Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilouk bardzo ale to bardzo podobają mi się czarno białe , bądź czarno zielone ... Ale właśnie minusem jest to że w lipcu może mocno przyciągać słonko ... A poza tym życie jest i tak smutne .. Więc chociaż wózek małego szkraba powinien być kolorowy , jasny z ciemniejszymi wstawkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:10
Maka, eve90, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Telashe, najlepsza pozycja na liście to jednorazowa maszynka...
My mieliśmy fotelik Britax. Na 13 miesięcy zmiana na caratero tyłem do kierunku jazdy.
U mnie w szpitalu nie trzeba nic dla mamy ani dziecka.. ale to Szwecja..
Każdy szpital ma inne wymagania i co innego gwarantuje więc warto wiedzieć wcześniej żeby całej walizki nie zabrać ze sobą
Maka, to chyba taka Twoja uroda że macica już pracuje i brzuch boli. Najważniejsze że z szyjką nic złego się nie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:15
Maka, jusella, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Goodwill, ja jestem Warszawianką z dziada pradziada, ale już nie z babki prababki
Mama przyjechała do Liceum do Wawy i wsiąkła
Kasiulina, jesteś hard corem że oglądasz porody. Ja jak teraz jakiś widzę w tv to zmieniam kanałKasiulina, jusella, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Noo dziewczyny! Nadrobilam i ja!
Majeczka w samochodzie dokładnie akumulator padł, już któryś raz a jest nie taki stary tak więc coś jest na rzeczy chybaw każdym razie powiem wam ze juz sie czuje jak z parą rąk - mam swój samochodzik.. który wczoraj tak klęlam.. ekhem.. No ale baba zmienna jest
Ja używałam bio oil, teraz palmersa a w miedzy czasie jeszcze jakiś droższy z super pharm i Perfect mama, jednak wszystko to i tak geny także zobaczymy co będzie później, apropo czy wam na piersiach też wyskoczyly takie duże zyly? :o ja rozstępów nie mam na nich ale te żyły są mocne
Telashe mi dopisz Białystok - z góry dziękuję
Noo i musze w końcu to powiedzieć, są ludzie, którzy nie dorośli do wielu rzeczy, sama nie jestem idealna.. Alee niektórzy przekraczają wszelkie granice! Kultura to podstawa! Jesteśmy już mamuskami i wypada przekazywać dla swego dziecka wszystko co najlepsze, Poprostu przyjmijmy zasadę ze jak 'ktoś'zamierza się kłócić.. w dodatku w taki sposób naskakiwac na kogoś to niech się nie wypowiada, musiałam to napisać choć również mam wiele spraw na głowie ale to już przekracza wszelkie granice, już się nie wypowiadam i tak jak Aisa przyjmuje zasadę nie karmię trolla!jusella, aisa, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
My też chcielismy żeby wózek był uniwersalny bo to nasze pierwsze dziecko i fajnie byloby zeby wózek został tez dla drugiego ewentualnie.
No i mimo że najprawdopodobniej czekamy na mała dziewczynke to pewności jeszcze nie maCzekamy na potwierdzenia na usg połókowym 18.03.
Co do wyprawki do szpitala to jeszcze nie wiem jak to tu w Belgii wyglada,ale w przyszłym tygodniu mam spotknie z położna to może mi troche rozjasniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:30
aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
aisa wrote:Goodwill, ja jestem Warszawianką z dziada pradziada, ale już nie z babki prababki
Mama przyjechała do Liceum do Wawy i wsiąkła
Kasiulina, jesteś hard corem że oglądasz porody. Ja jak teraz jakiś widzę w tv to zmieniam kanał
powiem Ci,że nie ruszają mnie jak na tą chwilę ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:28
jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina, mnie po porodzie jakoś ruszało. Teraz się nie natykam na takie programy, ale pewnie też by ruszało
Eve, prawda że niezła zasada
Żyły wyszły, duże i ciemne. I długo nie zejdą..
My po Jaśku mamy granatowy wózek, stary typ Emmaljungi. Ciężko się go trochę prowadzi ale mamy dostawkę dla starszaka więc szkoda go zmieniać. Choć jak piszecie o wózkach to ochoty nabierameve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witaj Pauli
Mi się marzy wózek w odcieniach szarości, bo ogólnie mam ostatnio fazę na ten kolor
Z ciekawości sprawdziłam jakie są u mnie w szpitalu wymagania i dla maluszka jest tylko krem do pupy i chusteczki nawilżone, a ubranka jeśli chcemy
Ja też nie jestem w stanie oglądać porodów i podziwiam te które oglądająKasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja tylko mam ubranka kupione - dość spory zapas, ale chyba nie wszystko. Reszta w maju, po 30Hbd.
Jakoś tak mi na głowę będzie lepiej.
Ale nie z powodu przesądów, po prostu tak sobie postanowiłam...
I jedna rzecz - ja mam bardzo dobrze rozbudowany kalkulator cen w głowie - jak widzę okazję, to jej nie przepuszczam. Dlatego mam już w domu dość dziwny zestaw pojedynczych rzeczy do wyprawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 18:04
Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja porodów nie oglądam
Mialam przyjemność asystować przy kilku z racji mojego zawoduJestem fizjoteraputką.
Ale musze przyznac ze z racji tego że wiem jak to wyglda przebiega itd to bardzo mnie to przeraza. Ale staram sie nastawiać pozytywnie i myślec o tym ze będe mogła sprawdzic wszystkie swoje metody których sie nauczyła empirycznieaisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Zapytalam o te czarne wózki, bo dostałam taki "w spadku". Od początku do mnie nie przemawiał. Niby wózek używany przez 2 sezony, ale widać na nim upływ czasu jakby miał z 10 lat, przebawienia od słońca, wyblaknięcie koloru itd. Z czarnego zrobił się granat pomimo, że wózek bardzo dobrej firmy.
Poza tym jak zobaczyłam czarną gondolę z białą wyściółką, no zabijcie mnie, wygląda jak trumna na kółkach!Macie rację, czarne jest ładne, ale za smutne dla różowego, pulchnego bobaska!
Też mam ogromne żyły na biuście od samego początku. W dodatku ostatnio zauważyłam, że wyszły mi też po bokach brzucha. Mam nadzieję, że to nie jest początek rozstępówjusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe Mamuśki!
Ja jestem też swiezutkim warszawskim słoikiemi super, że będę wiedzieć do kogo zgłosić się m.in. po informacje co do sklepów z art.dziecięcymi itp. bo nie mam bladego pojęcia a tych sieciowkowych nie lubię.
Maka ja też mam tylko kilka bodziakow z lumpa (kupionych przedwczoraj) i na wyprzedażach kupiłam 2pary spodenek,koszule i kurtkę ale to dla polroczniaka. Wózki dopiero zaczęłam oglądać a łóżeczko itp będę kupować pewnie w Ikei te najtansze bo ja jestem fanka diy i będę przerabiać a tam raczej z dostępnością nie ma problemu wiec to na samym końcu. Przepraszam, mam jeszcze jeden smoczek z jakiś warsztatówSą tego plusy bo można "uczyc" się od Dziewczyn, które już sporo mają ;P
Ja panicznie boje się porodu w sensie SN ale bardziej z punktu komplikacji jakie mogą być u dzidziusia a nie ze mnie będzie boleć.jusella, Maka, kot_bury, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
goodwill wrote:Ja tylko mam ubranka kupione - dość spory zapas, ale chyba nie wszystko. Reszta w maju, po 30Hbd.
Jakoś tak mi na głowę będzie lepiej.
Ale nie z powodu przesądów, po prostu tak sobie postanowiłam...
I jedna rzecz - ja mam bardzo dobrze rozbudowany kalkulator cen w głowie - jak widzę okazję, to jej nie przepuszczam. Dlatego mam już w domu dość dziwny zestaw pojedynczych rzeczy do wyprawki.
Przepraszam jeśli mogę spytać co to 30Hbd ? Może wyjdę na blond jak z kawałów ale na prawdę nie wiem co to , to jest moja pierwsza ciąża więc nie znam wszystkich skrótówcoś takiego jak badanie połówkowe ?
[/url]