X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Telashe
    Prasowanie eliminuje też bakterie - dlatego chcę to zrobić :)
    ale wątpię czy po porodzie bd miała na to czas :)

wiem, wiem.. leń ze mnie po prostu ;) a poważnie- wycwaniłam się i wyparzam ciuszki a później siup do suszarki^^ u nas to jedyna metoda bo jak kot zobaczy że coś jest wyprasowane, ciepłe i odłożone to zdąży item ofutrzyć zanim się połapię co się stało :)

Złapałam się na tym że rosół gotuję- od wczoraj... od południa :D

Patulka, ja również bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Jad męczy nas wszystkie, niezależnie od poglądów.

Kasiulina, jusella, kot_bury, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam Wam listę wyprawkową, oto ona:)
    PIERWSZE UBRANKA ROZM 56-62
    * koszulki bawełniane, body 5-7szt (ja preferuje tylko body)
    * kaftaniki 4-6szt (nie kupuję, wolę body)
    * body z krótkim i dł rękawem 5szt
    * śpiochy lub pajace zakrywające stópki 4szt
    * czapeczki (bawełniane lub batystowe) 2-3 cienkie
    * skarpetki 2-3 pary
    * cieplejsze sweterki lub bluzeczki 2szt
    * śliniaczki 4szt
    * wilgotne chusteczki pielęgnacyjne ok 8szt na dobę
    * śpiwór 1szt
    * kocyk 2szt cienkie, 1 ciepły
    * rękawiczki 1-2pary
    * rożki 2-3szt (nie wiem po co aż tyle)

APTECZKA MALUSZKA
    * sól fizjologiczna do przemywania oczek
    * roztwór wody morskiej do czyszczenia noska
    * aspirator lub gumowa gruszka
    * termometr do mierzenia temp dziecka (dotykowy lub elektroniczny)
    *lek zawierający simetikon lub herbatki na kolki dla dziecka
    * paracetamol w czopkach w razie gorączki -podawaj tylko za zgoda lekarza!!

KOSMETYKI I PRZYBORY TOALETOWE DO PIELĘGNACJI DZIECKA:
    * waciki, gaziki do przemywania oczu,krocza
    * pałeczki z watą
    * krem pielęgnacyjny
    * krem na odparzenia
    * mydło dla niemowląt nieperfumowane
    * oliwka
    * puder
    * płyn do kąpieli
    * szampon
    * nożyczki do paznokci z okrągłymi końcami
    * miękka szczoteczka do włosów
    * hipoalergiczny proszek lub płyn do prania

SPRZĘT CODZIENNEGO UŻYTKU:
    *łóżeczko drewniane
    * gładki materacyk
    * pościel 2-3 zmiany
    * prześcieradło frotte lub flanelowe 2szt
    * kołderka lub śpiworek
    * ceratka do ochrony łóżeczka
    * przewijak
    * wózek głęboki
    * chusta do noszenia
    * nosidełki
    * wanienka
    * ręcznik z kapturem 2szt
    * myjki frotte 2-3 szt
    * termometr do wody
    * foteli samochodowy
    * torba podręczna

INNE PRODUKTY I AKCESORIA DLA MAMY I DZIECKA:
    * herbatki na laktację
    * wkładki laktacyjne
    * butelka do karmienia 125-250ml
    * smoczki do karmienia
    * smoczki uspokajające
    * laktator
    * podpaski
    * wkładki higieniczne
    * płyn odkażający do pielęgnacji krocza po porodzie
    * bawełniane biustonosze
    * krem na pękające brodawki sutkowe
    * specjalne przewiewne majtki

Uff dałam radę:)co do tych ciuszków to połowa z nas będzie miała tego xxx razy tyle z tego co się widzi na forum hehe

Kasiulina, Telashe, jusella, MirelS, Ejrene, Wiola90, kijanka_88, LilouK, kot_bury, _analiza, aisa, majeczka87, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mogę polecić następującą stronkę
    http://www.promobaby.pl/

Znajdują się tu wszystkie aktualne promocje zarówno na pieluchy, jedzenie, zabawki, ciuszki. Często korzystam z tej strony, bo nie zawsze jest czas, żeby przeglądać gazetki różnych sklepów, a tu jest wszystko w jednym miejscu.

Kasiulina, jusella, goodwill, Ejrene, Wiola90, kot_bury, aisa, majeczka87, ona2012, eve90, stokrotka2013, julietta139, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czwartkowo,
    Ostatnio odpukać w miarę dobrze mi się śpi oczywiście budzę się do wc ale dalej usypiam. oczywiście śpię na podusze fikuszce i jestem bardzo zadowolona.
    Jeśli chodzi o wietrzenie nowo zakupionych rzeczy to zgodzę się z tym, dziewczyny kupiłam nowy wózek taki nawet nie rozpakowany z kartonu i oczywiście w domu nie wytrzymałam i mąż tego samego dnia go złożył. Wózek trzymam w pustym pokoju i powiem wam, że co do niego wejdę to czuć intensywny zapach wózka więc stwierdzam, że jeśli kupujemy coś fabrycznie nowego to powinno się wietrzyć bo niemowlę ma bardzo czuły węch i może mu to przeszkadzać. Podobna sytuacja z łóżeczkiem wydaje mi się, że też warto chwilę wcześniej je rozłożyć.
    Ubranka które już dostałam wyprałam i wyprasowałam i leżą na półeczce w garderobie :-)tak mnie naszło jednego dnia a ile frajdy mi to sprawiło jak nigdy :-)
    Ja dziś szukam co by tu zrobić na obiad i chyba będzie zapiekanka ziemniaczana.

Kasiulina, jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam taka listę :
    http://jelp.pl/wp-content/uploads/2015/10/wyprawka-do-szpitala-lista-JELP.pdf
    tylko że to jest tylko do szpitala :)

u mnie zapiekanka była wczoraj z brokułem, mięsem mielonym i ziemniakami :)
    i niestety mam tak,że muszę zmuszać się do mięsa bo mi śmierdzi ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:38

nowa!, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Milcia super stronka - na pewno się przyda :-)

ja korzystam jeszcze z aplikacji blix na komórki i tam są gazetki z większości sklepów (np, Lidl, Biedronka, Auchan itp) tyle że wszystkie produkty - czasami się przydaje

Maka, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile dzięki za listę :)
    Milcia fajna stronka! Pokazuje, że w carrefourze są body po 6,99

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, ja mogę polecić następującą stronkę
    http://www.promobaby.pl/

Znajdują się tu wszystkie aktualne promocje zarówno na pieluchy, jedzenie, zabawki, ciuszki. Często korzystam z tej strony, bo nie zawsze jest czas, żeby przeglądać gazetki różnych sklepów, a tu jest wszystko w jednym miejscu.

Super:) Ejrene wpisz do tabelki:)

aisa lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synek coś ostatnio jest bardzo spokojny aż czasami wpadam w mały stres że tak mało go czuje ale wtedy staram sobie tłumaczyć, że pewnie się tak ułożył, że mniej go czuję.
    Czy któraś z wam kobitek ma już fotelik/nosidełko bo ja dość dużo czasu spędziłam na szukaniu i czytaniu, który będzie najlepszy i mam wrażenie że jestem bardziej głupia. chciałam maxi cosi albo cybex. wiadomo jak będę chciała wszystko najlepsze i najbezpieczniejsze to zbankrutuje ale może któraś z was ma jakieś informacje i doświadczenie ?

• LilouK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Nie mam ciśnieniomierza, więc polegam tylko na pomiarze podczas wizyty u położnej. Wagę sprawdzam 1-2 razy w tygodniu, obwód brzucha raz na tydzień. Póki co +20cm w buniu i +5,5kg na liczniku, więc chyba nie ma tragedii.

Naditta, postanowiłam zaufać tutejszej opiece. I tak nie mam innego wyjścia, bo poród w Polsce nie wchodzi w grę. Pocieszam się tym, ze gdyby było rzeczywiście tak źle, to baby same by się tutaj nie pchały, żeby rodzić. Faktem jest, że dla nich ciąża w pierwszym trymestrze nie istnieje, ale potem jak coś sie dzieje, to działają szybko... Taką mam nadzieję przynajmniej ;-)

Wczoraj mój luby sprawił mi "niespodziankę". Dostałam paczkę na moje imię i nazwisko, myślałąm, że może coś z Polski, albo od przyszłej teściowej, bo ona wiecznie coś kupuje przez internet i wysyła do nas. Otwieram, a tam 2 pary spiochów dla małego z ulubionym klubem piłkarskim tatka! Nie wiedziałam czy mam śmiać się czy płakać O.o Wasze chłopy tez małpiego rozumu dostają na wieść o dzieciu?

jusella, kot_bury, aisa, majeczka87, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    mój synek coś ostatnio jest bardzo spokojny aż czasami wpadam w mały stres że tak mało go czuje ale wtedy staram sobie tłumaczyć, że pewnie się tak ułożył, że mniej go czuję.
    Czy któraś z wam kobitek ma już fotelik/nosidełko bo ja dość dużo czasu spędziłam na szukaniu i czytaniu, który będzie najlepszy i mam wrażenie że jestem bardziej głupia. chciałam maxi cosi albo cybex. wiadomo jak będę chciała wszystko najlepsze i najbezpieczniejsze to zbankrutuje ale może któraś z was ma jakieś informacje i doświadczenie ?
    wśród moich znajomych i opinii przeczytanych w internecie my zdecydujemy się na MAXI COSI :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:44

jusella, ona2012 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - powodzenia na wizycie :-)

Kurcze, miałam coś dzisiaj zrobić i zapomniałam co :/ chyba muszę wszystko w kalendarzu zapisywać... teraz leżę i myślę - co miałam zrobić... bardzo produktywny dzień mi się zapowiada

Kasiulina, MirelS, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Dziewczyny ja mam taka listę :
    http://jelp.pl/wp-content/uploads/2015/10/wyprawka-do-szpitala-lista-JELP.pdf
    tylko że to jest tylko do szpitala :)

u mnie zapiekanka była wczoraj z brokułem, mięsem mielonym i ziemniakami :)
    i niestety mam tak,że muszę zmuszać się do mięsa bo mi śmierdzi ;/

ja też mam problem z mięsem wieprzowym jedyna forma jaką przyjmuję to swojska kiełbasa :-)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    wśród moich znajomych i opinii w internecie my zdecydujemy się na MAXI COSI :)

A dokładnie na jaki model maxi cosi ? A oglądałaś może cybex aton q, wygląda bardzo solidnie i bardziej mi się podoba daszek? Ale znowu maxi cosi tańszy i równie dobre opinie.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co 6 cm w obwodzie do przodu i 4,5 kg na plus.

jusella, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda,że mi tak śmieciowe żarcie nie śmierdzi ehh -.-

jusella, kot_bury, aisa, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja mojego nie mogę odciągnąć od stoisk z zabawkami, tłumaczę jak krowie na miedzy, że na to jeszcze ma czas - troszkę się uspokoił jak powiedziałam, że będzie miał wyłączność na kupowanie zabawek. Często też go "znosi" na stoiska z ciuszkami dziecięcymi (tu widzę postęp, bo wcześniej interesowały go tylko regały z piwem)

Nowa - ja stawiam na chustę

Kasiulina, Maka, kot_bury, LilouK, aisa, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dzięki za odpowiedzi. Nie mam ciśnieniomierza, więc polegam tylko na pomiarze podczas wizyty u położnej. Wagę sprawdzam 1-2 razy w tygodniu, obwód brzucha raz na tydzień. Póki co +20cm w buniu i +5,5kg na liczniku, więc chyba nie ma tragedii.

Naditta, postanowiłam zaufać tutejszej opiece. I tak nie mam innego wyjścia, bo poród w Polsce nie wchodzi w grę. Pocieszam się tym, ze gdyby było rzeczywiście tak źle, to baby same by się tutaj nie pchały, żeby rodzić. Faktem jest, że dla nich ciąża w pierwszym trymestrze nie istnieje, ale potem jak coś sie dzieje, to działają szybko... Taką mam nadzieję przynajmniej ;-)

Wczoraj mój luby sprawił mi "niespodziankę". Dostałam paczkę na moje imię i nazwisko, myślałąm, że może coś z Polski, albo od przyszłej teściowej, bo ona wiecznie coś kupuje przez internet i wysyła do nas. Otwieram, a tam 2 pary spiochów dla małego z ulubionym klubem piłkarskim tatka! Nie wiedziałam czy mam śmiać się czy płakać O.o Wasze chłopy tez małpiego rozumu dostają na wieść o dzieciu?

LilouK to bardzo fajne co piszesz o mężu, wydaje mi się że to fajnie jeśli w jakiś sposób pokazuje, ile to dla niego znaczy. Mój mąż też jest bardzo szczęśliwy i najchętniej to kupiłby już wszystko i np. rozłożył łóżeczko i wstawił do sypialni by czekało na synka...

jusella, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze śmieciowych to mi tylko frytki dobrze wchodzą, po innych fast foodach mam takie bóle żołądka i zgagę, że się tego nie czepiam :P Po pizzy i chipsach to nawet wymiotowałam ;/

Jusella mój móżdżek też się zrobił nieco ptasi, nie jesteś sama :D:*

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    LilouK ja mojego nie mogę odciągnąć od stoisk z zabawkami, tłumaczę jak krowie na miedzy, że na to jeszcze ma czas - troszkę się uspokoił jak powiedziałam, że będzie miał wyłączność na kupowanie zabawek. Często też go "znosi" na stoiska z ciuszkami dziecięcymi (tu widzę postęp, bo wcześniej interesowały go tylko regały z piwem)

Nowa - ja stawiam na chustę

Jusella ja również jestem za chustą ( na pewno ją sobie zamówię ) ale teraz myślę o takim do samochodu.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ