X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.ch87 wrote:
    Dziewczyny jakie macie imiona dla Dziewczynek? My nie w możemy się zdecydować.. zastanawiamy się nad Paulinka, Patrycja A Klaudia..

Paulina :)

goodwill, majeczka87, Kasiulina lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mnie się najbardziej podoba Klaudia :)
    Stokrotka a probowalas wypić trochę zimnego mleka ? Powinno pomóc :)

vbrjclq.png[/url]
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że Paulina. Sama mam tak na imię :D

goodwill, Maka, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz moj maly gigant tak kopie ze widac normalnie falujacy brzuch :D

Karolajjn:), goodwill, stokrotka2013, jusella, eve90, aisa, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Dominike :)

nowatorka, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę rennie. Można w ciąży, byle nie przekraczać dawki 16tabl/dobę :DDDD

jusella, stokrotka2013, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Monika mnie się najbardziej podoba Klaudia :)
    Stokrotka a probowalas wypić trochę zimnego mleka ? Powinno pomóc :)

Właśnie popijam i jakby lepiej jeszcze pół szklaneczki mi zostało
    dziękuję bo naprawdę nie miałam pojęcia co to znaczy zgaga wcześniej i jak się ratować
    A tu spać trzeba iść a ja siedzieć nie mogę a co mówić o lerzeniu .

Wysłany: 2 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:

Nie mam jutro muszę kupić
    Ale mleko pomogło jest lepiej uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:41

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mleku szybciutko przechodzi :) moja położna mówi że można jeszcze sobie pod głowę i ramiona podlozyc wyższa poduszkę i podobno pomaga, ja tego sposobu z poduszką nie próbowałam jeszcze , na razie mleko wystarcza :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:45

stokrotka2013, goodwill, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka może Ci się to wyda dziwne ale na zgagę jest dobra... soda :-) tylko nie wiem czy w ciąży można - pół małej łyżeczki trzeba DOKŁADNIE rozpuścić w 1/2 szklanki wody i pić małymi łykami

aisa, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Ale się dziś rozpisalysie :)

A jak sobie radzić ze zgagą? :( właśnie mnie męczy

Polecam pochrupać sobie kilka migdałów. Dobre i zdrowe. Ah i nie przepełniać żołądka za bardzo. U mnie za każdym razem się sprawdza, ale uwaga: dupsko szybko przyrasta, bo migdały pomimo że są dobre dla naszych dzieciuchów, to niestety kaloryczne, mogłabym pochłonąć wiadro. No ale cóż począć ;-)

stokrotka2013, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgaga polecam gaviscon.lekarz mi o nim powiedział to jest takie mleczko i od razu pomaga.i co najważniejsze bezpieczne i spokojnie można stosować w ciąży. Ja sobie bez tego życia teraz nie wyobrażam bo mi ani mleko ani żadne domowe sposoby nie pomagały :(

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    16 tabl/dobe :O a ktozto by tyle bral? Hihi

aisa, Patutka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Grzybka za fachowy opis. Wszystko musi się rozciągnąć a macica ćwiczyć. Fajny opis :)[/QUOTE]

Nie ma za co :) ja sobie co tydzień czytam co tam nowego w nowym tygodniu się pojawia.

Mój Kazio jak zaczął dokazywać 2 tygodnie temu, tak teraz codziennie daje mi mocno odczuć, że mieszka w brzuszku, rośnie i najwyraźniej jest mu dobrze :)
    Tylko coś tatusia się wstydzi i tylko raz udało mu się poczuć kopniaki...

LilouK, jusella, aisa, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, w Skandynawii też nie zaglądają do podwozia jeśli nie zgłasza się jakichś problemów.

Monika, ja chyba za Pauliną głosuje.

Następczyni tronu szwedzkiego urodziła dziś synka :)
    3655, 52cm
    Tym optymistycznym akcentem żegnam się dziś ;) Dobranoc wszystkim :)

jusella, majeczka87, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    LilouK, w Skandynawii też nie zaglądają do podwozia jeśli nie zgłasza się jakichś problemów
    Mi we wloszech tez nie

aisa, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak okaże się, że dziewczynka to będzie Iga :)

aisa, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Truskawka ja tez;)

Naditta ja tez tak mialam wczoraj;D mówie do meza ze polknelam pilke a on ją jescze stale dopompowuje i sa tego efekty;D

Eve90 kocham bautiii!!!! daj kawałek! jak autko? pewnie akumulator padł cio??

końcymy ogarniać pokoik ;) wyszło przy okazji małe przemeblowanko;D teraz jest o niebo lepiej;D

aisa, jusella, eve90, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Też zaczęłam odczuwać takie niby skurcze w dole brzucha. Twardnieje na kilka sekund, ale nie boli. Porównałąbym to uczucie do napełnionego wodą balona, który powolutku sie przelewa w brzuchu i tak jakby skręca. Na początku myslałam, że dzidziol koziołkuje, ale teraz już wiem, że to jednak maciczka wariuje.

Widzę się z położną za tydzień więc zapytam o tą macicę. Pewnie stwierdzi, że skoro nie boli, nie ma plamienia tzn wszystko gra i buczy. Martwi mnie trochę to, że tutaj w UK nie badają "spodu". Na szczęście będę w Polsce za 2 tyg. więc dla świętego spokoju przejdę się do mojej ginki, niech no rzuci okiem na podwozie ;-)

Wiem też, że wzdęcia, ciężkostrawne, smażone żarełko mogą dać ostro popalić. Wtedy boli dosłownie wszystko. Często solidne posiedzenie w kibelku przynosi niesamowita ulgę i leczy wszystkie dolegliwości. Albo ciepła kąpiel- leję wody tylko tyle,żeby pupę zakrywało, a bunio był na wierzchu, leżę z nogami do góry. Wszystkie "złe moce" ze mnie uchodzą jak ręką odjął. Na mnie działa!

Nie wiedziałam, że mieszkasz w UK. Fajnie, jak coś możemy wymieniać spostrzeżenia. Mnie też to martwi,że nie zaglądają w środek. Ale z drugiej strony mogą koleżanka w Polsce, pod stałą opieką lekarza, jakieś 2 tyg po wizycie na której wszystko było ok dostała silnych skurczy i wylądowała w szpitalu, bo mogła urodzić w każdej chwili (30t). Już miała rozwarcie. Zalozyli jej szef i teraz leżenie do końca ciąży, póki co jest dobrze.

Dziewczyny, u mnie już dzisiaj trochę lepiej,brzuch już tak nie ciągnie i nie boli. Zobaczymy co będzie jak zjem. Coraz częściej się zastanawiam czy to nie wzdęcia i zaparcia, ktorych się nie mogę pozbyć się przyczyniają do tego uczucia balona w brzuchu i przepelnienia.

A wczoraj mąż rozmawiał z teściowa przez telefon i krzyczy z drugiego pokoju:
    mama się pyta czy robiłaś dzisiaj kupę, czy dalej masz zaparcia?!
    No masakra, dobrze że sąsiedzi nie rozumieją polskiego ;)

aisa, jusella, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. :) nie odzywałam się od mojego ostatniego posta, bo jak chciałam na jakiś temat odpisać pojawiało się 10 kolejnych :D ale jestem na bieżąco ze wszystkimi stronami :) lajkowałąm posty na znak że czytam ! także przepraszam,ale teraz już jestem :D
    Witam się też z Nowymi mamusiami ! :)

Ejrene ? moge prosić o dopisanie u mnie dziewczynki Alicji ? :)

mamy potwierdzoną 380 gramową pannicę, trochę wstydliwą bo buźkę ukrywała tak,że ginekologa dwa razy musialam dzień po dniu odwiedzać ale udało się :D
    wszystkie parametry ma w normie, choć przy serduszku lekarz zauważył mały bright spot - kazał się nie przejmować bo podobno się wchłania, więc nie panikuję :)

Ruchy czuję tylko rano i wieczorem, bo tylko wtedy mam czas się wsłuchać w swój organizm - łożysko na przedniej ścianie i parę kilo za dużo też ma na to jakiś wpływ napewno :) później wrzucę zdjęcie bunia z 20 tygodnia :)

Z wyprawką to u mnie jest tak, że dostałam od bratowej parę worków ubrań i piorę je po mału , żeby do lipca zdążyć :D do prania mam proszek z BIAŁEGO JELENIA -ładny zapach i fajnie poradził sobie z plamami po oliwce na niektórych bodziakach, do płukania BOBINI KONCENTRAT też spoko :)
    Wózek mamy już wybrany i zamawiamy za dwa tygodnie, żeby odebrać na początku kwietnia - postawiliśmy na ADAMEX BARLETTA KOLOR BIAŁO GRANATOWY :)
    Dla małej nic więcej nie mam, szał zakupów przede mną :)

Powiedzcie mi czy słyszałyście o tym,że wszystkie rzeczy dla maluszka (nawet łóżeczko) powinno przejść zapachem domu ? bo mi każdy dookoła o tym mówi :D

Do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo u mnie w mieście już ruszyła z dniem 1 marca a ja się spóźniłam :D i godziny też nam nie pasowały bo od pn do czw były zajęcia od 17 do 19 a mój mąż pracuje od 6 do 18 albo od 18 do 6 :D

także u mnie tak w skrócie to tyle ! :)

127822211_swhqarn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 08:55

aisa, majeczka87, September, jusella, mamuśka1, LilouK, _analiza, kot_bury, eve90, julietta139, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ