WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek mieliśmy jeden z torby ze szpitala. Młody dostawał na spacerach na początku bo okropnie nie lubił wózka.
    Podobnie jak u Juselli, wypluł sam jak miał pół roku.

Pieluszek mieliśmy:
    10 tetrowych białych
    5 flanelowych - tak ładnie piszecie o tych muślinowych i bambusowych, że kilka sztuk kupie i ja ;)

Miś Szumiś może być spersonalizowany, mięć imię dziecka napisane. Nawet jeśli nie będzie miał zastosowania szumiąc to będzie ładny po prostu ;)
    Nie to co żabucha :P :P Przepraszam Cię Juselle, nie może mi też żabuch wyjść z głowy ;)

Eve, kicha z samochodem. Dobrze, że masz supermana :)

Maka, na razie może leż i postaraj się nie stresować. Nospa pomogła na ból więc nie jest źle. Jak tak jest w szpitalu, że trzeba czy tak czy siak zostać to lepiej jeszcze poczekać i próbować złapać gina telefonicznie mimo, że na razie nie odbiera.

jusella, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

LilouK, aż ciekawa teraz jestem jak masz na imię :) Syna możecie nazwać John :D Będzie Jasiem ;D Wiem, wiem obiektywna nie jestem posiadając w domu Jasia :P

Aisa, mam na imię Liwia. Imię dziś szału nie robi, "obiło mi się pare razy o oczy" gdzieś na forum, ale kieeeeedyś łooohooo, działo się: "że jak? Lidia? Ligia? Linia? Ahaaaa, Oliwia!". I ciśnienie 200/150. Dziś jest kupa śmiechu, ale kiedyś to były sprawy życia i smierci ;-)

Co do Jaśka, piękne imię, ale mam już jednego w bliskim gronie rodzinnym, więc tak głupio, żeby stadko Jaśków sobie hasało wokól ;-)

W ogóle dziekuję dziewczyny za miłe przyjęcie w grupie. Wiecie, fajnie tak się czasami odezwać do kogoś, kto jest w temacie, doradzi, uspokoi (tak tak, motyw włochatego brzucha) i jeszcze w dodatku mówi po polsku :-)

jusella, eve90, aisa, Ejrene, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania ja kupiłam lovele bo w biedronce była promocja po 12.99 wszystko: płyn, proszek, odplamiacz, to chyba super cena bo gdzie nie widzę to droższe to jest

Smoczki chce kupić, bo trochę sobie o tym czytałam artykułów no i zdania są podzielone ale jestem zdania niech będą ;)

Co do pieluch ja zakupiłam 5 tetrowych w rossmannie za 20zl i jedna na sztuki w pepco, 3 albo 4 złote chyba kosztowała, też myślę o paru muslinowych z babyono, co do bambusowych nie widziałam, ale reczniczek z kapturkiem i myjke zamówiłam bambusowe i na dniach ma przyjsc, tam jest chyba w składzie 70% bambusa i 30% bawełny :)

Aaa i właśnie kończę robić ciasto bounty także zapraszam :) uwielbiam je a szybkość i łatwość wykonania i smak mniammm :)

jusella, aisa, Ejrene, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa nie przepraszaj - żabucha też mi "siedzi" w głowie cały czas i żałuję, że chociaż fotki nie zrobiłam bo to tak pociesznego nieszczęścia chyba jeszcze świat nie widział. Szkoda, że nie mam talentu malarskiego, bo chociaż bym Wam namalowała żabula

P.S. machłam się z rozmiarem pieluch tetra mniejsza to 40x60 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:36

aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Mamuśka, ciekawe i odważne propozycje imion. Warto to 1500 razy przetrawić. Sama jestem posiadaczką nietypowego imienia i jako dziecko (wczesne lata 80-te) szczerze nienawidziłam go. Hmmm, chociaż raczej to inne dzieciaki i dorosli mieli większy z tym problem niż ja sama,ale wiecie jak jest w życiu. Dziś moje imię juz nikogo nie dziwi, uwielbiam je. Staje się coraz bardziej popularne, chociaż jeszcze swojej imienniczki nie miałam okazji poznać. Ahhh, uprzedzam, iż żadną Dżesiką czy inną Dżoaną nie jestem ;-)
    Ja również mam nietypowe imię i przez to właśnie takie mi się podobają , nie chcemy czegoś całkiem zwykłego , przynajmniej ja nie chce .Dlatego jestem za Milanem a mojemu sie nie podoba i jest bardziej za Szymonem , niestety nic innego nam w ucho nie wpada a jeśli juz cos to jest zajęte . Też nie miałam okazji poznać swojej imienniczki , gdy sprawdzałam na internecie to mojego imienia w 2014 w polsce było niespełna 100 . Raczej więc imienniczki nie poznam :) Z imienia zawsze byłam dumna i czułam się wyjątkowa . Może to ty jestes moją imienniczką hehe :)

jusella, aisa, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, Liwia - nie takie straszne :P mam ciągoty żeby napisać je przez v "Livia"
    Cóżm nie będzie Johny ale malutki Henry brzmi super :D
    Nas tu kilka zagramanicznych też jest więc fajnie wymienić doświadczenia też z innych krajów co do opieki w ciąży itp

Eve, no i ślinka mi leci...

Niedługo mi przejdzie z tym żabuchem :P Ale zdjęcie faktycznie trzeba było cyknąć ;) A może jeszcze kupisz tą żabuchę? ;D

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Aisa, mam na imię Liwia. Imię dziś szału nie robi, "obiło mi się pare razy o oczy" gdzieś na forum, ale kieeeeedyś łooohooo, działo się: "że jak? Lidia? Ligia? Linia? Ahaaaa, Oliwia!". I ciśnienie 200/150. Dziś jest kupa śmiechu, ale kiedyś to były sprawy życia i smierci ;-)

Czyli jednak nie jestes moją imienniczką :D

LilouK lubi tę wiadomość

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Podczytuję Was jak tylko mogę, ale miałam parę przeszkód życiowych i od czasu do czasu gorzej się czuję, więc nie mam jak się udzielać, ale chciałabym to naprawić, bo jesteście takie pozytywne i w ogóle super kontaktować się z kimś, kto jest na podobnym etapie życiowym.;) Jestem w 22 tyg.,czekamy jak większość z Was, na synka;)
    Ostrzegam, że na wielu rzeczach się nie znam, bo to mój pierwszy dzidziuś, ale chętnie dowiem się wszystkiego od tych doświadczonych mam i pomogę jak tylko będę coś wiedzieć, a poza tym dzięki wam wróciłam do roboty na drutach.;)
    MAKA ja mam takie same bóle jak ty, co jakiś czas. I już dwa razy byłam u gina na wizycie wieczornej, bo u mnie na IP też zostawiają na 3 dni od razu i wyszło, że mam delikatny skurcz macicy, na który po prostu pomaga nospa i leżenie...I rzeczywiście na drugi dzień było lepiej, potem na wizytach lekarz mówił, że jest ok, że jestem szczupła i będę wszystko czuła jak się rozciąga...Jeśli cię to pocieszy to u mnie nic złego się nie dzieje, a podobne bóle mam raz w tyg.

jusella, Maka, Smile, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    To ciągne temat dalej :p

Ile pieluszek kupić tetrowych \ flanelowych \ muślinowych ?

Ja wczoraj zaopatrzylama sie w pepeko w 5 tetrowych 2 flanelowe :)

jusella, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko będę w Smyku to obowiązkowo kupię, nawet dwie :-) tylko, że wyjazd do Katowic dopiero mi się szykuje za około 2 miesiące :-( i nie wiem czy mi żabul nie wykupią...

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam napiszę co jest zawarte w mądrej książeczce happybaby info-twoja karta wyprawkowa. Dostałam takie coś kiedyś u lekarza.
    * pieluszki jednorazowe ok 8szt na dobę
    * pieluszki flanelowe 4-6szt
    * pieluszki tetrowe
    a) do używania zamiast ściereczek 10szt
    b) jako pieluszki na początek 50szt

Na początku zalecane są pieluszki jednorazowe o rozmiarze newborn 2-5kg, następnie w ok 2 m-cu życia pieluszki mini 3-6kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:46

jusella, goodwill, Ejrene, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! To i ja napiszę - z butelek i skoczków smoczkow polecają mi wkoło dr Browna - widzę ze w aptece gemini mają - a tam zawsze taniej chociaz nie sprawdzałam -http://www.aptekagemini.pl/manufacturer/dr-brown-s
    A do czego są bambusowe pieluchy? Bo ja widziałam bambusowe 2 szt za 90 zl - jak dŁ
    la mnie to drogo;) zobaczcie, kiedyś tylko tetra i trzeba było sobie dac radę ;)

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dzięki Wam zapisałam się na kurs bezpiecznego malucha - jutro ww Gdańsku z pierwszej pomocy niemowletom, czyli to co mnie interesuje - dam Wam znać jak było i czy warto bo kiedyś już miałam takie szkolenia więc wiem czego powinnAm się spodziewać :)

eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się do gina, mam leżeć jeżeli znowu będzie bolało to mam przyjechać bo akurat ma dyżur ale od razu uprzedził że zostawi mnie w szpitalu.

ckaik0s3070dl07t.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam jeszcze polecę bloga, którego znalazłam przypadkowo, jeśli chodzi o wyprawkę:
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
    Może komuś się przyda. Posty są niektóre naprawdę przydatne, pisze go kobitka, która ma dwoje dzieci, więc porównuje, co się przydaje a co nie;)
    Jak dla mnie bomba, bo ja to myślałam, że kupię wózek, łóżeczko i ciuszki i będzie git...a Tu się okazuje, że są sterylizatory do butelek, laktatory, pieluchy nie tylko tetrowe, kosmetyki stu firm, kołyski, karuzele do łożeczka, misie szumisie, butelki na kolki...I połap się tu przyszła matko;)

jusella, Ejrene, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.ch87 wrote:
    Ps dzięki Wam zapisałam się na kurs bezpiecznego malucha - jutro ww Gdańsku z pierwszej pomocy niemowletom, czyli to co mnie interesuje - dam Wam znać jak było i czy warto bo kiedyś już miałam takie szkolenia więc wiem czego powinnAm się spodziewać :)

No to fajnie:)widzisz, do czegoś się przydajemy hehe

jusella, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie żebym Wam przepisała jak wygląda wyprawka z tej książeczki?Taka w sumie jest rozsądna moim zdaniem:)chociaż myślę, że z kupowania kaftaników zrezygnuję, body wydają mi się wygodniejsze, a zamiast śpiochów to wolę chyba pajace:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:56

julietta139, Ejrene, eve90, aisa, stokrotka2013, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie glupie pytanie ale po co wam pieluszki tetrowe? Nie wystarcza jednorazowe? Czy to do kladzenia pod pupe jak sie przewija? Ja to zieloniutka jestem kompletnie

Maka to dobrze ze zadzwonilas. Miejmy nadzieje ze juz te skurcze sie nie powtorza

A ja sie najadlam. Zrobilam lazanie z warzywami i truskaweczki mniam

jusella, eve90, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, wersja "Livia" byłaby faktycznie łatwiejsza w wymowie dla obcokrajowców. Jak słyszę " Liłia" w wersji angielskiej to mi się śmiać chce. A jeszcze w połączeniu z nazwiskiem to już w ogóle muszę się ciężko zastanawiać czy to o mnie chodzi czy o jakąś panią z Afryki :-P a w ogóle Livia to była kiedyś margaryna wsprzedawana w Biedrze, więc chyba wolę zostać przy tej nieszczęsnej "Liłii" ;-)

Mamuśka, dobrze wiedzieć, że ktoś rozumie problemy posiadania nietypowego imienia. Już miałam nadzieję, że spotkałam imienniczke. A tu lipa ;-)

Cieszę się, że jest tu kilka zagramanicznych mam. Co jak co, ale Wy rozumiecie, że pomimo nawet najlepszej opieki, szpitali itd. bez wsparcia najbliższych jest po prostu mega ciężko. Jak to mówią: w kupie raźniej ;-)

mamuśka1, jusella, Naditta, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile - dawaj!
    Można by już zacząć pisać naszą lipcową wyprawkę :-)

kijanka_88, Ejrene, aisa, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ