Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maka to w sobotę razem się upewnimy co i jak. Ja mam badanie na 8.30, więc od rana wyprawa nas czeka, bo młodszą do rodziców musimy zawieźć i jeszcze dojechać do lekarza.
Ale mnie mała kopie. Cały brzuch mi lataJuż mniej mnie boli. Mąż nie kazał robić obiadu, bo powiedział, że zrobi jak wróci z pracy. Na szczęście dla małej mam zrobiony.
Maka, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Fotelik z bazą isofix kosztuje mega drogo. My się jeszcze zastanawiamy
Ja stosuje palmersa i na razie jestem zadowolona. Fo tego chodzę na gimnastykę więc mam nadzieję że da to jakieś efekty
Milcia odpoczywaj
Ja dla nas z ej małej mam sporo rzeczy żółtych niebieskich granatowych.
Ja WarszawaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 14:15
jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja cała się smaruję olejem kokosowym i dotąd ciążowych rozstępów nie mam (mam na pupsku takie sprzed ciąży, ale na to to już chyba rady nie ma). Polecam! Przede wszystkim, bo naturalny! Ja to bzika am na tym punkcie.
I apropo natury, czytania składów itp. to w ogóle polecam Wam stronę www.srokao.pl pod kątem wybierania kosmetyków i chemii - zwłaszcza dla dziecka. Rzetelne analizy wielu rodzajów produktów. Moim zdaniem niema po co traktować syfem wszelakim człowieka już od pierwszych dni życia, więc kosmetyki to coś, na wybór czego trzeba zwrócić szczególną uwagę.jusella, aisa, LilouK, Ejrene, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Słoneczko, dobrze gadasz trzeba Ci polać
Kilka dni temu np była wiadomość o tym, że Johnson&Johnsons mają zapłacic olbrzymie odszkodowanie, bo udowodniono, że ich kosmetyki powodują raka sutka!
A ile ich produktów jest skierowanych do dzieci, chyba nie muszę pisać...
Jak znajdę ten artykuł to Wam podrzucę linka.*Słoneczko, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Jestem u rodziców. Na wizycie wszystko ok z dzieckiem, szyjka bez zmian od ostatniej wizyty. Nasz bobas waży 550g i doktorem mówi że będzie z tych większych dzieci. Skubaniec w poniedziałek był główkowo a dziś już pośladkowo
tak że jeszcze się kręcić będzie.
Na bóle "wątroby" kazał mi brać 3 razy dziennie nospę i essentiale forte a jak nie przejdzie to do rodzinnego mam się udać, tak czy inaczej raczej pójdę niech mi zrobią USG i sprawczą czy mam te kamienie czy nie
My wózek planujemy 2w1 i fitelik maksi cosi bez bazy- bo u nas w aucie i tak nie da się zamontować z.
Do smarowania mam oliwkę z bebydream i mustele. Ale nie smaruje się reguralnie ale rozstępów jeszcze brak :p
Fajny pomysł z miejscowościami w tabelcedziękuje Telashe że się tym zajełaś.
kot_bury, jusella, Kasiulina, Wiola90, aisa, LilouK, _analiza, Karolajjn:), eve90, Dunda, September, stokrotka2013, Smile, mamuśka1, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Maka to w sobotę razem się upewnimy co i jak. Ja mam badanie na 8.30, więc od rana wyprawa nas czeka, bo młodszą do rodziców musimy zawieźć i jeszcze dojechać do lekarza.
Ale mnie mała kopie. Cały brzuch mi lataJuż mniej mnie boli. Mąż nie kazał robić obiadu, bo powiedział, że zrobi jak wróci z pracy. Na szczęście dla małej mam zrobiony.
U nas też 8:30i tez wyprawa bo do przejechania 100 km
jusella, Milcia, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta, to świetna cena. Maxi Cosi Cabrio Fix z Familii Fixem to wydatek rzędu 1100 zł. Jest jedna tańsza baza, Easy Base chyba? Nie pamiętam.
Kama005 - rzeczywiście sporo kosztuje, ja jednak nasłuchałam się i naczytałam, że większość ludzi (chyba 70%?) źle wpina fotelika i przez to maluch nie jest dobrze zabezpieczony, i nie będę ryzykować.
Do tego baza baaardzo usprawnia zapisanie dziecka, nie trzeba się bawić pasami.
jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Słoneczko, dobrze gadasz trzeba Ci polać
Kilka dni temu np była wiadomość o tym, że Johnson&Johnsons mają zapłacic olbrzymie odszkodowanie, bo udowodniono, że ich kosmetyki powodują raka sutka!
A ile ich produktów jest skierowanych do dzieci, chyba nie muszę pisać...
Jak znajdę ten artykuł to Wam podrzucę linka.
Wsiąkłam na amen. Jednak warto trochę chemią się zainteresować. Ale sprawdza się stara zasada: im mniej składników tym lepiej. Parabeny, bleh.
Naditta, aisa, jusella, Ejrene, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Maka i Milcia w takim razie w sobotę od rana będę trzymać kciuki za udane wizyty - akurat czymś się zajmę bo moje chłopaki lubią w sobotę pospać a ja się nudzę więc zgłaszam się na ochotnika z trzymaniem
Jeśli chodzi o fotelik to to już Tatuśkowa działka. Na początek nie mamy wybranego ale już później od 9 kg to na 100% Recaro - nie pamiętam modelu
ja jestem z Zawiercia więc można dopisać
Kurcze, dziś jakiś spadek formy u mnie, przed chwilą obudziłam się z godzinnej drzemki i jeszcze chce mi się spać i ogólnie czuję się "wymemlana" jakaśMaka, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Milcia, mi się podoba Ala i Ola, wg mnie całkiem fajnie do siebie pasują
Wiola, zapisałam użytkownik, luknę w wolnej chwili choć Hubiego widziałam wcześniej. Ja zapisałam sobie wcześniej użytkowników: twojedziecko24 i Okularki_com
Ja się smarowałam Palmersem w poprzedniej ciąży, rozstępy mam na boczkach (dokładnie tak jak moja mama). Teraz smaruje olejem ze słodkich migdałów i kokosowym. Co ma wyleźć i tak wylezie
Truskawka i Milcia, odpoczywajcie
Nowa, smacznego!
Naditta, też widziałam ten artykuł. Masakra
Słoneczko, srokao już przekopałamTylko niektóre tematy nie mają aktualizacji np pasty do zębów dla maluchów (to a propo Jaśka a nie nienarodzonego dziecia
Ejrene, fajnie że na wizycie wszystko ok
jusella, Kasiulina, Ejrene, Wiola90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Też jestem lipcówka 2016Data porodu na 24.07.
Czytam Was od bardzo dawnamożna powiedzieć ze od początku :)I tak miło poczytać ze postanowiłam sie odważyc i do was dołaczyc
o ile mnie przyjmniecie
Trzymam kciuki za każdą z osobnaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:19
LilouK, Telashe, jusella, goodwill, Ejrene, Kasiulina, kot_bury, aisa, Maka, eve90, September, Wiola90, _analiza, stokrotka2013, kijanka_88, Agaax, mamuśka1, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Witamy Pauli, witamy
Ja też jestem nowa. Dziewczyny są super fajne, co pewnie już zauważyłaś, więc nie ma co więcej zwklekać i się stresować
Ahhh kobitki, wrociłam właśnie z prawie 2h spaceru. Pogoda piękna, słoneczko, cieplutko, magnolie już kwitną, żyć nie umierać. Byłoby piękniej, gdybym w międzyczasie nie musiała 2 razy do domu przylatywać na siku*Słoneczko, jusella, Kasiulina, aisa, Pauli11, Lulu9, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
dostałam od położnej listę do szpitala
DLA MAMY:
-Dowód osobisty lub inny dokument potwierdzający tożsamość
-skrócony odpis aktu małżeństwa dla potrzeb USC
-karta ciąży
-oryginały ostatnich badań w tym oryginał grupy krwi
-szlafrok
-koszula nocna rozpinana z przodu
-jednorazowe majtki
-kapcie, klapki pod prysznic
-przybory toaletowe
-ręczniki jednorazowe + ręcznik kąpielowy
-sztućce
-termometr elektroniczny
-podpaski duże 2,3 paczki
-jednorazowa maszynka do golenia (wtf?! jak im nie wstyd?!)
-podkład wysokochłonny 90x60 5sztuk
-woda niegazowana
DLA DZIECKA:
-octanisept
-mydełko
-oliwka
-śpioszki, body, kaftaniki, niedrapki, becik, czapeczka
-pampersy
-chusteczki pielęgnacyjne
-pieluchy tetrowe
-ręcznik dla dziecka
DLA TATY:
-jednorazowe ubranie do porodu
-klapki sportoweLilouK, goodwill, Ejrene, jusella, Maka, kama005, nowatorka, aisa, eve90, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz