WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    a żyłki na biuście wyszły mi jeszcze zanim test ciążowy zrobiłam i nadal są ;o
    Mi tez zylki fioletowe powychodzily ale nie na biuscie a po bokach brzucha

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy wózek używany dla córki i mimo, że już jest trochę zużyty, to nie będziemy kupować nowego. Mamy czerwony z czarnymi wstawkami. Więcej czarnego jest na spacerówce, ale jakoś latem nie było to uciążliwe. Teraz mamy lżejszą spacerówkę i jest wiśniowa.

Żyły też mam i na brzuchu już też wyszły.

Łóżeczko będziemy mieć to samo - jeszcze po mnie, ponad 30-letnie :) Właśnie wczoraj zamówiliśmy "dorosłe" łóżko dla córki, żeby z końcem kwietnia, początkiem maja zacząć ją do niego przyzwyczajać.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezeli chodzi o porody w tv to absolutnie nie ogladam bo one tam umieraja, musialabym byc masochistka. Widzialam natomiast 1 porod na zywo b szybki i ladny ;)

jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Przepraszam jeśli mogę spytać co to 30Hbd ? Może wyjdę na blond jak z kawałów ale na prawdę nie wiem co to , to jest moja pierwsza ciąża więc nie znam wszystkich skrótów :) coś takiego jak badanie połówkowe ?

to 30 tydzień ciąży :-)

Karolajjn:), Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 Hbd = 30 tydzień ciąży.
    Tak się czasem w skrócie pisze.

Też mam żyłki na biuście. A biust wydatny to i żyły grube. :P

Czy któraś z Was rozważała zakup używanego wózka bugaboo cameleon?
    Opinie są niesamowite, nowego nie kupię, bo cena absurdalna.
    Ktoś może ma, używa?

Karolajjn:) lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jasną karnację i żyły bardzo widoczne na biuście, nogach i na bokach brzucha. Okropnie to wygląda :/
    A kiedy macie zamiar kupić np łóżeczka dla maluchów ? Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam kiedy jest najbardziej odpowiedni moment .. Nie ukrywam że Jestem trochę z tych boi dudkow
    Ja chyba po świętach zamówię, niby jeszcze dużo czasu ale już nie mogę się doczekać konkretnych zakupów :) a w częściach i tak mało miejsca będzie zajmowało :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pełno żyłek na piersiach w dodatku sa nabrzmiale i obolale od samego poczatku,ale ja nam miseczke G :/
    W sumie bol piersi byl moim pierwszym objawem ciazy :) lozeczko zamawiam z poczatkiem kwietnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:19

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy macie zamiar kupić np łóżeczka dla maluchów ? Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam kiedy jest najbardziej odpowiedni moment .. Nie ukrywam że Jestem trochę z tych boi dudkow

ja wybrałam, zapłaciłam zaliczkę o i tak trzeba czekać 10 tyg więc będzie na koniec ciąży :)
    zależy jakie chcesz ;)

Kijanka
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:

Czy któraś z Was rozważała zakup używanego wózka bugaboo cameleon?
    Opinie są niesamowite, nowego nie kupię, bo cena absurdalna.
    Ktoś może ma, używa?

Tak Goodwill, brałam Bugaboo pod uwagę, bo w UK jest to jedna z najpopularniejszych marek wózków. Dużo ludzi chwali je sobie. Jednak nie do końca przekonywało mnie ich wzornictwo. Wybrałam iCandy.

goodwill lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś będzie miała zzo?
    Bo ja ciągle jednak o tym myślę...

Telashe lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Dziewczyny, fajnie,że jesteście:)swoją drogą długo się czaiłyście:)

Ja do smarowania używam masła z perfecta mama, oliwkę w żelu z ziaja i mam olejek bio oil, póki co nie widzę żadnych niechcianych dziadów:)

Co do większych zakupów to planuję zacząć po badaniu połówkowym, jeszcze 2 tygodnie czekania:)

Wózek mamy wstępnie upatrzony adamex pajero ale chcemy zobaczyć i pomacać na żywo.U nas wózek wybiera mąż:)Całe czarne mi się średnio podobają, takie jakieś smutne...do mnie przemawia granat, czerwień, szarość.

Porodów nie oglądałam i nie mam zamiaru:)chyba by mnie potem siłą na porodówkę wieźli:)

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nadrobilam ale dziś dalyscie czadu z postami :)
    Mi też bardzo podoba się Alicja jak będzie dziewczynka to na bank będzie miała tak na imię od dawna jestem w tym imieniu zakochana <3
    Dla chłopca nie mamy jeszcze wybranego imienia cały czas negocjuje żeby bobo 8.3 pokazało dr wszystko to co zechce zobaczyć i też to co jest między nogami hihi.
    Witam nowe kezanki i gratki udanych wizyt :)

Mleko uratowało mi wczoraj życie dziękuję z całego serca dziś kupiłam też Reni i chyba zgaga mnie szybko nie opuści :(.

Macie może jakiś link na blog kulinarny dla kobiet w ciazy.
    Lista super :)
    Pisze z tel i ciężko się odnieść do postów jak czytam więc lajkuje tzn ze popieram wypowiedź :)
    Miłego wieczoru aaaaaaaa i już 21 tc :)

Kasiulina, jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, bardzo dużo dzisiaj naprodukowałyście, też musiałam nadrabiać a potem ogólnie napisałam bo nie wiedziałam dokładnie która o co pytała:)

Ale tak fajnie, miło się czyta:)

stokrotka2013, jusella, kot_bury, aisa, Ejrene, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odkryłam, że to jednak prawda z tym kurczeniem się mózgu w ciąży. ;-) 1-go miałam wizytę u lekarza i zapomniałam pójść, wczoraj patrzyłam na kartkę z przychodni i mówię: "To jeszcze mam dwa tygodnie". No geniusz.

Kasiulina, jusella, kot_bury, Smile, Wiola90, LilouK, aisa, Maka, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Ja też się nad tym zastanawiam. Mam w planie wybrać się przed porodem na konsultacje z anestezjologiem, żeby mieć możliwość skorzystania, a na porodówce w praniu wyjdzie czy skorzystam.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:

Jeśli okulista i warunki ginekologiczne umożliwią mi poród sn, to od progu izby przyjęć będę wrzeszczeć i błagać o zzo. ;)
    Jeśli okaże się, że poród cc, to i tak zzo/podpajęczynówkowe będzie.

Basia, a Ty jak?

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:
    Właśnie odkryłam, że to jednak prawda z tym kurczeniem się mózgu w ciąży. ;-) 1-go miałam wizytę u lekarza i zapomniałam pójść, wczoraj patrzyłam na kartkę z przychodni i mówię: "To jeszcze mam dwa tygodnie". No geniusz.

Ja w poniedziałek rano poszłam do biura pracy święcie przekonana, że na ten dzień jestem umówiona i jeszcze babce zrobiłam awanturę, że mnie nie ma w terminarzu... cóż okazało się, że dopiero we wtorek miałam się zgłosić...
    A tak w ogóle to zastanawiam się na chusteczkę muszę chodzić i się podpisywać co te 6 tygodni jak i tak do pracy nikt mnie nie przyjmie, nawet ofert mi nie szukają i na cholerę składałam im zaświadczenia o ciąży ... ale cóż trzeba chodzić żeby ubezpieczenie było a potem macierzyński... no chyba, że oni dbają by ciężarna ruchu zażywała i się w ciąży nie nudziła

kot_bury, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    A co do czarnych wózków, ja bardzo lubię ale z każdej strony słyszę, że nie bo bd przyciągał slonce,a moim zdaniem każdy kolor w upale przyciaga promienie, więc kompromisem bd bialo granatowy albo szary :)

Na upały najlepszy byłby biały, nie bez powodu Arabowie noszą właśnie białe szaty :) generalnie im ciemniejszy kolor, tym więcej się nagrzewa (mogę teraz mówić głupoty, z fizyki byłam noga, więc jak coś poprawcie) - kolory powstają dzięki temu, że materiał pochłania część światła o określonej długości, a resztę odbija. Czyli, na przykład, biały kolor odbija wszystko, czerwony tylko część odpowiadającą kolorowi czerwonemu, a czarny nie odbija kompletnie niczego, za to wszystko pochłania. Nasze oko widzi tylko to światło odbite, a mózg przekształca to na odpowiedni kolor.

W sumie to chyba najważniejszy jest kolor samej budki, dół aż tak nie będzie się nagrzewać :)

Obiecałam zdjęcia włosia :) ale już widzę, że jedyna włosowa tragedia jest w mojej głowie, bo wyglądają tak samo, jak zawsze. Wrzucę link, nie będę spamować moją tragiczną miną w wątku, jeszcze się kto przestraszy ;)
    Czerwiec 2014: http://images77.fotosik.pl/388/e354c632b75ae839med.jpg
    Dzisiaj: http://images75.fotosik.pl/388/d538bef9fa207d6fmed.jpg
    Na tym nowym po prawej stronie na przedziałku widać takie "wicherki" z krótkich włosów - to nowe. I jak na mnie duuużo, po Jantarze zawsze mam taki wysyp :)
    Tylko muszę znowu sięgnąć po olejek, bo widzę, że siano straszne. Mam nadzieję, że tylko od chloru i da radę naprawić :)

jusella, Kasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruch jest bardzo ważny w okresie ciąży więc dobrze że dbają :D

Ja zjadłam sobie kolację (sałatkę jarzynową) i teraz się lenie :D

jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Słoneczko wrote:

Tutaj to nazywają 'baby brain'. Ale i tak się że mnie q pracy śmieją, że to tylko wymówka...
    Co do wózków to tak jak pisała LilouK, tutaj przede wszystkim bugaboo, 85% wózków na ulicach. Nie chce nikogo obrazić, ale to jeden z najbrzydszych wózków jakie widziałam. Kwestia gustu oczywiście, jak dla mnie zupełnie nie.

LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ