Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się zdecydowałam na fotelik maxi cosi. Przeglądałam rankingi i wypada on najlepiej, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ale właśnie jest tak jak mówi Olcia, działa przez okres 5 lat, więc nie wydaje mi się, żeby kupowanie używanego miało sens.
To ja dorzucę jeszcze pytanie: czy wózek kupujecie pod tym kątem, żeby fotelik do niego pasował? Jestem totalnie zielona jeśli chodzi o te sprawy, liczę na jakieś rozjaśnienie z Waszej strony
Zdecydowałam już, że kupię maxi cosi, ale właśnie nie z każdym wózkiem on gra... Czy jakieś adaptery ewentualnie można dokupić?aisa, LilouK, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualnyO, to by tłumaczyło, czemu w moich ukochanych kozakach nagle zrobiło mi się... za ciasno. Myślałam, że mi nogi puchną, ale wyglądają zupełnie normalnie, tylko te cisnące buty
Telashe, to ja z Wrocławia jestem, a Młodemu będzie na imię Filipaisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż nie dostał świra ciążowego, wcale. Bardzo spokojnie do tego podchodzi, choć to on bardziej nie mógł się doczekać tej ciąży niż ja
Ale on taki jest, znam go. Wiem, że dotrze to wszystko do niego dopiero jak zobaczy małego. Zresztą ze mną jest podobnie.
Raz mnie rozczulił tylko, bo wyszedł z pod prysznica, przyszedł do mnie ze swoimi przemyśleniami z kąpieli. Ucieszony jak dziecko, mówi że właśnie zdał sobie sprawę,że będzie niedługo mógł kupować zabawki. Wiecie te wszytskie samochodziki, samolocie na piloty itd.
Zawsze miał do tego słabość, raz nawet chciał coś takiego kupić sam dla siebie heheheMaka, aisa, LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Ja też się zdecydowałam na fotelik maxi cosi. Przeglądałam rankingi i wypada on najlepiej, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ale właśnie jest tak jak mówi Olcia, działa przez okres 5 lat, więc nie wydaje mi się, żeby kupowanie używanego miało sens.
To ja dorzucę jeszcze pytanie: czy wózek kupujecie pod tym kątem, żeby fotelik do niego pasował? Jestem totalnie zielona jeśli chodzi o te sprawy, liczę na jakieś rozjaśnienie z Waszej strony
Zdecydowałam już, że kupię maxi cosi, ale właśnie nie z każdym wózkiem on gra... Czy jakieś adaptery ewentualnie można dokupić?
JA PŁOCK !Naditta, jusella lubią tę wiadomość
-
Myślę, że trzeba zrobić trochę czystek na liście lipcówek bo się nazbierało okropnie dużo a niektórych nie widać od miesiąca albo i dłużej...
Jak powrócą to Ejrene dopisze do listy forumowej i tej w excelu - lepiej żeby jedna osoba to zrobiła żeby na obu listach się zgadzało.kot_bury, Karolajjn:), jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:oki, w zakładce lipcówki już jest miejsce na nazwę miejscowości
chętne do wpisania mogą podawać
To ty! Ja tu próbuję coś nadrobić i dopisać, a tam już wszystko jest!! Łobuzica!!Kasiulina, Telashe, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
olcia_2209 wrote:Mirel, pamiętaj tylko, że używany musi być ze sprawdzonego źródła.. Każda stłuczka dyskwalifikuje fotelik do dalszej eksploatacji, dlatego odradza się kupowanie używanego fotelika czy bazy od obcych ludzi. Od znajomych, których znamy i ufamy ok, ale tak to chyba nie warto ryzykować bezpieczeństwa malucha..
Do tego trzeba pamiętać, że fotelik jest "sprawny" przez 5 lat. Po tym czasie producent nie odpowiada za jego bezpieczeństwo.
dzięki dzięki, ale już to wszystko wiemjeszcze kiedyś kiedyś dziewczyny pisały tu, że trzeba uważać z używanymi. Jeszcze zobaczę, na razie i tak czekam z tym zakupem do wiosny
aisa, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmile wrote:kot_bury ja troche z innej beczki... jaką kuracje na włosy polecasz po tym wypadaniu?stosujesz coś obecnie żeby je wzmocnić i zagęścić?z tego co widziałam to masz długie włosy więc nie było u Ciebie aż tak źle:)
Jutro rano wrzucę zdjęcie "przed" i "po", dziś mam niezbyt reprezentacyjneźle już nie jest, włosy przestały mi wypadać, ale w sumie nie wiem, czy to od kosmetyków, czy po prostu im przeszło. Myję tym, co zawsze (szampon i odżywka Green Pharmacy - tanie, a dobre - kolejno: nakładam odżywkę na całe włosy, spłukuję, polewam głowę szamponem rozrobionym z wodą i masuję przy skórze, na koniec odrobina odżywki na same końcówki). Na noc przed myciem (bo zawsze myję rano) wcieram odżywkę Jantar http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=69415. Co drugie mycie dodatkowo dokładam naftę (tu wystarcza kilka minut bezpośrednio przed myciem) - ale to już nie na wypadanie włosów, a na przetłuszczanie (u mnie naprawdę działa - kiedyś myłam włosy praktycznie codziennie, teraz mogę co 3-4 dni - w tym ostatnim dniu wspieram się co prawda suchym szamponem, ale to i tak dla mnie mega sukces).
MirelS, aisa, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Ja też się zdecydowałam na fotelik maxi cosi. Przeglądałam rankingi i wypada on najlepiej, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ale właśnie jest tak jak mówi Olcia, działa przez okres 5 lat, więc nie wydaje mi się, żeby kupowanie używanego miało sens.
Zdecydowałam już, że kupię maxi cosi, ale właśnie nie z każdym wózkiem on gra... Czy jakieś adaptery ewentualnie można dokupić?
Mam wózek iCandy Peach, stelaż pasuje pod maxi cosi, oczywiście trzeba zabulić za adaptery, ale myślę, że warto, bo tak jak napisałam wcześniej, zawsze to jeden grat mniej do noszenia w przypadku np. podróży. Mamy w planach drugiego dzidzia, więc po zakupie kolejnego adaptera można z tego wózka uczynić pojazd dwu-dzieciowy
Mój B też ma świra na punkcie zabawek, ostatnio strasznie sie załamał, bo Lego, które tak bardzo chciał kupić wyczekanemu synowi, przestało być produkowane. Tragedia, powiadam Wam!aisa, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ja juz zaczynam zbierac ubranka, kto ma co oddac
ale prac bede w maju;) siostra ma paczke ze stanow wyslac z ubrankami w maju/ czerwcu ma dojsc wiec pomalu bedzie sie ukladalo;) jak patrze na moja komode to niewiem jak pomieszcze Adasia;) fakt ze jeszcze bedzie szuflada w lozeczku;) koszyczki ktore zrobila moja mama beda pieknie pasowaly do pokoiku jednak;)
aisa, kot_bury, jusella, eve90, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
MirelS wrote:zabijcie mnie, ale gdzie ta zakładka jest?
tui obędzie się bez morderstwa
kot_bury, MirelS, Kasiulina, jusella, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz