WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Warszawa :)

aisa, jusella lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Naditta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zdecydowałam na fotelik maxi cosi. Przeglądałam rankingi i wypada on najlepiej, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ale właśnie jest tak jak mówi Olcia, działa przez okres 5 lat, więc nie wydaje mi się, żeby kupowanie używanego miało sens.
    To ja dorzucę jeszcze pytanie: czy wózek kupujecie pod tym kątem, żeby fotelik do niego pasował? Jestem totalnie zielona jeśli chodzi o te sprawy, liczę na jakieś rozjaśnienie z Waszej strony :P
    Zdecydowałam już, że kupię maxi cosi, ale właśnie nie z każdym wózkiem on gra... Czy jakieś adaptery ewentualnie można dokupić?

aisa, LilouK, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to by tłumaczyło, czemu w moich ukochanych kozakach nagle zrobiło mi się... za ciasno. Myślałam, że mi nogi puchną, ale wyglądają zupełnie normalnie, tylko te cisnące buty :D

Telashe, to ja z Wrocławia jestem, a Młodemu będzie na imię Filip :)

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie dostał świra ciążowego, wcale. Bardzo spokojnie do tego podchodzi, choć to on bardziej nie mógł się doczekać tej ciąży niż ja :)
    Ale on taki jest, znam go. Wiem, że dotrze to wszystko do niego dopiero jak zobaczy małego. Zresztą ze mną jest podobnie.
    Raz mnie rozczulił tylko, bo wyszedł z pod prysznica, przyszedł do mnie ze swoimi przemyśleniami z kąpieli. Ucieszony jak dziecko, mówi że właśnie zdał sobie sprawę,że będzie niedługo mógł kupować zabawki. Wiecie te wszytskie samochodziki, samolocie na piloty itd.
    Zawsze miał do tego słabość, raz nawet chciał coś takiego kupić sam dla siebie hehehe

Maka, aisa, LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też się zdecydowałam na fotelik maxi cosi. Przeglądałam rankingi i wypada on najlepiej, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ale właśnie jest tak jak mówi Olcia, działa przez okres 5 lat, więc nie wydaje mi się, żeby kupowanie używanego miało sens.
    To ja dorzucę jeszcze pytanie: czy wózek kupujecie pod tym kątem, żeby fotelik do niego pasował? Jestem totalnie zielona jeśli chodzi o te sprawy, liczę na jakieś rozjaśnienie z Waszej strony :P
    Zdecydowałam już, że kupię maxi cosi, ale właśnie nie z każdym wózkiem on gra... Czy jakieś adaptery ewentualnie można dokupić?
    ja wiem,że do adamexa maxi cosi pasuje :)
    JA PŁOCK ! :D

Naditta, jusella lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Smile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury ja troche z innej beczki... jaką kuracje na włosy polecasz po tym wypadaniu?stosujesz coś obecnie żeby je wzmocnić i zagęścić?z tego co widziałam to masz długie włosy więc nie było u Ciebie aż tak źle:)

jusella lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa do ułożenia jest Paryż - centralnie wieża Eiffla i miasto w tle.

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że trzeba zrobić trochę czystek na liście lipcówek bo się nazbierało okropnie dużo a niektórych nie widać od miesiąca albo i dłużej...
    Jak powrócą to Ejrene dopisze do listy forumowej i tej w excelu - lepiej żeby jedna osoba to zrobiła żeby na obu listach się zgadzało.

kot_bury, Karolajjn:), jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    oki, w zakładce lipcówki już jest miejsce na nazwę miejscowości :) chętne do wpisania mogą podawać :)

To ty! Ja tu próbuję coś nadrobić i dopisać, a tam już wszystko jest!! Łobuzica!!

Kasiulina, Telashe, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Mirel, pamiętaj tylko, że używany musi być ze sprawdzonego źródła.. Każda stłuczka dyskwalifikuje fotelik do dalszej eksploatacji, dlatego odradza się kupowanie używanego fotelika czy bazy od obcych ludzi. Od znajomych, których znamy i ufamy ok, ale tak to chyba nie warto ryzykować bezpieczeństwa malucha..

Do tego trzeba pamiętać, że fotelik jest "sprawny" przez 5 lat. Po tym czasie producent nie odpowiada za jego bezpieczeństwo.

dzięki dzięki, ale już to wszystko wiem :) jeszcze kiedyś kiedyś dziewczyny pisały tu, że trzeba uważać z używanymi. Jeszcze zobaczę, na razie i tak czekam z tym zakupem do wiosny :)

aisa, jusella lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    To ty! Ja tu próbuję coś nadrobić i dopisać, a tam już wszystko jest!! Łobuzica!!
    to ja! ;) naumiałam się obsługi w końcu więc nadrabiam:)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    kot_bury ja troche z innej beczki... jaką kuracje na włosy polecasz po tym wypadaniu?stosujesz coś obecnie żeby je wzmocnić i zagęścić?z tego co widziałam to masz długie włosy więc nie było u Ciebie aż tak źle:)

Jutro rano wrzucę zdjęcie "przed" i "po", dziś mam niezbyt reprezentacyjne ;) źle już nie jest, włosy przestały mi wypadać, ale w sumie nie wiem, czy to od kosmetyków, czy po prostu im przeszło. Myję tym, co zawsze (szampon i odżywka Green Pharmacy - tanie, a dobre - kolejno: nakładam odżywkę na całe włosy, spłukuję, polewam głowę szamponem rozrobionym z wodą i masuję przy skórze, na koniec odrobina odżywki na same końcówki). Na noc przed myciem (bo zawsze myję rano) wcieram odżywkę Jantar http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=69415. Co drugie mycie dodatkowo dokładam naftę (tu wystarcza kilka minut bezpośrednio przed myciem) - ale to już nie na wypadanie włosów, a na przetłuszczanie (u mnie naprawdę działa - kiedyś myłam włosy praktycznie codziennie, teraz mogę co 3-4 dni - w tym ostatnim dniu wspieram się co prawda suchym szamponem, ale to i tak dla mnie mega sukces).

MirelS, aisa, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Aisa do ułożenia jest Paryż - centralnie wieża Eiffla i miasto w tle.
    To fajny obraz :) Ja mam takie z Paryżem. Od siostry dostałam w pierwszej ciąży :)
    9336c574de3e57dfm.jpg

kot_bury, Maka, jusella, Asit lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wypadanie włosów podobnie jak Kot polecam Jantar i u mnie też się sprawdził olejek łopianowy z green pharmacy. Więcej zachodu z olejkiem, ale super się sprawdzał i rosły nowe włoski ;)

kot_bury, Maka, aisa lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabijcie mnie, ale gdzie ta zakładka jest? :D

• LilouK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Mam wózek iCandy Peach, stelaż pasuje pod maxi cosi, oczywiście trzeba zabulić za adaptery, ale myślę, że warto, bo tak jak napisałam wcześniej, zawsze to jeden grat mniej do noszenia w przypadku np. podróży. Mamy w planach drugiego dzidzia, więc po zakupie kolejnego adaptera można z tego wózka uczynić pojazd dwu-dzieciowy :-)

Mój B też ma świra na punkcie zabawek, ostatnio strasznie sie załamał, bo Lego, które tak bardzo chciał kupić wyczekanemu synowi, przestało być produkowane. Tragedia, powiadam Wam!

aisa, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zaczynam zbierac ubranka, kto ma co oddac ;) ale prac bede w maju;) siostra ma paczke ze stanow wyslac z ubrankami w maju/ czerwcu ma dojsc wiec pomalu bedzie sie ukladalo;) jak patrze na moja komode to niewiem jak pomieszcze Adasia;) fakt ze jeszcze bedzie szuflada w lozeczku;) koszyczki ktore zrobila moja mama beda pieknie pasowaly do pokoiku jednak;)

aisa, kot_bury, jusella, eve90, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Baby Design też się dokupuje adaptery i fotelik pasuje :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    zabijcie mnie, ale gdzie ta zakładka jest? :D
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?ts=56cdb683#gid=2096158454

tu :) i obędzie się bez morderstwa :P

kot_bury, MirelS, Kasiulina, jusella, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze Wołomin :P
    Kasiulina moja mam mieszka nie daleko Płocka no i ja tam mieszakalam do czasu az nie zamieszkalam z moim lubym :P

7c7877e138.png[/url]
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ