WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura , w końcu udało mi się Was Kochane nadrobić . :P co próbowałam się zebrać to następna strona się pojawiała i tak w kółko od rana dziś praktycznie , więc poprzestanę na napisaniu jednak krótkiego postu odnośnie tego czym się kochane natłuszczacie żeby nie mieć rozstępów na brzuszku itp? :)

vbrjclq.png[/url]
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn, ja stosuję palmers :)

Karolajjn:), stokrotka2013 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z drzemki córki i leżę, bo brzuch mnie coś okresowo boli. Ból całkiem spory, ale tabletki już wzięłam i mam nadzieję, że przejdzie. Mała się rusza, więc jestem spokojniejsza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Hura , w końcu udało mi się Was Kochane nadrobić . :P co próbowałam się zebrać to następna strona się pojawiała i tak w kółko od rana dziś praktycznie , więc poprzestanę na napisaniu jednak krótkiego postu odnośnie tego czym się kochane natłuszczacie żeby nie mieć rozstępów na brzuszku itp? :)
    Ja smaruję się zwykłym mleczkiem z NIVEA i stawiam na systematyczność - na razie brak rozstępów, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało na koniec ciąży. Jeśli wyjdą - będę miała pamiątkę po mojej Malutkiej :)

jusella, Karolajjn:), kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam dzisiaj! Ale produkujecie od rana, ja to jeszcze tak leniwie się rozkręcam, a i pospałam słusznie.
    Co do proszków to znalazłam taki ranking:
    http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
    Ale ogólnie wydaje mi się, że to bardziej kwestia upodobań zapachowych i cenowych. No chyba, że dziecko będzie miało rzeczywiście jakieś uczulenia, to trzeba eksperymentować.

Kasiulina, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Ja o zmianę płci się nie boję, a mąż już też tylko wszystko niebieskie każe brać, już nawet o żółtym nie ma mowy. :-P Ale u mnie to na połówkowym pierwszy i ostatni raz wyszedł chłopak, nie dostałam zdjęcia, ale mniej więcej z takiej perspektywy nam się pokazał:
    https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjU15THuqTLAhXqAJoKHSyQBnMQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fforum.parenting.pl%2Fdzis-pytanie-dzis-odpowiedz%2F614124%2Ckiedy-najwczesniej-mozna-poznac-plec-dziecka-na-usg%2C5&psig=AFQjCNElR7DuMWC4Q2-oIeaVRIY_YZ-r2g&ust=1457091699839359
    więc raczej wątpliwości nie ma. :-)

Kasiulina, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina - u mnie nie ma takiej opcji żeby Szymon "zmienił" płeć - jestem po amnio i na wyniku jak wół stoi "kariotyp męski prawidłowy" :-D
    Prawdziwy facet i w różowym wygląda bardzo męsko :-)

Wiola ja też jeszcze czekam z zakupami bo remont mały przede mną, więc nie jesteś sama :-)

Karolajn ja oliwką z Jahnson baby - chociaż to u mnie nie da efektów bo po poprzedniej ciąży mam spore rozstępy i teraz się tylko rozciągają, więc pierwszy raz od dawna mam gładki brzuszek :-). W tej ciąży wolniej tyję i coś mi się wydaje, że nie grożą mi nowe rozstępy

Milcia taki chwilowy odpoczynek cuda działa - trzymam kciuki, żeby szybko Ci przeszło i żebyś jak najwięcej wolnych chwil dla siebie miała

Kasiulina, Karolajjn:), kot_bury, Wiola90, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kasiulina - u mnie nie ma takiej opcji żeby Szymon "zmienił" płeć - jestem po amnio i na wyniku jak wół stoi "kariotyp męski prawidłowy" :-D
    Prawdziwy facet i w różowym wygląda bardzo męsko :-)

Wiola ja też jeszcze czekam z zakupami bo remont mały przede mną, więc nie jesteś sama :-)

Karolajn ja oliwką z Jahnson baby - chociaż to u mnie nie da efektów bo po poprzedniej ciąży mam spore rozstępy i teraz się tylko rozciągają, więc pierwszy raz od dawna mam gładki brzuszek :-). W tej ciąży wolniej tyję i coś mi się wydaje, że nie grożą mi nowe rozstępy

Milcia taki chwilowy odpoczynek cuda działa - trzymam kciuki, żeby szybko Ci przeszło i żebyś jak najwięcej wolnych chwil dla siebie miała
    zazdroszczę Ci tej pewności :D

jusella lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Równiez Palmers. Używam 3 produktów typowo dla ciężarnych na rozstępy, codziennie rano i wieczorem. więc tak: skoncentrowany krem, który nakładam na piersi, brzuch i pośladki, balsam na resztę ciała i dodatkowo na noc masło na brzuch, piersi i pośladki.
    Jestem bardzo zadowolona, dopóki mnie nie uczuli, nie planuję zmieniać :-)

jusella, Karolajjn:), kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawości zmierzyłam mój brzuch i w pasie doszło mi jakieś 15 cm ! O_o !! :D
    toć to szok ! :D

jusella, Maka, kot_bury, LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi w takim razie zacznę stosować Palmers na zmianę właśnie z mleczkiem nivea którym teraz się katuję hihi ;)

a co do Płci , też się teraz nad tym zastanawiam czy nasz synek zostanie synkiem ;) chociaż lekarz powiedział , ze 100 procent pewności , bo bardzo wdzięcznie prezentował swoją artylerię wojskowa ha ha ha :D

Kasiulina, jusella, kot_bury, LilouK, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Namieszałyście mi w głowie tymi fotelikami :) Do tej pory planowałam wózek 3 w 1, ale teraz się zastanawiam na ile te foteliki są bezpieczne. Może lepiej zainwestować w coś lepszego... Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch może tam trochę sprawę rozjaśnią bo ja jestem kompletnie zielona w temacie.

Wy już w temacie prania ubranek a ja mam tylko kilka rzeczy. Po wizycie ruszę z zakupami :) Póki co przeglądam allegro. Zapisałam sobie dwóch sprzedawców http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926 Wydaje mi się że niezłe ceny mają.

A ja jestem z Siedlec

Ja też chcę kupić 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi. Widziałam takie oferty na allegro. Zwykle wózki 3w1 z fotelikiem w zestawie hmm te foteliki nie mają tych wszystkich atestów, dlatego wydaje mi się,że warto dołożyć. Wiem, że to spory wydatek bo np mi bardzo podoba się jeden wózek, nie pamiętam nazwy. Bez fotelika 1800 a z fotelikiem i adapterami 2700. Jest różnica :)

Ja ciągle mam w głowie, że może być dziewczynka z chłopca, dlatego jeszcze nic nie kupuje :)
    Za tydzień polowkowe, więc potwierdzimy płeć. Zobaczymy :) póki co moja lekarka u której byłam prywatnie jakiś mc temu powiedziała, że chłopiec na 95%.

jusella, Kasiulina, kot_bury, Wiola90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czym się kochane natłuszczacie żeby nie mieć rozstępów na brzuszku itp? :)
    Ja mam jakiś krem z Perfecty Mama coś tam chyba. Ogólnie nie wyskoczyły mi na razie żadne rozstępy.

Ja się dziś czuje źle. Bolały mnie żebra z rana, teraz mi słabo, przedtem mnie mdliło, pobolewa głowa. Więc leżę na razie.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was co dzien ale tez malo sie udzielam taka jestem...jej diewczyny jak to zlecialo juz 15 dzien bez papierosa..udalo mi sie

Kasiulina, majeczka87, Maka, nowatorka, kot_bury, jusella, eve90, stokrotka2013, kijanka_88, niezapominajka, Ana32, Asit, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

7c7877e138.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    Czytam was co dzien ale tez malo sie udzielam taka jestem...jej diewczyny jak to zlecialo juz 15 dzien bez papierosa..udalo mi sie
    oby tak dalej !

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dziś to tu rekordy padają w szybkości produkowania stron! Nie sposób Was z pracy nadgonić! ;D

Smile, fajna lista, dzięki, skopiowalam sobie i będę chyba musiała się ruszyc troszkę bo nic jeszcze nie mam. Wczoraj po wizycie miałam przypływ weny zakupowej (aaa bo tak, zapomniałam napisac - byłam wczoraj na wizycie, głównie żeby zrobić posiew z szyjki ale przy okazji mogłam pooglądać Aleksa - pozostał chłopcem tak jak przepowiadano, rozwija się prawidłowo i rusza jak szalony. CRL od głowy do pupci 13.7 cm i waga 300g :) ) i poszłam do pepco ale nic mnie nie urzekło - były fajne ciuszki ale ja zwłaszcza na początku chce stawiać na rozpinane body bo boję się tego zakładania przez główkę :P

Co do wózków - my mamy 4 letni uzywany zestaw od "cioci" 3w1 concorda ale pewnie fotelik dokupimy maxi cosi :)

Projektor fajna sprawa juz to oglądałam, tez chceee!

Co do rozstepow -ja mam już cycki pocięte jak po walce z tygrysem:/ ale smaruje się biooil narazie - kosmetyczka tak mi poradziła. Wcześniej smarowałam skoncentrowanym palmersem i niestety nie pomogło. Trzeba pamiętać że i tak jak mają wyjść to wyjdą i żaden najdroższy krem nie pomoże. Kuzynka świeżo po porodzie radziła oliwkę bambino - nie wyszedł jej ani jeden.
    Ja już mam plan walki z dziadostwem po porodzie - igły pójdą w ruch! :D (mezoterapia)

Maka, kot_bury, Wiola90, jusella, aisa, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też chcę kupić 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi. Widziałam takie oferty na allegro. Zwykle wózki 3w1 z fotelikiem w zestawie hmm te foteliki nie mają tych wszystkich atestów, dlatego wydaje mi się,że warto dołożyć. Wiem, że to spory wydatek bo np mi bardzo podoba się jeden wózek, nie pamiętam nazwy. Bez fotelika 1800 a z fotelikiem i adapterami 2700. Jest różnica :)
    Naditta, ale jeśli to z maxi cosi to już chyba też z bazą? Sam fotelik kosztuje przecież ok. 500 zł.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U nas właśnie tak się stało. Był chłopiec a jest dziewczynka. No i teraz czekamy do soboty za połówkowym, żeby potwierdzić płeć.

U nas sytuacja identyczna. Chłopiec później 2 razy dziewczynka, i też w sobotę polowkowe więc liczę że poznam prawdę.

jusella, aisa, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wizyta za dwa tygodnie i mam nadzieję, że Alicja zostanie Alicją :)

jusella, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Naditta, ale jeśli to z maxi cosi to już chyba też z bazą? Sam fotelik kosztuje przecież ok. 500 zł.

Tak, to już jest ze wszystkim. Nic więcej nie trzeba dokupywac.

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ