Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hura , w końcu udało mi się Was Kochane nadrobić .
co próbowałam się zebrać to następna strona się pojawiała i tak w kółko od rana dziś praktycznie , więc poprzestanę na napisaniu jednak krótkiego postu odnośnie tego czym się kochane natłuszczacie żeby nie mieć rozstępów na brzuszku itp?
[/url]
-
Karolajjn:) wrote:Hura , w końcu udało mi się Was Kochane nadrobić .
co próbowałam się zebrać to następna strona się pojawiała i tak w kółko od rana dziś praktycznie , więc poprzestanę na napisaniu jednak krótkiego postu odnośnie tego czym się kochane natłuszczacie żeby nie mieć rozstępów na brzuszku itp?
jusella, Karolajjn:), kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć Wam dzisiaj! Ale produkujecie od rana, ja to jeszcze tak leniwie się rozkręcam, a i pospałam słusznie.
Co do proszków to znalazłam taki ranking:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Ale ogólnie wydaje mi się, że to bardziej kwestia upodobań zapachowych i cenowych. No chyba, że dziecko będzie miało rzeczywiście jakieś uczulenia, to trzeba eksperymentować.Kasiulina, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
A! Ja o zmianę płci się nie boję, a mąż już też tylko wszystko niebieskie każe brać, już nawet o żółtym nie ma mowy.
Ale u mnie to na połówkowym pierwszy i ostatni raz wyszedł chłopak, nie dostałam zdjęcia, ale mniej więcej z takiej perspektywy nam się pokazał:
https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjU15THuqTLAhXqAJoKHSyQBnMQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fforum.parenting.pl%2Fdzis-pytanie-dzis-odpowiedz%2F614124%2Ckiedy-najwczesniej-mozna-poznac-plec-dziecka-na-usg%2C5&psig=AFQjCNElR7DuMWC4Q2-oIeaVRIY_YZ-r2g&ust=1457091699839359
więc raczej wątpliwości nie ma.Kasiulina, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Kasiulina - u mnie nie ma takiej opcji żeby Szymon "zmienił" płeć - jestem po amnio i na wyniku jak wół stoi "kariotyp męski prawidłowy"
Prawdziwy facet i w różowym wygląda bardzo męsko
Wiola ja też jeszcze czekam z zakupami bo remont mały przede mną, więc nie jesteś sama
Karolajn ja oliwką z Jahnson baby - chociaż to u mnie nie da efektów bo po poprzedniej ciąży mam spore rozstępy i teraz się tylko rozciągają, więc pierwszy raz od dawna mam gładki brzuszek. W tej ciąży wolniej tyję i coś mi się wydaje, że nie grożą mi nowe rozstępy
Milcia taki chwilowy odpoczynek cuda działa - trzymam kciuki, żeby szybko Ci przeszło i żebyś jak najwięcej wolnych chwil dla siebie miała
Kasiulina, Karolajjn:), kot_bury, Wiola90, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kasiulina - u mnie nie ma takiej opcji żeby Szymon "zmienił" płeć - jestem po amnio i na wyniku jak wół stoi "kariotyp męski prawidłowy"
Prawdziwy facet i w różowym wygląda bardzo męsko
Wiola ja też jeszcze czekam z zakupami bo remont mały przede mną, więc nie jesteś sama
Karolajn ja oliwką z Jahnson baby - chociaż to u mnie nie da efektów bo po poprzedniej ciąży mam spore rozstępy i teraz się tylko rozciągają, więc pierwszy raz od dawna mam gładki brzuszek. W tej ciąży wolniej tyję i coś mi się wydaje, że nie grożą mi nowe rozstępy
Milcia taki chwilowy odpoczynek cuda działa - trzymam kciuki, żeby szybko Ci przeszło i żebyś jak najwięcej wolnych chwil dla siebie miałajusella lubi tę wiadomość
-
Karolajjn:) wrote:Hura , w końcu udało mi się Was Kochane nadrobić .
Równiez Palmers. Używam 3 produktów typowo dla ciężarnych na rozstępy, codziennie rano i wieczorem. więc tak: skoncentrowany krem, który nakładam na piersi, brzuch i pośladki, balsam na resztę ciała i dodatkowo na noc masło na brzuch, piersi i pośladki.
Jestem bardzo zadowolona, dopóki mnie nie uczuli, nie planuję zmieniaćjusella, Karolajjn:), kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi w takim razie zacznę stosować Palmers na zmianę właśnie z mleczkiem nivea którym teraz się katuję hihi
a co do Płci , też się teraz nad tym zastanawiam czy nasz synek zostanie synkiemchociaż lekarz powiedział , ze 100 procent pewności , bo bardzo wdzięcznie prezentował swoją artylerię wojskowa ha ha ha
Kasiulina, jusella, kot_bury, LilouK, aisa, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Wiola90 wrote:Namieszałyście mi w głowie tymi fotelikami
Do tej pory planowałam wózek 3 w 1, ale teraz się zastanawiam na ile te foteliki są bezpieczne. Może lepiej zainwestować w coś lepszego... Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch może tam trochę sprawę rozjaśnią bo ja jestem kompletnie zielona w temacie.
Wy już w temacie prania ubranek a ja mam tylko kilka rzeczy. Po wizycie ruszę z zakupamiPóki co przeglądam allegro. Zapisałam sobie dwóch sprzedawców http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4222926 Wydaje mi się że niezłe ceny mają.
A ja jestem z Siedlec
Ja też chcę kupić 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi. Widziałam takie oferty na allegro. Zwykle wózki 3w1 z fotelikiem w zestawie hmm te foteliki nie mają tych wszystkich atestów, dlatego wydaje mi się,że warto dołożyć. Wiem, że to spory wydatek bo np mi bardzo podoba się jeden wózek, nie pamiętam nazwy. Bez fotelika 1800 a z fotelikiem i adapterami 2700. Jest różnica
Ja ciągle mam w głowie, że może być dziewczynka z chłopca, dlatego jeszcze nic nie kupuje
Za tydzień polowkowe, więc potwierdzimy płeć. Zobaczymypóki co moja lekarka u której byłam prywatnie jakiś mc temu powiedziała, że chłopiec na 95%.
jusella, Kasiulina, kot_bury, Wiola90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Karolajjn:) wrote:czym się kochane natłuszczacie żeby nie mieć rozstępów na brzuszku itp?
Ja się dziś czuje źle. Bolały mnie żebra z rana, teraz mi słabo, przedtem mnie mdliło, pobolewa głowa. Więc leżę na razie.
-
Czytam was co dzien ale tez malo sie udzielam taka jestem...jej diewczyny jak to zlecialo juz 15 dzien bez papierosa..udalo mi sie
Kasiulina, majeczka87, Maka, nowatorka, kot_bury, jusella, eve90, stokrotka2013, kijanka_88, niezapominajka, Ana32, Asit, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Nooo dziś to tu rekordy padają w szybkości produkowania stron! Nie sposób Was z pracy nadgonić!
Smile, fajna lista, dzięki, skopiowalam sobie i będę chyba musiała się ruszyc troszkę bo nic jeszcze nie mam. Wczoraj po wizycie miałam przypływ weny zakupowej (aaa bo tak, zapomniałam napisac - byłam wczoraj na wizycie, głównie żeby zrobić posiew z szyjki ale przy okazji mogłam pooglądać Aleksa - pozostał chłopcem tak jak przepowiadano, rozwija się prawidłowo i rusza jak szalony. CRL od głowy do pupci 13.7 cm i waga 300g) i poszłam do pepco ale nic mnie nie urzekło - były fajne ciuszki ale ja zwłaszcza na początku chce stawiać na rozpinane body bo boję się tego zakładania przez główkę
Co do wózków - my mamy 4 letni uzywany zestaw od "cioci" 3w1 concorda ale pewnie fotelik dokupimy maxi cosi
Projektor fajna sprawa juz to oglądałam, tez chceee!
Co do rozstepow -ja mam już cycki pocięte jak po walce z tygrysem:/ ale smaruje się biooil narazie - kosmetyczka tak mi poradziła. Wcześniej smarowałam skoncentrowanym palmersem i niestety nie pomogło. Trzeba pamiętać że i tak jak mają wyjść to wyjdą i żaden najdroższy krem nie pomoże. Kuzynka świeżo po porodzie radziła oliwkę bambino - nie wyszedł jej ani jeden.
Ja już mam plan walki z dziadostwem po porodzie - igły pójdą w ruch!(mezoterapia)
Maka, kot_bury, Wiola90, jusella, aisa, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Naditta wrote:Ja też chcę kupić 3w1 ale z fotelikiem maxi cosi. Widziałam takie oferty na allegro. Zwykle wózki 3w1 z fotelikiem w zestawie hmm te foteliki nie mają tych wszystkich atestów, dlatego wydaje mi się,że warto dołożyć. Wiem, że to spory wydatek bo np mi bardzo podoba się jeden wózek, nie pamiętam nazwy. Bez fotelika 1800 a z fotelikiem i adapterami 2700. Jest różnica
-
Milcia wrote:U nas właśnie tak się stało. Był chłopiec a jest dziewczynka. No i teraz czekamy do soboty za połówkowym, żeby potwierdzić płeć.
U nas sytuacja identyczna. Chłopiec później 2 razy dziewczynka, i też w sobotę polowkowe więc liczę że poznam prawdę.jusella, aisa, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość