Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My kupiliśmy wózek używany dla córki i mimo, że już jest trochę zużyty, to nie będziemy kupować nowego. Mamy czerwony z czarnymi wstawkami. Więcej czarnego jest na spacerówce, ale jakoś latem nie było to uciążliwe. Teraz mamy lżejszą spacerówkę i jest wiśniowa.
Żyły też mam i na brzuchu już też wyszły.
Łóżeczko będziemy mieć to samo - jeszcze po mnie, ponad 30-letnieWłaśnie wczoraj zamówiliśmy "dorosłe" łóżko dla córki, żeby z końcem kwietnia, początkiem maja zacząć ją do niego przyzwyczajać.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Karolajjn:) wrote:Przepraszam jeśli mogę spytać co to 30Hbd ? Może wyjdę na blond jak z kawałów ale na prawdę nie wiem co to , to jest moja pierwsza ciąża więc nie znam wszystkich skrótów
coś takiego jak badanie połówkowe ?
to 30 tydzień ciążyKarolajjn:), Maka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
30 Hbd = 30 tydzień ciąży.
Tak się czasem w skrócie pisze.
Też mam żyłki na biuście. A biust wydatny to i żyły grube.
Czy któraś z Was rozważała zakup używanego wózka bugaboo cameleon?
Opinie są niesamowite, nowego nie kupię, bo cena absurdalna.
Ktoś może ma, używa?Karolajjn:) lubi tę wiadomość
-
Ja mam jasną karnację i żyły bardzo widoczne na biuście, nogach i na bokach brzucha. Okropnie to wygląda
Karolajjn:) wrote:A kiedy macie zamiar kupić np łóżeczka dla maluchów ? Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam kiedy jest najbardziej odpowiedni moment .. Nie ukrywam że Jestem trochę z tych boi dudkowa w częściach i tak mało miejsca będzie zajmowało
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
U mnie pełno żyłek na piersiach w dodatku sa nabrzmiale i obolale od samego poczatku,ale ja nam miseczke G
W sumie bol piersi byl moim pierwszym objawem ciazylozeczko zamawiam z poczatkiem kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:19
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Karolajjn:) wrote:A kiedy macie zamiar kupić np łóżeczka dla maluchów ? Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam kiedy jest najbardziej odpowiedni moment .. Nie ukrywam że Jestem trochę z tych boi dudkow
ja wybrałam, zapłaciłam zaliczkę o i tak trzeba czekać 10 tyg więc będzie na koniec ciąży
zależy jakie chceszjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
goodwill wrote:
Czy któraś z Was rozważała zakup używanego wózka bugaboo cameleon?
Opinie są niesamowite, nowego nie kupię, bo cena absurdalna.
Ktoś może ma, używa?
Tak Goodwill, brałam Bugaboo pod uwagę, bo w UK jest to jedna z najpopularniejszych marek wózków. Dużo ludzi chwali je sobie. Jednak nie do końca przekonywało mnie ich wzornictwo. Wybrałam iCandy.goodwill lubi tę wiadomość
-
Witam nowe Dziewczyny, fajnie,że jesteście:)swoją drogą długo się czaiłyście:)
Ja do smarowania używam masła z perfecta mama, oliwkę w żelu z ziaja i mam olejek bio oil, póki co nie widzę żadnych niechcianych dziadów:)
Co do większych zakupów to planuję zacząć po badaniu połówkowym, jeszcze 2 tygodnie czekania:)
Wózek mamy wstępnie upatrzony adamex pajero ale chcemy zobaczyć i pomacać na żywo.U nas wózek wybiera mąż:)Całe czarne mi się średnio podobają, takie jakieś smutne...do mnie przemawia granat, czerwień, szarość.
Porodów nie oglądałam i nie mam zamiaru:)chyba by mnie potem siłą na porodówkę wieźli:)jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
I ja nadrobilam ale dziś dalyscie czadu z postami
Mi też bardzo podoba się Alicja jak będzie dziewczynka to na bank będzie miała tak na imię od dawna jestem w tym imieniu zakochana
Dla chłopca nie mamy jeszcze wybranego imienia cały czas negocjuje żeby bobo 8.3 pokazało dr wszystko to co zechce zobaczyć i też to co jest między nogami hihi.
Witam nowe kezanki i gratki udanych wizyt
Mleko uratowało mi wczoraj życie dziękuję z całego serca dziś kupiłam też Reni i chyba zgaga mnie szybko nie opuści.
Macie może jakiś link na blog kulinarny dla kobiet w ciazy.
Lista super
Pisze z tel i ciężko się odnieść do postów jak czytam więc lajkuje tzn ze popieram wypowiedź
Miłego wieczoru aaaaaaaa i już 21 tcKasiulina, jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Fakt, bardzo dużo dzisiaj naprodukowałyście, też musiałam nadrabiać a potem ogólnie napisałam bo nie wiedziałam dokładnie która o co pytała:)
Ale tak fajnie, miło się czyta:)stokrotka2013, jusella, kot_bury, aisa, Ejrene, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Właśnie odkryłam, że to jednak prawda z tym kurczeniem się mózgu w ciąży.
1-go miałam wizytę u lekarza i zapomniałam pójść, wczoraj patrzyłam na kartkę z przychodni i mówię: "To jeszcze mam dwa tygodnie". No geniusz.
Kasiulina, jusella, kot_bury, Smile, Wiola90, LilouK, aisa, Maka, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
basia7777 wrote:A czy któraś będzie miała zzo?
Bo ja ciągle jednak o tym myślę...jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
basia7777 wrote:A czy któraś będzie miała zzo?
Bo ja ciągle jednak o tym myślę...
Jeśli okulista i warunki ginekologiczne umożliwią mi poród sn, to od progu izby przyjęć będę wrzeszczeć i błagać o zzo.
Jeśli okaże się, że poród cc, to i tak zzo/podpajęczynówkowe będzie.
Basia, a Ty jak?jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
*Słoneczko wrote:Właśnie odkryłam, że to jednak prawda z tym kurczeniem się mózgu w ciąży.
1-go miałam wizytę u lekarza i zapomniałam pójść, wczoraj patrzyłam na kartkę z przychodni i mówię: "To jeszcze mam dwa tygodnie". No geniusz.
Ja w poniedziałek rano poszłam do biura pracy święcie przekonana, że na ten dzień jestem umówiona i jeszcze babce zrobiłam awanturę, że mnie nie ma w terminarzu... cóż okazało się, że dopiero we wtorek miałam się zgłosić...
A tak w ogóle to zastanawiam się na chusteczkę muszę chodzić i się podpisywać co te 6 tygodni jak i tak do pracy nikt mnie nie przyjmie, nawet ofert mi nie szukają i na cholerę składałam im zaświadczenia o ciąży ... ale cóż trzeba chodzić żeby ubezpieczenie było a potem macierzyński... no chyba, że oni dbają by ciężarna ruchu zażywała i się w ciąży nie nudziłakot_bury, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulina wrote:A co do czarnych wózków, ja bardzo lubię ale z każdej strony słyszę, że nie bo bd przyciągał slonce,a moim zdaniem każdy kolor w upale przyciaga promienie, więc kompromisem bd bialo granatowy albo szary
Na upały najlepszy byłby biały, nie bez powodu Arabowie noszą właśnie białe szatygeneralnie im ciemniejszy kolor, tym więcej się nagrzewa (mogę teraz mówić głupoty, z fizyki byłam noga, więc jak coś poprawcie) - kolory powstają dzięki temu, że materiał pochłania część światła o określonej długości, a resztę odbija. Czyli, na przykład, biały kolor odbija wszystko, czerwony tylko część odpowiadającą kolorowi czerwonemu, a czarny nie odbija kompletnie niczego, za to wszystko pochłania. Nasze oko widzi tylko to światło odbite, a mózg przekształca to na odpowiedni kolor.
W sumie to chyba najważniejszy jest kolor samej budki, dół aż tak nie będzie się nagrzewać
Obiecałam zdjęcia włosiaale już widzę, że jedyna włosowa tragedia jest w mojej głowie, bo wyglądają tak samo, jak zawsze. Wrzucę link, nie będę spamować moją tragiczną miną w wątku, jeszcze się kto przestraszy
Czerwiec 2014: http://images77.fotosik.pl/388/e354c632b75ae839med.jpg
Dzisiaj: http://images75.fotosik.pl/388/d538bef9fa207d6fmed.jpg
Na tym nowym po prawej stronie na przedziałku widać takie "wicherki" z krótkich włosów - to nowe. I jak na mnie duuużo, po Jantarze zawsze mam taki wysyp
Tylko muszę znowu sięgnąć po olejek, bo widzę, że siano straszne. Mam nadzieję, że tylko od chloru i da radę naprawićjusella, Kasiulina, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
*Słoneczko wrote:Właśnie odkryłam, że to jednak prawda z tym kurczeniem się mózgu w ciąży.
Tutaj to nazywają 'baby brain'. Ale i tak się że mnie q pracy śmieją, że to tylko wymówka...
Co do wózków to tak jak pisała LilouK, tutaj przede wszystkim bugaboo, 85% wózków na ulicach. Nie chce nikogo obrazić, ale to jeden z najbrzydszych wózków jakie widziałam. Kwestia gustu oczywiście, jak dla mnie zupełnie nie.LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016