WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Telashe
    Prasowanie eliminuje też bakterie - dlatego chcę to zrobić :)
    ale wątpię czy po porodzie bd miała na to czas :)

wiem, wiem.. leń ze mnie po prostu ;) a poważnie- wycwaniłam się i wyparzam ciuszki a później siup do suszarki^^ u nas to jedyna metoda bo jak kot zobaczy że coś jest wyprasowane, ciepłe i odłożone to zdąży item ofutrzyć zanim się połapię co się stało :)

Złapałam się na tym że rosół gotuję- od wczoraj... od południa :D

Patulka, ja również bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Jad męczy nas wszystkie, niezależnie od poglądów.

Kasiulina, jusella, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam Wam listę wyprawkową, oto ona:)
    PIERWSZE UBRANKA ROZM 56-62
    * koszulki bawełniane, body 5-7szt (ja preferuje tylko body)
    * kaftaniki 4-6szt (nie kupuję, wolę body)
    * body z krótkim i dł rękawem 5szt
    * śpiochy lub pajace zakrywające stópki 4szt
    * czapeczki (bawełniane lub batystowe) 2-3 cienkie
    * skarpetki 2-3 pary
    * cieplejsze sweterki lub bluzeczki 2szt
    * śliniaczki 4szt
    * wilgotne chusteczki pielęgnacyjne ok 8szt na dobę
    * śpiwór 1szt
    * kocyk 2szt cienkie, 1 ciepły
    * rękawiczki 1-2pary
    * rożki 2-3szt (nie wiem po co aż tyle)

APTECZKA MALUSZKA
    * sól fizjologiczna do przemywania oczek
    * roztwór wody morskiej do czyszczenia noska
    * aspirator lub gumowa gruszka
    * termometr do mierzenia temp dziecka (dotykowy lub elektroniczny)
    *lek zawierający simetikon lub herbatki na kolki dla dziecka
    * paracetamol w czopkach w razie gorączki -podawaj tylko za zgoda lekarza!!

KOSMETYKI I PRZYBORY TOALETOWE DO PIELĘGNACJI DZIECKA:
    * waciki, gaziki do przemywania oczu,krocza
    * pałeczki z watą
    * krem pielęgnacyjny
    * krem na odparzenia
    * mydło dla niemowląt nieperfumowane
    * oliwka
    * puder
    * płyn do kąpieli
    * szampon
    * nożyczki do paznokci z okrągłymi końcami
    * miękka szczoteczka do włosów
    * hipoalergiczny proszek lub płyn do prania

SPRZĘT CODZIENNEGO UŻYTKU:
    *łóżeczko drewniane
    * gładki materacyk
    * pościel 2-3 zmiany
    * prześcieradło frotte lub flanelowe 2szt
    * kołderka lub śpiworek
    * ceratka do ochrony łóżeczka
    * przewijak
    * wózek głęboki
    * chusta do noszenia
    * nosidełki
    * wanienka
    * ręcznik z kapturem 2szt
    * myjki frotte 2-3 szt
    * termometr do wody
    * foteli samochodowy
    * torba podręczna

INNE PRODUKTY I AKCESORIA DLA MAMY I DZIECKA:
    * herbatki na laktację
    * wkładki laktacyjne
    * butelka do karmienia 125-250ml
    * smoczki do karmienia
    * smoczki uspokajające
    * laktator
    * podpaski
    * wkładki higieniczne
    * płyn odkażający do pielęgnacji krocza po porodzie
    * bawełniane biustonosze
    * krem na pękające brodawki sutkowe
    * specjalne przewiewne majtki

Uff dałam radę:)co do tych ciuszków to połowa z nas będzie miała tego xxx razy tyle z tego co się widzi na forum hehe

Kasiulina, Telashe, jusella, MirelS, Ejrene, Wiola90, kijanka_88, LilouK, kot_bury, _analiza, aisa, majeczka87, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mogę polecić następującą stronkę
    http://www.promobaby.pl/

Znajdują się tu wszystkie aktualne promocje zarówno na pieluchy, jedzenie, zabawki, ciuszki. Często korzystam z tej strony, bo nie zawsze jest czas, żeby przeglądać gazetki różnych sklepów, a tu jest wszystko w jednym miejscu.

Kasiulina, jusella, goodwill, Ejrene, Wiola90, kot_bury, aisa, majeczka87, ona2012, eve90, stokrotka2013, julietta139, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czwartkowo,
    Ostatnio odpukać w miarę dobrze mi się śpi oczywiście budzę się do wc ale dalej usypiam. oczywiście śpię na podusze fikuszce i jestem bardzo zadowolona.
    Jeśli chodzi o wietrzenie nowo zakupionych rzeczy to zgodzę się z tym, dziewczyny kupiłam nowy wózek taki nawet nie rozpakowany z kartonu i oczywiście w domu nie wytrzymałam i mąż tego samego dnia go złożył. Wózek trzymam w pustym pokoju i powiem wam, że co do niego wejdę to czuć intensywny zapach wózka więc stwierdzam, że jeśli kupujemy coś fabrycznie nowego to powinno się wietrzyć bo niemowlę ma bardzo czuły węch i może mu to przeszkadzać. Podobna sytuacja z łóżeczkiem wydaje mi się, że też warto chwilę wcześniej je rozłożyć.
    Ubranka które już dostałam wyprałam i wyprasowałam i leżą na półeczce w garderobie :-)tak mnie naszło jednego dnia a ile frajdy mi to sprawiło jak nigdy :-)
    Ja dziś szukam co by tu zrobić na obiad i chyba będzie zapiekanka ziemniaczana.

Kasiulina, jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam taka listę :
    http://jelp.pl/wp-content/uploads/2015/10/wyprawka-do-szpitala-lista-JELP.pdf
    tylko że to jest tylko do szpitala :)

u mnie zapiekanka była wczoraj z brokułem, mięsem mielonym i ziemniakami :)
    i niestety mam tak,że muszę zmuszać się do mięsa bo mi śmierdzi ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:38

nowa!, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Milcia super stronka - na pewno się przyda :-)

ja korzystam jeszcze z aplikacji blix na komórki i tam są gazetki z większości sklepów (np, Lidl, Biedronka, Auchan itp) tyle że wszystkie produkty - czasami się przydaje

Maka, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile dzięki za listę :)
    Milcia fajna stronka! Pokazuje, że w carrefourze są body po 6,99

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, ja mogę polecić następującą stronkę
    http://www.promobaby.pl/

Znajdują się tu wszystkie aktualne promocje zarówno na pieluchy, jedzenie, zabawki, ciuszki. Często korzystam z tej strony, bo nie zawsze jest czas, żeby przeglądać gazetki różnych sklepów, a tu jest wszystko w jednym miejscu.

Super:) Ejrene wpisz do tabelki:)

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek coś ostatnio jest bardzo spokojny aż czasami wpadam w mały stres że tak mało go czuje ale wtedy staram sobie tłumaczyć, że pewnie się tak ułożył, że mniej go czuję.
    Czy któraś z wam kobitek ma już fotelik/nosidełko bo ja dość dużo czasu spędziłam na szukaniu i czytaniu, który będzie najlepszy i mam wrażenie że jestem bardziej głupia. chciałam maxi cosi albo cybex. wiadomo jak będę chciała wszystko najlepsze i najbezpieczniejsze to zbankrutuje ale może któraś z was ma jakieś informacje i doświadczenie ?

• LilouK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Nie mam ciśnieniomierza, więc polegam tylko na pomiarze podczas wizyty u położnej. Wagę sprawdzam 1-2 razy w tygodniu, obwód brzucha raz na tydzień. Póki co +20cm w buniu i +5,5kg na liczniku, więc chyba nie ma tragedii.

Naditta, postanowiłam zaufać tutejszej opiece. I tak nie mam innego wyjścia, bo poród w Polsce nie wchodzi w grę. Pocieszam się tym, ze gdyby było rzeczywiście tak źle, to baby same by się tutaj nie pchały, żeby rodzić. Faktem jest, że dla nich ciąża w pierwszym trymestrze nie istnieje, ale potem jak coś sie dzieje, to działają szybko... Taką mam nadzieję przynajmniej ;-)

Wczoraj mój luby sprawił mi "niespodziankę". Dostałam paczkę na moje imię i nazwisko, myślałąm, że może coś z Polski, albo od przyszłej teściowej, bo ona wiecznie coś kupuje przez internet i wysyła do nas. Otwieram, a tam 2 pary spiochów dla małego z ulubionym klubem piłkarskim tatka! Nie wiedziałam czy mam śmiać się czy płakać O.o Wasze chłopy tez małpiego rozumu dostają na wieść o dzieciu?

jusella, kot_bury, aisa, majeczka87, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    mój synek coś ostatnio jest bardzo spokojny aż czasami wpadam w mały stres że tak mało go czuje ale wtedy staram sobie tłumaczyć, że pewnie się tak ułożył, że mniej go czuję.
    Czy któraś z wam kobitek ma już fotelik/nosidełko bo ja dość dużo czasu spędziłam na szukaniu i czytaniu, który będzie najlepszy i mam wrażenie że jestem bardziej głupia. chciałam maxi cosi albo cybex. wiadomo jak będę chciała wszystko najlepsze i najbezpieczniejsze to zbankrutuje ale może któraś z was ma jakieś informacje i doświadczenie ?
    wśród moich znajomych i opinii przeczytanych w internecie my zdecydujemy się na MAXI COSI :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:44

jusella, ona2012 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - powodzenia na wizycie :-)

Kurcze, miałam coś dzisiaj zrobić i zapomniałam co :/ chyba muszę wszystko w kalendarzu zapisywać... teraz leżę i myślę - co miałam zrobić... bardzo produktywny dzień mi się zapowiada

Kasiulina, MirelS, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Dziewczyny ja mam taka listę :
    http://jelp.pl/wp-content/uploads/2015/10/wyprawka-do-szpitala-lista-JELP.pdf
    tylko że to jest tylko do szpitala :)

u mnie zapiekanka była wczoraj z brokułem, mięsem mielonym i ziemniakami :)
    i niestety mam tak,że muszę zmuszać się do mięsa bo mi śmierdzi ;/

ja też mam problem z mięsem wieprzowym jedyna forma jaką przyjmuję to swojska kiełbasa :-)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    wśród moich znajomych i opinii w internecie my zdecydujemy się na MAXI COSI :)

A dokładnie na jaki model maxi cosi ? A oglądałaś może cybex aton q, wygląda bardzo solidnie i bardziej mi się podoba daszek? Ale znowu maxi cosi tańszy i równie dobre opinie.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co 6 cm w obwodzie do przodu i 4,5 kg na plus.

jusella, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda,że mi tak śmieciowe żarcie nie śmierdzi ehh -.-

jusella, kot_bury, aisa, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja mojego nie mogę odciągnąć od stoisk z zabawkami, tłumaczę jak krowie na miedzy, że na to jeszcze ma czas - troszkę się uspokoił jak powiedziałam, że będzie miał wyłączność na kupowanie zabawek. Często też go "znosi" na stoiska z ciuszkami dziecięcymi (tu widzę postęp, bo wcześniej interesowały go tylko regały z piwem)

Nowa - ja stawiam na chustę

Kasiulina, Maka, kot_bury, LilouK, aisa, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dzięki za odpowiedzi. Nie mam ciśnieniomierza, więc polegam tylko na pomiarze podczas wizyty u położnej. Wagę sprawdzam 1-2 razy w tygodniu, obwód brzucha raz na tydzień. Póki co +20cm w buniu i +5,5kg na liczniku, więc chyba nie ma tragedii.

Naditta, postanowiłam zaufać tutejszej opiece. I tak nie mam innego wyjścia, bo poród w Polsce nie wchodzi w grę. Pocieszam się tym, ze gdyby było rzeczywiście tak źle, to baby same by się tutaj nie pchały, żeby rodzić. Faktem jest, że dla nich ciąża w pierwszym trymestrze nie istnieje, ale potem jak coś sie dzieje, to działają szybko... Taką mam nadzieję przynajmniej ;-)

Wczoraj mój luby sprawił mi "niespodziankę". Dostałam paczkę na moje imię i nazwisko, myślałąm, że może coś z Polski, albo od przyszłej teściowej, bo ona wiecznie coś kupuje przez internet i wysyła do nas. Otwieram, a tam 2 pary spiochów dla małego z ulubionym klubem piłkarskim tatka! Nie wiedziałam czy mam śmiać się czy płakać O.o Wasze chłopy tez małpiego rozumu dostają na wieść o dzieciu?

LilouK to bardzo fajne co piszesz o mężu, wydaje mi się że to fajnie jeśli w jakiś sposób pokazuje, ile to dla niego znaczy. Mój mąż też jest bardzo szczęśliwy i najchętniej to kupiłby już wszystko i np. rozłożył łóżeczko i wstawił do sypialni by czekało na synka...

jusella, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze śmieciowych to mi tylko frytki dobrze wchodzą, po innych fast foodach mam takie bóle żołądka i zgagę, że się tego nie czepiam :P Po pizzy i chipsach to nawet wymiotowałam ;/

Jusella mój móżdżek też się zrobił nieco ptasi, nie jesteś sama :D:*

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    LilouK ja mojego nie mogę odciągnąć od stoisk z zabawkami, tłumaczę jak krowie na miedzy, że na to jeszcze ma czas - troszkę się uspokoił jak powiedziałam, że będzie miał wyłączność na kupowanie zabawek. Często też go "znosi" na stoiska z ciuszkami dziecięcymi (tu widzę postęp, bo wcześniej interesowały go tylko regały z piwem)

Nowa - ja stawiam na chustę

Jusella ja również jestem za chustą ( na pewno ją sobie zamówię ) ale teraz myślę o takim do samochodu.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ