X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

To jak Naditta, robiłaś kupę? :P
    Mąż i teściowa rządzą ;D

Maka, jak u Ciebie sytuacja?

Naditta, Maka, Kasiulina, jusella, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja się wczoraj zaparłam, mówię nie odpuszczę i dobieram się do ślubnego a ten, pogłaskał mnie bo przyszku i dostał kopniaka od Zosi... wzruszył się i tyle było romantyzmu.... Ale wygadał się, że się boi, że młodej krzywdę zrobi, głuptak jeden.

Naditta - no ja pierdacze, spaliłabym się ze wstydu :)

Hej Kasiulina!

Mała kopie od śniadania, może jak się wyszaleje w brzuszku to jak się urodzi będzie grzecznie spała?

Kasiulina, jusella, aisa, kot_bury, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze : u nas życie erotyczne bez szału bo usypiam w ciągu 2 min od kiedy mam rogala do spania :D
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-spania-i5932782145.html to jest link do mojego usypiacza :)

i napaliłam się na taką ozdobę obok łóżeczka :

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6028226408&reco_id=0cf9b70b-e116-11e5-8063-02eeed77d04e&ars_rule_id=201#imglayer

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:01

Ejrene, aisa, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z kupą to u mnie ciężko :P Czekam na dostawę z Polski z tym syropem co kiedyś polecałyście.
    Dalile - to tylko mąż i teściowa, nie ma się czego wstydzić :D kobieta chce mi pomóc jak może i za każdym razem dostaje od niej złote rady na zaparcia. Niestety wszytsko już znam i wypróbowane. Nie pomaga.

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie no i masz;) to moze jakies masazyki?;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja nie narzekam :) Ale się śmieję, ze już wiem kto będzie płakał na akademiach szkolnych i przedszkolnych :D
    Mężu jak chce to potrafi zabrać o moje samopoczucie :D

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa na razie jest ok. Ale dzisiaj i tak wybieram się na dodatkową wizytę u gina, żeby sprawdzić czy czasem coś się nie zadzialo..

aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:) jak tu miło od rana:)

Kasiulina mi też sie podobaja bardzo te naklejki:)niestety nie mam zbytnio gdzie tego przykleić:)chyba że cos na sufit wymyślę bo mamy skosy:)

"ale niestety po rozmowie z prowadzącą powiedziała, że jeśli szyja bedzie miała 30 mm to pessaru nie założą.... ale ja nie wyobrażam sobie przy takiej funkcjonować, narzeczony pracuje w godzinach że nie da rady podawać mi od śniadań do kolacji, mieszkamy sami, a ja chcąc niechcąc muszę coś jeść no i ja w tej chwili nie mogę nawet siedzieć na łóżku, mogę chodzić do toalety ale i tak ograniczając się..."

A to napisała szanowna koleżanka Patutka, o ile dobrze pamiętam to już dawno nie mieszka z narzeczonym i on ma już inną kobietę a ona się w minutę z tym pogodziła...pozostawiam do własnego przemyślenia:)

Kasiulina, Susana, MirelS, Ejrene, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Kasiulina mi też sie podobaja bardzo te naklejki:)niestety nie mam zbytnio gdzie tego przykleić:)chyba że cos na sufit wymyślę bo mamy skosy:)

ja na skosy polecam chmurki - widziałam i baardzo mi się podobało :)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w końcu Waga stanęła!!
    Jak tylam w oczach... Zaparcia były. Syrop mi pomógł! Rano łyżkę syropu i tyle mi starczy. Zauważyłam że mnie jem przemiana materi mi się trochę ustabilizowala :-)

Kasiulina, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Smile wrote:

ja na skosy polecam chmurki - widziałam i baardzo mi się podobało :)

Ja jeszcze kiedyś widziałam takie gwiazdki i księżyc które w nocy świecą na ścianie:)

Kasiulina, aisa, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    A u mnie w końcu Waga stanęła!!
    Jak tylam w oczach... Zaparcia były. Syrop mi pomógł! Rano łyżkę syropu i tyle mi starczy. Zauważyłam że mnie jem przemiana materi mi się trochę ustabilizowala :-)

no to super:)ja ostatnio jem sporo jabłek jako przekąski i też częściej odwiedzam kibelek:)

jusella, aisa, eve90, basia7777, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam mała, to mi rodzice chmurki wymalowali na suficie :)

Kasiulina, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, widziałam właśnie ten wpis dzisiaj rano, ale nie chciałam tu robić znowu zamieszania. Myślałam że może ja coś pominelam i jednak się zeszli.

Smile, Kasiulina, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Powiedzcie mi czy słyszałyście o tym,że wszystkie rzeczy dla maluszka (nawet łóżeczko) powinno przejść zapachem domu ? bo mi każdy dookoła o tym mówi :D

Cześć, Kasiulina!
    Ojeju, jak się cieszę że to nie tylko ja już piorę i układam rzeczy dla dziecka! Moja siostra dostała zielone światło w 16tyg i nakupiła caaaałą szafę na ciuszkach. No i to hmm... nie pachniało, więc od ranu prałam. Teraz się martwię, że za wcześnie.

Bardzo śliczny brzuszek. Mam podobny. ;)

Jeśli chodzi o to powyżej to pierwsze słyszę, ale może to ma jakiś sens. Ważne jest chyba, żeby nowe łóżeczko "odśmiardło" z lakieru. Mam plan wyrzucać na balkon jak będzie słońce.

Miłego dnia Dziewczyny!

Kasiulina, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    o jejku jak miło to dzisiaj :) aż ciężko się połapać co kto i jakie gadżety ;)
    Szumiś mnie oczarował, ale zobaczymy jak to będzie, wombie... wydaje mi się makabryczne bo sama nie lubię ciasnoty ;)
    pieluszki, ja stawiam na tetrę i bambus w proporcji 15/15 o muślinowych nie słyszałam
    cudne są z gadżetów ręczniki z kapturkami z mikrofibry :) widziałyście?

co do sprzątania- jakiś czas temu odkryłam sposób na mycie prawie wszystkiego- kostki do zmywarki. Dopierają dywan, kafelki (w kuchni na podłodze mam chropowate) dziwne plamy i (werble prosze.....) firanki! to jest cud! dopierają z tłustego osadu i dymu firany :D lekko usztywniają przez sól. KIedyś męczyłam się z acze i nie dało rady, w akcie desperacji wrzuciłam do wody kostkę do zmywarki i magia ^^ nawet farbę po remoncie domyłam ^^

a jak chcę odkazić to robię mieszankę z octu, wody i spirytusu. Dodaję kilka kropli olejku eterycznego i jest bajka :)

jusella, Ejrene, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdki świecące potrafią zniszczyć ściany :/ później mikro gipsówkę trzeba położyć... Poza tym świecą jakieś 15min po zgaszeniu światła. Jest farba która ma takie właściwości jak ktoś chce :)

Smile! Skosy są cudne!:D dają ogrom możliwości projektowych :) łatwych tanich i przyjemnych. Ojoj, rozmarzyłam się ;) ech zlazłam rano do pracowni i nawet nie wiem po co, bo poczułam terpentynę i jakoś mi się tęskno do pracy zrobiło...

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ja niestety nie jestem twórcza...nie mam nawet takiej wyobraźni.Musze coś najlepiej najpierw zobaczyć:)z robótek ręcznych to tez raczej noga, chociaż jakbym dłużej posiedziała nad czymś to kto wie:)na drutach kiedyś mnie Babcia uczyła, coś tam kiedyś skleciłam:)może poszukam w necie inspiracji na skosy:)albo Ty coś podrzuć jak znajdziesz:)

jusella, aisa, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Stokrotka może Ci się to wyda dziwne ale na zgagę jest dobra... soda :-) tylko nie wiem czy w ciąży można - pół małej łyżeczki trzeba DOKŁADNIE rozpuścić w 1/2 szklanki wody i pić małymi łykami
    można :)

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Cześć, Kasiulina!
    Ojeju, jak się cieszę że to nie tylko ja już piorę i układam rzeczy dla dziecka! Moja siostra dostała zielone światło w 16tyg i nakupiła caaaałą szafę na ciuszkach. No i to hmm... nie pachniało, więc od ranu prałam. Teraz się martwię, że za wcześnie.

Bardzo śliczny brzuszek. Mam podobny. ;)

Jeśli chodzi o to powyżej to pierwsze słyszę, ale może to ma jakiś sens. Ważne jest chyba, żeby nowe łóżeczko "odśmiardło" z lakieru. Mam plan wyrzucać na balkon jak będzie słońce.

Miłego dnia Dziewczyny!

ja też wzięłam się za to póki mam dużo siły i jestem mobilna, bo nie mam pojęcia jak to będzie później - to że teraz czuję się super nie oznacza,że cały czas tak będzie :)

co do tematu wagi :
    Ja na początku schudłam około 8 kg, a z tego wróciło mi dopiero 3 :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ