkami nie tak to wyjdzie w moczu nie? Ale nie wiem czy to nie kregoslup bo pojawia sie po spaniu a nie spie dobrze bo nie moge znalezc pozycji

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że to kręgosłup Cię boli, tym bardziej jak po leżeniu. Znam dobrze ten ból, może promieniowac na boki, a nawet po nogach:/

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam ta rybe fuuu zmusilam sie na sile. Juz nigdy wiecej jej nie kupie

Dziewczyny jak tam wasze brzuszki? Te co byly plaskie juz cos przybieraja? ;) mi jakos w tym tygodniu przyspieszyl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 14:23

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedź w sprawie obiadu :-) dziś będzie gyros z kurczaka tzatziki fryty i surówka z pekińskiej a jutro ryba (ostatnio posmakowałam mi miruna).

nowatorka, basia7777 lubią tę wiadomość

• najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam prosbe prosze trzymajcie za mnie kciukaski rzucam palenie od dzis...nie zapalilam ani jednego papierocha,mysle ze dam rade!!!

Dziewczyny a bola was piersi?mnie jakos od 2 dni przestaly i troche mnie to martwi

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy Cie wspierać i trzymać kciuki!!!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka mnie boli nerka czy w pierwszej czy tej ciąży... Lekarz kazał pić dużo wody trochę pomogło. dwa dni temu byłam na tym nastawianiu kręgosłupa i rozluznianiu mięśni bo właśnie głównie z powodu tej nerki poszłam bo bardzo ból się nasilil. Przeszło już u niej ;-) pomogło nie boli już tak tylko leciutko, ale to jeszcze normalne jutro idę jeszcze raz i już będzie git.

nowatorka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ