Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilouk bardzo ale to bardzo podobają mi się czarno białe , bądź czarno zielone ... Ale właśnie minusem jest to że w lipcu może mocno przyciągać słonko ... A poza tym życie jest i tak smutne .. Więc chociaż wózek małego szkraba powinien być kolorowy , jasny z ciemniejszymi wstawkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:10
Maka, eve90, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url] -
Telashe, najlepsza pozycja na liście to jednorazowa maszynka...

My mieliśmy fotelik Britax. Na 13 miesięcy zmiana na caratero tyłem do kierunku jazdy.
U mnie w szpitalu nie trzeba nic dla mamy ani dziecka.. ale to Szwecja..
Każdy szpital ma inne wymagania i co innego gwarantuje więc warto wiedzieć wcześniej żeby całej walizki nie zabrać ze sobą
Maka, to chyba taka Twoja uroda że macica już pracuje i brzuch boli. Najważniejsze że z szyjką nic złego się nie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:15
Maka, jusella, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Goodwill, ja jestem Warszawianką z dziada pradziada, ale już nie z babki prababki
Mama przyjechała do Liceum do Wawy i wsiąkła 
Kasiulina, jesteś hard corem że oglądasz porody. Ja jak teraz jakiś widzę w tv to zmieniam kanał
Kasiulina, jusella, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Noo dziewczyny! Nadrobilam i ja!
Majeczka w samochodzie dokładnie akumulator padł, już któryś raz a jest nie taki stary tak więc coś jest na rzeczy chyba
w każdym razie powiem wam ze juz sie czuje jak z parą rąk - mam swój samochodzik.. który wczoraj tak klęlam.. ekhem.. No ale baba zmienna jest 
Ja używałam bio oil, teraz palmersa a w miedzy czasie jeszcze jakiś droższy z super pharm i Perfect mama, jednak wszystko to i tak geny także zobaczymy co będzie później, apropo czy wam na piersiach też wyskoczyly takie duże zyly? :o ja rozstępów nie mam na nich ale te żyły są mocne
Telashe mi dopisz Białystok - z góry dziękuję
Noo i musze w końcu to powiedzieć, są ludzie, którzy nie dorośli do wielu rzeczy, sama nie jestem idealna.. Alee niektórzy przekraczają wszelkie granice! Kultura to podstawa! Jesteśmy już mamuskami i wypada przekazywać dla swego dziecka wszystko co najlepsze, Poprostu przyjmijmy zasadę ze jak 'ktoś'zamierza się kłócić.. w dodatku w taki sposób naskakiwac na kogoś to niech się nie wypowiada, musiałam to napisać choć również mam wiele spraw na głowie ale to już przekracza wszelkie granice, już się nie wypowiadam i tak jak Aisa przyjmuje zasadę nie karmię trolla!
jusella, aisa, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
My też chcielismy żeby wózek był uniwersalny bo to nasze pierwsze dziecko i fajnie byloby zeby wózek został tez dla drugiego ewentualnie.
No i mimo że najprawdopodobniej czekamy na mała dziewczynke to pewności jeszcze nie ma
Czekamy na potwierdzenia na usg połókowym 18.03.
Co do wyprawki do szpitala to jeszcze nie wiem jak to tu w Belgii wyglada,ale w przyszłym tygodniu mam spotknie z położna to może mi troche rozjasni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:30
aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
aisa wrote:Goodwill, ja jestem Warszawianką z dziada pradziada, ale już nie z babki prababki
Mama przyjechała do Liceum do Wawy i wsiąkła 
Kasiulina, jesteś hard corem że oglądasz porody. Ja jak teraz jakiś widzę w tv to zmieniam kanał
powiem Ci,że nie ruszają mnie jak na tą chwilę ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:28
jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Kasiulina, mnie po porodzie jakoś ruszało. Teraz się nie natykam na takie programy, ale pewnie też by ruszało

Eve, prawda że niezła zasada
Żyły wyszły, duże i ciemne. I długo nie zejdą..
My po Jaśku mamy granatowy wózek, stary typ Emmaljungi. Ciężko się go trochę prowadzi ale mamy dostawkę dla starszaka więc szkoda go zmieniać. Choć jak piszecie o wózkach to ochoty nabieram
eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witaj Pauli

Mi się marzy wózek w odcieniach szarości, bo ogólnie mam ostatnio fazę na ten kolor
Z ciekawości sprawdziłam jakie są u mnie w szpitalu wymagania i dla maluszka jest tylko krem do pupy i chusteczki nawilżone, a ubranka jeśli chcemy
Ja też nie jestem w stanie oglądać porodów i podziwiam te które oglądają
Kasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja tylko mam ubranka kupione - dość spory zapas, ale chyba nie wszystko. Reszta w maju, po 30Hbd.
Jakoś tak mi na głowę będzie lepiej.
Ale nie z powodu przesądów, po prostu tak sobie postanowiłam...
I jedna rzecz - ja mam bardzo dobrze rozbudowany kalkulator cen w głowie - jak widzę okazję, to jej nie przepuszczam. Dlatego mam już w domu dość dziwny zestaw pojedynczych rzeczy do wyprawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 18:04
Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja porodów nie oglądam

Mialam przyjemność asystować przy kilku z racji mojego zawodu
Jestem fizjoteraputką.
Ale musze przyznac ze z racji tego że wiem jak to wyglda przebiega itd to bardzo mnie to przeraza. Ale staram sie nastawiać pozytywnie i myślec o tym ze będe mogła sprawdzic wszystkie swoje metody których sie nauczyła empirycznie
aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Zapytalam o te czarne wózki, bo dostałam taki "w spadku". Od początku do mnie nie przemawiał. Niby wózek używany przez 2 sezony, ale widać na nim upływ czasu jakby miał z 10 lat, przebawienia od słońca, wyblaknięcie koloru itd. Z czarnego zrobił się granat pomimo, że wózek bardzo dobrej firmy.
Poza tym jak zobaczyłam czarną gondolę z białą wyściółką, no zabijcie mnie, wygląda jak trumna na kółkach!
Macie rację, czarne jest ładne, ale za smutne dla różowego, pulchnego bobaska!
Też mam ogromne żyły na biuście od samego początku. W dodatku ostatnio zauważyłam, że wyszły mi też po bokach brzucha. Mam nadzieję, że to nie jest początek rozstępów
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe Mamuśki!
Ja jestem też swiezutkim warszawskim słoikiem
i super, że będę wiedzieć do kogo zgłosić się m.in. po informacje co do sklepów z art.dziecięcymi itp. bo nie mam bladego pojęcia a tych sieciowkowych nie lubię.
Maka ja też mam tylko kilka bodziakow z lumpa (kupionych przedwczoraj) i na wyprzedażach kupiłam 2pary spodenek,koszule i kurtkę ale to dla polroczniaka. Wózki dopiero zaczęłam oglądać a łóżeczko itp będę kupować pewnie w Ikei te najtansze bo ja jestem fanka diy i będę przerabiać a tam raczej z dostępnością nie ma problemu wiec to na samym końcu. Przepraszam, mam jeszcze jeden smoczek z jakiś warsztatów
Są tego plusy bo można "uczyc" się od Dziewczyn, które już sporo mają ;P
Ja panicznie boje się porodu w sensie SN ale bardziej z punktu komplikacji jakie mogą być u dzidziusia a nie ze mnie będzie boleć.
jusella, Maka, kot_bury, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk

PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
goodwill wrote:Ja tylko mam ubranka kupione - dość spory zapas, ale chyba nie wszystko. Reszta w maju, po 30Hbd.
Jakoś tak mi na głowę będzie lepiej.
Ale nie z powodu przesądów, po prostu tak sobie postanowiłam...
I jedna rzecz - ja mam bardzo dobrze rozbudowany kalkulator cen w głowie - jak widzę okazję, to jej nie przepuszczam. Dlatego mam już w domu dość dziwny zestaw pojedynczych rzeczy do wyprawki.
Przepraszam jeśli mogę spytać co to 30Hbd ? Może wyjdę na blond jak z kawałów ale na prawdę nie wiem co to , to jest moja pierwsza ciąża więc nie znam wszystkich skrótów
coś takiego jak badanie połówkowe ?
[/url]