WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Miłym Paniom :-D

Jakiś czas temu przypomniał mi się stary kawał

Szpital, obchód lekarz pyta starszej kobicinki:
    - stolec był?
    na to kobitka:
    - panie, jakiś lekorz był ale nie wim jak się nazywał :-)

I taki swój szyfr z Tatuśkiem mamy bo codziennie pyta czy lekarz już był :-)

Kasiulina, Telashe, MirelS, Dalile, goodwill, Smile, Ejrene, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam pomógł jęczmień :) przekonałam się, zatykam nos i pije koktajl z trawy :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Muszę Was dziewczyny nazwać perfekcyjnymi paniami domu z tymi wszystkimi domowymi sposobami - jakiś spis tego by się przydał żeby nie przepadło mi :D

witaj ponownie Kasiulina :D ładny brzusio.
    Mnie mąż od kulek zaczyna przezywać, ale ja się tłumaczę, że to nie ja tylko dzidzia się rozpycha i to nie ja jestem głodna o 23 tylko dzidzia zgłodniała, to co mam głodzić dziecko ? :>

Kasiulina, jusella, Ejrene, kot_bury, aisa, eve90, Agaax, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dzień dobry !

Muszę Was dziewczyny nazwać perfekcyjnymi paniami domu z tymi wszystkimi domowymi sposobami - jakiś spis tego by się przydał żeby nie przepadło mi :D

witaj ponownie Kasiulina :D ładny brzusio.
    Mnie mąż od kulek zaczyna przezywać, ale ja się tłumaczę, że to nie ja tylko dzidzia się rozpycha i to nie ja jestem głodna o 23 tylko dzidzia zgłodniała, to co mam głodzić dziecko ? :>
    ja tez zrzucam na małą :D

aisa, nowatorka, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie z rana! Jak tu tłoczno :-)

Aisa, Nowatorka i jak się czujecie z tym, że nikt nie zagląda od spodu? Chodzicie/ latacie do gina do Polski?
    Przyznam się, że w obecnej ciąży (bo pierwszą niestety poroniłam w 11t) korzystam tylko z tutejszej opieki medycznej, stwierdziłam, że nie chcę mieszać sobie we łbie chodząć jednocześnie do polskiego gina, bo oni zawsze mają jakieś "ale" co do innych systemów opieki. No i potem się zaczyna mieszanie w głowie. Korci mnie, żeby jednak ktoś mi pomacał tą szyjkę dla świętego spokoju ;-)

Naditta, chyba kojarzę Cię z wątku o UK mamach, pytałam kiedy miałyście połówkowe badania. Dobrze wiedzieć, że też jesteś tutaj :-) Ps. dobra kupa nie jest zła, więc wstydu nie ma, kobita chce dobrze ;-)

Kasiulina, piękny brzuszek <3

Smile, nie mam zmywarki, ale chyba zasponsoruję sobie takie kapsułki :-D

A teraz pytanie: mierzycie sobie przyrosty cm w brzuchu?

Kasiulina, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Aisa, Nowatorka i jak się czujecie z tym, że nikt nie zagląda od spodu? Chodzicie/ latacie do gina do Polski?
    Przyznam się, że w obecnej ciąży (bo pierwszą niestety poroniłam w 11t) korzystam tylko z tutejszej opieki medycznej, stwierdziłam, że nie chcę mieszać sobie we łbie chodząć jednocześnie do polskiego gina, bo oni zawsze mają jakieś "ale" co do innych systemów opieki. No i potem się zaczyna mieszanie w głowie. Korci mnie, żeby jednak ktoś mi pomacał tą szyjkę dla świętego spokoju ;-)

Naditta, chyba kojarzę Cię z wątku o UK mamach, pytałam kiedy miałyście połówkowe badania. Dobrze wiedzieć, że też jesteś tutaj :-) Ps. dobra kupa nie jest zła, więc wstydu nie ma, kobita chce dobrze ;-)

ja jedyne co mierzę to ciśnienie - 3 razy dziennie i wagę raz w tygodniu :)

jusella, LilouK, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi no nie można dzieciątka zagłodzić :D
    Widzę, że już pierzecie ubranka używane? ja tak czekałam i czekałam aż mi się nazbiera i widzę, że już jest porządna kopa to wypiorę pewnie na czasie, a w lecie drugi raz :) Tylko muszę jakiś proszek dzidziusiowy kupić :)

Kasiulina, jusella, goodwill, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tylko waga i ciśnienie ;)

Kasiulina, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja sie raz pokusiłam jak koleżanka mi napisała że ma 120cm w brzuchu a rodzi w połowie maja:)tak z ciekawości sobie zmierzyłam i miałam 95 bodajże.Ciśnienie czasami zmierzę, o dziwo w domu zawsze mam idealne a u gina wyższe...a ważę sie tylko u gina raz na m-c, moja waga przekłamuje:)

jusella, LilouK, aisa, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Widzę, że już pierzecie ubranka używane? ja tak czekałam i czekałam aż mi się nazbiera i widzę, że już jest porządna kopa to wypiorę pewnie na czasie, a w lecie drugi raz :) Tylko muszę jakiś proszek dzidziusiowy kupić :)

ja zaczęłam też już prać, bo to wszystko trzeba też wyprasować O_O a chyba nie ma nic gorszego :D

jusella, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja nie mierzę. Nawet przez myśl mi to nie przeszło. Bunio rośnie i nawet wagę zasłania, żebym się nie stresowała :-D

Dziewczynki - macie problem z zawiązaniem butów? Dla mnie od jakiegoś czasu to wyzwanie i nieźle się muszę namęczyć, żeby je zawiązać. Na taką pogodę najlepsze dla mnie są buty trekkingowe ale minus to te sznurówki. Na wiosnę planuję w jakieś balerinki się zaopatrzyć a w czerwcu i lipcu to chyba klapki pozostają :/

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Ja byłam już kilka razy na wizycie prywatnej u polskiego lekarza. Ja nie ufam tym lekarzom tutaj, ciąża to mój pierwszy kontakt z tutejsza służba zdrowia i trochę nie wiedziałam czego się spodziewać i wolałam sprawdzać też u polskiego gina. Ostatnio jakiś miesiąc temu. Zapytałam ja o szyjke to mówiła, że nie ma potrzeby badać jak wszystko jest dobrze i że dopiero przed porodem. No nie wiem ja sobie tłumaczę, że skoro w tylu krajach tego nie badają, to widocznie nie jest takie ważne jak nam się wydaje?

jusella, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    wszystkie ubranka :) te używane również. Nie wiem jak dziewczyny, ale ja piorę wcześniej (mam gdzie schować żeby się nie kurzyły) właśnie żeby część chemii "odparowała" jakoś tak mi się w głowie przewraca ;)
    Co do mierzenia, ja się nie mierzę, nie ważę, jakoś niewiele tryb życia zmieniłam w porównaniu do tego z przed ciąży :)

jusella, MirelS, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • olcia_2209 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie piorę, bo nie mam jeszcze komodki dla malucha.
    Planuję pranie dopiero na maj.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Witajcie Dziewczyny:) jak tu miło od rana:)

Kasiulina mi też sie podobaja bardzo te naklejki:)niestety nie mam zbytnio gdzie tego przykleić:)chyba że cos na sufit wymyślę bo mamy skosy:)

"ale niestety po rozmowie z prowadzącą powiedziała, że jeśli szyja bedzie miała 30 mm to pessaru nie założą.... ale ja nie wyobrażam sobie przy takiej funkcjonować, narzeczony pracuje w godzinach że nie da rady podawać mi od śniadań do kolacji, mieszkamy sami, a ja chcąc niechcąc muszę coś jeść no i ja w tej chwili nie mogę nawet siedzieć na łóżku, mogę chodzić do toalety ale i tak ograniczając się..."

A to napisała szanowna koleżanka Patutka, o ile dobrze pamiętam to już dawno nie mieszka z narzeczonym i on ma już inną kobietę a ona się w minutę z tym pogodziła...pozostawiam do własnego przemyślenia:)

Smile, widziałam też ten wpis i aż szkoda tego komentować..

Kasiulina, Ejrene, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki - macie problem z zawiązaniem butów? Dla mnie od jakiegoś czasu to wyzwanie i nieźle się muszę namęczyć, żeby je zawiązać. Na taką pogodę najlepsze dla mnie są buty trekkingowe ale minus to te sznurówki. Na wiosnę planuję w jakieś balerinki się zaopatrzyć a w czerwcu i lipcu to chyba klapki pozostają :/
    jeszcze nie mam, ale zauważyłam że buty robią się ciut za wąskie :/

Kasiulina- podziwiam... ja nie prasuję i nie mam zamiaru prasować :) nie widzę w tym większego sensu. Rozmawiałam z wieloma mamami i wspólnie uznałyśmy że to bardziej zwyczaj niż konieczność :)

jusella, Ana32, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyjkę mam badaną co 3 tygodnie i nie ukrywam,że jestem spokojniejsza wiedząc, żę wszystko z nią w porządku :)

moje sznurówki nie chcą ze mną współpracować - bo ja się namęczę żeby je zawiązać a one za chwile są rozwiązane dlatego chowam je w buty luzem :) a co się przy tym nasapię to moje !

Telashe
    Prasowanie eliminuje też bakterie - dlatego chcę to zrobić :)
    ale wątpię czy po porodzie bd miała na to czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:20

LilouK, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:45

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz szyjki nie bada. W poprzedniej ciąży tez mi lekarz nie badał (a lekarz polecany, prywatny). Raz chyba sama poprosilam bo się martwilam czy wszystko ok. Teraz chodze do innego i tez jeszcze ani razu nie sprawdzil

Jusella na szczęście jeszcze nie mam problemu z wiązaniem butów ale pewnie jeszcze wszystko przede mną:)

jusella, Kasiulina, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)

Ja czekam na ginekologa, i zaraz Was poczytam :) widzę że fajny ruch z rana :)

Kasiulina, jusella, Maka, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ