WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka jak się boisz to dzwon do lekarza - dodatkowy stres Ci nie pomoże!

eve90, izulala, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jak tu wreszcie miło!
    weszłam tu popołudniu i wyszłam, bo można było się zdołować tymi ostrymi dyskusjami... Można wyrażać swoje opinie,ale przede wszystkim KULTURA powinna każdego obowiązywać.

co do owłosienia - u mnie też jest na "ostro" ;)

Mały Henry - śliczne imię LilouK ;)

Koleżanka ma szumisia i bardzo sobie chwali, ale ja wątpię, że na taki wydatek się skuszę..
    Co do proszków - ja chyba spróbuję Dzidziuś, bo ślicznie pachnie i nasza polska firma :)

jusella, kijanka_88, LilouK, aisa, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny a mnie zaczął brzuch boleć - w dole.. I mam takie pytanie. Bo chwilę boli, przechodzi i za chwilę znowu boli... Czy to mogą być skurcze? Nie jest to silny ból.

Mam tak od wczoraj, wczoraj w łóżku aż się zestresowałam, wziełam magnez, zaczełam lezeć i okazało się że moje dziecko zaczeło urządzać sobie piesze wycieczki napierw do szyjce potem po brzuchu, uczycie jak bym miała rodzić...

Co do octu używałam zawsze do lazienki, do kabiny prysznicowej ale potem odkrywał clit bank i ocet poszedł w odstawkę ;/ mało ekologicznie ale szybko ;)

Ale fajne tematy dzisiaj .. :D:D:D:D:D:D noo żyć się chce ;)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie mam problemów z biegunka.. Na razie leżę. Kurcze boję się..

Jak po nospie nie przejdzie to się przejedź na IP wieczorem ! lepiej to sprawdzić.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka trzymaj sie kobieto. Mam nadzieje ze za chwile ci przejdzie.
    Ja czasem tez mam jakies bole i nie potrafię rozpoznać skurczy. Czasami nie wiem czy to od jelit czy bol promieniuje od pleców.
    co do proszków to moja siostra przy trojce dzieci dosyc mocno uczuleniowych używała lovelli i byla bardzo zadowolona.
    A łazienkę czyszczę octem jablkowym szczególnie szybę prysznicowa i juz nie zamienię na żaden inny środek. Kupuje go w sklepie z niemiecka chemia za 5 zl i wlewam go do jakiegoś spryskiwacza. Super

kijanka_88, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie mam problemów z biegunka.. Na razie leżę. Kurcze boję się..

To zadzwoń do Gina, nie będziesz się stresować, a później w nocy to nie wiadomo czy dzwonić czy nie... na Izbę czy nie.. lepiej od razu sę dowiedzieć.. będziesz spokojniejsza... to też dużo daje
    Głowa do góry...
    nie bój się... będzie wszytko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:10

jusella, nowatorka, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smoczki kupujecie? Planujecie dawać od urodzenia? Ja raczej kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:21

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A skoczki kupujecie? Planujecie dawać od urodzenia? Ja raczej kupię.

Może wyjdę na mało zorientowaną... ale co to jest ? :)

*Słoneczko, Ejrene, jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś szumiś do mnie nie przemawia - chociaż dopiero przed chwilą się dowiedziałam co to to za cudo. :-P Co kto lubi oczywiście, ale dla mnie to kolejny gadżet, a takich na rynku pełno. Nam, przyszłym matkom lubi odbijać na punkcie całej tej "graciarni" dla dziecka i prawda jest taka, że firmy bardzo to wykorzystują. W skrócie - moim zdaniem rynek jest przepełniony produktami po prostu zbędnymi. Podobne zdanie mam o woombie - przecież bobasa można równie fajnie okutać w kocyk czy pieluchę.
    Jak nasz potomek dostanie od ciotek, babć czy innych serdecznych taki prezent to podziękuję i wypróbuję na pewno, żeby mieć na podstawie czego wystawić opinię, ale żeby w to wpakować - niemało przecież - pieniędzy... to raczej nie.

Nastawiam się za to baaardzo na chustonoszenie. Zależy mi na byciu z dzieckiem blisko i z racji swojego zawodu - wiem, jak duże znaczenie ma poczucie bezpieczeństwa dla takiego maleństwa.

W temacie sprzątającym:
    soda - cudo wybielające - czyszczę nią fugi w łazience, czasem odplamiam białe ubrania, w połączeniu z octem super czyści łazienkę,
    ocet - do wszystkiego, w zależności od tolerancji na zapach do rozcieńczenia z wodą, czyści bardzo skutecznie meble kuchenne, łazienkę, odkamienia czajnik i inne gary.

A filtr w zmywarce to co parę programów, myję albo octem właśnie albo po prostu gąbką i płynem do naczyń, bo rzeczywiście się tam zbiera... :/

Z kłakami kocimi odwieczny problem. Kota mam od zawsze (aktualnie trzy), ale rozwiązania kłakowego problemu nie znalazłam w dalszym ciągu.

jusella, Ejrene, aisa, Telashe, kot_bury, Ana32, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ja też nie wiem co to jest :D

Ejrene lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - skoczki czy smoczki? Bo jeśli to drugie to kupić kupię ale czy dawać będę to nie wiem jednak wolę mieć "na wszelki wypadek". Pierworodny po 5 miesiącach sam wypluł smoka i już nie chciał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:16

Ejrene, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Może wyjdę na mało zorientowaną... ale co to jest ? :)

Haha :) przepraszam ale piszę z tableta słownikiem i nie popatrzyłam że mi zmieniło słowo. O smoczki pytałam :D

jusella, *Słoneczko, aisa, kijanka_88, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a już myślałam, że naprawdę pojęcia nie mam o wyprawce. :-P
    Ja planuję smoka kupić, ale bardziej tak żeby był w razie czego. Mam nadzieję, że obędziemy się bez.

jusella, Ejrene, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - może popraw od razu w pytaniu te skoczki bo ja też przez chwilkę "dochodziłam" co to jest :-) - niezła łamigłówka :-D

Ejrene, aisa, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej! Jak tu wreszcie miło!
    weszłam tu popołudniu i wyszłam, bo można było się zdołować tymi ostrymi dyskusjami... Można wyrażać swoje opinie,ale przede wszystkim KULTURA powinna każdego obowiązywać.

co do owłosienia - u mnie też jest na "ostro" ;)

Mały Henry - śliczne imię LilouK ;)

Koleżanka ma szumisia i bardzo sobie chwali, ale ja wątpię, że na taki wydatek się skuszę..
    Co do proszków - ja chyba spróbuję Dzidziuś, bo ślicznie pachnie i nasza polska firma :)

MirelS przepraszam bo to troszkę przeze mnie...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam właśnie co to jest skoczek:)z jeden czy dwa na pewno kupimy żeby był w razie czego, nie są to duże pieniądze:)

A ten miś szumiś to co to za cudo?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile - nie przepraszaj,wyraziłaś swoją opinię i nikomu nie ubliżałaś, ale, że niektórzy są hmm...nerwowi? to się wątek rozszalał, hehe ;) dobrze, że już jest spokój :)

ja z pewnością "mocia" kupię, bo widziałam jak to uspokajało dzieci w mojej rodzinie.

aisa, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciągne temat dalej :p

Ile pieluszek kupić tetrowych \ flanelowych \ muślinowych ?

Karolajjn:), jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Twojego pytania Ejrene jeszcze swoje: Po co są pieluszki muślinowe?

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels co to Moć? Matko, zaczynają się zagadki i łamigłówki :-)

Smile Miś szumiś to takie "cóś" z głową misia i nogami (głowomiś) i wydaje odgłos suszarki - podobno dzieciaki to uspokaja.
    Osobiście zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i Szymon musi go mieć :-) jak na razie to jedyna moja fanaberia :-)

MirelS, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ