WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę uważacie, że to niezbędne? Tyle lat dzieci bez tego zasypiały - wy też. Mama będzie śpiewać kołysanki,a tata czytać. Wystarczy.

Broń boże nie bierzcie tego do siebie, ale tak - miś do usypiania, kołysanki z youtube... nie chcę wychowywać dziecka technologią tylko miłością.

Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _analiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    A co sądzicie o szumisiach ? i o otulaczkach woombie? Ja przymierzam się do zakupu woombie air i zastaawiam się jeszcze nad tym szumisiem,czy warto?
    Ja się zastanawiam - z szumisiem poczekam do narodzin bo może się w ogóle nie przydać. A nad woombie bardzo się zastanawiam i pewnie się skuszę jak się wezmę za kompletowanie wyprawki:)

Edit - w kwestii tych rzeczy - metody stosowane od lat tyle ze tu w ułatwione formie za którą trzeba zapłacić, owszem, ale to tylko ułatwienie. O otulaniu wiedziały juz nasze prapraprababcie a suszarka czy odkurzacz to sprawdzony sposób wielu znanych mi mam i babć;)
    Eeej ejjje
    I sama woda z octem wystarczy na piekarnik? Bo mój w sumie ścianki ma czyste ale blaszka przypalona - próbowałam kiedyś wodę z sodą ale działało tylko na pół gwizdka. ... macie jakieś patenty? Nie muszą być ekstremalnie eko! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:33

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Maka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na te kłaki oprócz rolki do ubrań przed praniem to nie wiem jak to dziadostwo wyplenic. Nie mam innego patentu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:33

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Witajcie dziewczyny

Wybieramy imię , w sumie juz wybraliśmy tylko jest taki problem ze dwa . Do jednego on jest bardziej przekonany zaś do drugiego bardziej ja . Innych juz wcale nie bierzemy pod uwagę tylko jedno z tych . I chciałam abyście mi pomogły , liczę na liczne odpowiedzi . Mamy juz córkę i chcemy by imiona w miare do siebie pasowały
    Vanessa i Szymon czy Vanessa i Milan . Pomocy !!

Ja głosuje na Szymona :)

jusella, mamuśka1, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi, a ledwo wczoraj mówiłam, że niedługo zaczną się problemy typu Miś Szumiś, woombie i cuski :P ;D
    Ja nie kupuję żadnej z tych rzeczy

Jusella, Ty musisz synkowi kupić Szumisia bo żabucha nie kupiłaś :P

Nowa, a co się stało że z mężem do chirurga musieliście tyle czasu czekać?

jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Ja oprócz rolki do ubrań przed praniem to nie wiem jak to dziadostwo wyplenic. Nie mam innego patentu.

Są specjalne pralki z programem do usuwania sierści, ale słyszałam, że to średnio zdaje egzamin. Rolki mam w komodzie w przedpokoju i przed każdym wyjsciem rolujemy się jak głuptaki :D

Pokazywałam wam moje potwory?

Maka, jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    A co sądzicie o szumisiach ? i o otulaczkach woombie? Ja przymierzam się do zakupu woombie air i zastaawiam się jeszcze nad tym szumisiem,czy warto?

Ja spotkałam się z opinią mam które kupiły i uważają że te szumisie trochę przereklamowane. I na pewno nie na każde dziecko działają ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... Poka poka! Ja pokaże swojego :-P

aisa, kijanka_88, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ale jak ktoś zna patent na usuwanie sierści kotów z ciuchów podczas prania, to ja chętnie :)

Chyba najlepszy patent to ją polubić ;)
    A tak serio, to moja pralka ma opcję "woda plus", jest mniej ekonomicznie, bo faktycznie zużywa więcej wody, ale sierść się wypłukuje ładnie. Mocniej zasierścione rzeczy (typu koc na łóżko, na którym uwielbiają spać) piorę oprócz tego na programie "antyalergia". Mam pralkę Bosch, ale inne firmy pewnie mają podobne programy. A jak nie, to dodatkowe płukanie może?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Są specjalne pralki z programem do usuwania sierści, ale słyszałam, że to średnio zdaje egzamin. Rolki mam w komodzie w przedpokoju i przed każdym wyjsciem rolujemy się jak głuptaki :D

Pokazywałam wam moje potwory?

Przy praniu to nie wiem, ale suszarka do suszenia dobrze czyści ubrania z sierści.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam w którejś gazecie że można kupić lampkę nocna do łóżeczka z melodyjkami itp oraz szumem. Jak znajdę to w gazecie to lukne ile to kosztuje ale jak dla mnie miś szumis jest za drogi. Równie dobrze mogę włączyć suszarkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:39

mamuśka1, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów powiem, że nie ma się co rozpędzać z zakupami "na zapas"

Szumiś. Niektóre dzieci mają w nosie szum i szum suszarki. Kiedyś próbowaliśmy naszemu puścić w nocy żeby spał to się tylko rozbudził :P więcej prób nie było.

Woombie, otulacze - dzieci lubią być ciasno owinięte bo tak miały w brzuchu. Z drugiej strony naturalną pozycją do spania są rączki uniesione ku górze. Więc czy owijać dziecko czy raczej dać Mu wybrać pozycję?

Cuska - wchłania zapach mamy i dziecko czuje się bezpieczniejsze. Tą samą funkcję pełni koszula mamy którą zmienia się super często bo strasznie dużo się poci po porodzie.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z połówkowego. Wszystko ok.

Wymiary symetryczne, zgodne z wiekiem ciążowym; przypuszczalna masa=370g.
    Doktor pokazał co trzeba między nogami u naszego synka. :D

Ja oczywiście mało nie umarłam ze stresu. A teraz cieszę się jak głupia.

Dzięki wszystkim za wsparcie! I 3mam kciuki za następne dobre wieści od Was!

aisa, Ejrene, mamuśka1, Maka, majeczka87, kot_bury, martynka870, jusella, Kasiulina, renieczka, _analiza, Dunda, stokrotka2013, Wiola90, eve90, September, Agaax, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Naprawdę uważacie, że to niezbędne? Tyle lat dzieci bez tego zasypiały - wy też. Mama będzie śpiewać kołysanki,a tata czytać. Wystarczy.

Broń boże nie bierzcie tego do siebie, ale tak - miś do usypiania, kołysanki z youtube... nie chcę wychowywać dziecka technologią tylko miłością.

Dalile teoria teorią ale w praktyce nie zawsze jest tak różowo - chęci są ale czasem czasu lub sił brak. Ja przykładowo przez około 2 lata będę sama z Szymonkiem i jeśli jest coś, co może mi pomóc dlaczego mam z tego nie korzystać? Oczywiście ja tu mówię o pomocy a nie o zastępowaniu - bo wiadomo nikt ani nic nie zastąpi dziecku rodziców i chyba lepiej, żeby maluch miał matkę, która dzięki misiowi czy innemu "wynalazkowi" znajdzie kilkanaście minut dla siebie w ciągu dnia niż matka styrana i przemęczona (tu może trochę przesadziłam ale chodzi o sens).

_analiza, eve90, September, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwii super wieści :)

goodwill, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamiast tego otulacza to chyba można też otulić w kocyk poprostu?

Ja szumisie raczej nie, ale kupię chyba tego żłówia:

http://www.smyk.com/cloud-b-lampka-nocna-zolw,p1079126516,swiat-niemowlaka-p

Kupiłam go dla synka mojego kuzyna, i mój mąż jak zobaczył jak go włączyliśmy jaki jest efekt to powiedział że też takiego chce :D

Jest jeszcze podobny co wyświetla na suficie konsternację gwiazd- też fajny ale on już bez dźwięku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:01

jusella, Dunda, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje potwory :)
    7bf4d6a7aa61cb9emed.jpg

Z cyklu BEKSA
    1. To nie ja zajmuję łóżko, to łóżko jest za małe!
    b79c23b1a73c43cbmed.jpg

2. Jadę z tatą w delegację!
    86bb2a6745f79eecmed.jpg

Z cyklu MONTE
    1. testujemy poduszkę ciążową:
    d5775c16c98f4ccemed.jpg

2. Wcale nie jestem za duży na drapak!
    311efad927532bfcmed.jpg

Ejrene, goodwill, Maka, Kasiulina, jusella, renieczka, _analiza, Wiola90, aisa, September, Grzybka, Telashe, kot_bury, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Wróciłam z połówkowego. Wszystko ok.

Wymiary symetryczne, zgodne z wiekiem ciążowym; przypuszczalna masa=370g.
    Doktor pokazał co trzeba między nogami u naszego synka. :D

Ja oczywiście mało nie umarłam ze stresu. A teraz cieszę się jak głupia.

Dzięki wszystkim za wsparcie! I 3mam kciuki za następne dobre wieści od Was!
    bardzo sie ciesze :)

goodwill, Kasiulina lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ani mi przez głowę nie przeleciało, że przecież stary dobry ocet i soda mogą zdziałać takie cuda. Dzięki za ciekawe propozycje dziewczyny, będę eksperymentować niebawem. Z moimi zdolnościami boje się, że pralkę wysadzę w powietrze czy coś w ten deseń ;-)

"Cimna stara baba" jestem, musiałam sprawdzić co to ten szumiś haha :-D

Mamuśka, ciekawe i odważne propozycje imion. Warto to 1500 razy przetrawić. Sama jestem posiadaczką nietypowego imienia i jako dziecko (wczesne lata 80-te) szczerze nienawidziłam go. Hmmm, chociaż raczej to inne dzieciaki i dorosli mieli większy z tym problem niż ja sama,ale wiecie jak jest w życiu. Dziś moje imię juz nikogo nie dziwi, uwielbiam je. Staje się coraz bardziej popularne, chociaż jeszcze swojej imienniczki nie miałam okazji poznać. Ahhh, uprzedzam, iż żadną Dżesiką czy inną Dżoaną nie jestem ;-)

Sama mam ogromny problem z wyborem imienia dla mojego "siusiakowca". Mój partner jest Anglikiem, więc szukamy czegoś co będzie podobnie brzmiało i w języku polskim i angielskim. O ile z dziewczynką nie byłoby problemu, tak z chłopcem nie ma tak łatwo, bo mój B ma wiecznie jakiś problem z kazdym imieniem jakie zaproponuję! Masakra, powiadam Wam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:52

kama005, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Sama mam ogromny problem z wyborem imienia dla mojego "siusiakowca". Mój partner jest Anglikiem, więc szukamy czegoś co będzie podobnie brzmiało i w języku polskim i angielskim. O ile z dziewczynką nie byłoby problemu, tak z chłopcem nie ma tak łatwo, bo mój B ma wiecznie jakiś problem z kazdym imieniem jakie zaproponuję! Masakra, powiadam Wam!

Robert :) ewentualnie Edward :)

Goodwill - wiadomo, że wszystko dobrze!! A jak ma być :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:57

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ