WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia bralas w którym trymstrze? wszystko ok bylo z dzieckiem?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę już teraz nie pamiętam w którym, ale w każdym praktycznie coś brałam z antybiotyków, bo jak nie jedno się pojawiało to drugie. Z dzieckiem jest wszystko w jak najlepszym porządku. Potem 2 tygodnie po porodzie wylądowałam szpitalu na zabiegu i po nim też miałam ten lek zapisany i mogłam przy nim karmić piersią.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)
    Jestem meeega glodna,chyba bd jajecznica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 08:22

jusella, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam na necie ze zinat moze tego krztusca nie ruszyc.... cholera go wie kogo sluchac i co robic ;/

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńd obry!
    Dziś dentysta a potem w nagrodę fryzjer i na sam koniec warsztaty "Bezpieczny maluch" :)
    Właśnie konsumuję śniadanko i powiem wam tak - mój brzuch jest taki duży, że mogę na nim oprzeć kupek i nie spada jak siedzę :) Belly mówi, że to dokładnie 50% ciąży.
    Teraz to już z górki!!

Kasiulina, goodwill, Smile, _analiza, jusella, aisa, majeczka87, LilouK, kot_bury, eve90, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wcale nie jest źle:)Masz długie włosy więc może wydawało Ci się że ich tak bardzo dużo wypada a to może po prostu długość robiła swoje.Ja to swoje musiałam obciąć bo naprawdę było źle...

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę do kosmetyczki:)Dalile co będziesz robiła?farba?

goodwill, jusella, aisa, kot_bury, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odżywianie i regeneracja :)

Podczas dość ostrej stymulacji zaczęły wypadać mi włosy. Pomogłam sobie szamponem BIOVAX MED (reklama zamierzona). Teraz mam ich dużo, ale są dość zniszczone, wiec idę ratować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:24

kot_bury, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He sorki :-)

Ja Dziedziczne miałam że syn był szerszy w barkach, głowa wylazla i stanął... Wtedy mało co pamiętam.. Tu cisneli na brzuch i nogi miałam w górze bo mi go tam obracali... Kazali mówić przy kolejnym porodzie bo to były już komplikacje. W sumie tego to już nie pamiętam hehe a moja mama po wszystkim to tak samo jak z tobą miałam... Haha

Właśnie muszę ginowi powiedzieć o tym :-)

Naditta, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz w pytaniu na śniadanie będą mówić o farbowaniu włosów w ciąży i o pielęgnacji ogólnie:)ja akurat oglądam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:42

jusella, aisa, kot_bury, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    tak czytam na necie ze zinat moze tego krztusca nie ruszyc.... cholera go wie kogo sluchac i co robic ;/

Majeczka cześć - muszę, bo się uduszę!!!
    Czy ty nie masz możliwości konsultacji z lekarzem chorób zakaźnych - najlepiej takim starszym, mądrym, z poradni?
    Zinnat to cefalosporyna II generacji. Jest jednym z antybiotyków "dozwolonych" w ciąży.
    Zapytam z wrodzonej ciekawości - czy nadal kaszlesz, kiedy rozpoczęły się objawy?

• goodwill Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    A swoją drogą... Czytałam niedawno, że poród może być dziedziczny. Warto więc podpytać mamę. Oczywiście zawsze istnieje możliwości (50%) że odziedziczymy po tacie, a wtedy to już nic nie wiadomo :p.

Naditta, oby u Ciebie się sprawdził lekki poród.

I oby u mnie nie sprawdziła się teza o dziedziczności - u mojej Mamy 2 ciąże przenoszone, 2 cesarki, bo nie chciałyśmy wyjść. Laktacja null. Moja siostra cesarka nagła z powodu gestozy. Buuu. Buuu.
    Ale z tego co wypytałam, to ciążę przechodzę jak Babcia (mama mojeo Taty). Muszę się dopytać jak Tato się rodził. :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciąże przechodzę dokładnie tak jak moja mama - bezobjawowo. Mam nadzieję, że tak samo będzie z porodem. Jedyna rzecz, która nas rożni to to, że ona przytyla 20-30 kg w ciąży. Ja póki co 1,5. I mam nadzieję, że do 30 już nie dobiję, tfu! ;)

aisa, LilouK, kot_bury, September, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądra Pani w tv powiedziała:

* depilacja woskiem dozwolona( reakcja skóry może jednak zaskoczyć)
    * do porodu paznokcie bez żadnych lakierów, zdjąć hybrydę do porodu
    * opalanie z głową bo moga być przebarwienia
    * makijaż permanentny nie zalecany
    * kremy z witaminą A niedozwolone
    * masaże dozwolone

Czyli w sumie nie powiedziała nic nowego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:56

jusella, Wiola90, aisa, majeczka87, LilouK, September, kot_bury, stokrotka2013, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.
    Zajadam właśnie jajecznice i oglądam pytanie na śniadanie ale teraz przelaczylam na kanał tlc a tam porodowka.na razie mnie to nie rusza nie chce teraz się martwic jak to bedzie i czy będzie bolalo zacznę sie martwic pozniej jak bedzie bliżej do porodu :)

jusella, _analiza, aisa, majeczka87, kot_bury, Kasiulina, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! ;)

Co do porodów - ja np ogólnie mam taki charakter, że lubię wiedzieć dokładnie co mnie czeka i jak to wygląda, ile trwa i co może się stać, wiec mnie nie ruszają w ogóle takie porody w TV. Gdybym szykowała się na poród SN to pewnie chciałabym w wodzie, a z racji tego, że u mnie będzie planowana cesarka - przerzalam juz youtube z dokładnymi filmami co i jak;) i jakos mnie to nie przeraża - zwłaszcza, że przecież każda z nas będzie musiała to przejść. Damy radę, będzie dobrze! :)

Ps. Dziś natrafiłam na fajny artykuł o kolorach oczu - wrzucam link dla zainteresowanych
    jaki kolor oczu będzie miało dziecko. Ja nie mialabym nic przeciwko jeśli oczeta Aleks odziedziczył po ojcu, piwnobrązowe, cudo!

Ps. Ja czuję że dostanę jakiś antybiotyk bo zauważyłam że produkcja śluzu się zwiekszyla, a u mnie infekcje wszelkie takie wredne, że żadnych objawów nie dają. Dobrze ze zrobiłam ten posiew w przyszłym tygodniu odbiorę i pewnie dostane jakieś globulki czy coś...

A dziś popołudniu jadę na małe zakupki- musze sobie kupić jakiś porządnie podtrzymujacy stanik bo z miseczką E-F chyba sobie szkodzę dalej śmigając w sportowym... a ps - w Triumphie fajna promocja -50zl na stronie są szczegoly;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:04

jusella, aisa, LilouK, kot_bury, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile też oglądałam i masz rację - nic nowego. Z tego zrozumiałam to na solarium można z umiarem.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja ciąże przechodzę dokładnie tak jak moja mama - bezobjawowo. Mam nadzieję, że tak samo będzie z porodem. Jedyna rzecz, która nas rożni to to, że ona przytyla 20-30 kg w ciąży. Ja póki co 1,5. I mam nadzieję, że do 30 już nie dobiję, tfu! ;)
    No moja mama też, już do formy nie wróciła po moim porodzie, wiec nie chciałabym zeby ta teoria się sprawdziła! :)

Ale kiedyś to były inne porody - moja mama mnie rodziła cesarką ale rana to nie taka mała kreseczka nad łonem - w tamtych czasach cieli od pępka w dół, jak świnki na święta :/ :( strach pomyśleć jak babeczki dawały rade wrócić do siebie i opiekować się dzieckiem po takich atrakcjach. Niech żyje progress! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:10

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella ja zwróciłam uwagę głównie na ta babeczkę, która tam siedziała w 8 m-cu ciąży.Wyglądała bardzo ładnie, taka zadbana:)w ogóle nie napuchnięta czy coś.No i ładnie ubrana:)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziewczyny wydaję, że najważniejsze jest to na kogo trafimy na porodówce.Lekarz a lekarz to tez różnica ogromna, a podobno i tak największą robotę robi położna i warto mieć jakąś poleconą, zaprzyjaźnioną.

kot_bury lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ